24-01-2012 21:20

Afgelopen zaterdag 21 januari werd de jaarlijkse AZC Seniorendag gehouden. Vanaf half elf stroomde de kantine vol met ‘oudjes’. Een half uur later waren zo’n kleine 90 leden van de SCA aanwezig voor een gezellige dag samen in de AZC-kantine. Opvallend hierbij waren een groot aantal nieuwe gezichten.

Traditiegetrouw wordt er begonnen met een ledenvergadering. Voorzitter Johan Veerwater met zijn ‘rechterhand’ Toon Luijken laten op amusante en vlotte wijze de agendapunten passeren. Johan is vooral verheugd over de aanwas van nieuwe leden. De SCA telt bij aanvang van de Seniorendag 99 leden. Een record aantal in het bestaan van deze club voor oudjes. Toon doet nog een dringend beroep op de leden om de vacature van secretaris op te vullen.

Hierna is het de beurt aan Dori Voortman. Aan de hand van foto’s heeft Dori een vraaggesprek met Henk Becks. Prachtige oude foto’s passeren de revue. De SCA-leden krijgen spannende, leuke en soms emotionele verhalen te horen over zijn lange voetbalperiode bij AZC. Mooi is ook de interactie met een aantal van zijn voetbalmaatjes van toen. Vooral de vraag ‘wie Henk de best voetballer vindt met wie hij gevoetbald heeft’, levert vele reacties op. Namen als Henk Oolbekkink sr, Gertie Calot, Peter van Osch, Corry Lindemans worden genoemd. Maar één naam steekt er ver bovenuit: Henk ten Have! Dat dit initiatief van Dori zeer gewaardeerd wordt, blijkt uit het luid applaus na afloop van dit vraaggesprek.

Voordat de ‘hoofdact’ plaats vindt, is er eerst een korte drinkpauze. Stadsarcheoloog van Zutphen Michel Groothedde gaat een lezing/presentatie geven over het ontstaan van de stad Zutphen. Zoals Johan Veerwater al zei aan het begin van deze dag: ‘Geen Theo Pahlplatz, Edward Sturing of één of andere voetbalcoryfee. Maar een keer geheel iets anders!’ En inderdaad, voor de vele aanwezigen is het even wennen aan het idee. Echter als Michel begint aan zijn betoog wordt het muisstil. Een uur lang weet hij de SCA-leden te boeien met zijn oudheidkundige verhalen. Met behulp van indrukwekkende foto’s en tekeningen wordt het ontstaan van Zutphen fraai in beeld gebracht.

Als de klok richting half twee gaat en het koud/warm buffet van slagerij Lammers klaarstaat, moeten de maagjes gevuld worden. Dit jaar is het hun weer gelukt om een voortreffelijk en uitgebreid buffet voor te schotelen. Ook het barpersoneel hoeft zich niet te vervelen. Want bij een hapje eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Als de buikjes vol zijn, gaan velen nog even neuzen in mappen van het AZC-archief. Zo te zien en te horen vermaken de SCA-leden zich prima. Dan heeft voorzitter Veerwater nog enkele belangrijke mededelingen. Het 100e lid heeft zich aangemeld. Een mijlpaal in de geschiedenis van de SCA. De gelukkige is Mevrouw Voortman. En ……… het SCA-bestuur krijgt vers bloed. Reinier v.d. Kwast en Dori Voortman nemen beiden zitting in het SCA-bestuur. Hiermee krijgt de Seniorendag een mooi en passend slot.

Meer foto's onder Nieuws/foto's.

Freddie Burgers

23-01-2012 16:40

AZC is de kampioen van de voorbereiding. Dit is een veel gebruikte kreet binnen de vereniging. AZC heeft namelijk de gewoonte om goede resultaten neer te zetten tijdens de voorbereiding (afgezien van de voorbereiding op het huidige seizoen). Ook nu maakt AZC weer kans op deze titel. Vandaag wist het namelijk haar tweede wedstrijd in de winterstop te winnen. Waar vorige week derdeklasser Erica ’76 met 5-0 werd verslagen, moest vandaag de titelkandidaat in 4F, Eldenia, eraan geloven.  In Elden werd de plaatselijke trots met 1-3 verslagen.

Met zestien fitte spelers vertrok de ploeg van trainer René Knuiman richting Arnhem. Alleen de geblesseerden Tim Luijken, Nick Hagenbeek, Sjoerd Plagman en de met gezondheidsproblemen kampende Fouad Elkanouni ontbraken nog. Met de uitslag op het netvlies van de voorbereiding (1-5 verlies), wisten de AZC-ers dat zij vandaag vol aan de bak kunnen.
AZC begint goed aan de wedstrijd. Het laat de bal goed rond gaan en probeert voetballend bij het doel van Eldenia te komen. Toch is het Eldenia dat bij de eerste beste kans op voorsprong komt. Bij een aanval over rechts wordt er te veel ruimte geboden en matig gedekt waardoor de linkeraanvaller vrij bij de tweede paal kan inkoppen. AZC heeft het hierna even moeilijk, maar knokt zich goed terug in de wedstrijd. Eldinia geeft achterin erg veel ruimte weg en AZC maakt hier gretig gebruik van. Met name Thomas Oosterink duikt vaak de hoeken in, maar is helaas ongelukkig in zijn voortzettingen. Achterin wordt er vrijwel niets meer weggeven. Na ongeveer een half uur spelen komt AZC op gelijke hoogte. Na een goede voorzet probeert Roy Sluizeman bij de bal komen. Roy wordt echter op zeer onhandige wijze door een speler van Eldenia naar de grond verwerkt, waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Frank Buurmeijer houdt zijn hoofd koel en weet de bal via de keeper binnen te schieten. Vlak voor rust krijgt AZC nog een kans via Thomas om op voorsprong te komen. Na een uitstekende uittrap van Nardo Van den Broek kan Thomas alleen op het doel aflopen. Helaas wordt hij iets te veel gehinderd en schiet hij de bal tegen de keeper op. Met een 1-1 stand zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust lijkt AZC gelijk via Hesam Bouzelmad, na goed voorbereidend werk van invaller Kemal Koycu en Daan van Weele, te scoren. De scheidsrechter zag echter (op advies van de vandaag wel zeer scherp vlaggende assistent-scheidsrechter van Eldenia) dat Hesam in buitenspelpositie stond. Gelijk hierna krijgt Eldenia ook een grote kans, maar Nardo weet deze bal goed te pakken. Opvallend was dat de assistent-scheidsrechter van AZC, Gerrit Van der Wal, wel genegeerd werd. De wedstrijd wordt steeds fysieker. Beide ploegen schuwen de duels niet en leidt af en toe tot irritaties in beide kampen. Na een kwartier spelen in de tweede helft komt AZC op voorsprong. Jawed Ezafzafi weet meet een knappe bal Daan te bereiken die de bal vervolgens subtiel over de uitlopende doelman kopt. Na deze goal is AZC heer een meester en Eldenia goed op eigen helft vast te zetten. AZC krijgt in deze fase ook kansen. Zo besluit Sean Galdermans om een bal af te geven, terwijl voor eigen succes gaan een betere optie was geweest. In het laatste kwartier herpakt Eldenia zich en zet een slotoffensief in. Nardo kan zich in deze fase een paar keer onderscheiden met goede reddingen. In de allerlaatste minuut valt de definitieve beslissing. De uitstekend spelende Isaac Albino wordt door de doelman van Eldenia onderuit gehaald en AZC krijgt opnieuw een strafschop. Ditmaal mag Nardo zich over dit klusje ontfermen. Nardo stuurt de keeper de verkeerde hoek in en bepaalt zo de eindstand op 1-3.
AZC speelde al met al een prima wedstrijd en heeft laten zien dat het in het afgelopen half jaar veel progressie heeft geboekt. Waar in de voorbereiding nog vrij kansloos van dezelfde tegenstander werd verloren, liet AZC vandaag zien dat het uitstekend mee kan komen met de toppers uit de vierde klasse. Volgende week staat het laatste oefenduel op het programma. Tweedeklasser Columbia uit Apeldoorn komt dan op bezoek. Deze wedstrijd is echter onder voorbehoud, aangezien Columbia competitieverplichtingen heeft. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling AZC: Nardo Van den Broek; Özgür Aksan, Frank Buurmeijer, Ramon Dieperink, Tim Dieperink (Jawed Ezafzafi); Roy Sluizeman (Kemal Koycu), Isaac Albino, Bob Kok (Remco Reugebrink), Thomas Oosterink (Sean Galdermans); Hesam Bouzelmad en Daan van Weele. 

19-01-2012 19:16

Omdat er afgelopen zaterdag door heel veel jeugdleden ontzettend hard gelopen is voor Unicef zijn wij nu erg benieuwd naar de opbrengst. Wij verzoeken dan ook alle lopers om het geld bij je sponsoren op te halen en je envelop weer in te leveren. Dit kun je doen op :

Zaterdag 21 januari tussen 9.30 en 12.00 uur in de kantine

Zaterdag 28 januari tussen 9.00 en 13.00 uur in de kantine

Maandag 30 januari tussen 17.30 en 19.00 uur in het jeugdhonk

Na het inleveren van je enveloppe ontvang je een Unicef medaille.

Namens Unicef en natuurlijk onze jongens uit Benin danken wij alle lopers voor de fantastische inzet.
 

Nog even een belangrijke herinnering :

Zondag is de laatste fotomogelijkheid. Sta je nog niet op de foto, kom dan zondag tussen 11 en 12 naar het jeugdhonk van AZC.

17-01-2012 22:14

Vroeger was alles veel beter!!

Bent u 50 jaar of ouder? Dan mag u de seniorendag op zaterdag 21 januari niet missen. Het gevoel van ‘vroeger was alles veel beter’ zal deze dag overheersen. Prachtige verhalen over de ouwe vervlogen tijden zullen de revue passeren.

De zo langzamerhand traditionele seniorendag in januari begint altijd met een korte ‘ledenvergadering’. Hierna is er tijd voor een gastspreker. Tegen een uurtje of één kan men genieten van het uitgebreide en uitstekende koud/warm buffet van Slagerij Lammers. Als de buikjes vol zijn, kan onder genot van een drankje AZC-herinneringen opgehaald worden. Bladerend door de vele fotoboeken worden de voetbalverhalen steeds spannender en mooier.

Als u aanwezig wilt zijn op deze dag, moet u echter wel lid zijn van de Senioren Club AZC. Behalve de seniorendag wordt er tevens eens per jaar een uitje georganiseerd.

De contributie bedraagt € 20,00 per jaar, daar hoeft u het dus niet voor te laten.

Het bestuur van de S.C.A. bestaat momenteel uit:
Johan Veerwater – voorzitter;
Toon Luijken – penningmeester;
Vacant – secretaris (ontstaan door het plotseling overlijden van Gerard Limburg);
Jan Olyslager (lid);
Gerrit Bierhof (lid).

Mocht u nu belangstelling hebben, schroom dan niet om u aan te melden. Dit kunt u doen bij Toon Luijken.

Email: a.luyken@chello.nl
Telefoon: 0575-527634 en 06-18605377

17-01-2012 22:00

Zaterdag 14 januari - Onder winterse weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de AZC Unicef-dag georganiseerd. Centraal stond de Unicef-loop. Maar de jeugd hoefde niet alleen maar te lopen.Er was van alles te doen rondom het veld en in de kantine. Een prachtige fotopresentatie van de familie Heemskerk in Benin was te zien op het grote scherm. De Quiz 'pet op -petje af' vond de jeugd geweldig leuk. Een informatieve Unicef-film werd getoond. Alle jeugdleden konden vandaag op de foto voor het plaatjesboek, welke in maart verschijnt. En natuurlijk werd de cheque van het seizoen 2010-2011 overhandigd. De dag was een geweldig succes!

O ja!! Wie wil er nu niet in een plaatjesboek?? Jij staat nog niet op de foto?
Aanstaande zondag 22 januari worden er nog foto's gemaakt in het jeughonk. Zie bericht op de website.

Vele, vele foto's zijn er gemaakt. Hieronder treft u een korte fotoreportage.

Meer foto's kunt u zien onder nieuws/foto's.

Anno Waterlander verrichte 'de aftrap' voor de AZC-Unicef dag.

De kantine was afgeladen vol met jeugd en ouders.

Anno ontvangt uit handen van Hans van Rooden een prachtige foto van AZC E10 in Benin!

Voordat de lopers van start gaan, natuurlijk eerst een moderne warming up onder leiding van Harry Derks.

En dan eindelijk! De F-jeugd beginnen aan hun tocht der tochten!

Niet alleen enthousiasme bij de jeugd!!

Een heerlijke beloning krijgen alle jeugdspelers.

Het resultaat van het seizoen 2010-2011. Een cheque van 3600 euro.

Ook werd er - zoals u kunt zien - afgezien tijdens het lopen!!

Gelukkig kregen de kinderen regelmatig steun van hun vader of moeder.

Best wel spannend toch? Op de foto voor het AZC plaatjesboek.

Ook bij de AZC D-jeugd spat het enthousiasme er vanaf.

Inderdaad, duim omhoog. Even doorzetten en we zijn er bijna. Tocht volbracht!!

Natuurlijk moet de Unicef-commissie ook op de foto voor het boek!

16-01-2012 16:50

In de week van 21 mei 2012 vindt de jaarlijkse avondvierdaagse weer plaats. AZC doet hier al jarenlang aan mee. Ook dit jaar hopen wij weer van de partij te kunnen zijn. Maar daar zijn vrijwilligers voor nodig die dit oppakken en organiseren.

Momenteel zijn er drie mensen beschikbaar die willen helpen. Dit is niet genoeg.

Een aantal zaken moet geregeld worden:
- inschrijving bij de wandelclub Shrewsberry
- kinderen van AZC (mini's, F- en E-teams) moeten in de gelegenheid  worden gesteld zich op
  te geven.
- innen van geld van deelnemers
- begeleiders om mee te lopen
- vlaggendragers
- verzorgers voor drinken e.d

Vindt u het belangrijk dat AZC meeloopt en dat uw kind deel kan nemen aan de avondvierdaagse? Geef  u dan op om een handje te helpen.

Vele handen maken licht werk.


U kunt zich aanmelden bij:
José Luesink
jenkluesink@gmail.com
tlf. 0313-471775
06 83196035

Zonder vrijwilligers  is er geen avondvierdaagse voor de kinderen van AZC.

10-01-2012 19:30

Zondag 8 januari 2012, de 2e editie van het boerenkooltoernooi. In de aankondiging op de website was het al te lezen. Een belangrijk uitgangspunt binnen het beleidsplan van AZC is, dat AZC een voetbalvereniging wil zijn waar een ieder zich thuis voelt. Jongen, meisje, met of zonder beperking, blank of gekleurd, oud en jong, een ieder is welkom. Het boerenkooltoernooi is een uitgelezen mogelijkheid om dit uitgangspunt ten uitvoer te brengen.

Vanaf 9.30 begonnen de onderlinge voetbalwedstrijden. De ruim 150 deelnemers speelden in teams van 6 tegen 6. Deze teams waren ingedeeld door de organisatie. Zodoende speelden selectiespelers, spelers van de lagere seniorenteams, G-spelers, spelers van de A-junioren, speelsters van het damesteam en oud AZC-spelers gemengd met elkaar. Dit resulteerde in een leuk en sportief toernooi waarbij de verschillende teams van bijna gelijke sterkte waren. De onderlinge acceptatie binnen de teams en de teams ten opzichte van elkaar, was groot.

Zoals bij ieder voetbaltoernooi kwam er ook een winnaar uit de bus. Het team boerenkool, hoe kan het anders met deze naam, werd de winnaar na het nemen van strafschoppen. Na afloop konden zij, uit handen van Ronnie Brinkerhof en Jan Smit, in de volle kantine een mooie beker in ontvangst nemen.

Na het voetballen had de organisatie gezorgd voor een heerlijk stamppottenbuffet. Dit was weer uitstekend verzorgd door slagerij Lammers. Iedere speler kon zich te goed doen aan zuurkool of boerenkool met worst en spek en gezellig napraten over de gespeelde wedstrijden.

Iedereen lekker gesport en plezier beleefd en de buik goed gevuld. Dus was het tijd  voor muziek. De organisatie was er in geslaagd een zanger te strikken die echte meezingers ten gehore bracht. Dat binnen AZC goed gezongen kan worden, weet ik nu ook!

Een geweldig leuke activiteit die door de organisatie uitstekend is neergezet. Een activiteit die de onderlinge banden binnen de vereniging versterkt. Op naar een 3e editie.

Maarten Voortman

Foto's op de site bij: nieuws - foto's.

09-01-2012 23:10

Afgelopen zaterdag heeft een aantal D-spelers zich kunnen uitleven in de zaal van tafeltennisvereniging Hercules in Terborg waar een zevental prachtige tafels klaarstonden. Onder de bekwame leiding van tafeltennis-goeroe Wiljo Leermakers werden in hoog tempo een aantal oefeningen afgewerkt.


Enkelspel, dubbelspel en een oefening waarbij met tweetallen alle 7 tafels gebruikt moesten worden om een punt te kunnen scoren. Na een korte pauze met drinken en krenten bollen ging het programma verder om tenslotte te worden afgesloten met een “rond-de-tafel” variant waarbij ook het nodige van de conditie werd gevraagd.


Wiljo had zelfs nog gezorgd voor prijsjes voor alle deelnemers. Jesse Li bleek de beste op korte afstand gevolgd door Luuk Molewijk en Simon Pauli. Al met al een zeer geslaagde dag om het 2e gedeelte van het seizoen te beginnen.
Wiljo Leermakers hartelijk dank voor de organisatie!

Patrick Govaers

08-01-2012 20:51

Als we op zaterdag 18 februari het jeugdcarnaval en alle bezoeken aan bevriende verenigingen hebben gehad is het de beurt aan de volwassenen van AZC. Op zondag 19 februari wordt onze nieuwe prins gekozen en is feest wat de boventoon voert. Het bestuur van de Loltrappers heeft diverse verenigingen uit de regio uitgenodigd maar rekent vooral op jullie leden van AZC. Voor onze leden organiseren wij dit grootse carnavalsfeest. Het wordt een avond met veel leut en lol . De Loltrappers zullen er voor zorgen dat je een onvergetelijke  avond beleeft. De avond wordt muzikaal ondersteunt door: Heer en Meester.

Deze band is gespecialiseerd in feestmuziek. Daar zal het dus zeker niet aan liggen, goede feestzin moet je zelf meebrengen wij zorgen wel voor verhoging hiervan. Ook voor het natje en het droogje wordt gezorgd. Vrolijke mensen achter de bonnen verkoop , de bar en de Ballen van Jos zijn er weer (gesponsord door slagerij Lammers). Als het zover is en de nieuwe prins bekend wordt gemaakt werken we het officiële gedeelte zo snel mogelijk af zodat er volop feest kan worden gevierd. Aan de Loltrappers ligt het niet, maar jullie leden van AZC bepalen hoe het feest achteraf herinnerd wordt.
Introducees zijn welkom onder begeleiding van een AZC lid. De toegang is nog steeds gratis dus schroom niet en kijk of je nog verkleed kleren hebt om een prijs in de wacht te slepen van best verklede.Je valt bij ons pas echt op als je niet verkleed bent.

Programma zondag 19 februari:
- 19.30 uur zaal open
- 20.11 uur opening en binnenkomst prins en gevolg

Komt allen en maak er een feest van waar we met alle AZC’ers trots op kunnen zijn. Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v de Loltrappers
Jan Theunissen, 2e secretaris

08-01-2012 20:46

Het lijkt misschien wat vroeg maar schijn bedriegt over iets meer dan twee maanden is het alweer carnaval in het hele land. Wij van boven de rivieren kunnen geen carnaval vieren zeggen ze in het zuiden. Wij de Loltrappers, carnavalsvereniging van AZC,  hebben het tegendeel bewezen. Wij vieren al ruim 30 jaar carnaval op een onvervalste wijze.

Ook de jeugd wordt bij ons niet vergeten op zaterdag 18 februari wordt de 22e jeugdprins gekozen in onze residentie, de AZC kantine, die elk jaar weer wordt omgetoverd tot een waar feestparadijs. Aan de Loltrappers zal het zeker niet liggen zij zijn altijd paraat wanneer het nodig is. Carnaval voor de jeugd nieuwe stijl gaat het worden met discomuziek maar ook natuurlijk carnavalsmuziek. Dus er kan gedanst worden en menig polonaise zal er gelopen gaan worden. Als je wilt weten wie er onze nieuwe jeugdprins wordt dan moet je zeker op onze middag komen.

Ook zijn er weer prijzen te winnen voor diegenen die de moeite nemen om zich mooi te verkleden. Er zijn altijd kinderen die heel erg mooi en origineel zijn uitgedost.

Zet dus allemaal 18 februari  op de kalender zodat je niet vergeet wanneer het carnaval is de middag begint om 14.00 uur en is tegen 16.00uur weer afgelopen. Neem gerust vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes pappa's, mamma's opa's en oma's mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd we hebben. Bij AZC is iedereen welkom we zijn een grote voetbal familie maar staan ook ons mannetje als het op feestvieren aankomt.


Rest mij nog te eindigen met onze spreuk: Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v. de Loltrappers 
Jan Theunissen, 2e secretaris

07-01-2012 18:36

De kerstvakantie zit er weer op en dat betekent dat veel trainingen bij AZC vanaf maandag 9 januari weer van start gaan. Tijdens deze trainingen zal het jeugdhonk niet langer geopend zijn.Dit is besloten door de kantinecommissie in goed overleg met de commissie voetbal en het bestuur.

De belangrijkste reden voor de sluiting van het jeugdhonk op doordeweekse trainingsavonden is dat er vrijwel geen gebruik meer van werd gemaakt. De vrijwilligers die het jeugdhonk bemanden, hadden praktisch niks te doen. Mede hierdoor was het vrijwel onmogelijk om nog voldoende mensen te vinden voor het jeugdhonk tijdens de trainingen.

Als er op doordeweekse avonden wedstrijden worden gespeeld op het AZC-terrein, zal het jeugdhonk wel geopend zijn. Hierover zal goed overleg plaatsvinden tussen de kantinecommissie en de commissie voetbal.

Door de sluiting op doordeweekse avonden is ons jeugdhonk nauwelijks nog in gebruik. Vanwege de toenemende drukte op zaterdag – waardoor het jeugdhonk te klein werd – is enkele seizoenen geleden immers al besloten om gebruik te maken van de grote kantine. Bestuur en commissies beraden zich nu op een goede nieuwe bestemming voor het jeugdhonk. Ideeën hiervoor zijn welkom.

Het bestuur

06-01-2012 22:48

Zoals al eerder aangegeven willen we graag alle spelende leden in het voetbalplaatjesboek hebben.

Vandaar dat wij ook de senioren in de gelegenheid stellen om hun mooie koppie te laten fotograferen.

Dit kan op zondag 8 januari tussen 9.00 en 14.00 uur in het jeugdhonk van AZC.

Velen van jullie zullen deze dag al aanwezig zijn voor het boerenkooltoernooi dus dat valt dan mooi te combineren. Mocht je tussen de wedstrijden door even ( twee minuten ) tijd hebben, meld je dan even bij de ingang van het jeugdhonk bij één van de Unicefcommissieleden. Je krijgt dan een AZC shirt om aan te trekken en een nummer. Hiermee ga je naar binnen en volgt de instructies van de fotograaf.

Mocht er net een lange rij staan dan kom je gewoon later even terug. Dit moet vast wel lukken ergens tussen 9.00 en 14.00 uur!

Alvast bedankt voor de medewerking

De Unicefcommissie

06-01-2012 22:39

Hopelijk zijn jullie allemaal al heel ver met het verzamelen van sponsoren voor de Unicefloop. Zo niet ga dan de komende week nog even langs familie, buren, vrienden etc om zoveel mogelijk sponsoren binnen te halen. Mocht je om wat voor reden ook nog geen Unicefenvelop hebben ontvangen of heb je er misschien nog één extra nodig mail dan even naar a.waterlander@zonnet.nl.

Op 14 januari worden alle jeugdleden op de hieronder aangegeven tijdstippen verwacht op het AZC terrein. Jullie zullen worden voorgelicht in de kantine, op de foto worden gezet in het jeugdhonk en daarna of daarvoor ( C en B ) kunnen jullie je longen uit je lijf lopen tegen kinderarbeid in Benin.

De rondjes die jullie lopen zijn 500 meter en jullie hebben ongeveer een uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen en dus zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Unicef.  Meer informatie over het en hoe en wat met de envelop hoor je op 14 januari.

Programma:
F en League:  

8.45 aanwezig (kantine)
10.45 start Unicefloop
12.00 einde programma

E:                    
10.15 aanwezig (kantine)
12.15 start Unicefloop
13.30 einde programma

D en C4 (meisjes):
11.30 aanwezig (kantine)
13.30 start Unicefloop (samen met C, B en evt. A )
14.45 einde programma

A1 en A2:             
13.15 aanwezig
13.30-14.00 op de foto

C en B:               
13.00 aanwezig
13.15 aanvang Unicefloop
14.00-15.00 uur op de foto

Belangrijke mededelingen:
Om 12.00 uur zal er buiten voor de hoofdtribune de cheque ( met daarop de opbrengst van het vorig seizoen)  aan Unicef worden aangeboden.

De A1 en A2 zijn niet verplicht om mee te lopen maar mogen dat natuurlijk wel! De start is dan voor hun ook om 13.15 uur.

Op de foto voor het AZC voetplaatjesboek
Wij verzoeken iedereen om op tijd te komen en de aanwijzingen die er die dag gegeven worden gelijk op te volgen. Het fotograferen van alle jeugdspelers is veel werk en gebeurt volgens een strak tijdschema. Als je team opgeroepen wordt dien je hieraan gelijk gehoor te geven. Dit geldt ook voor de teamfoto’s en de inschrijving voor de loop.

Je dient de 14e te verschijnen in VOLLEDIG AZC tenue met daaroverheen een trainingspak. Er is geen gelegenheid tot omkleden en/of douchen.  De Unicefloop zal gedeeltelijk worden gelopen op stenen ondergrond dus het is aan te raden om op sportschoenen te lopen!

De foto’s die op deze dag gemaakt worden zullen enkel en alleen gebruikt worden voor een sticker in een voetbalplaatjesboek. Deze plaatjes zullen enkel en alleen worden verstrekt door AZC en/of de COOP. Mocht er bezwaar zijn tegen het fotograferen van uw kind dan kunt u dit middels een mail aan a.waterlander@zonnet.nl kenbaar maken. Uw kind zal dan niet op de foto komen.

Vrijwilliger bij AZC
Op deze dag zal er in de kantine een kraam staan met informatie over de verschillende vrijwilligersmogelijkheden binnen AZC. Kijkt u daar gerust rond, wellicht zit er wat bij voor u.

Wij zien jullie de 14e  graag op tijd, met de haartjes strak in de gel, in topconditie en met een envelop vol sponsors op het AZC terrein.


De Unicefcommissie


Voor vragen en/of opmerkingen: a.waterlander@zonnet.nl of  06-51614000

05-01-2012 10:25

Op woensdag 4 januari is bij AZC onder leiding van de SZO (Scheidsrechtersvereniging Zutphen e.o.) een pupillenscheidsrechterscursus gegeven aan geïnteresseerde jeugdspelers  van  AZC.

 

 

Er waren vijf docenten aanwezig die eerst  de zeven aankomende scheidsrechters: Marleen Molewijk, Jort landman. Danny Ooms, Joost Jonkers, Hugo Bobbink, Mart Bouwmeester, Ahmet Ozcimen op het veld uitleg gaven van belangrijke zaken zoals lopen, plaatsen innemen en veldindeling en veldoverzicht. Daarna werden olv de SZO docenten door de deelnemers wedstrijden gefloten van twee E elftallen die werden begeleid door Bert landman.

 

 

 

 

Alle aankomende scheidsrechters kwamen aan bod en werden beoordeeld op de uitleg gegeven mbt bepaalde beslissingen en kregen tevens belangrijke leermomenten aangegeven. Na afloop van de wedstrijdjes kregen alle docenten, E pupillen en  leerling-scheidsrechters warme chocolademelk en een broodje met warme worst, hetgeen zij na de felle koude middag wel hadden verdiend. Daarna gingen de E pupillen weer naar huis met een ervaring en extra training rijker in deze winterstopperiode.

In de kantine werd een presentatie vertoond waarin scheidsrechterlijke beslissingen en dwalingen uit belangrijke wedstrijden werden toegelicht. Op het eind werden drie teams samengesteld die aan de hand van stellingen meervoudige antwoorden kregen  voorgelegd. Met opsteken van a-b-c-d bordjes moeste zij aangeven welk antwoord volgens hen de juiste was. Het juiste antwoord werd toegelicht door de docenten. .

Na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat en bonuskaart van AZC. Met deze kaart kunnen de scheidsrechters in een jaar hun eigen voetbalschoenen verdienen met het leiden van wedstrijden bij de E en F pupillen van AZC.

Met complimenten voor de verzorging van deze dag door Wiljo Leermakers namen docenten en nieuwe scheidsrechters afscheid met de wens van de docenten “LAAT JE ZIEN EN HOREN” en veel succes de komende tijd.

Meer foto's onder nieuws/foto's/scheidsrechterscursus

02-01-2012 22:57

Met trots kunnen we mededelen dat wij erin geslaagd zijn om m.i.v. het volgend seizoen een nieuwe hoofdsponsor te presenteren.

Het contract met bouwbedrijf Temmink loopt aan het eind van dit seizoen af. Zodoende werd het voor de sponsorcommissie tijd om de onderhandelingen te openen. In een goed gesprek met Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink kwam naar voren dat hij i.p.v. verlenging van het hoofdsponsorschap liever subsponsor werd van AZC. Dit houdt in dat Temmink  op verschillende vlakken de club financieel blijft ondersteunen. In het nieuwe seizoen zullen we de precieze invulling van het subsponsorschap naar buiten brengen.

Omdat we vlak voor de kerstdagen rond waren met onze nieuwe hoofdsponsor kon de voorzitter van de sponsorcommissie het goede nieuws op de nieuwjaarsreceptie aan de leden bekend maken:
CINEMAJESTIC, de bioscoop van Zutphen, is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van AZC.

Mede-eigenaar van Cinemajestic en al jarenlang trouw supporter van AZC is Ron Gerrits. Cinemajestic is momenteel al op meerdere gebieden sponsor. Zo prijkt de naam van de bioscoop al groots op de tribune, zijn ze deelnemer in het JeugdSponsorPlan en sponsor van het tweede zaterdagteam. Tevens is Cinemajestic lid van de ABC en is Ron Gerrits bestuurslid van de ABC.  Al deze sponsoruitingen zullen blijven behalve het JSP. Hiervoor in de plaats komt nu dus het hoofdsponsorschap.
Omdat Ron  ook als hoofdsponsor  graag wat wil betekenen voor Unicef zal het eerste elftal van AZC vanaf het komend seizoen, in navolging van onze jeugd, ook “shirtsponsor” van Unicef worden.

Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe hoofdsponsor. Vooral ook omdat wij als vereniging verbonden worden met een bedrijf dat een zeer positieve en grootse uitstraling in Zutphen en omgeving heeft.

Wij danken Ron Gerrits van Cinemajestic maar ook Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink, voor hun medewerking aan een mooie toekomst voor AZC.

Daarnaast wensen wij alle AZC’ers een fantastisch 2012.

Sponsorcommissie

02-01-2012 22:42

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie op 1 januari, heeft Anno Waterlander bekend gemaakt wie de vrijwilliger van het  jaar is geworden van AZC.

Deze titel wordt ieder jaar uitgedeeld door de Businessclub van AZC. Het bestuur van de ABC heeft dit jaar de mening gevraagd van de leden van AZC. Vele stemmen zijn er binnengekomen en dit heeft geresulteerd in een spannende strijd tussen de genomineerden Wiljo Leermakers, Harry Derks, Ronnie Brinkerhof, Hans Berkenbosch en Gert Oosterink. Omdat het eigenlijk allemaal toppers zijn op gebied van vrijwilligerswerk binnen de vereniging,  heeft het bestuur van de ABC besloten om ze alle 5 uit te nodigen voor het ABC uitje van 2012.

Toch kan er maar één de titel, vrijwilliger van het jaar krijgen. In navolging van Harry Matser (2010) en Freddie Burgers (2011) is deze prestigieuze titel het komend jaar voor ……RONNIE BRINKERHOF.

Ronnie zet zich al jaren optimaal in voor alles wat maar nodig is. Op financieel vlak is Ron een belangrijke schakel maar ook op en rond het veld is hij vaak te vinden. Als scheidsrechter en voetballer, maar zeker ook als supporter. Als er weer eens mensen nodig zijn voor een klus in of rondom het gebouw prijkt Ronnie’s naam vaak bovenaan de lijst. Organisator van het boerenkooltoernooi en het voetbalgala en natuurlijk de “spreekstalmeester” van de vereniging.


 
Ronnie Brinkerhof is op zoveel vlakken actief binnen de vereniging dat wij als bestuur van de ABC ons heel goed kunnen vinden in deze keuze.

Wij feliciteren Ronnie van harte met de titel en hopen dat het de overige vrijwilligers binnen AZC (en zeker mensen die nog geen vrijwilliger zijn) aanspoort om zich in te (blijven) zetten voor de club.
Want zonder vrijwilligers is er geen verenigingsleven mogelijk !


Bestuur ABC (AZC BusinessClub)

Laatste nieuws:

Wil jij ook een van de “sterren” van AZC worden?

Neem contact op met de vrijwilligerscommissie zij kunnen je vertellen waar er nog mensen nodig zijn.

vrijwilligers@azczutphen.nl

 

Op zaterdagen is het vaak druk in de kantine, kan jij een keer komen helpen?

Neem contact op met de vrijwilligerscommissie: vrijwilligers@azczutphen.nl

 

 

 

Wij willen de gasten die bij AZC komen graag welkom heten en daar hebben we gastvrouwen en heren voor nodig.

Met name op zaterdagochtend en op zondag als het eerste elftal thuis speelt. Is dit iets voor jou?

mail dan naar: vrijwilligers@azczutphen.nl

 

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen voor de PR en Communicatie commissie.

Iets voor jou?

Neem contact op via: vrijwilligers@azczutphen.nl

 

Schenk je graag een kopje koffie “met een glimlach” in en vind het leuk om iets bij AZC te doen?

Meld je dan aan bij de kantinecommissie!

mailadres: vrijwilligers@azczutphen.nl

 

 
 
 
 
AZC organiseert voor het tweede jaar op rij de Univé Voetbaldagen!
Elk lid van AZC krijgt €25,- retour op het inschrijfgeld.

De univé Voetbaldagen is hét voetbalevenement voor jeugdvoetballers van 6 tot en met 14 jaar. In 2013 en 2014 werd het evenement op bijna 50 locaties in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland en Noord-Holland gehouden. Voor 2015 is de verwachting dat er weer ongeveer 50 verenigingen mee gaan doen. Dit jaar zullen de Univé Voetbaldagen plaatsvinden op 4, 6,7 en 8 mei.

Op alle locaties zal het 4-daagse evenement er ongeveer hetzelfde uitzien. De trainers hebben allemaal dezelfde opleiding gehad en de oefenstof en spelvormen zijn samengesteld door De Voetbalschool.

Alle voetballers in de leeftijd van 6 tot 14 jaar kunnen hier aan meedoen, het maakt niet uit op welk niveau ze spelen. Door de oefenstof van De Voetbalschool is er uitdaging voor iedere speler.

Univé Voetbaldagen is een feest voor iedereen!

De Univé Voetbaldagen zijn namelijk niet slechts kwalitatief goede trainingen, maar het evenement is echt een feest voor de deelnemers! Dit begint al op maandagochtend. Vanaf 9.00 uur worden de tenues uitgedeeld en na het omkleden zullen de spelers zich een echte ster voelen in dit prachtige tenue. Voor 2015 hebben we een compleet nieuw tenue ontworpen! 

De trainingen worden iedere dag logisch opgebouwd. Na een warming-up met lichaamsbeheersingsoefeningen en balbeheersingsoefeningen zal in het techniek-1 gedeelte iedere dag een andere beweging worden aangeleerd. na een korte drinkpauze zullen deze bewegingen getraind gaan worden in spelvormen en partijvormen. 

Tussen de middag eten de spelers en trainers gezamenlijk de lunch en om 13.00 uur gaan we verder met voetballen. Opnieuw kort opwarmen middels leuke oefeningen en eventueel een stukje herhaling van eerder geoefende bewegingen. Het grootste gedeelte van de middag wordt gebruikt om partijspelen te spelen. 3 tegen 3, 4 tegen 4 of 6 tegen 6,  het is afhankelijk van de groepsgrootte en het niveauverschil van de spelers. Spelers spelen in principe tegen spelers van hun eigen niveau.' 

Schrijf je in middels deze link
Zeer onlangs is het jongste talent ooit bij AZC aangemeld, namelijk Jip van Huizen. 
De Opa (Willy Terink) van Jip heeft ooit gezegd dat wanneer hij een 
kleinzoon zou krijgen hij deze onmiddellijk zou aanmelden als lid van AZC.
Deze belofte is hij nagekomen.
Willy heeft zelf ook een achtergrond bij AZC als voetballer en zijn vader
is in het verleden ook voorzitter geweest
Jip is geboren op 10 maart 2015 en woont op de Emmerikseweg.Een mooie gezonde baby 
zoals de foto ook laat zien.
Na een moeilijke bevalling is de uiteindelijke geboorte van Jip middels
een keizersnee tot stand gekomen.
De moeder en zoon maken het goed zoals een trotse "OPA" kwam melden.
We zullen zien wanneer Jip zijn eerste schreden op het voetbalveld zal gaan zetten.

Ouders en Opa van harte gefeliciteerd

 
 
 
 

Het Nederlands CP voetbal team onder leiding van bondscoach  Marcel Geestman en assistent bondscoach Taco Lourens oefent dinsdagavond 7 april op het sportcomplex van AZC. Voor Taco Lourens is dit een thuiswedstrijd want hij is woonachtig in Zutphen. De  wedstrijd zal gefloten worden door Janno Visser.

Het Nederlands CP is een team van voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Veel sporters hebben tijdens de geboorte een hersenverlamming gehad of hebben op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor gekregen. Ook spelers die door een coma een licht motorisch probleem hebben, komen in aanmerking.

De ploeg is op weg naar kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 en Speelt voor plaatsing binnenkort het WK in Engeland.

De regels voor het CP-voetbal komen in grote lijnen overeen met het gewone voetbal. Een aantal regels is anders. Een team bestaat uit zeven spelers, waaronder de doelman. Drie wissels zijn tijdens de wedstrijd toegestaan. Een selectie bestaat uit twaalf spelers. Het veld (75 bij 55 meter) en het doel is kleiner (5 bij 2 meter).

Belangrijke afwijkingen ten opzichte van het gewone voetbal:

  • Er is geen buitenspel
  • Een inworp mag met één hand worden uitgevoerd.
  • Een keeper mag maximaal vier stappen doen met de bal in de hand. Bij het gewone voetbal mag de keeper de bal maximaal zes seconden in de hand houden.

 
 
 
 

De avondvierdaagse komt alweer in zicht. Deze start op maandag 1 tot en met donderdag 4 juni. 

En na  het succes van vorig jaar willen we ook dit jaar weer met een zo groot mogelijke groep meelopen.  Daarom vragen we jou om ons ook dit jaar te helpen de straten van Zutphen het Blauw-Wit van A.Z.C. te laten kleuren.

We hebben namelijk een beker te verdedigen op de 7,5 kilometer en te winnen op de 5 kilometer! 

Klik hier om het aanmeldingsformulier te downloaden.

Wij zien je graag bij de start van de vierdaagse,

 

Groetjes,

Ellen Hassink

Jimmy en Nicolet van Raaij

 
 
 
 

De U-Bahn of de S-Bahn? Nine/(nein) of neun?

 

Dag 1, vrijdag 13 maart 2015

Vrijdagochtend ruim voor achten staan een groot aantal spelers van AZC 7, vergezelt met enkele introducés, te wachten voor het station in Zutphen. Een groep van zestien personen gaan een weekendje cultuursnuiven in Berlijn. De groep is deze ochtend nog niet helemaal compleet. Doelman Harry Derks vertrekt ‘s middags richting Berlijn.

Als de eerste fotosessie achter de rug is, stappen we in de trein naar Hengelo. Na een voorspoedige reis moeten we even wachten op de IC 141 naar Berlijn. Stipt op tijd kan plaats genomen worden in de zeer comfortabele rijtuig. De gereserveerde plaatsten worden ingenomen, bagage in de rekken gedumpt en een bakje koffie gedronken om echt wakker te worden. Tegen half twaalf mag dan eindelijk van de reisleiding de ‘vitabiertjes’ worden ingenomen. Helaas de Deutsche Bundesbahn heeft geen rekening gehouden met zulke gezonde voetballers. De ‘vitabiertjes’ zijn al snel niet meer op voorraad. Ondanks dit kleine tegenvallertje komen wij fris en fruitig aan in de moderne Hauptbahnhof van Berlijn. Op naar het hotel!

Via de stadsplattegronden speuren enkele ervaren cityhoppers naar de locatie van het hotel. Het moet ergens in de buurt van het station liggen. Toch komen deze ervaringsdeskundigen niet met een eenduidig antwoord. En dan hebben wij altijd nog Jantje D.! Als hij even een frisse neus haalt, ziet hij op minder dan 50 meter het hotel liggen. Dus zo moeilijk is het niet …………. Hoppa, op naar Hotel Meininger. Bij het inchecken loopt een van de organisatoren, Piet van Duijnhoven, eventjes rood aan. Zijn naam komt niet voor in het reserveringssysteem. Gelukkig loopt het met een sisser af. Even wat ruis op de Duits Hollandse lijn.

Alle kamers zijn echter nog niet klaar. Hierdoor besluiten wij alle bagage op een kamer te droppen. Kamer 814 is de klos. Want niet alleen de bagage wordt hier gedumpt, maar een aantal menen ook wat anders te moeten dumpen. Gevolg water en stankoverlast!! Vanwege ontploffingsgevaar besluiten we maar snel naar beneden te gaan voor de welkomstborrel.

Aan de lange tafel, waar de kleintjes bier toch weer groter zijn dan wij verwachten, stelt ‘Berlijnwatcher’ Wim Zegers voor om een kort verkenningstochtje te maken richting Brandenburger Tor. Als de  keeltjes weer even gesmeerd zijn, gaan we naar het station. Vlotjes gidst Wim ons richting het juiste perron. Jantje D. wil nog wel weten of dit nu de U-Bahn is of de S-Bahn? Wim legt dit haarfijn uit zodat hij hiervan af is. Denkt hij …………………..

Enkele minuten later als wij via de U-Bahn bij de Brandburger Tor arriveren, gaan de mondjes toch wel even open. Niet voor drank of eten, maar van verbazing. Want indrukwekkend is dit zeker. Na een fotosessie vervolgen wij onze weg richting het Holocaust Monument. Een gigantisch plein vol met grijze stenen. Dit als eerbetoon aan de vele omgekomen Joden voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kort moet ook kort blijven. Voorlopig genoeg gezien. Tijd voor een hapje en drankje. Als echte speurhonden is een geschikt etablissement snel gevonden. Biergarten Löwen Treff is de naam. Kleine pullen met bier en natuurlijk mag de bratwurst niet ontbreken. Gezelligheid kent geen tijd. Maar het loopt tegen zessen. Tijd om onze voetbalmaatje Harry Derks te verwelkomen. Omdat wij in de buurt zijn van de beroemde Checkpoint Charlie willen een aantal toch nog even langs deze bezienswaardigheid. Hierdoor wordt de groep gesplitst. Een groep richting Harry en een groep naar Checkpoint Charlie.

Checkpoint Charlie  blijkt erg commercieel te zijn. Jean Petit en Jantje D. willen toch graag voor enkele euro’s met de bewakers op de foto.

Een kilometer verder in het hotel heeft de andere groep Harry hartelijk ontvangen en gaan wat drinken in de receptie. Als een tijdje later de groepen weer herenigd worden, wordt er nogmaals een welkomstdrankje genuttigd. Maar dit is van korte duur, want de volgende activiteit staat alweer op het programma: een hapje eten en wat drinken bij het Hofbrauhaus München. Wie anders dan Wim leidt ons naar de U-Bahn richting Alexanderplatz. Toch wil Jantje D. graag nog even weten of dit nu de U- of S-Bahn is. Met gefronste wenkbrauwen kijkt Wim direct in het lachende gezicht van Jantje D. Als blikken konden doden ……….

Aangekomen in het reusachtige Hofbrauhaus München, zit de sfeer er direct goed in. Bescheidenheid siert de mens! Daarom wordt voorzichtig begonnen met een niet zo’n grote pul bier. Tevens wordt de tafel gecontroleerd of er goed op gedanst kan worden. Met een reprimande is het gevolg! Ook hier; niet op de tafels dansen!!

Niet veel later verschijnen de bordjes met vlees en is het even stil. Als de buikjes weer gevuld zijn, kan het feest echt losbarsten. De hele avond wordt er gehost, gesprongen, gelachen, gezongen, geproost en gedronken. Speciaal voor de fotosessie wordt toch de uitdaging aangegaan met de ‘reuzepul’. En groot dat die is!! En zo zwaar dat Bert Landman hulp nodig heeft bij het optillen van het glas. Ook het prachtige deinende landschap om ons heen heeft volop bekijks. De avond vliegt dan ook voorbij. Voordat wij ‘hotelwaarts’ gaan, worden nog wat adressen uitgewisseld en dan is het mooi geweest. In het hotel nemen we nog een afzakkertje en zoeken hierna moe, maar voldaan ons bedje op.

 

Dag 2, zaterdag 14 maart 2015

Na een stevig en goed ontbijt staan wij bijna allemaal op tijd klaar om te vertrekken naar de KulturBrauerei. Hier begint onze fietstocht door Berlijn. Ondanks de zware beproeving van de vrijdag en het grijs en somber weerbeeld vandaag is de stemming prima te noemen. Zoals een echte reisleider betaamt, leidt Wim ons richting de KulturBrauerei. Onderweg is er nog wel even een kleine onenigheid tussen Wim en Jantje D. Want zitten we nu in de U- of S-Bahn? Wim wordt een klein beetje moedeloos. Zonder verdere kleerscheuren komen we aan op de plaats van bestemming.

Hier staan de fietsen van Berlin on Bike al klaar op ons te wachten. Als iedereen een juist formaat fiets heef uitgezocht, maken wij kennis met onze gids Niels. Zijn gezicht betrekt even als hij hoort dat wij een ‘voetbalgezelschap’ zijn. Na deze introductie gaan wij op pad. Ruim drie uur lang fietsen wij kris kras door Berlijn. Niels laat ons prachtige plekjes en gebouwen zien. Op elke stop geeft hij een uitleg vol met passie van wat wij allemaal zien in deze fantastische stad.

Onze fietstocht begint door de vroegere arbeiderswijk Prenzlauer Berg met zijn gerestaureerde panden. Via het Mauerpark fietsen wij naar de Gedenkstätte in de Bernauer Straße waar het laatste nog intacte stuk muur plus één van de weinige overgebleven wachttorens staat.

Om even op adem te komen en warm te worden, drinken wij een bak koffie in een schitterend monumentaal horecapand. Aansluitend rijden we door naar het centrum van Berlijn met bezienswaardigheden als de Rijksdag, de Brandenburger Tor en het Holocaust Monument.

Via de prachtige ‘boulevard’ Unter den Linden komen wij bij de Berlijnse Dom. Hierna fietsen wij nog langs vele gebouwen en arriveren tegen twee uur weer heelhuids terug bij de KulturBrauerei.

Een aantal echte voetballiefhebbers in de groep besluiten de wedstrijd Hertha BSC tegen Schalke 04 te bezoeken. Hoewel ze onderweg naar de wedstrijd horen dat de wedstrijd helemaal uitverkocht is, kunnen ze gelukkig nog kaartjes kopen op de zwarte markt. Zij zien een leuke wedstrijd die eindigt in een 2-2 gelijkspel.

De andere hebben een beetje pap in de benen, dus snel op zoek naar een gezellig ‘tentje’! Dit vinden wij in een soort pizzeria. Hier is het lekker warm en knus. We nuttigen wat drankjes en genieten van een heerlijke boerenomelet. Na enige tijd vindt Wim dat wij zeker de Kurfürstendamm met zijn Gedächtniskirche moeten zien. Dus in de benen richting de U- of S-Bahn.

Als we na een (te) lange reis hier aankomen, treffen wij het niet. Het is beginnen te regenen. En de haartjes mogen zeker niet nat worden, dus er moet een schuilplaats gevonden worden. Gelukkig, in de buurt van de Gedächtniskirche, verscholen ergens onder een winkelcentrum vinden wij een Irish Pub. Wij weten nog net een plaatsje te bemachtigen in deze tjokvolle pub. Engelandvaarder Sau-ming Li bestelt op zijn beste Engels, ‘nine (nein ….) bier’. De Duitse ober kijkt hem verbaasd aan en zegt, ‘keines bier?’ Sau-ming nogmaals, ‘nine bier’! De ober snapt er geen bal meer van! ‘Keines Bier???’, roept hij vertwijfeld. Gelukkig krijgt Sau-ming hulp vanuit de groep. Deze ober verstaat geen woord Engels. Als er neun bier geroepen wordt, is alles opgelost …………………………  Ook hier vertoeven wij een tijdje kijkend naar de rugbywedstrijd Ierland tegen Wales. Dan is het de hoogste tijd om naar het hotel te gaan en ons op te frissen voor het avondprogramma.

Voordat we beginnen met het avondprogramma -feesten in de KulturBrauerei- moet er eerst een hapje gegeten worden. We besluiten dit te doen in de buurt van het KulturBrauerei. Dan is er even commotie. Wim is het ‘gezeur’ over U- of S-Bahn van Jantje D. meer dan zat en besluit te zwijgen. Wij moeten zelf maar uitzoeken welk perron wij moeten hebben! Met vereende krachten en toch ook met een beetje hulp van Wim vinden wij het juiste perron en komen aan op de bestemming. Als het avondeten achter de rug is, ontmoeten wij niet geheel toevallig oud-clubgenoot Marcel de Beus. Hij woont hier in de buurt en was op de hoogte van onze komst. Het feesten in het KulturBrauerei begint later dan wij verwacht hadden. Marcel neemt ons vervolgens mee naar een schitterend bruin cafeetje, ‘Doors’. Even later komen ook de voetbalgasten binnen en de groep is compleet. Het feest kan beginnen!! Hier is het uitstekend vertoeven. Hoewel het bier sneller in de keeltjes verdwijnt dan uit de tap komt, is er niemand die last heeft van uitdrogingsverschijnselen. Toeval of niet! Wat voor tekst ontdekken we op het plafond? “No dancing, except on tables". Een echte AZC-kroeg! Hoe gezellig het hier ook is, de avond wordt zoals afgesproken afgesloten in de KulturBrauerei.

We besluiten om het Schlagerfestival te bezoeken. Bij binnenkomst worden wij totaal verrast. Dit is niet een Schlagerfestival wat wij verwacht hadden. Pikdonker, discolichten die heen en weer flitsen en keiharde ‘Schlagerdisco’. Deze muziek wordt aan elkaar  gedraaid door een DJ. Alles went, dus ook hier vermaken wij ons kostelijk. Tegen een uurtje of 5 vinden de meeste het wel mooi geweest en gaan richting het hotel. Toch heeft een enkeling nog wat energie over en willen een deurtje verder.  Maar helaas, deze ‘oudjes’ komen nergens meer binnen en zijn genoodzaakt ook richting het hotel te gaan. En zo komt er een einde aan deze lange dag.

 

Dag 3, zondag 15 maart 2015

Een dag die staat in het teken van vertrek. Na het ontbijt zoekt ieder zijn eigen manier om bij te komen van de vorige dag en afgelopen nacht. Tegen elf uur checken wij uit en niet veel later slenteren wij richting het station. Hier wordt nog even wat nagebabbeld en een afscheidsdrankje genomen. Dan is het tijd om richting de trein te gaan. Om ongeveer een uurtje of een stappen zestien zeer tevreden AZC’ers in de trein. De treinreis verloopt rustig en zeer voorspoedig. De eerste plannen voor een volgend uitje worden voorzichtig weer gemaakt. En zo komen wij weer aan in Zutphen. Ter afsluiting gaan we nog even naborrelen om vervolgens een hapje te gaan eten bij Roberto. Als iedereen de heerlijke spareribs opgepeuzeld heeft is het mooie weekend ten einde. We nemen afscheid van elkaar en bedanken Frans Harms als uitstekende penningmeester! En natuurlijk een dikke pluim voor de organisatie, Piet van Duijnhoven en Harold ten Have!!

Op vrijdag 17 april houdt de bridgeclub haar vrijwilligersavond, en daardoor is de kantine bij AZC gereserveerd.

Mees Louwen was afgelopen zondag pupil van de week. Hij volgde de wedstrijd tegen Bon Boys. Mees voetbalt al weer 4 jaar bij AZC en zit nu in de E2.
Hij ging naar AZC omdat het een leuke club is die bovendien dichtbij huis is

Zijn school is de Walter Gillijn en zijn favoriete club is Bayern München.

 

 
 

 

Pupil van de week van de wedstrijd van 8 maart tegen Varsseveld is Jort Aldershof.Jort voetbalt inmiddels al weer 6 jaar bij AZC, en speelt thans in de E1. Hij is begonnen bij AZC, omdat het leuk is, en lekker dicht bij huis.
 
Zijn favoriete club is Bayern München, en zijn favoriete speler van AZC 1 is Nardo v.d. Broek.
 
 
Klik hier voor meer foto's
 
 
 
 
 

Beste AZCers

Mijn naam is Paul Brinkerhof.
Voor diegenen die mij niet kennen, ik ben ruim 45 jaar lid van AZC.
Nadat ik gestopt ben als actief keeper, speler ben ik  Keeperstrainer van de selectie keepers en assistent trainer bij het 1e van AZC.geworden.
Naast voetbal heb ik nog een passie namelijk lange afstand lopen.
Dit jaar loop ik mee met de Roparun met team de Achterhoekrunners.

De Roparun is een estafette loop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam over een afstand van 580 km .

Het doel van de Roparun is jaarlijks d.m.v. sponsering zoveel mogelijk geld op te halen.
Dit om  de palliatieve zorg te verbeteren, het laatste stukje leven zo aangenaam mogelijk te maken voor kanker patiënten.
Voor mij persoonlijk heeft de Roparun iets speciaals, dit omdat ik van dichtbij  in mijn familie met deze ziekte  te maken heb gehad.

Jaarlijks haalt team Achterhoekrunners veel geld op door sponsoren te werven en een aantal acties te organiseren , o.a. door verkoop van eieren rond de Pasen.

Zaterdag 28 maart zal ik  met een kraam op het AZC veld aanwezig zijn om eieren te verkopen.

De opbrengst zal volledig ten goede komen aan dit goede doel.

Ik hoop u dan ook in groten getale te zien om middels het kopen van uw (paas) eieren een steentje bij te dragen om op deze manier een mooi bedrag te kunnen overhandigen als Team Achterhoekrunners.

Hierbij roep ik dus luidkeels:

Vooruit gij AZCers pakt te samen aan…………….

Alvast bedankt namens Team Achterhoekrunners

 

Paul Brinkerhof

 
 
 
 

AZC 3 (zat) is voor komend seizoen op zoek naar 4-5 nieuwe spelers (18 jaar - 35 jaar), aangezien een aantal spelers om verschillende redenen stoppen. Vind jij het leuk om op zaterdagmiddag een balletje te trappen en daarna de ster van de 3e helft te worden, neem dan contact op met Geoffrey Bosworth (06 20 41 23 83) of kom een keer meetrainen op maandag- of woensdagavond. Indien je graag op doel staat ben je ook meer dan welkom!

AZC 3 (zat) bestaat inmiddels 12 jaar, met als hoogtepunt het kampioenschap van 2 seizoenen geleden.

 
 
 
 

Velen zeiden een aantal jaren geleden:" Piet geef het op, het komt niet van de grond". Inderdaad de eerste drie jaren liepen wij te trainen met drie jongens. Na het voor de scholen een paar jaar te hebben gedaan kwam van de moeder van Julian het verzoek of dit niet elke week kon bij AZC. Vol enthousiasme zei ik direct natuurlijk kan dit en gaan we doen op vrijdagmiddag. De toon was gezet en als ik A zeg dan zeg ik ook B. Hoe moeilijk waren de beginjaren en er kwam al een beetje vertwijfeling of het wel zou gaan lukken. Maar zonder jeugd zou er op termijn ook geen senioren team meer zijn en dat zou de doodsteek zijn. Dus na weer een jaar met geploeter bleven de drie jongens trouw elke vrijdagmiddag komen. Plots de ommekeer van de drie jongens van het 1e uur alleen Julian en Bas nog actief maar inmiddels zijn we gegroeid naar 24 kinderen en met de komst van weer drie nieuwe de afgelopen week gaan we richting de 30 kinderen. Dit betekent dat wij de trainingstijden voor volgend seizoen gaan aanpassen en we gaan trainen in twee of misschien wel drie groepen. Uiteraard gaat dit alles in overleg met de ouders. Ik vind namelijk dat duidelijke communicatie een hoop ellende bespaart. De trainingsavonden zullen ook volgend seizoen de dinsdag en vrijdag zijn. De zaterdagochtend zal ook een trainingsochtend blijven voor het team dat niet speelt. De kans dat wij volgend seizoen met drie teams de competitie ingaan is zeer groot. Het vraagteken is niet meer we zijn volop in beweging en groeien gestaag door. Jongens en Sabine bedankt voor alle mooie momenten die jullie mij het afgelopen jaar hebben gegeven. Dank zij jullie ga ik met plezier naar de Hel aan de Deventerweg.

 

Piet

Beste AZCers

Langs deze weg wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor de enorme steun (op welke manier dan ook) die ik van jullie mocht ontvangen na het overlijden van Kees. Dat doet goed en geeft ook steun en kracht om door te gaan. Ik ben mijn collega bestuursleden ook zeer dankbaar voor de wijze waarop zij zaken hebben opgepakt.

Het is een zware tijd waar ik (en de kinderen) nu in zitten. Ik noem het een emotionele aardbeving. Het heeft heel veel tijd nodig om uit de brokstukken te kruipen. En dat doet pijn. Het gaat met vallen en opstaan.

Zo langzamerhand probeer ik zaken weer op te pakken bij AZC. In februari heeft het bestuur bij mij thuis vergaderd in Doesburg en gisteren, donderdag, heb ik weer deelgenomen aan het voorzittersoverleg bij AZC.
Dat voelde goed. Ik ben van plan zondag de wedstrijd AZC-Varsseveld te bezoeken. Ik hoop dat ik dat in alle rust kan doen.
De maand maart zal Anno Waterlander nog de voorzittershamer hanteren en zoals het er nu naar uit ziet, neem ik per 1 april mijn taken als voorzitter weer over. 
Graag tot ziens.

Hartelijke groet,
José Luesink

Op 24 mei wordt wederom Sixday georganiseerd.

Kijk hier verder voor meer informatie EN het inschrijfformulier

Meer......