24-01-2012 21:20

Afgelopen zaterdag 21 januari werd de jaarlijkse AZC Seniorendag gehouden. Vanaf half elf stroomde de kantine vol met ‘oudjes’. Een half uur later waren zo’n kleine 90 leden van de SCA aanwezig voor een gezellige dag samen in de AZC-kantine. Opvallend hierbij waren een groot aantal nieuwe gezichten.

Traditiegetrouw wordt er begonnen met een ledenvergadering. Voorzitter Johan Veerwater met zijn ‘rechterhand’ Toon Luijken laten op amusante en vlotte wijze de agendapunten passeren. Johan is vooral verheugd over de aanwas van nieuwe leden. De SCA telt bij aanvang van de Seniorendag 99 leden. Een record aantal in het bestaan van deze club voor oudjes. Toon doet nog een dringend beroep op de leden om de vacature van secretaris op te vullen.

Hierna is het de beurt aan Dori Voortman. Aan de hand van foto’s heeft Dori een vraaggesprek met Henk Becks. Prachtige oude foto’s passeren de revue. De SCA-leden krijgen spannende, leuke en soms emotionele verhalen te horen over zijn lange voetbalperiode bij AZC. Mooi is ook de interactie met een aantal van zijn voetbalmaatjes van toen. Vooral de vraag ‘wie Henk de best voetballer vindt met wie hij gevoetbald heeft’, levert vele reacties op. Namen als Henk Oolbekkink sr, Gertie Calot, Peter van Osch, Corry Lindemans worden genoemd. Maar één naam steekt er ver bovenuit: Henk ten Have! Dat dit initiatief van Dori zeer gewaardeerd wordt, blijkt uit het luid applaus na afloop van dit vraaggesprek.

Voordat de ‘hoofdact’ plaats vindt, is er eerst een korte drinkpauze. Stadsarcheoloog van Zutphen Michel Groothedde gaat een lezing/presentatie geven over het ontstaan van de stad Zutphen. Zoals Johan Veerwater al zei aan het begin van deze dag: ‘Geen Theo Pahlplatz, Edward Sturing of één of andere voetbalcoryfee. Maar een keer geheel iets anders!’ En inderdaad, voor de vele aanwezigen is het even wennen aan het idee. Echter als Michel begint aan zijn betoog wordt het muisstil. Een uur lang weet hij de SCA-leden te boeien met zijn oudheidkundige verhalen. Met behulp van indrukwekkende foto’s en tekeningen wordt het ontstaan van Zutphen fraai in beeld gebracht.

Als de klok richting half twee gaat en het koud/warm buffet van slagerij Lammers klaarstaat, moeten de maagjes gevuld worden. Dit jaar is het hun weer gelukt om een voortreffelijk en uitgebreid buffet voor te schotelen. Ook het barpersoneel hoeft zich niet te vervelen. Want bij een hapje eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Als de buikjes vol zijn, gaan velen nog even neuzen in mappen van het AZC-archief. Zo te zien en te horen vermaken de SCA-leden zich prima. Dan heeft voorzitter Veerwater nog enkele belangrijke mededelingen. Het 100e lid heeft zich aangemeld. Een mijlpaal in de geschiedenis van de SCA. De gelukkige is Mevrouw Voortman. En ……… het SCA-bestuur krijgt vers bloed. Reinier v.d. Kwast en Dori Voortman nemen beiden zitting in het SCA-bestuur. Hiermee krijgt de Seniorendag een mooi en passend slot.

Meer foto's onder Nieuws/foto's.

Freddie Burgers

23-01-2012 16:40

AZC is de kampioen van de voorbereiding. Dit is een veel gebruikte kreet binnen de vereniging. AZC heeft namelijk de gewoonte om goede resultaten neer te zetten tijdens de voorbereiding (afgezien van de voorbereiding op het huidige seizoen). Ook nu maakt AZC weer kans op deze titel. Vandaag wist het namelijk haar tweede wedstrijd in de winterstop te winnen. Waar vorige week derdeklasser Erica ’76 met 5-0 werd verslagen, moest vandaag de titelkandidaat in 4F, Eldenia, eraan geloven.  In Elden werd de plaatselijke trots met 1-3 verslagen.

Met zestien fitte spelers vertrok de ploeg van trainer René Knuiman richting Arnhem. Alleen de geblesseerden Tim Luijken, Nick Hagenbeek, Sjoerd Plagman en de met gezondheidsproblemen kampende Fouad Elkanouni ontbraken nog. Met de uitslag op het netvlies van de voorbereiding (1-5 verlies), wisten de AZC-ers dat zij vandaag vol aan de bak kunnen.
AZC begint goed aan de wedstrijd. Het laat de bal goed rond gaan en probeert voetballend bij het doel van Eldenia te komen. Toch is het Eldenia dat bij de eerste beste kans op voorsprong komt. Bij een aanval over rechts wordt er te veel ruimte geboden en matig gedekt waardoor de linkeraanvaller vrij bij de tweede paal kan inkoppen. AZC heeft het hierna even moeilijk, maar knokt zich goed terug in de wedstrijd. Eldinia geeft achterin erg veel ruimte weg en AZC maakt hier gretig gebruik van. Met name Thomas Oosterink duikt vaak de hoeken in, maar is helaas ongelukkig in zijn voortzettingen. Achterin wordt er vrijwel niets meer weggeven. Na ongeveer een half uur spelen komt AZC op gelijke hoogte. Na een goede voorzet probeert Roy Sluizeman bij de bal komen. Roy wordt echter op zeer onhandige wijze door een speler van Eldenia naar de grond verwerkt, waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Frank Buurmeijer houdt zijn hoofd koel en weet de bal via de keeper binnen te schieten. Vlak voor rust krijgt AZC nog een kans via Thomas om op voorsprong te komen. Na een uitstekende uittrap van Nardo Van den Broek kan Thomas alleen op het doel aflopen. Helaas wordt hij iets te veel gehinderd en schiet hij de bal tegen de keeper op. Met een 1-1 stand zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust lijkt AZC gelijk via Hesam Bouzelmad, na goed voorbereidend werk van invaller Kemal Koycu en Daan van Weele, te scoren. De scheidsrechter zag echter (op advies van de vandaag wel zeer scherp vlaggende assistent-scheidsrechter van Eldenia) dat Hesam in buitenspelpositie stond. Gelijk hierna krijgt Eldenia ook een grote kans, maar Nardo weet deze bal goed te pakken. Opvallend was dat de assistent-scheidsrechter van AZC, Gerrit Van der Wal, wel genegeerd werd. De wedstrijd wordt steeds fysieker. Beide ploegen schuwen de duels niet en leidt af en toe tot irritaties in beide kampen. Na een kwartier spelen in de tweede helft komt AZC op voorsprong. Jawed Ezafzafi weet meet een knappe bal Daan te bereiken die de bal vervolgens subtiel over de uitlopende doelman kopt. Na deze goal is AZC heer een meester en Eldenia goed op eigen helft vast te zetten. AZC krijgt in deze fase ook kansen. Zo besluit Sean Galdermans om een bal af te geven, terwijl voor eigen succes gaan een betere optie was geweest. In het laatste kwartier herpakt Eldenia zich en zet een slotoffensief in. Nardo kan zich in deze fase een paar keer onderscheiden met goede reddingen. In de allerlaatste minuut valt de definitieve beslissing. De uitstekend spelende Isaac Albino wordt door de doelman van Eldenia onderuit gehaald en AZC krijgt opnieuw een strafschop. Ditmaal mag Nardo zich over dit klusje ontfermen. Nardo stuurt de keeper de verkeerde hoek in en bepaalt zo de eindstand op 1-3.
AZC speelde al met al een prima wedstrijd en heeft laten zien dat het in het afgelopen half jaar veel progressie heeft geboekt. Waar in de voorbereiding nog vrij kansloos van dezelfde tegenstander werd verloren, liet AZC vandaag zien dat het uitstekend mee kan komen met de toppers uit de vierde klasse. Volgende week staat het laatste oefenduel op het programma. Tweedeklasser Columbia uit Apeldoorn komt dan op bezoek. Deze wedstrijd is echter onder voorbehoud, aangezien Columbia competitieverplichtingen heeft. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling AZC: Nardo Van den Broek; Özgür Aksan, Frank Buurmeijer, Ramon Dieperink, Tim Dieperink (Jawed Ezafzafi); Roy Sluizeman (Kemal Koycu), Isaac Albino, Bob Kok (Remco Reugebrink), Thomas Oosterink (Sean Galdermans); Hesam Bouzelmad en Daan van Weele. 

19-01-2012 19:16

Omdat er afgelopen zaterdag door heel veel jeugdleden ontzettend hard gelopen is voor Unicef zijn wij nu erg benieuwd naar de opbrengst. Wij verzoeken dan ook alle lopers om het geld bij je sponsoren op te halen en je envelop weer in te leveren. Dit kun je doen op :

Zaterdag 21 januari tussen 9.30 en 12.00 uur in de kantine

Zaterdag 28 januari tussen 9.00 en 13.00 uur in de kantine

Maandag 30 januari tussen 17.30 en 19.00 uur in het jeugdhonk

Na het inleveren van je enveloppe ontvang je een Unicef medaille.

Namens Unicef en natuurlijk onze jongens uit Benin danken wij alle lopers voor de fantastische inzet.
 

Nog even een belangrijke herinnering :

Zondag is de laatste fotomogelijkheid. Sta je nog niet op de foto, kom dan zondag tussen 11 en 12 naar het jeugdhonk van AZC.

17-01-2012 22:14

Vroeger was alles veel beter!!

Bent u 50 jaar of ouder? Dan mag u de seniorendag op zaterdag 21 januari niet missen. Het gevoel van ‘vroeger was alles veel beter’ zal deze dag overheersen. Prachtige verhalen over de ouwe vervlogen tijden zullen de revue passeren.

De zo langzamerhand traditionele seniorendag in januari begint altijd met een korte ‘ledenvergadering’. Hierna is er tijd voor een gastspreker. Tegen een uurtje of één kan men genieten van het uitgebreide en uitstekende koud/warm buffet van Slagerij Lammers. Als de buikjes vol zijn, kan onder genot van een drankje AZC-herinneringen opgehaald worden. Bladerend door de vele fotoboeken worden de voetbalverhalen steeds spannender en mooier.

Als u aanwezig wilt zijn op deze dag, moet u echter wel lid zijn van de Senioren Club AZC. Behalve de seniorendag wordt er tevens eens per jaar een uitje georganiseerd.

De contributie bedraagt € 20,00 per jaar, daar hoeft u het dus niet voor te laten.

Het bestuur van de S.C.A. bestaat momenteel uit:
Johan Veerwater – voorzitter;
Toon Luijken – penningmeester;
Vacant – secretaris (ontstaan door het plotseling overlijden van Gerard Limburg);
Jan Olyslager (lid);
Gerrit Bierhof (lid).

Mocht u nu belangstelling hebben, schroom dan niet om u aan te melden. Dit kunt u doen bij Toon Luijken.

Email: a.luyken@chello.nl
Telefoon: 0575-527634 en 06-18605377

17-01-2012 22:00

Zaterdag 14 januari - Onder winterse weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de AZC Unicef-dag georganiseerd. Centraal stond de Unicef-loop. Maar de jeugd hoefde niet alleen maar te lopen.Er was van alles te doen rondom het veld en in de kantine. Een prachtige fotopresentatie van de familie Heemskerk in Benin was te zien op het grote scherm. De Quiz 'pet op -petje af' vond de jeugd geweldig leuk. Een informatieve Unicef-film werd getoond. Alle jeugdleden konden vandaag op de foto voor het plaatjesboek, welke in maart verschijnt. En natuurlijk werd de cheque van het seizoen 2010-2011 overhandigd. De dag was een geweldig succes!

O ja!! Wie wil er nu niet in een plaatjesboek?? Jij staat nog niet op de foto?
Aanstaande zondag 22 januari worden er nog foto's gemaakt in het jeughonk. Zie bericht op de website.

Vele, vele foto's zijn er gemaakt. Hieronder treft u een korte fotoreportage.

Meer foto's kunt u zien onder nieuws/foto's.

Anno Waterlander verrichte 'de aftrap' voor de AZC-Unicef dag.

De kantine was afgeladen vol met jeugd en ouders.

Anno ontvangt uit handen van Hans van Rooden een prachtige foto van AZC E10 in Benin!

Voordat de lopers van start gaan, natuurlijk eerst een moderne warming up onder leiding van Harry Derks.

En dan eindelijk! De F-jeugd beginnen aan hun tocht der tochten!

Niet alleen enthousiasme bij de jeugd!!

Een heerlijke beloning krijgen alle jeugdspelers.

Het resultaat van het seizoen 2010-2011. Een cheque van 3600 euro.

Ook werd er - zoals u kunt zien - afgezien tijdens het lopen!!

Gelukkig kregen de kinderen regelmatig steun van hun vader of moeder.

Best wel spannend toch? Op de foto voor het AZC plaatjesboek.

Ook bij de AZC D-jeugd spat het enthousiasme er vanaf.

Inderdaad, duim omhoog. Even doorzetten en we zijn er bijna. Tocht volbracht!!

Natuurlijk moet de Unicef-commissie ook op de foto voor het boek!

16-01-2012 16:50

In de week van 21 mei 2012 vindt de jaarlijkse avondvierdaagse weer plaats. AZC doet hier al jarenlang aan mee. Ook dit jaar hopen wij weer van de partij te kunnen zijn. Maar daar zijn vrijwilligers voor nodig die dit oppakken en organiseren.

Momenteel zijn er drie mensen beschikbaar die willen helpen. Dit is niet genoeg.

Een aantal zaken moet geregeld worden:
- inschrijving bij de wandelclub Shrewsberry
- kinderen van AZC (mini's, F- en E-teams) moeten in de gelegenheid  worden gesteld zich op
  te geven.
- innen van geld van deelnemers
- begeleiders om mee te lopen
- vlaggendragers
- verzorgers voor drinken e.d

Vindt u het belangrijk dat AZC meeloopt en dat uw kind deel kan nemen aan de avondvierdaagse? Geef  u dan op om een handje te helpen.

Vele handen maken licht werk.


U kunt zich aanmelden bij:
José Luesink
jenkluesink@gmail.com
tlf. 0313-471775
06 83196035

Zonder vrijwilligers  is er geen avondvierdaagse voor de kinderen van AZC.

10-01-2012 19:30

Zondag 8 januari 2012, de 2e editie van het boerenkooltoernooi. In de aankondiging op de website was het al te lezen. Een belangrijk uitgangspunt binnen het beleidsplan van AZC is, dat AZC een voetbalvereniging wil zijn waar een ieder zich thuis voelt. Jongen, meisje, met of zonder beperking, blank of gekleurd, oud en jong, een ieder is welkom. Het boerenkooltoernooi is een uitgelezen mogelijkheid om dit uitgangspunt ten uitvoer te brengen.

Vanaf 9.30 begonnen de onderlinge voetbalwedstrijden. De ruim 150 deelnemers speelden in teams van 6 tegen 6. Deze teams waren ingedeeld door de organisatie. Zodoende speelden selectiespelers, spelers van de lagere seniorenteams, G-spelers, spelers van de A-junioren, speelsters van het damesteam en oud AZC-spelers gemengd met elkaar. Dit resulteerde in een leuk en sportief toernooi waarbij de verschillende teams van bijna gelijke sterkte waren. De onderlinge acceptatie binnen de teams en de teams ten opzichte van elkaar, was groot.

Zoals bij ieder voetbaltoernooi kwam er ook een winnaar uit de bus. Het team boerenkool, hoe kan het anders met deze naam, werd de winnaar na het nemen van strafschoppen. Na afloop konden zij, uit handen van Ronnie Brinkerhof en Jan Smit, in de volle kantine een mooie beker in ontvangst nemen.

Na het voetballen had de organisatie gezorgd voor een heerlijk stamppottenbuffet. Dit was weer uitstekend verzorgd door slagerij Lammers. Iedere speler kon zich te goed doen aan zuurkool of boerenkool met worst en spek en gezellig napraten over de gespeelde wedstrijden.

Iedereen lekker gesport en plezier beleefd en de buik goed gevuld. Dus was het tijd  voor muziek. De organisatie was er in geslaagd een zanger te strikken die echte meezingers ten gehore bracht. Dat binnen AZC goed gezongen kan worden, weet ik nu ook!

Een geweldig leuke activiteit die door de organisatie uitstekend is neergezet. Een activiteit die de onderlinge banden binnen de vereniging versterkt. Op naar een 3e editie.

Maarten Voortman

Foto's op de site bij: nieuws - foto's.

09-01-2012 23:10

Afgelopen zaterdag heeft een aantal D-spelers zich kunnen uitleven in de zaal van tafeltennisvereniging Hercules in Terborg waar een zevental prachtige tafels klaarstonden. Onder de bekwame leiding van tafeltennis-goeroe Wiljo Leermakers werden in hoog tempo een aantal oefeningen afgewerkt.


Enkelspel, dubbelspel en een oefening waarbij met tweetallen alle 7 tafels gebruikt moesten worden om een punt te kunnen scoren. Na een korte pauze met drinken en krenten bollen ging het programma verder om tenslotte te worden afgesloten met een “rond-de-tafel” variant waarbij ook het nodige van de conditie werd gevraagd.


Wiljo had zelfs nog gezorgd voor prijsjes voor alle deelnemers. Jesse Li bleek de beste op korte afstand gevolgd door Luuk Molewijk en Simon Pauli. Al met al een zeer geslaagde dag om het 2e gedeelte van het seizoen te beginnen.
Wiljo Leermakers hartelijk dank voor de organisatie!

Patrick Govaers

08-01-2012 20:51

Als we op zaterdag 18 februari het jeugdcarnaval en alle bezoeken aan bevriende verenigingen hebben gehad is het de beurt aan de volwassenen van AZC. Op zondag 19 februari wordt onze nieuwe prins gekozen en is feest wat de boventoon voert. Het bestuur van de Loltrappers heeft diverse verenigingen uit de regio uitgenodigd maar rekent vooral op jullie leden van AZC. Voor onze leden organiseren wij dit grootse carnavalsfeest. Het wordt een avond met veel leut en lol . De Loltrappers zullen er voor zorgen dat je een onvergetelijke  avond beleeft. De avond wordt muzikaal ondersteunt door: Heer en Meester.

Deze band is gespecialiseerd in feestmuziek. Daar zal het dus zeker niet aan liggen, goede feestzin moet je zelf meebrengen wij zorgen wel voor verhoging hiervan. Ook voor het natje en het droogje wordt gezorgd. Vrolijke mensen achter de bonnen verkoop , de bar en de Ballen van Jos zijn er weer (gesponsord door slagerij Lammers). Als het zover is en de nieuwe prins bekend wordt gemaakt werken we het officiële gedeelte zo snel mogelijk af zodat er volop feest kan worden gevierd. Aan de Loltrappers ligt het niet, maar jullie leden van AZC bepalen hoe het feest achteraf herinnerd wordt.
Introducees zijn welkom onder begeleiding van een AZC lid. De toegang is nog steeds gratis dus schroom niet en kijk of je nog verkleed kleren hebt om een prijs in de wacht te slepen van best verklede.Je valt bij ons pas echt op als je niet verkleed bent.

Programma zondag 19 februari:
- 19.30 uur zaal open
- 20.11 uur opening en binnenkomst prins en gevolg

Komt allen en maak er een feest van waar we met alle AZC’ers trots op kunnen zijn. Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v de Loltrappers
Jan Theunissen, 2e secretaris

08-01-2012 20:46

Het lijkt misschien wat vroeg maar schijn bedriegt over iets meer dan twee maanden is het alweer carnaval in het hele land. Wij van boven de rivieren kunnen geen carnaval vieren zeggen ze in het zuiden. Wij de Loltrappers, carnavalsvereniging van AZC,  hebben het tegendeel bewezen. Wij vieren al ruim 30 jaar carnaval op een onvervalste wijze.

Ook de jeugd wordt bij ons niet vergeten op zaterdag 18 februari wordt de 22e jeugdprins gekozen in onze residentie, de AZC kantine, die elk jaar weer wordt omgetoverd tot een waar feestparadijs. Aan de Loltrappers zal het zeker niet liggen zij zijn altijd paraat wanneer het nodig is. Carnaval voor de jeugd nieuwe stijl gaat het worden met discomuziek maar ook natuurlijk carnavalsmuziek. Dus er kan gedanst worden en menig polonaise zal er gelopen gaan worden. Als je wilt weten wie er onze nieuwe jeugdprins wordt dan moet je zeker op onze middag komen.

Ook zijn er weer prijzen te winnen voor diegenen die de moeite nemen om zich mooi te verkleden. Er zijn altijd kinderen die heel erg mooi en origineel zijn uitgedost.

Zet dus allemaal 18 februari  op de kalender zodat je niet vergeet wanneer het carnaval is de middag begint om 14.00 uur en is tegen 16.00uur weer afgelopen. Neem gerust vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes pappa's, mamma's opa's en oma's mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd we hebben. Bij AZC is iedereen welkom we zijn een grote voetbal familie maar staan ook ons mannetje als het op feestvieren aankomt.


Rest mij nog te eindigen met onze spreuk: Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v. de Loltrappers 
Jan Theunissen, 2e secretaris

07-01-2012 18:36

De kerstvakantie zit er weer op en dat betekent dat veel trainingen bij AZC vanaf maandag 9 januari weer van start gaan. Tijdens deze trainingen zal het jeugdhonk niet langer geopend zijn.Dit is besloten door de kantinecommissie in goed overleg met de commissie voetbal en het bestuur.

De belangrijkste reden voor de sluiting van het jeugdhonk op doordeweekse trainingsavonden is dat er vrijwel geen gebruik meer van werd gemaakt. De vrijwilligers die het jeugdhonk bemanden, hadden praktisch niks te doen. Mede hierdoor was het vrijwel onmogelijk om nog voldoende mensen te vinden voor het jeugdhonk tijdens de trainingen.

Als er op doordeweekse avonden wedstrijden worden gespeeld op het AZC-terrein, zal het jeugdhonk wel geopend zijn. Hierover zal goed overleg plaatsvinden tussen de kantinecommissie en de commissie voetbal.

Door de sluiting op doordeweekse avonden is ons jeugdhonk nauwelijks nog in gebruik. Vanwege de toenemende drukte op zaterdag – waardoor het jeugdhonk te klein werd – is enkele seizoenen geleden immers al besloten om gebruik te maken van de grote kantine. Bestuur en commissies beraden zich nu op een goede nieuwe bestemming voor het jeugdhonk. Ideeën hiervoor zijn welkom.

Het bestuur

06-01-2012 22:48

Zoals al eerder aangegeven willen we graag alle spelende leden in het voetbalplaatjesboek hebben.

Vandaar dat wij ook de senioren in de gelegenheid stellen om hun mooie koppie te laten fotograferen.

Dit kan op zondag 8 januari tussen 9.00 en 14.00 uur in het jeugdhonk van AZC.

Velen van jullie zullen deze dag al aanwezig zijn voor het boerenkooltoernooi dus dat valt dan mooi te combineren. Mocht je tussen de wedstrijden door even ( twee minuten ) tijd hebben, meld je dan even bij de ingang van het jeugdhonk bij één van de Unicefcommissieleden. Je krijgt dan een AZC shirt om aan te trekken en een nummer. Hiermee ga je naar binnen en volgt de instructies van de fotograaf.

Mocht er net een lange rij staan dan kom je gewoon later even terug. Dit moet vast wel lukken ergens tussen 9.00 en 14.00 uur!

Alvast bedankt voor de medewerking

De Unicefcommissie

06-01-2012 22:39

Hopelijk zijn jullie allemaal al heel ver met het verzamelen van sponsoren voor de Unicefloop. Zo niet ga dan de komende week nog even langs familie, buren, vrienden etc om zoveel mogelijk sponsoren binnen te halen. Mocht je om wat voor reden ook nog geen Unicefenvelop hebben ontvangen of heb je er misschien nog één extra nodig mail dan even naar a.waterlander@zonnet.nl.

Op 14 januari worden alle jeugdleden op de hieronder aangegeven tijdstippen verwacht op het AZC terrein. Jullie zullen worden voorgelicht in de kantine, op de foto worden gezet in het jeugdhonk en daarna of daarvoor ( C en B ) kunnen jullie je longen uit je lijf lopen tegen kinderarbeid in Benin.

De rondjes die jullie lopen zijn 500 meter en jullie hebben ongeveer een uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen en dus zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Unicef.  Meer informatie over het en hoe en wat met de envelop hoor je op 14 januari.

Programma:
F en League:  

8.45 aanwezig (kantine)
10.45 start Unicefloop
12.00 einde programma

E:                    
10.15 aanwezig (kantine)
12.15 start Unicefloop
13.30 einde programma

D en C4 (meisjes):
11.30 aanwezig (kantine)
13.30 start Unicefloop (samen met C, B en evt. A )
14.45 einde programma

A1 en A2:             
13.15 aanwezig
13.30-14.00 op de foto

C en B:               
13.00 aanwezig
13.15 aanvang Unicefloop
14.00-15.00 uur op de foto

Belangrijke mededelingen:
Om 12.00 uur zal er buiten voor de hoofdtribune de cheque ( met daarop de opbrengst van het vorig seizoen)  aan Unicef worden aangeboden.

De A1 en A2 zijn niet verplicht om mee te lopen maar mogen dat natuurlijk wel! De start is dan voor hun ook om 13.15 uur.

Op de foto voor het AZC voetplaatjesboek
Wij verzoeken iedereen om op tijd te komen en de aanwijzingen die er die dag gegeven worden gelijk op te volgen. Het fotograferen van alle jeugdspelers is veel werk en gebeurt volgens een strak tijdschema. Als je team opgeroepen wordt dien je hieraan gelijk gehoor te geven. Dit geldt ook voor de teamfoto’s en de inschrijving voor de loop.

Je dient de 14e te verschijnen in VOLLEDIG AZC tenue met daaroverheen een trainingspak. Er is geen gelegenheid tot omkleden en/of douchen.  De Unicefloop zal gedeeltelijk worden gelopen op stenen ondergrond dus het is aan te raden om op sportschoenen te lopen!

De foto’s die op deze dag gemaakt worden zullen enkel en alleen gebruikt worden voor een sticker in een voetbalplaatjesboek. Deze plaatjes zullen enkel en alleen worden verstrekt door AZC en/of de COOP. Mocht er bezwaar zijn tegen het fotograferen van uw kind dan kunt u dit middels een mail aan a.waterlander@zonnet.nl kenbaar maken. Uw kind zal dan niet op de foto komen.

Vrijwilliger bij AZC
Op deze dag zal er in de kantine een kraam staan met informatie over de verschillende vrijwilligersmogelijkheden binnen AZC. Kijkt u daar gerust rond, wellicht zit er wat bij voor u.

Wij zien jullie de 14e  graag op tijd, met de haartjes strak in de gel, in topconditie en met een envelop vol sponsors op het AZC terrein.


De Unicefcommissie


Voor vragen en/of opmerkingen: a.waterlander@zonnet.nl of  06-51614000

05-01-2012 10:25

Op woensdag 4 januari is bij AZC onder leiding van de SZO (Scheidsrechtersvereniging Zutphen e.o.) een pupillenscheidsrechterscursus gegeven aan geïnteresseerde jeugdspelers  van  AZC.

 

 

Er waren vijf docenten aanwezig die eerst  de zeven aankomende scheidsrechters: Marleen Molewijk, Jort landman. Danny Ooms, Joost Jonkers, Hugo Bobbink, Mart Bouwmeester, Ahmet Ozcimen op het veld uitleg gaven van belangrijke zaken zoals lopen, plaatsen innemen en veldindeling en veldoverzicht. Daarna werden olv de SZO docenten door de deelnemers wedstrijden gefloten van twee E elftallen die werden begeleid door Bert landman.

 

 

 

 

Alle aankomende scheidsrechters kwamen aan bod en werden beoordeeld op de uitleg gegeven mbt bepaalde beslissingen en kregen tevens belangrijke leermomenten aangegeven. Na afloop van de wedstrijdjes kregen alle docenten, E pupillen en  leerling-scheidsrechters warme chocolademelk en een broodje met warme worst, hetgeen zij na de felle koude middag wel hadden verdiend. Daarna gingen de E pupillen weer naar huis met een ervaring en extra training rijker in deze winterstopperiode.

In de kantine werd een presentatie vertoond waarin scheidsrechterlijke beslissingen en dwalingen uit belangrijke wedstrijden werden toegelicht. Op het eind werden drie teams samengesteld die aan de hand van stellingen meervoudige antwoorden kregen  voorgelegd. Met opsteken van a-b-c-d bordjes moeste zij aangeven welk antwoord volgens hen de juiste was. Het juiste antwoord werd toegelicht door de docenten. .

Na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat en bonuskaart van AZC. Met deze kaart kunnen de scheidsrechters in een jaar hun eigen voetbalschoenen verdienen met het leiden van wedstrijden bij de E en F pupillen van AZC.

Met complimenten voor de verzorging van deze dag door Wiljo Leermakers namen docenten en nieuwe scheidsrechters afscheid met de wens van de docenten “LAAT JE ZIEN EN HOREN” en veel succes de komende tijd.

Meer foto's onder nieuws/foto's/scheidsrechterscursus

02-01-2012 22:57

Met trots kunnen we mededelen dat wij erin geslaagd zijn om m.i.v. het volgend seizoen een nieuwe hoofdsponsor te presenteren.

Het contract met bouwbedrijf Temmink loopt aan het eind van dit seizoen af. Zodoende werd het voor de sponsorcommissie tijd om de onderhandelingen te openen. In een goed gesprek met Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink kwam naar voren dat hij i.p.v. verlenging van het hoofdsponsorschap liever subsponsor werd van AZC. Dit houdt in dat Temmink  op verschillende vlakken de club financieel blijft ondersteunen. In het nieuwe seizoen zullen we de precieze invulling van het subsponsorschap naar buiten brengen.

Omdat we vlak voor de kerstdagen rond waren met onze nieuwe hoofdsponsor kon de voorzitter van de sponsorcommissie het goede nieuws op de nieuwjaarsreceptie aan de leden bekend maken:
CINEMAJESTIC, de bioscoop van Zutphen, is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van AZC.

Mede-eigenaar van Cinemajestic en al jarenlang trouw supporter van AZC is Ron Gerrits. Cinemajestic is momenteel al op meerdere gebieden sponsor. Zo prijkt de naam van de bioscoop al groots op de tribune, zijn ze deelnemer in het JeugdSponsorPlan en sponsor van het tweede zaterdagteam. Tevens is Cinemajestic lid van de ABC en is Ron Gerrits bestuurslid van de ABC.  Al deze sponsoruitingen zullen blijven behalve het JSP. Hiervoor in de plaats komt nu dus het hoofdsponsorschap.
Omdat Ron  ook als hoofdsponsor  graag wat wil betekenen voor Unicef zal het eerste elftal van AZC vanaf het komend seizoen, in navolging van onze jeugd, ook “shirtsponsor” van Unicef worden.

Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe hoofdsponsor. Vooral ook omdat wij als vereniging verbonden worden met een bedrijf dat een zeer positieve en grootse uitstraling in Zutphen en omgeving heeft.

Wij danken Ron Gerrits van Cinemajestic maar ook Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink, voor hun medewerking aan een mooie toekomst voor AZC.

Daarnaast wensen wij alle AZC’ers een fantastisch 2012.

Sponsorcommissie

02-01-2012 22:42

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie op 1 januari, heeft Anno Waterlander bekend gemaakt wie de vrijwilliger van het  jaar is geworden van AZC.

Deze titel wordt ieder jaar uitgedeeld door de Businessclub van AZC. Het bestuur van de ABC heeft dit jaar de mening gevraagd van de leden van AZC. Vele stemmen zijn er binnengekomen en dit heeft geresulteerd in een spannende strijd tussen de genomineerden Wiljo Leermakers, Harry Derks, Ronnie Brinkerhof, Hans Berkenbosch en Gert Oosterink. Omdat het eigenlijk allemaal toppers zijn op gebied van vrijwilligerswerk binnen de vereniging,  heeft het bestuur van de ABC besloten om ze alle 5 uit te nodigen voor het ABC uitje van 2012.

Toch kan er maar één de titel, vrijwilliger van het jaar krijgen. In navolging van Harry Matser (2010) en Freddie Burgers (2011) is deze prestigieuze titel het komend jaar voor ……RONNIE BRINKERHOF.

Ronnie zet zich al jaren optimaal in voor alles wat maar nodig is. Op financieel vlak is Ron een belangrijke schakel maar ook op en rond het veld is hij vaak te vinden. Als scheidsrechter en voetballer, maar zeker ook als supporter. Als er weer eens mensen nodig zijn voor een klus in of rondom het gebouw prijkt Ronnie’s naam vaak bovenaan de lijst. Organisator van het boerenkooltoernooi en het voetbalgala en natuurlijk de “spreekstalmeester” van de vereniging.


 
Ronnie Brinkerhof is op zoveel vlakken actief binnen de vereniging dat wij als bestuur van de ABC ons heel goed kunnen vinden in deze keuze.

Wij feliciteren Ronnie van harte met de titel en hopen dat het de overige vrijwilligers binnen AZC (en zeker mensen die nog geen vrijwilliger zijn) aanspoort om zich in te (blijven) zetten voor de club.
Want zonder vrijwilligers is er geen verenigingsleven mogelijk !


Bestuur ABC (AZC BusinessClub)

Laatste nieuws:

Beste jeugdleden, ouders/verzorgers, leiders/trainers,

Zoals jullie weten heeft AZC al jaren een nauwe samenwerking met Unicef.
Middels bedrukking van onze tenues met het logo van Unicef proberen we dit goede doel wekelijks onder de aandacht te brengen. Daarnaast organiseren we 2 keer per jaar een activiteit waarbij we onze jeugd willen stimuleren om iets voor Unicef te doen.

De eerstvolgende activiteit die gepland staat is de traditionele Unicef Sponsorloop. Deze stond oorspronkelijk gepland op vrijdag 13 januari maar vanwege te laat ontvangen sponsorenveloppen zal deze verplaatst worden naar vrijdag 3 februari. Aanvang is 17.00 uur.
Aansluitend volgt de Unicef Bingo in de kantine. Einde van de avond is rond 19.30 uur.
 

Doordat de Unicefloop nu verplaatst is hebben nog meer jeugdleden de mogelijkheid om zich aan te melden voor deze actie. Er hebben zich al veel leden aangemeld maar we zoeken er nog veel meer!
Loop jij ook mee? Meld je dan aan via verenigingscoach@azczutphen.nl . Je krijgt dan van ons bericht waar en wanneer je de Unicefenvelop op kan halen. Met deze envelop kun je sponsoren gaan benaderen.

Dit jaar willen we alle lopers belonen met een uitstapje naar het zwembad. Iedereen die vrijdag 3 februari mee gaat lopen met de Unicefloop wordt op zaterdag 14-1-2017 om 13.45 uur verwacht in zwembad de IJsselslag. Daar gaan we dan met z’n allen een aqua-soccer toernooi spelen. We sluiten  af met een drankje en een frietje.
 

Wij rekenen op veel lopers en een gezellige zaterdag in het zwembad!

 

Unicefcommissie AZC

Voor de 12e keer komen de leden van onze SCA weer bij elkaar op de langzamerhand traditioneel geworden 3e zaterdag in januari. Dit jaar valt dat op zaterdag 21 januari. Vanaf 10.15 uur tot 11.00 uur vindt de inloop plaats.

Het SCA-bestuur heeft weer voor een leuk programma gezorgd. Spreker dit jaar is internationaal voetbaltrainer Jan Derks en “De Winkel van Sinkel” neemt het muzikale gedeelte voor haar rekening. Tevens zal er weer een verloting plaatsvinden met mooie prijzen. Natuurlijk zorgen onze leden Karin en Henk Lammers weer voor een heerlijk (winterbuffet). Om ca. 15.30 uur vindt de officiële afsluiting van het programma plaats, maar voorgaande jaren heeft ons geleerd dat verschillende van de aanwezigen óók daarna nog van de gelegenheid gebruik maken om wat langer met elkaar aanwezig te zijn.

Mocht u (nog) geen lid zijn van deze vereniging en wel interesse hebben, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met de secretaris Reinier van der Kwast, tel.nr. 0575-528434 of per mail: reinier.vdkwast@gmail.com

Voor de kosten hoeft u het niet te laten want de jaarcontributie bedraagt € 25,00.

 

Na een aantal jaren op andere dagen de AZC’er van het jaar bekend gemaakt te hebben werd dit jaar weer gekozen voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. Na de nieuwjaarstoespraak van de voorzitter en de “conference” van Johan Hendriks, mocht de voorzitter van de ABC, Anno Waterlander, de opvolger van de middagploeg bekend maken.

De AZC’er van het jaar 2017 is geworden: GERTON DAMEN

Het bestuur van de ABC was al een tijd onder de indruk van de tijd en kennis die Gerton aan AZC beschikbaar stelt. Bij alle grote projecten die bij AZC hebben plaats gevonden ( accommodatie, kantine, statribune etc. ) is Gerton nauw betrokken geweest.

Het afgelopen jaar stond voor Gerton volledig in het teken van de duurzaamheid. Als voorzitter van de werkgroep heeft Gerton zich sterk gemaakt voor de aanleg van zonnepanelen en voor vervanging van de verlichting ( en plafond ) in de kantine.
Daarnaast is Gerton ook nog leider van een jeugdteam en is hij sinds een maand weer voorzitter van de commissie accommodatie.

Zijn inzet en met name betrokkenheid voor en bij AZC is voor het bestuur van de ABC de reden geweest om Gerton de titel toe te kennen.
De vereniging mag erg trots zijn op hetgeen er op gebied van duurzaamheid gerealiseerd is.

 

Bestuur ABC
 

24 februari en 25 februari 2017 is het weer zover het grote carnavalsfeest barst dan weer los. De AZC. Kantine wordt dan weer omgetoverd in de residentie van c.v.de. Loltrappers. Op vrijdagavond neemt het prinsenpaar Mark & Kimberly afscheid en verwelkomen wij onze nieuwe prins of prinsenpaar`. Ook verwachten wij op deze avond enkele bevriende carnavals verenigingen uit de regio. Natuurlijk verwachten wij ook veel AZC.ers want voor hen organiseren wij dit feest. Muzikale omlijsting is dit jaar in handen van Jeffrey & Jeffrey een muzikaal zang en Dj duo die er de stemming weten in te brengen. Komt allen en vier dit feest met ons mee lekker polonaise lopen met de vrienden van A.Z.C.

VRIJDAG 24 februari 2017 zaal open om 19.30 uur

Om 20.11 uur binnenkomst raad van 11 en gevolg.

Voor de best verkleden zijn er prijzen te winnen. Ook is er een kleine verloting voor het spekken van de clubkas. Dus noteer deze datum en laat de Loltrappers niet in de steek!

 

JEUGDCARNAVAL C.V.DE.LOLTRAPPERS

Zaterdagmiddag is het de beurt aan de jeugd van AZC. om carnaval te vieren. Jeugdcarnaval nieuwe stijl vieren wij! Uit alle aanwezige kinderen wordt er een jeugdprins of prinses vorig jaar hadden wij prinses Lieke en deze heeft genoten die middag! ook is clown Appie aanwezig met zijn grappen en zijn goochelshow`. Deze middag is geheel gratis voor de jeugd dankzij een bijdrage van het grote bestuur van AZC. iedereen word voorzien van een natje en een droogje. Pappa’s, mamma’s, opa’s, oma, familie en aanverwanten kunnen mee feesten en terecht voor een natje aan de bar. Dus doe uw kinderen een plezier en gun ze dit carnavals feest iedereen is welkom ook niet leden.

JEUGDCARNAVAL zaterdag 25 februari 2017

ZAAL OPEN OM 13.30 UUR AANVANG OM 14.11 UUR

FEEST DUURT TO 16.00 UUR!

 

c.v.de.LOLTRAPPERS 3X ALAAF

 

Peter ter Horst is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van AZC JO19-1. Hij zal hierbij geassisteerd worden door onze 1e elftal speler en neef Mark ter Horst

We zijn er van overtuigd hiermee een uitstekende opvolging voor Dick Brands te hebben gevonden.

 

Wij wensen Peter en Mark heel veel succes.

 

T.C. AZC 

Na een aantal jaren de JO19-1 getraind te hebben zijn we zeer verheugd dat Dick bereid is om nu ons 3e team onder zijn hoede te nemen.

 

Wij wensen Dick veel succes.

 

T.C. AZC

Do 12-1  AVW’66 1 – AZC 1   aanvang 20.00 uur   Sportpark Hamerden in Westervoort

Za 14-1  AZC 1 – Voorwaarts Twello 1  aanvang 16.00 uur  

Do 19-1  AZC 1 – SDOUC 1  aanvang 20.00 uur  Achterhoek Cup

Zo 22-1  AZC 1 – WVV’34  aanvang 11.30 uur

 

Oefenprogramma AZC 2

Di 17-1 Zutphen 2 zaterdag - AZC 2 aanvang 20:00 uur.

Zo 22-1 AZC 2 - Basteom 1

Zo  5-2 AZC 2 - Helios 2 aanvang 12:00 uur.

De Spaanse voetbalclub Real Madrid gaat in Nederland via haar stichting, Fundación Real Madrid, uitbreiden met voetbalscholen. De succesvolle voetbalschool biedt 5 dagen voetbal-camps aan op verschillende locaties in Nederland en België. Deelname is voor jongens en meisjes van 7 t/m 14 jaar.

 

Real Madrid Foundation Clinics blij met AZC Zutphen

De Real Madrid Foundation Clinics, dé voetbalschool van de Koninklijke, is actief in meer dan 60 landen. Real Madrid gaat in 2017 op 10 locaties in Nederland een trainingsweek organiseren. Daarbij is in 2017 het complex van AZC Zutphenpartner van Real Madrid enbehoort daarmee tot een selecte groep partnerclubs.

De winsten van de clinics komen ten goede aan de stichting van Real Madrid, de Fundacion Real Madrid. De stichting gebruikt haar geld voor sociale sportprojecten, wereldwijd zijn dat er meer dan 300.

De training

Alle Real Madrid Foundation trainers zijn UEFA gecertificeerd, hebben ruime ervaring met het trainen van jeugd en hebben met succes de opleiding van Real Madrid doorlopen. Het trainingsprogramma is samengesteld volgens strenge eisen en gelijk aan hoe de talenten dagelijks trainen bij de fameuze jeugdopleiding die haar thuis basis heeft in Ciuad Deportiva. We werken aan de “zwakke” punten en verbeteren de potentie met de modernste trainingstechnieken. Je traint als een prof en leert wat het betekend onderdeel te zijn van een team. Deelname slechts € 229,- voor dit complete 5-dagen programma.

De Real Madrid voetbal camps zijn altijd 5 dagen van 9.00 uur tot 15.00 uur, bij AZC Zutphenvan maandag 14 t/m vrijdag 18 augustus 2017.

De beste spelers naar Madrid

De beste spelers tijdens elk Camp worden uitgenodigd voor een landelijke finale. Tijdens deze finale beoordelen Real Madrid trainers de spelers en de beste spelers worden uitgenodigd voor een training op de Real Madrid Academy. De kosten voor deze onvergetelijke trip (inclusief begeleider) zijn voor de Foundation Real Madrid.

Adidas

De hoofdsponsor Adidas heeft speciaal voor de camps een shirt ontworpen, alle deelnemers ontvangen een complete kleding-set van Adidas, en een Adidas bal.

Aanmelden

Voor alle informatie en aanmelden ga naar de officiële site www.frmclinics.nl

 

 

Met sportieve groet,

Anno Waterlander

Vandaag heeft het RIVM bekend gemaakt dat uit onderzoek blijkt dat voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. Wij verwachtten duidelijke taal van het RIVM, die hebben we gekregen. De onzekerheid die er was om te voetballen op kunstgras met rubbergranulaat, is daarmee weg. Voetballers, ouders, clubs en KNVB kunnen nu verder. Het sein staat op veilig.


Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meldt vandaag dat er in rubbergranulaat heel veel verschillende stoffen zitten, maar dat deze slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrijkomen. Het schadelijk effect op de gezondheid is praktisch verwaarloosbaar. De KNVB vindt het belangrijk dat zijn leden veilig en gezond kunnen voetballen op kunstgrasvelden en heeft vertrouwen in de deskundigheid van het RIVM. Daarom volgt de KNVB de lijn uit de adviezen van het gepubliceerde overheidsonderzoek. De KNVB blijft altijd alert op de eventuele bijverschijnselen van het spelen op kunstgras. De aanschaf en aanleg blijft een verantwoordelijkheid van de clubs en de overheid, maar toch heeft de afgelopen tijd geleerd dat we op dit vlak permanent kennis willen verzamelen.

Erkentelijk voor snelle reflex
De KNVB heeft steeds de richtlijnen en adviezen van het RIVM opgevolgd en blijft dat doen. Het RIVM is het instituut dat namens de overheid, dus namens ons allemaal, de enige aangewezene is voor kwesties op het gebied van milieu en volksgezondheid. In juni vroegen we om een nader onderzoek, dat kwam er en dat heeft ons gerust gesteld. We zijn de minister van VWS erkentelijk voor de snelle reflex op ons verzoek om nieuw onderzoek. En het RIVM voor al zijn inspanningen de afgelopen twee maanden.

Informatielijn RIVM
Heeft u vragen over de resultaten van het onderzoek naar rubbergranulaat op kunstgrasvelden? Het RIVM heeft een publieksinformatielijn geopend: 0800-0480.

Klik hiervoor het bericht dat het RIVM dinsdagochtend heeft gepubliceerd n.a.v. het onderzoek.

Kijk ook voor het filmpje van de RIVM op: https://www.youtube.com/watch?v=ywo6uMPJsgI&feature=youtu.beMet vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

 

Onder begeleiding van Remy Havenaar mocht Kyra Ellens als pupil van de week naar de wedstrijd tegen Rood-Wit uit Groesbeek. Kyra is net begonnen met voetballen, en speelt al inmiddels een jaar bij AZC. Het team waarbij zij staat ingedeeld is de JO11-6. Kyra kwam bij AZC terecht omdat ik voetbal zo leuk vind, mijn zusje er ook bij zit en ook omdat het lekker dichtbij is. Zij was even gestopt met voetballen vanwege een gebroken sleutelbeen, maar gaat in januari weer actief meedoen. Naast fan van AZC is zij ook fan van AJAX. Haar favoriete trainer binnen AZC is Jan Lammers.

Vrijdag 16-12-2016  19.30 uur :Kerstklaverjassen
                                                         http://www.azczutphen.nl/news/68/18723/2016/11/05

Vrijdag 16-12-2016  19.00 uur : Juniorenactiviteit in het IJsselslag zwembad
                                                         http://azczutphen.nl/news/68/18842/2016/12/13

Zaterdag 17-12-2016 19.30 uur : AZC Voetbalgala
                                                          http://www.azczutphen.nl/news/68/18769/2016/11/16

Zondag 18-12-2016 16.45 uur : Live in de kantine: Ajax-Psv

Woensdag 21-12-2016 13.00 uur :  Voetbalspelmiddag voor de basis school jeugd van Zutphen
                                                          http://www.azczutphen.nl/news/68/18811/2016/12/05

                                                     Kantine is gesloten van 22-12 t/m 31-12.

Woensdag 28-12-2016 10.00 uur : Zaalvoetbaltoernooi in de Hanzehal ( jeugd AZC )
                                                              http://azczutphen.nl/news/68/18830/2016/12/09

Zondag 01-01-2017 14.00 uur : Nieuwjaarsreceptie
                                       
           http://azczutphen.nl/calendar/3689

Zaterdag 7-1-2017 10.00 uur : Bridgedrive in de kantine

Zondag  8-1-2017  08.30 uur : Boerenkooltoernooi
                                                     http://www.azczutphen.nl/calendar/3679

Vrijdag 13-01-2017 17.00 uur : Unicefloop
                                                       
http://azczutphen.nl/calendar/3690

Zaterdag 14-01-2017 14.00 uur : Aqua-soccer in het zwembad voor deelnemers Unicefloop

Zaterdag 21-01-2017  09.00 uur : SCA bijeenkomst kantine AZC

Woensdag 25-01-2017  13.00 uur :  Voetbalspelmiddag voor de basis school jeugd van Zutphen
                                                          http://www.azczutphen.nl/news/68/18811/2016/12/05

Zondag 29-01-2017 : Start 2e seizoenshelft  Concordia Wehl 1 – AZC 1

 

Gedurende de maanden december en januari wordt er ook  getraind en zullen er oefenwedstrijden worden gespeeld. Op de website zullen we de tijden van de oefenwedstrijden vermelden.

Op maandag en donderdag  ( met uitzondering van 26-1-2016, 2-1-2017 en 5-1-2017 ) is er van 10 tot 11 uur 55+ voetbal.

Wij wensen u hele sportieve en gezellige feestdagen en zien u graag op 1 van de winterstopactiviteiten bij vv AZC.

 

Mede namens het bestuur,

Anno Waterlander
verenigingscoach@azczutphen.nl

Aanstaande vrijdag 16 december ’16  vindt het traditionele kerstklaverjassen weer plaats bij ons in de kantine. Er hebben zich reeds 30 koppels opgegeven, maar daar kunnen er natuurlijk nog steeds veel meer bij.

 

Betreft: koppelklaverjassen
Aanvang: 19.30 uur
Kosten: € 5,00 p.p.

 

Iedereen kan zich opgeven tot op de avond zelf. Natuurlijk hebben we het liefst dat de opgave zo snel mogelijk gebeurt. Want de zekerheid over de deelname betekent immers meer en mooiere prijzen. Momenteel is er al een mooi prijzenpakket samengesteld. Zo bestaat de hoofdprijs in de verloting uit een televisie! En daarnaast natuurlijk nog tal van andere aansprekende prijzen, bekostigd uit het geschat inkomen van de avond, maar zeker ook door bijdrage van verschillende gulle sponsoren.

 

Maar buiten de mooie prijzen is het natuurlijk alleen al erg gezellig om mee te doen. DUS……ZO SNEL MOGELIJK OPGEVEN!!

 

Samantha Sloetjes

Reinier van der Kwast: tel.: 528434

E-mail: reinier.vdkwast@gmail.com

 

Alle junioren van AZC zijn uitgenodigd voor een winterstop event in het zwembad. Het is de wens van het bestuur om onze junioren meer aan de vereniging te binden. We beseffen ons dat het een groep is waar de afgelopen jaren weinig voor is georganiseerd en daar moet maar eens verandering in komen.

Vandaar dat we alle junioren hebben uitgenodigd voor een toernooitje Aqua-soccer in het zwembad IJsselslag te Zutphen. We hebben op vrijdag 16 december vanaf 20 uur het zwembad tot onze beschikking en willen daar graag met alle junioren een gemengd 5 tegen 5 toernooi spelen.

Aqua soccer is een nieuwe activiteit in Zutphen. Om een indruk te krijgen kun je het volgende filmpje bekijken.https://youtu.be/XVDBXY7g7TQ

Voorafgaand aan het Aqua-soccer toernooi zullen we met de junioren in gesprek gaan over hoe we structureel meer verbinding kunnen krijgen met de junioren, over het opzetten van een jeugdraad, over het heropenen en inrichten van het jeugdhonk en over wat junioren voor vv AZC kunnen betekenen.

De junioren (en trainers/leiders ) worden vrijdag 16 december om 19.00 uur verwacht in de kantine van zwembad Ijsselslag te Zutphen.

Heb jij je nog niet opgegeven? Doe dat dan snel via verenigingscoach@azczutphen.nl.

 

Met sportieve groet,

Anno Waterlander
verenigingscoach@azczutphen.nl
06-51614000

Voor de zesde keer zal de Commissie voetbal in de kerstvakantie een zaalvoetbal toernooi organiseren voor alle jeugdleden van AZC.

Dit toernooi zal plaatsvinden op woensdag 28 december 2016 in de Hanzehal.

De teams zullen bestaan uit 7 spelers. De wedstrijden worden gespeeld door 4 veldspelers  een keeper en 2 wisselspelers.

Het programma zal er als volgt komen uit te zien;

  • Ochtend start met league en F pupillen (JO9)gezamenlijk              
  • Vervolgens de E pupillen (JO11)                  
  • s’Middags de D pupillen (JO13)en A/B/C junioren   (JO15-JO17-JO19)                
  • Door de geringe interesse van senioren de laatste jaren is er geen avond programma.

De CV wil met dit initiatief bereiken dat alle jeugdteams teams een ontspannen onderling toernooi hebben tijdens de winterstop.

De coördinatoren en trainers en teamleiders worden verzocht de deelname zo goed mogelijk te promoten en een lijst van deelnemers samen te stellen en in te leveren bij Wiljo Leermakers.

Bij het opgeven van deelnemers van AZC jeugdteams moet bij de opgave minstens ook een teamleider worden opgegeven die een samengesteld team onder zijn hoede zal krijgen.

Graag telefoonnummer en e-mailadres van een leider onderaan het formulier opgeven

Een team en leider zullen dan verder worden geïnformeerd over de samenstelling en speeltijden en naam van het team. De leiders van teams die spelers hebben opgegeven worden ook geïnformeerd.

 

Graag wil ik U de “bloktijden” van de verschillende categorieën doorgeven.

U wordt verzocht minimaal 20 min. voor aanvang van de wedstrijden aanwezig te willen zijn.

(denk aan zaalsportschoenen) AZC zorgt voor “ hesjes”.

08.30 – 10.30 uur                   Leaque en F (JO9)pupillen J/M

10.30 – 12.30 uur                   E pupillen (JO11)

12.30 – 14.30 uur                   D pupillen (JO13)

13:30 – 18.00 uur                  A/B/C junioren ( JO15-JO17-JO19)

De coördinatoren van de categorieën worden verzocht leiders te instrueren en de spelers op de hoogte te brengen van de “ zaalvoetbal” regels. Gezien de ervaringen van vorig jaar kan een team niet functioneren zonder een leider die hen bijstaat en informeert.

Dat  geldt ook voor categorieën.

Coördinatoren:

F-leaque:        H. Derks

E categorie:    H. Derks

D/C/B/A categorie: A. Rutten

De coördinatoren moeten ook de e-mailadressen aanleveren van de leiders zodat deze geïnformeerd kunnen worden over hun team.

De leiders zullen aan een samengesteld gemixt  team worden toegevoegd die de commissie voetbal zal samenstellen.

 

Namens de organisatie:

Wiljo leermaker

De afgelopen week zijn er 176 zonnepanelen geplaatst op het dak van de kantine en op de tribune van voetbalvereniging AZC.

Een werkgroep o.l.v. Gerton Damen, is het afgelopen jaar bezig geweest met het uitwerken van de duurzaamheidsplannen van de vereniging. Subsidies werden aangevraagd, apparaten werden doorgemeten, verlichting in de kantine werd vervangen door LED en nieuwe overeenkomsten werden afgesloten. Nadat het hele plan goedgekeurd was door het bestuur en de financiering geregeld was konden de panelen bij Coenders besteld worden.
Vele vrijwilligers zijn druk geweest om de panelen te plaatsen en het resultaat is fantastisch.
Vv AZC voorziet met dit aantal zonnepanelen volledig in d’r eigen elektriciteitsbehoefte, draagt bij aan duurzaam energiegebruik en bespaart nu zo’n € 8000, - op jaarbasis. Over 5 jaar is de investering terug betaald. De werkgroep hoopt in 2018 ook het gasverbruik aan te kunnen pakken zodat de vereniging straks volledig energieneutraal is. Daarnaast willen we als duurzame vereniging een voorbeeld zijn voor onze leden en sponsoren.

Bestuur dankt de werkgroep en alle vrijwilligers die meegeholpen hebben om het blauw en wit een stuk groener te maken.

Anno Waterlander
verenigingscoach vv AZC


Klik hier voor meer foto's
 

Meer......