24-01-2012 21:20

Afgelopen zaterdag 21 januari werd de jaarlijkse AZC Seniorendag gehouden. Vanaf half elf stroomde de kantine vol met ‘oudjes’. Een half uur later waren zo’n kleine 90 leden van de SCA aanwezig voor een gezellige dag samen in de AZC-kantine. Opvallend hierbij waren een groot aantal nieuwe gezichten.

Traditiegetrouw wordt er begonnen met een ledenvergadering. Voorzitter Johan Veerwater met zijn ‘rechterhand’ Toon Luijken laten op amusante en vlotte wijze de agendapunten passeren. Johan is vooral verheugd over de aanwas van nieuwe leden. De SCA telt bij aanvang van de Seniorendag 99 leden. Een record aantal in het bestaan van deze club voor oudjes. Toon doet nog een dringend beroep op de leden om de vacature van secretaris op te vullen.

Hierna is het de beurt aan Dori Voortman. Aan de hand van foto’s heeft Dori een vraaggesprek met Henk Becks. Prachtige oude foto’s passeren de revue. De SCA-leden krijgen spannende, leuke en soms emotionele verhalen te horen over zijn lange voetbalperiode bij AZC. Mooi is ook de interactie met een aantal van zijn voetbalmaatjes van toen. Vooral de vraag ‘wie Henk de best voetballer vindt met wie hij gevoetbald heeft’, levert vele reacties op. Namen als Henk Oolbekkink sr, Gertie Calot, Peter van Osch, Corry Lindemans worden genoemd. Maar één naam steekt er ver bovenuit: Henk ten Have! Dat dit initiatief van Dori zeer gewaardeerd wordt, blijkt uit het luid applaus na afloop van dit vraaggesprek.

Voordat de ‘hoofdact’ plaats vindt, is er eerst een korte drinkpauze. Stadsarcheoloog van Zutphen Michel Groothedde gaat een lezing/presentatie geven over het ontstaan van de stad Zutphen. Zoals Johan Veerwater al zei aan het begin van deze dag: ‘Geen Theo Pahlplatz, Edward Sturing of één of andere voetbalcoryfee. Maar een keer geheel iets anders!’ En inderdaad, voor de vele aanwezigen is het even wennen aan het idee. Echter als Michel begint aan zijn betoog wordt het muisstil. Een uur lang weet hij de SCA-leden te boeien met zijn oudheidkundige verhalen. Met behulp van indrukwekkende foto’s en tekeningen wordt het ontstaan van Zutphen fraai in beeld gebracht.

Als de klok richting half twee gaat en het koud/warm buffet van slagerij Lammers klaarstaat, moeten de maagjes gevuld worden. Dit jaar is het hun weer gelukt om een voortreffelijk en uitgebreid buffet voor te schotelen. Ook het barpersoneel hoeft zich niet te vervelen. Want bij een hapje eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Als de buikjes vol zijn, gaan velen nog even neuzen in mappen van het AZC-archief. Zo te zien en te horen vermaken de SCA-leden zich prima. Dan heeft voorzitter Veerwater nog enkele belangrijke mededelingen. Het 100e lid heeft zich aangemeld. Een mijlpaal in de geschiedenis van de SCA. De gelukkige is Mevrouw Voortman. En ……… het SCA-bestuur krijgt vers bloed. Reinier v.d. Kwast en Dori Voortman nemen beiden zitting in het SCA-bestuur. Hiermee krijgt de Seniorendag een mooi en passend slot.

Meer foto's onder Nieuws/foto's.

Freddie Burgers

23-01-2012 16:40

AZC is de kampioen van de voorbereiding. Dit is een veel gebruikte kreet binnen de vereniging. AZC heeft namelijk de gewoonte om goede resultaten neer te zetten tijdens de voorbereiding (afgezien van de voorbereiding op het huidige seizoen). Ook nu maakt AZC weer kans op deze titel. Vandaag wist het namelijk haar tweede wedstrijd in de winterstop te winnen. Waar vorige week derdeklasser Erica ’76 met 5-0 werd verslagen, moest vandaag de titelkandidaat in 4F, Eldenia, eraan geloven.  In Elden werd de plaatselijke trots met 1-3 verslagen.

Met zestien fitte spelers vertrok de ploeg van trainer René Knuiman richting Arnhem. Alleen de geblesseerden Tim Luijken, Nick Hagenbeek, Sjoerd Plagman en de met gezondheidsproblemen kampende Fouad Elkanouni ontbraken nog. Met de uitslag op het netvlies van de voorbereiding (1-5 verlies), wisten de AZC-ers dat zij vandaag vol aan de bak kunnen.
AZC begint goed aan de wedstrijd. Het laat de bal goed rond gaan en probeert voetballend bij het doel van Eldenia te komen. Toch is het Eldenia dat bij de eerste beste kans op voorsprong komt. Bij een aanval over rechts wordt er te veel ruimte geboden en matig gedekt waardoor de linkeraanvaller vrij bij de tweede paal kan inkoppen. AZC heeft het hierna even moeilijk, maar knokt zich goed terug in de wedstrijd. Eldinia geeft achterin erg veel ruimte weg en AZC maakt hier gretig gebruik van. Met name Thomas Oosterink duikt vaak de hoeken in, maar is helaas ongelukkig in zijn voortzettingen. Achterin wordt er vrijwel niets meer weggeven. Na ongeveer een half uur spelen komt AZC op gelijke hoogte. Na een goede voorzet probeert Roy Sluizeman bij de bal komen. Roy wordt echter op zeer onhandige wijze door een speler van Eldenia naar de grond verwerkt, waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Frank Buurmeijer houdt zijn hoofd koel en weet de bal via de keeper binnen te schieten. Vlak voor rust krijgt AZC nog een kans via Thomas om op voorsprong te komen. Na een uitstekende uittrap van Nardo Van den Broek kan Thomas alleen op het doel aflopen. Helaas wordt hij iets te veel gehinderd en schiet hij de bal tegen de keeper op. Met een 1-1 stand zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust lijkt AZC gelijk via Hesam Bouzelmad, na goed voorbereidend werk van invaller Kemal Koycu en Daan van Weele, te scoren. De scheidsrechter zag echter (op advies van de vandaag wel zeer scherp vlaggende assistent-scheidsrechter van Eldenia) dat Hesam in buitenspelpositie stond. Gelijk hierna krijgt Eldenia ook een grote kans, maar Nardo weet deze bal goed te pakken. Opvallend was dat de assistent-scheidsrechter van AZC, Gerrit Van der Wal, wel genegeerd werd. De wedstrijd wordt steeds fysieker. Beide ploegen schuwen de duels niet en leidt af en toe tot irritaties in beide kampen. Na een kwartier spelen in de tweede helft komt AZC op voorsprong. Jawed Ezafzafi weet meet een knappe bal Daan te bereiken die de bal vervolgens subtiel over de uitlopende doelman kopt. Na deze goal is AZC heer een meester en Eldenia goed op eigen helft vast te zetten. AZC krijgt in deze fase ook kansen. Zo besluit Sean Galdermans om een bal af te geven, terwijl voor eigen succes gaan een betere optie was geweest. In het laatste kwartier herpakt Eldenia zich en zet een slotoffensief in. Nardo kan zich in deze fase een paar keer onderscheiden met goede reddingen. In de allerlaatste minuut valt de definitieve beslissing. De uitstekend spelende Isaac Albino wordt door de doelman van Eldenia onderuit gehaald en AZC krijgt opnieuw een strafschop. Ditmaal mag Nardo zich over dit klusje ontfermen. Nardo stuurt de keeper de verkeerde hoek in en bepaalt zo de eindstand op 1-3.
AZC speelde al met al een prima wedstrijd en heeft laten zien dat het in het afgelopen half jaar veel progressie heeft geboekt. Waar in de voorbereiding nog vrij kansloos van dezelfde tegenstander werd verloren, liet AZC vandaag zien dat het uitstekend mee kan komen met de toppers uit de vierde klasse. Volgende week staat het laatste oefenduel op het programma. Tweedeklasser Columbia uit Apeldoorn komt dan op bezoek. Deze wedstrijd is echter onder voorbehoud, aangezien Columbia competitieverplichtingen heeft. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling AZC: Nardo Van den Broek; Özgür Aksan, Frank Buurmeijer, Ramon Dieperink, Tim Dieperink (Jawed Ezafzafi); Roy Sluizeman (Kemal Koycu), Isaac Albino, Bob Kok (Remco Reugebrink), Thomas Oosterink (Sean Galdermans); Hesam Bouzelmad en Daan van Weele. 

19-01-2012 19:16

Omdat er afgelopen zaterdag door heel veel jeugdleden ontzettend hard gelopen is voor Unicef zijn wij nu erg benieuwd naar de opbrengst. Wij verzoeken dan ook alle lopers om het geld bij je sponsoren op te halen en je envelop weer in te leveren. Dit kun je doen op :

Zaterdag 21 januari tussen 9.30 en 12.00 uur in de kantine

Zaterdag 28 januari tussen 9.00 en 13.00 uur in de kantine

Maandag 30 januari tussen 17.30 en 19.00 uur in het jeugdhonk

Na het inleveren van je enveloppe ontvang je een Unicef medaille.

Namens Unicef en natuurlijk onze jongens uit Benin danken wij alle lopers voor de fantastische inzet.
 

Nog even een belangrijke herinnering :

Zondag is de laatste fotomogelijkheid. Sta je nog niet op de foto, kom dan zondag tussen 11 en 12 naar het jeugdhonk van AZC.

17-01-2012 22:14

Vroeger was alles veel beter!!

Bent u 50 jaar of ouder? Dan mag u de seniorendag op zaterdag 21 januari niet missen. Het gevoel van ‘vroeger was alles veel beter’ zal deze dag overheersen. Prachtige verhalen over de ouwe vervlogen tijden zullen de revue passeren.

De zo langzamerhand traditionele seniorendag in januari begint altijd met een korte ‘ledenvergadering’. Hierna is er tijd voor een gastspreker. Tegen een uurtje of één kan men genieten van het uitgebreide en uitstekende koud/warm buffet van Slagerij Lammers. Als de buikjes vol zijn, kan onder genot van een drankje AZC-herinneringen opgehaald worden. Bladerend door de vele fotoboeken worden de voetbalverhalen steeds spannender en mooier.

Als u aanwezig wilt zijn op deze dag, moet u echter wel lid zijn van de Senioren Club AZC. Behalve de seniorendag wordt er tevens eens per jaar een uitje georganiseerd.

De contributie bedraagt € 20,00 per jaar, daar hoeft u het dus niet voor te laten.

Het bestuur van de S.C.A. bestaat momenteel uit:
Johan Veerwater – voorzitter;
Toon Luijken – penningmeester;
Vacant – secretaris (ontstaan door het plotseling overlijden van Gerard Limburg);
Jan Olyslager (lid);
Gerrit Bierhof (lid).

Mocht u nu belangstelling hebben, schroom dan niet om u aan te melden. Dit kunt u doen bij Toon Luijken.

Email: a.luyken@chello.nl
Telefoon: 0575-527634 en 06-18605377

17-01-2012 22:00

Zaterdag 14 januari - Onder winterse weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de AZC Unicef-dag georganiseerd. Centraal stond de Unicef-loop. Maar de jeugd hoefde niet alleen maar te lopen.Er was van alles te doen rondom het veld en in de kantine. Een prachtige fotopresentatie van de familie Heemskerk in Benin was te zien op het grote scherm. De Quiz 'pet op -petje af' vond de jeugd geweldig leuk. Een informatieve Unicef-film werd getoond. Alle jeugdleden konden vandaag op de foto voor het plaatjesboek, welke in maart verschijnt. En natuurlijk werd de cheque van het seizoen 2010-2011 overhandigd. De dag was een geweldig succes!

O ja!! Wie wil er nu niet in een plaatjesboek?? Jij staat nog niet op de foto?
Aanstaande zondag 22 januari worden er nog foto's gemaakt in het jeughonk. Zie bericht op de website.

Vele, vele foto's zijn er gemaakt. Hieronder treft u een korte fotoreportage.

Meer foto's kunt u zien onder nieuws/foto's.

Anno Waterlander verrichte 'de aftrap' voor de AZC-Unicef dag.

De kantine was afgeladen vol met jeugd en ouders.

Anno ontvangt uit handen van Hans van Rooden een prachtige foto van AZC E10 in Benin!

Voordat de lopers van start gaan, natuurlijk eerst een moderne warming up onder leiding van Harry Derks.

En dan eindelijk! De F-jeugd beginnen aan hun tocht der tochten!

Niet alleen enthousiasme bij de jeugd!!

Een heerlijke beloning krijgen alle jeugdspelers.

Het resultaat van het seizoen 2010-2011. Een cheque van 3600 euro.

Ook werd er - zoals u kunt zien - afgezien tijdens het lopen!!

Gelukkig kregen de kinderen regelmatig steun van hun vader of moeder.

Best wel spannend toch? Op de foto voor het AZC plaatjesboek.

Ook bij de AZC D-jeugd spat het enthousiasme er vanaf.

Inderdaad, duim omhoog. Even doorzetten en we zijn er bijna. Tocht volbracht!!

Natuurlijk moet de Unicef-commissie ook op de foto voor het boek!

16-01-2012 16:50

In de week van 21 mei 2012 vindt de jaarlijkse avondvierdaagse weer plaats. AZC doet hier al jarenlang aan mee. Ook dit jaar hopen wij weer van de partij te kunnen zijn. Maar daar zijn vrijwilligers voor nodig die dit oppakken en organiseren.

Momenteel zijn er drie mensen beschikbaar die willen helpen. Dit is niet genoeg.

Een aantal zaken moet geregeld worden:
- inschrijving bij de wandelclub Shrewsberry
- kinderen van AZC (mini's, F- en E-teams) moeten in de gelegenheid  worden gesteld zich op
  te geven.
- innen van geld van deelnemers
- begeleiders om mee te lopen
- vlaggendragers
- verzorgers voor drinken e.d

Vindt u het belangrijk dat AZC meeloopt en dat uw kind deel kan nemen aan de avondvierdaagse? Geef  u dan op om een handje te helpen.

Vele handen maken licht werk.


U kunt zich aanmelden bij:
José Luesink
jenkluesink@gmail.com
tlf. 0313-471775
06 83196035

Zonder vrijwilligers  is er geen avondvierdaagse voor de kinderen van AZC.

10-01-2012 19:30

Zondag 8 januari 2012, de 2e editie van het boerenkooltoernooi. In de aankondiging op de website was het al te lezen. Een belangrijk uitgangspunt binnen het beleidsplan van AZC is, dat AZC een voetbalvereniging wil zijn waar een ieder zich thuis voelt. Jongen, meisje, met of zonder beperking, blank of gekleurd, oud en jong, een ieder is welkom. Het boerenkooltoernooi is een uitgelezen mogelijkheid om dit uitgangspunt ten uitvoer te brengen.

Vanaf 9.30 begonnen de onderlinge voetbalwedstrijden. De ruim 150 deelnemers speelden in teams van 6 tegen 6. Deze teams waren ingedeeld door de organisatie. Zodoende speelden selectiespelers, spelers van de lagere seniorenteams, G-spelers, spelers van de A-junioren, speelsters van het damesteam en oud AZC-spelers gemengd met elkaar. Dit resulteerde in een leuk en sportief toernooi waarbij de verschillende teams van bijna gelijke sterkte waren. De onderlinge acceptatie binnen de teams en de teams ten opzichte van elkaar, was groot.

Zoals bij ieder voetbaltoernooi kwam er ook een winnaar uit de bus. Het team boerenkool, hoe kan het anders met deze naam, werd de winnaar na het nemen van strafschoppen. Na afloop konden zij, uit handen van Ronnie Brinkerhof en Jan Smit, in de volle kantine een mooie beker in ontvangst nemen.

Na het voetballen had de organisatie gezorgd voor een heerlijk stamppottenbuffet. Dit was weer uitstekend verzorgd door slagerij Lammers. Iedere speler kon zich te goed doen aan zuurkool of boerenkool met worst en spek en gezellig napraten over de gespeelde wedstrijden.

Iedereen lekker gesport en plezier beleefd en de buik goed gevuld. Dus was het tijd  voor muziek. De organisatie was er in geslaagd een zanger te strikken die echte meezingers ten gehore bracht. Dat binnen AZC goed gezongen kan worden, weet ik nu ook!

Een geweldig leuke activiteit die door de organisatie uitstekend is neergezet. Een activiteit die de onderlinge banden binnen de vereniging versterkt. Op naar een 3e editie.

Maarten Voortman

Foto's op de site bij: nieuws - foto's.

09-01-2012 23:10

Afgelopen zaterdag heeft een aantal D-spelers zich kunnen uitleven in de zaal van tafeltennisvereniging Hercules in Terborg waar een zevental prachtige tafels klaarstonden. Onder de bekwame leiding van tafeltennis-goeroe Wiljo Leermakers werden in hoog tempo een aantal oefeningen afgewerkt.


Enkelspel, dubbelspel en een oefening waarbij met tweetallen alle 7 tafels gebruikt moesten worden om een punt te kunnen scoren. Na een korte pauze met drinken en krenten bollen ging het programma verder om tenslotte te worden afgesloten met een “rond-de-tafel” variant waarbij ook het nodige van de conditie werd gevraagd.


Wiljo had zelfs nog gezorgd voor prijsjes voor alle deelnemers. Jesse Li bleek de beste op korte afstand gevolgd door Luuk Molewijk en Simon Pauli. Al met al een zeer geslaagde dag om het 2e gedeelte van het seizoen te beginnen.
Wiljo Leermakers hartelijk dank voor de organisatie!

Patrick Govaers

08-01-2012 20:51

Als we op zaterdag 18 februari het jeugdcarnaval en alle bezoeken aan bevriende verenigingen hebben gehad is het de beurt aan de volwassenen van AZC. Op zondag 19 februari wordt onze nieuwe prins gekozen en is feest wat de boventoon voert. Het bestuur van de Loltrappers heeft diverse verenigingen uit de regio uitgenodigd maar rekent vooral op jullie leden van AZC. Voor onze leden organiseren wij dit grootse carnavalsfeest. Het wordt een avond met veel leut en lol . De Loltrappers zullen er voor zorgen dat je een onvergetelijke  avond beleeft. De avond wordt muzikaal ondersteunt door: Heer en Meester.

Deze band is gespecialiseerd in feestmuziek. Daar zal het dus zeker niet aan liggen, goede feestzin moet je zelf meebrengen wij zorgen wel voor verhoging hiervan. Ook voor het natje en het droogje wordt gezorgd. Vrolijke mensen achter de bonnen verkoop , de bar en de Ballen van Jos zijn er weer (gesponsord door slagerij Lammers). Als het zover is en de nieuwe prins bekend wordt gemaakt werken we het officiële gedeelte zo snel mogelijk af zodat er volop feest kan worden gevierd. Aan de Loltrappers ligt het niet, maar jullie leden van AZC bepalen hoe het feest achteraf herinnerd wordt.
Introducees zijn welkom onder begeleiding van een AZC lid. De toegang is nog steeds gratis dus schroom niet en kijk of je nog verkleed kleren hebt om een prijs in de wacht te slepen van best verklede.Je valt bij ons pas echt op als je niet verkleed bent.

Programma zondag 19 februari:
- 19.30 uur zaal open
- 20.11 uur opening en binnenkomst prins en gevolg

Komt allen en maak er een feest van waar we met alle AZC’ers trots op kunnen zijn. Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v de Loltrappers
Jan Theunissen, 2e secretaris

08-01-2012 20:46

Het lijkt misschien wat vroeg maar schijn bedriegt over iets meer dan twee maanden is het alweer carnaval in het hele land. Wij van boven de rivieren kunnen geen carnaval vieren zeggen ze in het zuiden. Wij de Loltrappers, carnavalsvereniging van AZC,  hebben het tegendeel bewezen. Wij vieren al ruim 30 jaar carnaval op een onvervalste wijze.

Ook de jeugd wordt bij ons niet vergeten op zaterdag 18 februari wordt de 22e jeugdprins gekozen in onze residentie, de AZC kantine, die elk jaar weer wordt omgetoverd tot een waar feestparadijs. Aan de Loltrappers zal het zeker niet liggen zij zijn altijd paraat wanneer het nodig is. Carnaval voor de jeugd nieuwe stijl gaat het worden met discomuziek maar ook natuurlijk carnavalsmuziek. Dus er kan gedanst worden en menig polonaise zal er gelopen gaan worden. Als je wilt weten wie er onze nieuwe jeugdprins wordt dan moet je zeker op onze middag komen.

Ook zijn er weer prijzen te winnen voor diegenen die de moeite nemen om zich mooi te verkleden. Er zijn altijd kinderen die heel erg mooi en origineel zijn uitgedost.

Zet dus allemaal 18 februari  op de kalender zodat je niet vergeet wanneer het carnaval is de middag begint om 14.00 uur en is tegen 16.00uur weer afgelopen. Neem gerust vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes pappa's, mamma's opa's en oma's mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd we hebben. Bij AZC is iedereen welkom we zijn een grote voetbal familie maar staan ook ons mannetje als het op feestvieren aankomt.


Rest mij nog te eindigen met onze spreuk: Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v. de Loltrappers 
Jan Theunissen, 2e secretaris

07-01-2012 18:36

De kerstvakantie zit er weer op en dat betekent dat veel trainingen bij AZC vanaf maandag 9 januari weer van start gaan. Tijdens deze trainingen zal het jeugdhonk niet langer geopend zijn.Dit is besloten door de kantinecommissie in goed overleg met de commissie voetbal en het bestuur.

De belangrijkste reden voor de sluiting van het jeugdhonk op doordeweekse trainingsavonden is dat er vrijwel geen gebruik meer van werd gemaakt. De vrijwilligers die het jeugdhonk bemanden, hadden praktisch niks te doen. Mede hierdoor was het vrijwel onmogelijk om nog voldoende mensen te vinden voor het jeugdhonk tijdens de trainingen.

Als er op doordeweekse avonden wedstrijden worden gespeeld op het AZC-terrein, zal het jeugdhonk wel geopend zijn. Hierover zal goed overleg plaatsvinden tussen de kantinecommissie en de commissie voetbal.

Door de sluiting op doordeweekse avonden is ons jeugdhonk nauwelijks nog in gebruik. Vanwege de toenemende drukte op zaterdag – waardoor het jeugdhonk te klein werd – is enkele seizoenen geleden immers al besloten om gebruik te maken van de grote kantine. Bestuur en commissies beraden zich nu op een goede nieuwe bestemming voor het jeugdhonk. Ideeën hiervoor zijn welkom.

Het bestuur

06-01-2012 22:48

Zoals al eerder aangegeven willen we graag alle spelende leden in het voetbalplaatjesboek hebben.

Vandaar dat wij ook de senioren in de gelegenheid stellen om hun mooie koppie te laten fotograferen.

Dit kan op zondag 8 januari tussen 9.00 en 14.00 uur in het jeugdhonk van AZC.

Velen van jullie zullen deze dag al aanwezig zijn voor het boerenkooltoernooi dus dat valt dan mooi te combineren. Mocht je tussen de wedstrijden door even ( twee minuten ) tijd hebben, meld je dan even bij de ingang van het jeugdhonk bij één van de Unicefcommissieleden. Je krijgt dan een AZC shirt om aan te trekken en een nummer. Hiermee ga je naar binnen en volgt de instructies van de fotograaf.

Mocht er net een lange rij staan dan kom je gewoon later even terug. Dit moet vast wel lukken ergens tussen 9.00 en 14.00 uur!

Alvast bedankt voor de medewerking

De Unicefcommissie

06-01-2012 22:39

Hopelijk zijn jullie allemaal al heel ver met het verzamelen van sponsoren voor de Unicefloop. Zo niet ga dan de komende week nog even langs familie, buren, vrienden etc om zoveel mogelijk sponsoren binnen te halen. Mocht je om wat voor reden ook nog geen Unicefenvelop hebben ontvangen of heb je er misschien nog één extra nodig mail dan even naar a.waterlander@zonnet.nl.

Op 14 januari worden alle jeugdleden op de hieronder aangegeven tijdstippen verwacht op het AZC terrein. Jullie zullen worden voorgelicht in de kantine, op de foto worden gezet in het jeugdhonk en daarna of daarvoor ( C en B ) kunnen jullie je longen uit je lijf lopen tegen kinderarbeid in Benin.

De rondjes die jullie lopen zijn 500 meter en jullie hebben ongeveer een uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen en dus zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Unicef.  Meer informatie over het en hoe en wat met de envelop hoor je op 14 januari.

Programma:
F en League:  

8.45 aanwezig (kantine)
10.45 start Unicefloop
12.00 einde programma

E:                    
10.15 aanwezig (kantine)
12.15 start Unicefloop
13.30 einde programma

D en C4 (meisjes):
11.30 aanwezig (kantine)
13.30 start Unicefloop (samen met C, B en evt. A )
14.45 einde programma

A1 en A2:             
13.15 aanwezig
13.30-14.00 op de foto

C en B:               
13.00 aanwezig
13.15 aanvang Unicefloop
14.00-15.00 uur op de foto

Belangrijke mededelingen:
Om 12.00 uur zal er buiten voor de hoofdtribune de cheque ( met daarop de opbrengst van het vorig seizoen)  aan Unicef worden aangeboden.

De A1 en A2 zijn niet verplicht om mee te lopen maar mogen dat natuurlijk wel! De start is dan voor hun ook om 13.15 uur.

Op de foto voor het AZC voetplaatjesboek
Wij verzoeken iedereen om op tijd te komen en de aanwijzingen die er die dag gegeven worden gelijk op te volgen. Het fotograferen van alle jeugdspelers is veel werk en gebeurt volgens een strak tijdschema. Als je team opgeroepen wordt dien je hieraan gelijk gehoor te geven. Dit geldt ook voor de teamfoto’s en de inschrijving voor de loop.

Je dient de 14e te verschijnen in VOLLEDIG AZC tenue met daaroverheen een trainingspak. Er is geen gelegenheid tot omkleden en/of douchen.  De Unicefloop zal gedeeltelijk worden gelopen op stenen ondergrond dus het is aan te raden om op sportschoenen te lopen!

De foto’s die op deze dag gemaakt worden zullen enkel en alleen gebruikt worden voor een sticker in een voetbalplaatjesboek. Deze plaatjes zullen enkel en alleen worden verstrekt door AZC en/of de COOP. Mocht er bezwaar zijn tegen het fotograferen van uw kind dan kunt u dit middels een mail aan a.waterlander@zonnet.nl kenbaar maken. Uw kind zal dan niet op de foto komen.

Vrijwilliger bij AZC
Op deze dag zal er in de kantine een kraam staan met informatie over de verschillende vrijwilligersmogelijkheden binnen AZC. Kijkt u daar gerust rond, wellicht zit er wat bij voor u.

Wij zien jullie de 14e  graag op tijd, met de haartjes strak in de gel, in topconditie en met een envelop vol sponsors op het AZC terrein.


De Unicefcommissie


Voor vragen en/of opmerkingen: a.waterlander@zonnet.nl of  06-51614000

05-01-2012 10:25

Op woensdag 4 januari is bij AZC onder leiding van de SZO (Scheidsrechtersvereniging Zutphen e.o.) een pupillenscheidsrechterscursus gegeven aan geïnteresseerde jeugdspelers  van  AZC.

 

 

Er waren vijf docenten aanwezig die eerst  de zeven aankomende scheidsrechters: Marleen Molewijk, Jort landman. Danny Ooms, Joost Jonkers, Hugo Bobbink, Mart Bouwmeester, Ahmet Ozcimen op het veld uitleg gaven van belangrijke zaken zoals lopen, plaatsen innemen en veldindeling en veldoverzicht. Daarna werden olv de SZO docenten door de deelnemers wedstrijden gefloten van twee E elftallen die werden begeleid door Bert landman.

 

 

 

 

Alle aankomende scheidsrechters kwamen aan bod en werden beoordeeld op de uitleg gegeven mbt bepaalde beslissingen en kregen tevens belangrijke leermomenten aangegeven. Na afloop van de wedstrijdjes kregen alle docenten, E pupillen en  leerling-scheidsrechters warme chocolademelk en een broodje met warme worst, hetgeen zij na de felle koude middag wel hadden verdiend. Daarna gingen de E pupillen weer naar huis met een ervaring en extra training rijker in deze winterstopperiode.

In de kantine werd een presentatie vertoond waarin scheidsrechterlijke beslissingen en dwalingen uit belangrijke wedstrijden werden toegelicht. Op het eind werden drie teams samengesteld die aan de hand van stellingen meervoudige antwoorden kregen  voorgelegd. Met opsteken van a-b-c-d bordjes moeste zij aangeven welk antwoord volgens hen de juiste was. Het juiste antwoord werd toegelicht door de docenten. .

Na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat en bonuskaart van AZC. Met deze kaart kunnen de scheidsrechters in een jaar hun eigen voetbalschoenen verdienen met het leiden van wedstrijden bij de E en F pupillen van AZC.

Met complimenten voor de verzorging van deze dag door Wiljo Leermakers namen docenten en nieuwe scheidsrechters afscheid met de wens van de docenten “LAAT JE ZIEN EN HOREN” en veel succes de komende tijd.

Meer foto's onder nieuws/foto's/scheidsrechterscursus

02-01-2012 22:57

Met trots kunnen we mededelen dat wij erin geslaagd zijn om m.i.v. het volgend seizoen een nieuwe hoofdsponsor te presenteren.

Het contract met bouwbedrijf Temmink loopt aan het eind van dit seizoen af. Zodoende werd het voor de sponsorcommissie tijd om de onderhandelingen te openen. In een goed gesprek met Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink kwam naar voren dat hij i.p.v. verlenging van het hoofdsponsorschap liever subsponsor werd van AZC. Dit houdt in dat Temmink  op verschillende vlakken de club financieel blijft ondersteunen. In het nieuwe seizoen zullen we de precieze invulling van het subsponsorschap naar buiten brengen.

Omdat we vlak voor de kerstdagen rond waren met onze nieuwe hoofdsponsor kon de voorzitter van de sponsorcommissie het goede nieuws op de nieuwjaarsreceptie aan de leden bekend maken:
CINEMAJESTIC, de bioscoop van Zutphen, is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van AZC.

Mede-eigenaar van Cinemajestic en al jarenlang trouw supporter van AZC is Ron Gerrits. Cinemajestic is momenteel al op meerdere gebieden sponsor. Zo prijkt de naam van de bioscoop al groots op de tribune, zijn ze deelnemer in het JeugdSponsorPlan en sponsor van het tweede zaterdagteam. Tevens is Cinemajestic lid van de ABC en is Ron Gerrits bestuurslid van de ABC.  Al deze sponsoruitingen zullen blijven behalve het JSP. Hiervoor in de plaats komt nu dus het hoofdsponsorschap.
Omdat Ron  ook als hoofdsponsor  graag wat wil betekenen voor Unicef zal het eerste elftal van AZC vanaf het komend seizoen, in navolging van onze jeugd, ook “shirtsponsor” van Unicef worden.

Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe hoofdsponsor. Vooral ook omdat wij als vereniging verbonden worden met een bedrijf dat een zeer positieve en grootse uitstraling in Zutphen en omgeving heeft.

Wij danken Ron Gerrits van Cinemajestic maar ook Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink, voor hun medewerking aan een mooie toekomst voor AZC.

Daarnaast wensen wij alle AZC’ers een fantastisch 2012.

Sponsorcommissie

02-01-2012 22:42

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie op 1 januari, heeft Anno Waterlander bekend gemaakt wie de vrijwilliger van het  jaar is geworden van AZC.

Deze titel wordt ieder jaar uitgedeeld door de Businessclub van AZC. Het bestuur van de ABC heeft dit jaar de mening gevraagd van de leden van AZC. Vele stemmen zijn er binnengekomen en dit heeft geresulteerd in een spannende strijd tussen de genomineerden Wiljo Leermakers, Harry Derks, Ronnie Brinkerhof, Hans Berkenbosch en Gert Oosterink. Omdat het eigenlijk allemaal toppers zijn op gebied van vrijwilligerswerk binnen de vereniging,  heeft het bestuur van de ABC besloten om ze alle 5 uit te nodigen voor het ABC uitje van 2012.

Toch kan er maar één de titel, vrijwilliger van het jaar krijgen. In navolging van Harry Matser (2010) en Freddie Burgers (2011) is deze prestigieuze titel het komend jaar voor ……RONNIE BRINKERHOF.

Ronnie zet zich al jaren optimaal in voor alles wat maar nodig is. Op financieel vlak is Ron een belangrijke schakel maar ook op en rond het veld is hij vaak te vinden. Als scheidsrechter en voetballer, maar zeker ook als supporter. Als er weer eens mensen nodig zijn voor een klus in of rondom het gebouw prijkt Ronnie’s naam vaak bovenaan de lijst. Organisator van het boerenkooltoernooi en het voetbalgala en natuurlijk de “spreekstalmeester” van de vereniging.


 
Ronnie Brinkerhof is op zoveel vlakken actief binnen de vereniging dat wij als bestuur van de ABC ons heel goed kunnen vinden in deze keuze.

Wij feliciteren Ronnie van harte met de titel en hopen dat het de overige vrijwilligers binnen AZC (en zeker mensen die nog geen vrijwilliger zijn) aanspoort om zich in te (blijven) zetten voor de club.
Want zonder vrijwilligers is er geen verenigingsleven mogelijk !


Bestuur ABC (AZC BusinessClub)

Laatste nieuws:

Commissie fair Play 

U kunt schriftelijk contact opnemen met de “Fair Play”commissie via het meldpunt op de AZC website. Hiervoor gaat U naar het kopje “Contact” en onder  “Meldpunt ”kunt U uw melding kwijt. Wilt U dit liever persoonlijk doen, dan kunt U contact opnemen met een van de hieronder vermelde leden.

Commissie  (Fair Play)

Voorzitter:

Gijs van IJsendoorn

Rozenhoflaan 16  7201 AV Zutphen
Tel.: 0575-512964

Secretaris:

Roy van Beek

Vd Duin van Maasdamstr 16 7204 KC Zutphen
Tel.: 06-52472871

Leden:

Magda van der Wulp

Zaadmarkt 87  7201 DC Zutphen
Tel.: 0575-518404  06-53943064
 

Koert Koops

Ruijs de Beerenbroeckstraat  128   7204MN Zutphen
Tel.: 06-28707594
 

Marco Arnoldus

Verdistraat 167  7204 PW Zutphen
Tel.: 0575-527617  06-53281383
 

Willy Terink

Kruittoren 27  7201 MZ Zutphen
Tel.: 0575-563709
 

John Nijenhuis

Prins Bernhardlaan 8   6971GG Brummen
Tel.: 0575-563089

Jazeker, met bovenstaande krijg je onherroepelijk te maken als je als voetbalvereniging werkt met jeugd. Onze jeugdtrainers en begeleiders vinden het heerlijk om met jeugd te werken en steken daar (vaak op vrijwillige basis) veel vrije tijd in. En dan zie je natuurlijk vaardigheden toenemen en dat is geweldig om te zien. Maar scouts van B(etaald) V(oetbal) O(rganisatie)’s komen daar uiteraard op af als “vliegen op een strooppot”! Regelmatig zien we bij AZC dan ook scouts van FC Twente, De Graafschap, Vitesse en Go Ahead Eagles op ons veld. Meestal op zaterdagmorgen als de F-, E- en D-teams hun competitiewedstrijden spelen. Het is dan ook logisch dat jong talent dan niet onopgemerkt blijft.
Natuurlijk heeft AZC een beleid in het omgaan met scouts van de BVO’s en de betreffende verenigingen zelf.
Voor de contacten tussen de BVO’s en AZC zijn Harry te Boekhorst en Reinier van der Kwasat verantwoordelijk. Met geen enkele vereniging hebben en willen we een convenant afsluiten. Wel geeft AZC alle medewerking, maar wel met het dringende verzoek aan de BVO’s om AZC over al hun acties naar onze spelers toe op de hoogte te stellen.
Natuurlijk hebben velen van ons bedenkingen over de wijze waarop al heel jonge kinderen van de F-leeftijd gescout worden, maar onze ervaring is ook dat deze gang van zaken niet te stoppen valt. Indien amateurverenigingen niet meewerken worden spelertjes dan gewoon via de ouders benaderd!
Gelukkig hebben we momenteel een prima contact met de BVO’s die bij ons scouten. Harry en Reinier houden via de scouts contact en bezoeken regelmatig (ex-)AZC-ers die bij een BVO een trainingsstage volgen of daar al in competitieverband voetballen.
Dat gebeurt bij de ene wat meer dan bij de andere. Dat is een kwestie van beschikbare tijd. Maar na de winterstop gaan we weer heerlijk op pad om bezoekjes bij hen af te leggen. En dat is beslist geen straf!!
En wie zijn dan degenen die bij scouts zijn opgevallen?

Bart Breman

Na een  aantal seizoenen bij FC Twente, kwam Bart als 2e jaars B bij AZC terug, waar hij ondanks zijn leeftijd in de A-jeugd ging voetballen. Helaas voor AZC bleef dit beperkt tot 1 jaar, want toen Go Ahead Eagles dit seizoen weer begon met een eigen jeugdopleiding werd Bart weggeplukt bij AZC. Momenteel speelt Bart dan ook succesvol in de A-jeugd van Go Ahead Eagles, welk team bovenaan staat in de 4e divisie regionaal.

Stijn Hagemans

Ook Stijn heeft een FC Twente achtergrond. Vorig jaar speelde hij in het E-team van FC Twente op de locatie van deze vereniging in Twello. Het werd echter al vroeg bekend dat FC Twente deze locatie zou gaan verlaten en alleen haar opleiding in het Fanny Blankers Koen stadion in Hengelo zou laten voortbestaan. Maar voor goede voetballers is er altijd wel ergens plaats. De Graafschap was er “als de kippen bij” om Stijn naar Doetinchem te halen. En daar speelt Stijn nu in het D-team, waarbij hij wedstrijden speelt tegen alle bekende B.V.O.’s in Nederland. Toch heerlijk dat je mag voetballen tegen Ajax, PSV, enz.

Bixente Joseph

Bixente, dochter van een echte voetbalfamilie. Van jong tot “oud” allemaal kunnen ze met hun voeten goed overweg met zo’n rond voorwerp dat in het algemeen “bal” wordt genoemd.
Oudste zoon Quentin heeft een paar weken geleden (nog als A-speler) zijn debuut gemaakt in ons 1e elftal, maar onlangs konden we via een bijdrage op onze website van een (terecht) trotse papa Jimmy lezen hoe dochter Bixente wist door te dringen tot de laatste elf speelsters van de KNVB-selectie meisjes onder 12-13 jaar.
Dit betreft een selectie van KNVB-district Oost regio Zutphen. Maar onder deze regio valt de gehele Achterhoek (o.a. Doetinchem, Winterswijk, enz.), maar óók Apeldoorn!
Dan is het toch maar fantastisch dat je na zoveel oefenstages en schiftingen zover weet door te dringen.
Na de winterstop gaan de trainingen van Bixente weer door. Waarschijnlijk in Wichmond bij Socii. Dat gebeurt onder leiding van twee ervaren trainsters, begeleiding en verzorgster.
Wij zijn er nog niet geweest, maar dat gaat zeker gebeuren.

Pepijn Minneboo

Pepijn is speler van ons E1. Afgelopen zomervakantie deed Pepijn in de eerste week van deze vakantie mee aan een voetbalschool in Apeldoorn. Daar maakte hij een dusdanige indruk op een aanwezige scout van Vitesse dat hij daarna prompt werd uitgenodigd voor een aantal oefentrainingen op Papendal bij Vitesse. Ik ben er al een aantal keren geweest om te kijken. Geweldig om te zien hoe dat gaat en hoe Pepijn het doet. Zijn oefenstage werd al 2x eerder verlengd, maar nu, net voor de Kerst, kregen we bericht dat Pepijn ook nog voor de volgende oefenstages in januari/februari is uitgenodigd. Geweldig toch!

Thomas Megens

Thomas is een spelertje van ons F1. Ik vind het altijd heerlijk om hem te zien pingelen. En dat viel óók de scout van De Graafschap op. En dus werd Thomas uitgenodigd voor een oefenstage. En dat nog wel bij de club waar hij samen met zijn vader en opa een seizoenskaart voor heeft.
Mooier kan het dan toch niet!!! Toch wel …!! Vandaag ontvingen we van De Graafschap bericht dat Thomas in 2015 voor een volgende oefenstage wordt terug verwacht!! Goed zo Thomas!
Maar ik denk dat naast de ouders van Thomas vooral opa uit Gaanderen trots zal zijn. Want volgens ingewijden zijn de voetbalkwaliteiten van Thomas voor een groot gedeelte terug te voeren naar de kwaliteiten van opa Megens, zoals hij die “vroeger” had. En óók opa werd al eens gepolst door De Graafschap, maar opa gaf de voorkeur aan zijn voetballiefde VVG uit Gaanderen. Met Thomas dus een opvolger?!? Wie weet, de toekomst zal het leren!

Natuurlijk wensen we alle geselecteerde spelers/speelster verder heel veel succes toe. Als AZC blijven we jullie volgen. We hopen dat jullie slagen, maar mocht dat niet het geval zijn, dan nemen ze jullie deze ervaring niet meer af. En natuurlijk blijf je dan een goede voetballer/voetbalster. Enne, jullie blijven altijd van harte welkom bij AZC.
Maar gelukkig hebben de scouts niet alle in hun ogen goede spelers bij AZC “weggehaald”.Voor ons zijn jullie allemaal even belangrijk en op jullie niveau zijn jullie allemaal talenten. Fijn voor onze trainers en begeleiders om mee te werken en te zien hoe iedereen zijn of haar best doet. En jullie plezier daarbij is voor ons de beloning!

Dus voor allen geldt: GA GEWOON ZO DOOR!!!

Iedereen heel fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar 2015!

Kersverse AZC-leden hebben in het weekend van 6 en 7 december genoten van een rondleiding over het AZC-complex. Deze activiteit is georganiseerd door de vrijwilligerscommissie. Nieuwe leden en hun ouders krijgen door de rondleiding een goed beeld van de vereniging.
De gasten werden in de kantine ontvangen door voorzitter a.i. Anno Waterlander en leden van de vrijwillligerscommissie. Nadat ze welkom waren geheten volgde een uitleg over de vernieuwde kantine en de rol van vrijwilligers bij de verbouwing. Daarna volgde een tour langs de kleedkamers, massageruimte en het washok. Ook volgde er uitleg over het wedstrijdsecretariaat en in de bestuurskamer werden broodjes genuttigd. De gasten kregen hier ook uitleg over het Unicef-jeugdplan en de totstandkoming van het Klaas-Jan Huntelaar court. De nieuwe leden toonden zich onder de indruk van de hechte organisatie binnen AZC.
 
 
 
 
 
 

Maandagavond 8 december werden de contracten ondertekend door Bert Landman en Steef Dekker van AZC, Ruben Lankhorst van Talento en Mark Huis in ’t Veld van Total Soccer Network . Met de ondertekening van de contracten van Talento en Total Soccer Network (TSN) zet AZC de volgende stap in de professionalisering van de jeugdopleiding. De ambitie die in het beleidsplan 2014-2018 is uitgesproken wordt hiermee handen en voeten gegeven.

Met Talento wordt een spelervolgsysteem voor trainers ter beschikking gesteld waarbij trainingen en wedstrijden kunnen worden voorbereid, wedstrijdanalyses en statistieken worden vastgelegd. Ook kunnen talenten worden gevolgd. Hiermee wil AZC meer kennis opbouwen rondom het opleiden van jeugdspelers. Talento is een online programma voor trainers, coördinatoren, technisch kader en scouts.

De samenwerking met de TSN organisatie zorgt ervoor dat de komende drie jaar de Total Soccer Method wordt geïmplementeerd in de jeugdopleiding en van AZC en ingebed in het jeugdbeleidsplan. De Total Soccer Method richt zich op alle voetbalaspecten op gebied van training en coaching. Waarbij een duidelijke link is tussen ontwikkeling van fysieke, technische, tactische en mentale aspecten. Met de introductie van deze methode wil AZC een fundament leggen voor een nog betere jeugdopleiding waarbij de ontwikkeling van jeugdspelers van elke niveau centraal staat. Een niveau wat uiteindelijk past bij de ambitie die AZC als voetbalclub heeft.

Op 15 januari zal de eerste clinic voor alle jeugd- en pupillentrainers worden gehouden waarbij de essentie van de Total Soccer Method wordt geïntroduceerd. Na een korte theoretische introductie gaan we verder op het veld om daar de methode te ‘ervaren’. Mocht je geen jeugdtrainer zijn maar wel geïnteresseerd dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Namens de commissie voetbal en het bestuur

Ruben Lankhorst van Talento en Bert Landman AZC
Mark huis in 't Veld van TSN en Bert Landman AZC

   
 
 
 
 

De pupil van de week van de wedstrijd van 7 december tegen RKZVC is Sem Alkema. Sem is op zeven jarige leeftijd begonnen met voetballen bij AZC, en voetbalt inmiddels ruim anderhalf jaar. Hij speelt thans bij AZC in de E5.

Zijn favoriete club is Barcelona, en zijn favoriete speler van AZC 1 is Sven Calot.

Trainer Rene Knuiman is nu bezig aan zijn 4e seizoen als hoofdtrainer. Rene Knuiman wil er na dit seizoen nog graag een 5e seizoen aan vast knopen. Spelers, begeleiding en bestuur zijn zeer tevreden over de samenwerking met Rene als trainer en vooral ook als mens.  Rene heeft oog voor onze eigen jeugd en dat vinden wij erg belangrijk. Alle AZC-ers zien graag eigen jeugdspelers in onze selectieelftallen. Daar zijn we als club blij mee en trots op. Alle reden dus om het contract met Rene met nog een jaar te verlengen. Rene is daarom in seizoen 2015-2016 ook hoofdtrainer van AZC. Rene heeft samen met zijn spelers onze club naar een hoger niveua gebracht, uitstekende resultaten behaald. De stand van de ranglijst van dit moment ziet er ook mooi uit. We draaien in de top van de 3e klasse mee en hebben zicht op promotie. Laten we ons eerste elftal in de komende maanden goed ondersteunen, en wie weet sluiten we het seizoen met een mooi slot af.

 

 
 
 
 

Zondag 11 januari 2015 is weer zover! Voor de 5e keer wordt het AZC mixed intern boerenkooltoernooi gehouden. Vorige keer was een groot succes, mooi weer, meer dan 120 voetbal(l)(st)ers, veel goals maar vooral heel gezellig en veel gelachen. Na het voetballen was er natuurlijk het overheerlijke stampottenbuffet van Slagerij Lammers. Vanaf 15.00 uur ging het dak er af. Wat een feest!

Ook dit jaar mogen alle seniorleden (AZC 1 t/m 10, 35+ teams en Dames 1), spelers van het G-team en spelers van de A-teams als ook niet spelende leden en donateurs, dames en heren mits zij de leeftijd van 17 jaar hebben bereikt, deelnemen. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 per deelnemende persoon.

De opzet is om net als vorig jaar er een gezellige dag van te maken waar niet alleen het voetbal maar ook het gezellig samen zijn voorop staan. Zie foto’s hieronder.

’s Morgens vanaf 8.30 uur is de kantine open. Spelers en speelsters worden ontvangen met een kopje koffie of thee.

De wedstrijden waarbij gespeeld wordt met teams van 6 tegen 6, starten om 9.30 uur en eindigen om 13.30 uur. Vanaf 14.00 uur is er voor alle deelnemers een stamppottenbuffet. Vanaf ongeveer 15.00 uur is het feest. Wie dit keer het feest zal opluisteren is nog een verrassing.  

Inschrijven als spe(e)l(st)er kan bij jullie leider of via mail bij Jan Smit (g.smit@upcmail.nl) of Bert Landman (bertlandman@mac.com). Inschrijven kan tot uiterlijk 23 december a.s. Betalen van het inschrijfgeld kan aan de leden van de organisatie, vanaf 8.30 uur op 11 januari tot vlak voor aanvang van de wedstrijden.

Omdat het een mixed toernooi is, is de indeling van de spelers in handen van de organisatie.

Geef je dus op….

Namens de organisatie,
Hein Franke 

  
 

 

 
 
 
 

Zoals jullie weten moet voor 1 januari 2015 het spelregelcertificaat door jullie behaald zijn wil je na 1 januari 2015 nog in teamverband kunnen voetballen.
Om het jullie iets gemakkelijker te maken heeft de commissie voetbal een avond belegd met medewerking van een scheidsrechter en leden van de commissie voetbal om dit certificaat en het daaraan gekoppelde examen samen online te maken.      
Er zal hulp worden geboden middels een Beamer presentatie van de scheidsrechter.

De presentatie vindt plaats in het jeugdhonk op donderdag 4 december 2014.

Het is de bedoeling dat jullie zelf een laptop meenemen. Jullie kunnen dan allemaal bij AZC inloggen en de “levels ”doorlopen en uiteindelijk het examen afleggen.

Het avondprogramma ziet er als volgt uit:

  • 18.30 – 19.00 uur inloggen en klaar maken van de laptops
  • 19.00 – 20.00 uur Instructie scheidsrechter Janno Visser
  • 20.00 – 20.15 uur pauze en een drankje nuttigen
  • 20.15 – 21.00 uur levels doorlopen mmv de CV en Janno Visser
  • 21.00 – 21.15 uur examen afleggen of eerder

21.15 uur sluiting van de avond

Wees voor 4 december a.s. goed voorbereid en neem de oefenstof en spelsituaties vast thuis door.

Als je op deze speciaal voor jullie georganiseerde avond niet aanwezig bent en je niet zelfstandig het certificaat gehaald hebt voor 1 januari a.s. loop je het risico dat je na 1 januari a.s. niet meer kunt voetballen. Ook omdat per 1 januari je inlogcode zal vervallen en je het certificaat niet meer kunt behalen dan in het volgende seizoen.

Mijn advies is dan ook pak deze gezamenlijke uitnodiging met beide handen en voorkom problemen.

Mocht je alles hebben geprobeerd en geen laptop kunnen bemachtigen, reageer dan naar ondergetekende.

Met vriendelijke groet,

Wiljo Leermakers
De Genestetplein 21
7204 DE Zutphen
Tel.:0575/513659 / 06-13650655
Algemeen wedstrijdsecretaris AZC Zutphen

wiljoleermakers@hetnet.nl  

 

De betrokken spelers zijn:

Voornaam

Achternaam

Elftal

Rob

Dieperink

B1

Pelle

Palsma

A1

Sami

Mosbah

B1

Hugo

Bobbink

B1

Melle

Keulen, van

A2

 

 

 

Mert

Kaya

A2

Wesley

Hendriks

B2

Kevin

Jansen van ' t Laar

B1

Bart

Engelen

B1

Flor

Lambach

B1

Tess

Kramer

Da1

Mahmaad

Waysuddin

A2

Daniël

Kock

?

Jeroen

Kurz

B1

Yassine

Amrouni

B1

Hicham

Achahchouh

B2

Soufian

Abdelkadir

?

Ahmed

Mohamed

B2

Anne

Nieuwenhuis

Da1

Romy

Hassink

Da1

Jacky

Graaf, de

B2

Gerjan

Meijerink

B1

Hassan

Ashur Hassan

A2

Noah

Pauw

A2

Noah

Heiden

B2

De pupil van de week van de wedstrijd van 23 november  AZC tegen Doetichem is Karsten Leenen. Karsten is op zes jarige leeftdij begonnen met voetballen bij AZC, en voetbalt inmiddels ruim vijf jaar. Hij speelt thans bij AZC in de E3. 
Zijn favoriete club is Feyenoord, en zijn favoriete speler van AZC 1 is Daan van Weele.
 
 
 
 
 
 
 
.

Begin deze maand was reeds op deze website te lezen dat Bixente Joseph was geselecteerd voor de KNVB voor meisjes onder 12/13 jaar. Inmiddels heeft ze vanaf 15 september jl. al heel wat trainingen gehad, vandaar dit bericht over haar ervaringen.

Hoe heeft haar selectie voor de KNVB eigenlijk plaatsgevonden?

De KNVB selecteert talentvolle meisjes op een andere wijze dan zoals dat bij jongens gebeurt. De meisjes voetballen namelijk of in teams, bestaande uit alleen maar meisjes, of ze voetballen in een gemengd team. Hierdoor kan het lastig zijn om het onderlinge niveau te bepalen. Vandaar dat de KNVB zogenaamde “open dagen” in de regio organiseert, waar alle meisjes uit de regio voor worden uitgenodigd. Het is dus geheel vrijblijvend, of je nu wel of niet over “talent” beschikt. Dit seizoen voetbalt Bixente in de D3, zij is een van de 5 meisjes in dit elftal. In juni van dit jaar heeft zij meegedaan aan zo’n open dag. Daar heeft Bixente meerdere partijtjes in verschillende samenstellingen gespeeld en daar hebben ze haar ook opgemerkt. Begin september kreeg ze een uitnodiging voor de KNVB-selectie.

De selectie is dus voor de lichting onder 12/13 jaar, regio Zutphen. Hoe zit dat nu met die regio’s? Landelijk gezien zijn er 4 districten (Noord, Oost, West, Zuid). En District Oost is weer onderverdeeld in 4 regio’s, te weten Zutphen, Zwolle, Almelo en Arnhem/Nijmegen. Als je bedenkt dat de Achterhoek (waaronder o.a. Doetinchem) en ook Apeldoorn onder regio Zutphen vallen, dan is de selectie van Bixente best bijzonder te noemen.

Er waren in totaal 16 meisjes (waaronder 1 keepster) voor de regio Zutphen geselecteerd. Deze groep heeft in september en oktober 5 trainingen gekregen van twee ervaren voetbaltrainsters. Na deze 5 trainingen volgde weer een selectieronde, en dat was spannend voor Bixente. Gelukkig kreeg zij in oktober het bericht dat zij door was. De groep bestaat op dit moment uit 11 speelsters (waaronder 1 keepster). En het is nu de bedoeling dat de meisjes 6 trainingen krijgen en 2 oefenwedstrijden spelen tegen regio Zwolle en Arnhem/Nijmegen.

De trainingen en wedstrijden

Zoals gezegd vond de eerste training plaats op maandag 15 september. Voor Bixente een spannende dag, want het was natuurlijk allemaal onbekend voor haar. Daar aangekomen trof ze één bekend meisje aan, Latisha. Zij voetbalt bij de Warnsveldse Boys. Een andere meevaller: alle trainingen en oefenwedstrijden vinden plaats op de maandagavond en dan op de velden van Socii in Wichmond. Lekker dichtbij, dus geen gehaast… En een voordeel is dat Bixente de trainingen bij AZC niet hoeft te missen, deze worden namelijk op dinsdag en donderdag gehouden.

Je merkt duidelijk dat het allemaal professioneel wordt aangepakt: 2 KNVB-trainsters, 1 verzorger en een leidster. Strakke regels over afmeldingen, douchen na de training, gebruik van KNVB-tenue en trainingspak etc. etc. De oefenvormen zijn leuk en afwisselend. Het niveau is sowieso hoog! De meisjes kunnen allemaal stuk voor stuk voetballen, echt mooi om te zien. Daarnaast zorgen de ervaren trainsters ervoor dat de meisjes continu bij de les blijven. De sfeer is dan ook goed, de meisjes leren elkaar steeds beter kennen en ze gaan op een leuke manier met elkaar om.

Bixente vindt het niveau ook hoog, maar ze past zich snel aan. Ze geeft ook meermalen aan hoe fijn ze het vindt om op dit niveau te voetballen. En….ze doet ook niet onder voor de andere meisjes qua niveau. Misschien dat haar leeftijd een “nadeel” is. Zij en nog 2 anderen zijn van geboortejaar 2002, de overigen zijn van 2003. Ze is dus een van de oudste en in principe moet ze volgend kalenderjaar (mits natuurlijk alles goed verloopt) naar de Meisjes onder 14 jaar. Nu doen de andere 2 meisjes van 2002 al voor de 2e keer mee met deze selectie, dus meer ervaring. De vraag is dan ook of Bixente in korte tijd voldoende kan groeien naar het gewenste niveau voor de volgende lichting? De hoofdtrainster heeft in een soort “10 minuten”-gesprek aangegeven dat Bixente zeer leergierig is en de dingen bijzonder snel oppikt. Bixente merkt dit ook aan de positieve coaching richting haar. Ach, en mocht het na deze trainingen gaan eindigen voor Bixente….geen probleem, deze ervaringen pakken ze haar niet meer af!

Inmiddels heeft ze in deze ronde alweer 4 trainingen en 1 oefenwedstrijd achter de rug. Voor deze oefenpot werd er tegen regio Arnhem/Nijmegen gespeeld. Omdat deze regio over een grotere selectie beschikt, werden beide teams met elkaar gemixt. Bixente speelde goed en zelfverzekerd. Er werd een goede pot voetbal gespeeld, waarbij geen enkele speelster uit de toon viel. Uiteindelijk heeft het team van Bixente gewonnen.

Vanavond (maandag 24 november) staat weer een oefenwedstrijd op het programma, dit keer tegen regio Zwolle. Bixente heeft er in ieder geval weer heel veel zin en plezier in…. en dat is toch wel het belangrijkste!

Beste mensen,

Vanuit de TC is er afgesproken om tijdens de kerstvakantie van de scholen niet te trainen. Daarna kan er weer getraind worden, mits het weer het toelaat, en omdat de competitie voor alle teams weer begint in het eerste weekend van februari.

29 december is er dan wel het zaalvoetbal toernooi.

Groet,

Harry.

 
 
 
 

Beste sportvrienden/keepers,

De KHC uit Kampen organiseert in samenwerking met Frans Hoek een keepersdag op 26 februari 2015.

Inschrijven kan via het bijgevoegde inschrijfformulier of stuur een mail naar: keepersdag@khc-kampen.nl

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

 

Met vriendelijke sportgroeten,

Martin Pietersma
keepersdag@khc-kampen.nl
0624530052
 
 
 
 
 

Op maandag 24 november is de Algemene Ledenvergadering.
Inloop 19.30 uur, aanvang om 20 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Het bestuur.

 

Hieronder treft u de volledige agenda aan. Vanaf een half uur van te voren liggen de relevante stukken ter inzage.

AGENDA:

1. Opening (voorzitter)    

Minuut stilte voor alle AZC (familie)leden die afgelopen jaar zijn overleden.

2. Mededelingen (voorzitter)

3. Goedkeuring en vaststelling notulen Algemene Ledenvergadering, d.d. 11 november 2013

4. Huldiging AZC jubilarissen:

    - 50 jaar lid:    Anton Kamp (afwezig)
    - 40 jaar lid:    Roy v/d Berg,  Dick Brands, Christiaan Hassink,
                             Jack Leenhouts, Erik Sluizeman, Ina Becks en Freek Wisseborn
    - 25 jaar lid:    Harold ten Have (afwezig)

5. Nieuws van het bestuur (voorzitter)

6.  Total Soccer Method (Bert Landman)

7. Jaarverslag bestuur en commissies 2013-2014

8. Financieel jaarverslag (penningmeester)

9. Verslag kascontrolecommissie (kascommissie)

10. Verkiezing kascontrolecommissie

11. Begroting 2014 -2015 (penningmeester)

12. Presentaties commissievoorzitters

13. Rondvraag

14. Sluiting

Op zaterdag 27 december 2014 wordt voor de 10e keer het traditionele AZC voetbalgala georganiseerd. Deze jubileumeditie zal bijzonder zijn. Wie wordt in dit jubileumjaar gekozen tot de voetballer van AZC?! Het begin van de avond zal na een spetterende opening in het teken staan van de diverse verkiezingen. Het hoogtepunt en slot van het officiële gedeelte is de uitreiking van de Gouden Schoen aan de Voetballer van het Jaar van AZC 1. De verschillende genomineerden zullen eind november/begin december bekend zijn. Houdt u de website dus goed in de gaten om op uw favoriete voetballer te stemmen. Het gala zal net als de afgelopen keren in stijl worden afgesloten met een bruisende en spetterende afterparty.

Wie zijn er welkom? In principe is dit hetzelfde als voorgaande jaren. Omdat het een voetbalgala is, zijn alle seniorenvoetballers en voetbalsters en hun partner van harte welkom. Verder mogen niet spelende AZC-leden, donateurs, sponsoren, ABC-leden, SCA-leden, commissie-leden en Club van Honderd-leden op deze avond aanwezig zijn. U moet allen wel 18 jaar of ouder zijn.

Het is een galafeest. Dus galakleding/kostuum is verplicht!! Geen spijkerbroek of sportschoenen! Heren denk aan de das/strik.

De kosten voor een toegangskaart is 7,50 euro per persoon. De kaarten komen op naam en nummer. Kaarten kunt u kopen vanaf donderdag 13 november bij Nick Hagenbeek, Wim Verbeek, Lieke Goedheer en Dorothe Wessel.

Denk er aan, vol is vol!

Inkomsten voor onze vereniging komen niet vanzelf. Een van de manieren is dat sponsoren een bijdrage leveren in ruil voor hun reclame-uiting. Zoals u mogelijk heeft vernomen is het aantal sponsoren binnen AZC aan het groeien. Vandaar dat de sponsorcommissie u wilt voorstellen aan de nieuwe sponsoren met ingang van het seizoen 2014-2015. Allereerst is er een nieuwe sponsor gevonden voor in de tribune, zodat deze weer helemaal vol is. Tevens is de gehele 2e ring achter het doel langs de spoorlijn gevuld. Langs het hoofdveld zijn nog enkele plekken te vergeven, evenals langs het KJH-Court. De nieuwe sponsoren, met bijbehorende informatie, vindt u hieronder:

Pitch ING
Met ingang van het huidige seizoen is de ING Bank voor 3 jaar sponsor geworden van AZC. Dit naar aanleiding van de tweede plaats die AZC heeft behaald in de regio pitch wedstrijd georganiseerd door de ING. AZC heeft veel werk verricht om tot deze prestatie te komen. Als tegenprestatie hangen er nu drie borden van ING langs het hoofdveld en is de bank lid geworden van de businessclub (ABC).

Dubbelzijdig reclamebord in de tribune:
                -      W. Brock & Zn.                                         (1 bord)
                       Bouwbedrijf
                       Weg naar Laren 74 in Zutphen
                       www.wbrock.nl

Dubbelzijdig reclamebord in de 2e ring:
               
-      Kokkie Zutphen                                       (1 bord)
                       Snackbar – Eetcafé
                       Ruys de Beerenbroeckstraat 63 in Zutphen
                       http://kokkie.nl/filiaal/zutphen/r-de-beerenbroeckstraat/

-          Albert Heijn De Brink                            (1 bord)
Supermarkt
De Brink 86
http://www.ah.nl/winkel/albert-heijn/zutphen/de-brink/8708

-          Noten&Zo                                                 (2 borden)
Notenspeciaalzaak
Lange Hofstraat 34 in Zutphen
http://www.notenenzo.nl/

-          Roza Markt                                                               (1 bord)
Vlees, groente, fruit & specerijen
Stationsplein 31 in Zutphen
www.rozamarkt.nl

-          Blue Wave                                                 (1 bord)
Reinigingssystemen & hygiëneconcepten
Brinkhorst 5a in Zutphen
www.bluewave.nl

Dubbelzijdig reclamebord langs het hoofdveld
                -      Fort Bronsbergen                                   (2 borden)
                       Brasserie en congrescentrum
                       Bronsbergen 25 in Zutphen
                       http://www.bronsbergen.nl/

-          Cafetaria 2000                                          (1 bord)
Snackbar
Weg naar Laren 54 in Zutphen

-          Kasper Vrielink Dakwerk                     (1 bord)
Dakdekker
Ambachtsweg 1 in Vorden
www.kaspervrielink.nl

-          MacYoung                                                 (1 bord)
Kledingwinkel
Beukerstraat 33 in Zutphen
www.macyoung.nl

-          Aarnink Ramenfabriek                         (1 bord)
Kunststof ramen en kozijnen
Paderbornstraat 1 in Deventer
www.aarnink.nl

-          Kabri                                                            (1 bord)
Kantoorartikelen
Gelderhorst 1A in Zutphen
www.kabri.nl

-          Harmsen TV                                              (1 bord)
Beeld & Geluid
Pelikaanstraat 18 in Zutphen
www.benharmsen.nl

-          Total Body Bootcamp                           (1 bord)
Bootcamp trainingen
Sportpark Zuiderpark – Laan naar Eme 95 in Zutphen
www.totalbodybootcamp.nl

-          E. Ooms bestratingen                           (1 bord)
Wegenbouw en stratenmaken
Kappeijne van de Coppellostraat 8 in Zutphen
0575-542214

-          Pizzeria Di Mama                                    (1 bord)
Pizzeria
Spittaalstraat 62 in Zutphen
http://www.pizzeriadimama-zutphen.nl/

-          Fietsen van Stenis                                  (1 bord)
Fietsenzaak
Rijksstraatweg 80 in Warnsveld
www.fietsenvanstenis.nl

-          Multimate Heijink                                  (1 bord)
Bouwmarkt
Leestenseweg 10 in Zutphen
www.bouwmarkt-heijink.nl

Advertentie in de PAK AAN:
                -      De Chinese Muur                                   (1/4 pagina)
                       Restaurant
                       Rijksstraatweg 166 in Warnsveld
                       www.dechinesemuur.com

Meer......