24-01-2012 21:20

Afgelopen zaterdag 21 januari werd de jaarlijkse AZC Seniorendag gehouden. Vanaf half elf stroomde de kantine vol met ‘oudjes’. Een half uur later waren zo’n kleine 90 leden van de SCA aanwezig voor een gezellige dag samen in de AZC-kantine. Opvallend hierbij waren een groot aantal nieuwe gezichten.

Traditiegetrouw wordt er begonnen met een ledenvergadering. Voorzitter Johan Veerwater met zijn ‘rechterhand’ Toon Luijken laten op amusante en vlotte wijze de agendapunten passeren. Johan is vooral verheugd over de aanwas van nieuwe leden. De SCA telt bij aanvang van de Seniorendag 99 leden. Een record aantal in het bestaan van deze club voor oudjes. Toon doet nog een dringend beroep op de leden om de vacature van secretaris op te vullen.

Hierna is het de beurt aan Dori Voortman. Aan de hand van foto’s heeft Dori een vraaggesprek met Henk Becks. Prachtige oude foto’s passeren de revue. De SCA-leden krijgen spannende, leuke en soms emotionele verhalen te horen over zijn lange voetbalperiode bij AZC. Mooi is ook de interactie met een aantal van zijn voetbalmaatjes van toen. Vooral de vraag ‘wie Henk de best voetballer vindt met wie hij gevoetbald heeft’, levert vele reacties op. Namen als Henk Oolbekkink sr, Gertie Calot, Peter van Osch, Corry Lindemans worden genoemd. Maar één naam steekt er ver bovenuit: Henk ten Have! Dat dit initiatief van Dori zeer gewaardeerd wordt, blijkt uit het luid applaus na afloop van dit vraaggesprek.

Voordat de ‘hoofdact’ plaats vindt, is er eerst een korte drinkpauze. Stadsarcheoloog van Zutphen Michel Groothedde gaat een lezing/presentatie geven over het ontstaan van de stad Zutphen. Zoals Johan Veerwater al zei aan het begin van deze dag: ‘Geen Theo Pahlplatz, Edward Sturing of één of andere voetbalcoryfee. Maar een keer geheel iets anders!’ En inderdaad, voor de vele aanwezigen is het even wennen aan het idee. Echter als Michel begint aan zijn betoog wordt het muisstil. Een uur lang weet hij de SCA-leden te boeien met zijn oudheidkundige verhalen. Met behulp van indrukwekkende foto’s en tekeningen wordt het ontstaan van Zutphen fraai in beeld gebracht.

Als de klok richting half twee gaat en het koud/warm buffet van slagerij Lammers klaarstaat, moeten de maagjes gevuld worden. Dit jaar is het hun weer gelukt om een voortreffelijk en uitgebreid buffet voor te schotelen. Ook het barpersoneel hoeft zich niet te vervelen. Want bij een hapje eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Als de buikjes vol zijn, gaan velen nog even neuzen in mappen van het AZC-archief. Zo te zien en te horen vermaken de SCA-leden zich prima. Dan heeft voorzitter Veerwater nog enkele belangrijke mededelingen. Het 100e lid heeft zich aangemeld. Een mijlpaal in de geschiedenis van de SCA. De gelukkige is Mevrouw Voortman. En ……… het SCA-bestuur krijgt vers bloed. Reinier v.d. Kwast en Dori Voortman nemen beiden zitting in het SCA-bestuur. Hiermee krijgt de Seniorendag een mooi en passend slot.

Meer foto's onder Nieuws/foto's.

Freddie Burgers

23-01-2012 16:40

AZC is de kampioen van de voorbereiding. Dit is een veel gebruikte kreet binnen de vereniging. AZC heeft namelijk de gewoonte om goede resultaten neer te zetten tijdens de voorbereiding (afgezien van de voorbereiding op het huidige seizoen). Ook nu maakt AZC weer kans op deze titel. Vandaag wist het namelijk haar tweede wedstrijd in de winterstop te winnen. Waar vorige week derdeklasser Erica ’76 met 5-0 werd verslagen, moest vandaag de titelkandidaat in 4F, Eldenia, eraan geloven.  In Elden werd de plaatselijke trots met 1-3 verslagen.

Met zestien fitte spelers vertrok de ploeg van trainer René Knuiman richting Arnhem. Alleen de geblesseerden Tim Luijken, Nick Hagenbeek, Sjoerd Plagman en de met gezondheidsproblemen kampende Fouad Elkanouni ontbraken nog. Met de uitslag op het netvlies van de voorbereiding (1-5 verlies), wisten de AZC-ers dat zij vandaag vol aan de bak kunnen.
AZC begint goed aan de wedstrijd. Het laat de bal goed rond gaan en probeert voetballend bij het doel van Eldenia te komen. Toch is het Eldenia dat bij de eerste beste kans op voorsprong komt. Bij een aanval over rechts wordt er te veel ruimte geboden en matig gedekt waardoor de linkeraanvaller vrij bij de tweede paal kan inkoppen. AZC heeft het hierna even moeilijk, maar knokt zich goed terug in de wedstrijd. Eldinia geeft achterin erg veel ruimte weg en AZC maakt hier gretig gebruik van. Met name Thomas Oosterink duikt vaak de hoeken in, maar is helaas ongelukkig in zijn voortzettingen. Achterin wordt er vrijwel niets meer weggeven. Na ongeveer een half uur spelen komt AZC op gelijke hoogte. Na een goede voorzet probeert Roy Sluizeman bij de bal komen. Roy wordt echter op zeer onhandige wijze door een speler van Eldenia naar de grond verwerkt, waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Frank Buurmeijer houdt zijn hoofd koel en weet de bal via de keeper binnen te schieten. Vlak voor rust krijgt AZC nog een kans via Thomas om op voorsprong te komen. Na een uitstekende uittrap van Nardo Van den Broek kan Thomas alleen op het doel aflopen. Helaas wordt hij iets te veel gehinderd en schiet hij de bal tegen de keeper op. Met een 1-1 stand zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust lijkt AZC gelijk via Hesam Bouzelmad, na goed voorbereidend werk van invaller Kemal Koycu en Daan van Weele, te scoren. De scheidsrechter zag echter (op advies van de vandaag wel zeer scherp vlaggende assistent-scheidsrechter van Eldenia) dat Hesam in buitenspelpositie stond. Gelijk hierna krijgt Eldenia ook een grote kans, maar Nardo weet deze bal goed te pakken. Opvallend was dat de assistent-scheidsrechter van AZC, Gerrit Van der Wal, wel genegeerd werd. De wedstrijd wordt steeds fysieker. Beide ploegen schuwen de duels niet en leidt af en toe tot irritaties in beide kampen. Na een kwartier spelen in de tweede helft komt AZC op voorsprong. Jawed Ezafzafi weet meet een knappe bal Daan te bereiken die de bal vervolgens subtiel over de uitlopende doelman kopt. Na deze goal is AZC heer een meester en Eldenia goed op eigen helft vast te zetten. AZC krijgt in deze fase ook kansen. Zo besluit Sean Galdermans om een bal af te geven, terwijl voor eigen succes gaan een betere optie was geweest. In het laatste kwartier herpakt Eldenia zich en zet een slotoffensief in. Nardo kan zich in deze fase een paar keer onderscheiden met goede reddingen. In de allerlaatste minuut valt de definitieve beslissing. De uitstekend spelende Isaac Albino wordt door de doelman van Eldenia onderuit gehaald en AZC krijgt opnieuw een strafschop. Ditmaal mag Nardo zich over dit klusje ontfermen. Nardo stuurt de keeper de verkeerde hoek in en bepaalt zo de eindstand op 1-3.
AZC speelde al met al een prima wedstrijd en heeft laten zien dat het in het afgelopen half jaar veel progressie heeft geboekt. Waar in de voorbereiding nog vrij kansloos van dezelfde tegenstander werd verloren, liet AZC vandaag zien dat het uitstekend mee kan komen met de toppers uit de vierde klasse. Volgende week staat het laatste oefenduel op het programma. Tweedeklasser Columbia uit Apeldoorn komt dan op bezoek. Deze wedstrijd is echter onder voorbehoud, aangezien Columbia competitieverplichtingen heeft. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling AZC: Nardo Van den Broek; Özgür Aksan, Frank Buurmeijer, Ramon Dieperink, Tim Dieperink (Jawed Ezafzafi); Roy Sluizeman (Kemal Koycu), Isaac Albino, Bob Kok (Remco Reugebrink), Thomas Oosterink (Sean Galdermans); Hesam Bouzelmad en Daan van Weele. 

19-01-2012 19:16

Omdat er afgelopen zaterdag door heel veel jeugdleden ontzettend hard gelopen is voor Unicef zijn wij nu erg benieuwd naar de opbrengst. Wij verzoeken dan ook alle lopers om het geld bij je sponsoren op te halen en je envelop weer in te leveren. Dit kun je doen op :

Zaterdag 21 januari tussen 9.30 en 12.00 uur in de kantine

Zaterdag 28 januari tussen 9.00 en 13.00 uur in de kantine

Maandag 30 januari tussen 17.30 en 19.00 uur in het jeugdhonk

Na het inleveren van je enveloppe ontvang je een Unicef medaille.

Namens Unicef en natuurlijk onze jongens uit Benin danken wij alle lopers voor de fantastische inzet.
 

Nog even een belangrijke herinnering :

Zondag is de laatste fotomogelijkheid. Sta je nog niet op de foto, kom dan zondag tussen 11 en 12 naar het jeugdhonk van AZC.

17-01-2012 22:14

Vroeger was alles veel beter!!

Bent u 50 jaar of ouder? Dan mag u de seniorendag op zaterdag 21 januari niet missen. Het gevoel van ‘vroeger was alles veel beter’ zal deze dag overheersen. Prachtige verhalen over de ouwe vervlogen tijden zullen de revue passeren.

De zo langzamerhand traditionele seniorendag in januari begint altijd met een korte ‘ledenvergadering’. Hierna is er tijd voor een gastspreker. Tegen een uurtje of één kan men genieten van het uitgebreide en uitstekende koud/warm buffet van Slagerij Lammers. Als de buikjes vol zijn, kan onder genot van een drankje AZC-herinneringen opgehaald worden. Bladerend door de vele fotoboeken worden de voetbalverhalen steeds spannender en mooier.

Als u aanwezig wilt zijn op deze dag, moet u echter wel lid zijn van de Senioren Club AZC. Behalve de seniorendag wordt er tevens eens per jaar een uitje georganiseerd.

De contributie bedraagt € 20,00 per jaar, daar hoeft u het dus niet voor te laten.

Het bestuur van de S.C.A. bestaat momenteel uit:
Johan Veerwater – voorzitter;
Toon Luijken – penningmeester;
Vacant – secretaris (ontstaan door het plotseling overlijden van Gerard Limburg);
Jan Olyslager (lid);
Gerrit Bierhof (lid).

Mocht u nu belangstelling hebben, schroom dan niet om u aan te melden. Dit kunt u doen bij Toon Luijken.

Email: a.luyken@chello.nl
Telefoon: 0575-527634 en 06-18605377

17-01-2012 22:00

Zaterdag 14 januari - Onder winterse weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de AZC Unicef-dag georganiseerd. Centraal stond de Unicef-loop. Maar de jeugd hoefde niet alleen maar te lopen.Er was van alles te doen rondom het veld en in de kantine. Een prachtige fotopresentatie van de familie Heemskerk in Benin was te zien op het grote scherm. De Quiz 'pet op -petje af' vond de jeugd geweldig leuk. Een informatieve Unicef-film werd getoond. Alle jeugdleden konden vandaag op de foto voor het plaatjesboek, welke in maart verschijnt. En natuurlijk werd de cheque van het seizoen 2010-2011 overhandigd. De dag was een geweldig succes!

O ja!! Wie wil er nu niet in een plaatjesboek?? Jij staat nog niet op de foto?
Aanstaande zondag 22 januari worden er nog foto's gemaakt in het jeughonk. Zie bericht op de website.

Vele, vele foto's zijn er gemaakt. Hieronder treft u een korte fotoreportage.

Meer foto's kunt u zien onder nieuws/foto's.

Anno Waterlander verrichte 'de aftrap' voor de AZC-Unicef dag.

De kantine was afgeladen vol met jeugd en ouders.

Anno ontvangt uit handen van Hans van Rooden een prachtige foto van AZC E10 in Benin!

Voordat de lopers van start gaan, natuurlijk eerst een moderne warming up onder leiding van Harry Derks.

En dan eindelijk! De F-jeugd beginnen aan hun tocht der tochten!

Niet alleen enthousiasme bij de jeugd!!

Een heerlijke beloning krijgen alle jeugdspelers.

Het resultaat van het seizoen 2010-2011. Een cheque van 3600 euro.

Ook werd er - zoals u kunt zien - afgezien tijdens het lopen!!

Gelukkig kregen de kinderen regelmatig steun van hun vader of moeder.

Best wel spannend toch? Op de foto voor het AZC plaatjesboek.

Ook bij de AZC D-jeugd spat het enthousiasme er vanaf.

Inderdaad, duim omhoog. Even doorzetten en we zijn er bijna. Tocht volbracht!!

Natuurlijk moet de Unicef-commissie ook op de foto voor het boek!

16-01-2012 16:50

In de week van 21 mei 2012 vindt de jaarlijkse avondvierdaagse weer plaats. AZC doet hier al jarenlang aan mee. Ook dit jaar hopen wij weer van de partij te kunnen zijn. Maar daar zijn vrijwilligers voor nodig die dit oppakken en organiseren.

Momenteel zijn er drie mensen beschikbaar die willen helpen. Dit is niet genoeg.

Een aantal zaken moet geregeld worden:
- inschrijving bij de wandelclub Shrewsberry
- kinderen van AZC (mini's, F- en E-teams) moeten in de gelegenheid  worden gesteld zich op
  te geven.
- innen van geld van deelnemers
- begeleiders om mee te lopen
- vlaggendragers
- verzorgers voor drinken e.d

Vindt u het belangrijk dat AZC meeloopt en dat uw kind deel kan nemen aan de avondvierdaagse? Geef  u dan op om een handje te helpen.

Vele handen maken licht werk.


U kunt zich aanmelden bij:
José Luesink
jenkluesink@gmail.com
tlf. 0313-471775
06 83196035

Zonder vrijwilligers  is er geen avondvierdaagse voor de kinderen van AZC.

10-01-2012 19:30

Zondag 8 januari 2012, de 2e editie van het boerenkooltoernooi. In de aankondiging op de website was het al te lezen. Een belangrijk uitgangspunt binnen het beleidsplan van AZC is, dat AZC een voetbalvereniging wil zijn waar een ieder zich thuis voelt. Jongen, meisje, met of zonder beperking, blank of gekleurd, oud en jong, een ieder is welkom. Het boerenkooltoernooi is een uitgelezen mogelijkheid om dit uitgangspunt ten uitvoer te brengen.

Vanaf 9.30 begonnen de onderlinge voetbalwedstrijden. De ruim 150 deelnemers speelden in teams van 6 tegen 6. Deze teams waren ingedeeld door de organisatie. Zodoende speelden selectiespelers, spelers van de lagere seniorenteams, G-spelers, spelers van de A-junioren, speelsters van het damesteam en oud AZC-spelers gemengd met elkaar. Dit resulteerde in een leuk en sportief toernooi waarbij de verschillende teams van bijna gelijke sterkte waren. De onderlinge acceptatie binnen de teams en de teams ten opzichte van elkaar, was groot.

Zoals bij ieder voetbaltoernooi kwam er ook een winnaar uit de bus. Het team boerenkool, hoe kan het anders met deze naam, werd de winnaar na het nemen van strafschoppen. Na afloop konden zij, uit handen van Ronnie Brinkerhof en Jan Smit, in de volle kantine een mooie beker in ontvangst nemen.

Na het voetballen had de organisatie gezorgd voor een heerlijk stamppottenbuffet. Dit was weer uitstekend verzorgd door slagerij Lammers. Iedere speler kon zich te goed doen aan zuurkool of boerenkool met worst en spek en gezellig napraten over de gespeelde wedstrijden.

Iedereen lekker gesport en plezier beleefd en de buik goed gevuld. Dus was het tijd  voor muziek. De organisatie was er in geslaagd een zanger te strikken die echte meezingers ten gehore bracht. Dat binnen AZC goed gezongen kan worden, weet ik nu ook!

Een geweldig leuke activiteit die door de organisatie uitstekend is neergezet. Een activiteit die de onderlinge banden binnen de vereniging versterkt. Op naar een 3e editie.

Maarten Voortman

Foto's op de site bij: nieuws - foto's.

09-01-2012 23:10

Afgelopen zaterdag heeft een aantal D-spelers zich kunnen uitleven in de zaal van tafeltennisvereniging Hercules in Terborg waar een zevental prachtige tafels klaarstonden. Onder de bekwame leiding van tafeltennis-goeroe Wiljo Leermakers werden in hoog tempo een aantal oefeningen afgewerkt.


Enkelspel, dubbelspel en een oefening waarbij met tweetallen alle 7 tafels gebruikt moesten worden om een punt te kunnen scoren. Na een korte pauze met drinken en krenten bollen ging het programma verder om tenslotte te worden afgesloten met een “rond-de-tafel” variant waarbij ook het nodige van de conditie werd gevraagd.


Wiljo had zelfs nog gezorgd voor prijsjes voor alle deelnemers. Jesse Li bleek de beste op korte afstand gevolgd door Luuk Molewijk en Simon Pauli. Al met al een zeer geslaagde dag om het 2e gedeelte van het seizoen te beginnen.
Wiljo Leermakers hartelijk dank voor de organisatie!

Patrick Govaers

08-01-2012 20:51

Als we op zaterdag 18 februari het jeugdcarnaval en alle bezoeken aan bevriende verenigingen hebben gehad is het de beurt aan de volwassenen van AZC. Op zondag 19 februari wordt onze nieuwe prins gekozen en is feest wat de boventoon voert. Het bestuur van de Loltrappers heeft diverse verenigingen uit de regio uitgenodigd maar rekent vooral op jullie leden van AZC. Voor onze leden organiseren wij dit grootse carnavalsfeest. Het wordt een avond met veel leut en lol . De Loltrappers zullen er voor zorgen dat je een onvergetelijke  avond beleeft. De avond wordt muzikaal ondersteunt door: Heer en Meester.

Deze band is gespecialiseerd in feestmuziek. Daar zal het dus zeker niet aan liggen, goede feestzin moet je zelf meebrengen wij zorgen wel voor verhoging hiervan. Ook voor het natje en het droogje wordt gezorgd. Vrolijke mensen achter de bonnen verkoop , de bar en de Ballen van Jos zijn er weer (gesponsord door slagerij Lammers). Als het zover is en de nieuwe prins bekend wordt gemaakt werken we het officiële gedeelte zo snel mogelijk af zodat er volop feest kan worden gevierd. Aan de Loltrappers ligt het niet, maar jullie leden van AZC bepalen hoe het feest achteraf herinnerd wordt.
Introducees zijn welkom onder begeleiding van een AZC lid. De toegang is nog steeds gratis dus schroom niet en kijk of je nog verkleed kleren hebt om een prijs in de wacht te slepen van best verklede.Je valt bij ons pas echt op als je niet verkleed bent.

Programma zondag 19 februari:
- 19.30 uur zaal open
- 20.11 uur opening en binnenkomst prins en gevolg

Komt allen en maak er een feest van waar we met alle AZC’ers trots op kunnen zijn. Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v de Loltrappers
Jan Theunissen, 2e secretaris

08-01-2012 20:46

Het lijkt misschien wat vroeg maar schijn bedriegt over iets meer dan twee maanden is het alweer carnaval in het hele land. Wij van boven de rivieren kunnen geen carnaval vieren zeggen ze in het zuiden. Wij de Loltrappers, carnavalsvereniging van AZC,  hebben het tegendeel bewezen. Wij vieren al ruim 30 jaar carnaval op een onvervalste wijze.

Ook de jeugd wordt bij ons niet vergeten op zaterdag 18 februari wordt de 22e jeugdprins gekozen in onze residentie, de AZC kantine, die elk jaar weer wordt omgetoverd tot een waar feestparadijs. Aan de Loltrappers zal het zeker niet liggen zij zijn altijd paraat wanneer het nodig is. Carnaval voor de jeugd nieuwe stijl gaat het worden met discomuziek maar ook natuurlijk carnavalsmuziek. Dus er kan gedanst worden en menig polonaise zal er gelopen gaan worden. Als je wilt weten wie er onze nieuwe jeugdprins wordt dan moet je zeker op onze middag komen.

Ook zijn er weer prijzen te winnen voor diegenen die de moeite nemen om zich mooi te verkleden. Er zijn altijd kinderen die heel erg mooi en origineel zijn uitgedost.

Zet dus allemaal 18 februari  op de kalender zodat je niet vergeet wanneer het carnaval is de middag begint om 14.00 uur en is tegen 16.00uur weer afgelopen. Neem gerust vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes pappa's, mamma's opa's en oma's mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd we hebben. Bij AZC is iedereen welkom we zijn een grote voetbal familie maar staan ook ons mannetje als het op feestvieren aankomt.


Rest mij nog te eindigen met onze spreuk: Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v. de Loltrappers 
Jan Theunissen, 2e secretaris

07-01-2012 18:36

De kerstvakantie zit er weer op en dat betekent dat veel trainingen bij AZC vanaf maandag 9 januari weer van start gaan. Tijdens deze trainingen zal het jeugdhonk niet langer geopend zijn.Dit is besloten door de kantinecommissie in goed overleg met de commissie voetbal en het bestuur.

De belangrijkste reden voor de sluiting van het jeugdhonk op doordeweekse trainingsavonden is dat er vrijwel geen gebruik meer van werd gemaakt. De vrijwilligers die het jeugdhonk bemanden, hadden praktisch niks te doen. Mede hierdoor was het vrijwel onmogelijk om nog voldoende mensen te vinden voor het jeugdhonk tijdens de trainingen.

Als er op doordeweekse avonden wedstrijden worden gespeeld op het AZC-terrein, zal het jeugdhonk wel geopend zijn. Hierover zal goed overleg plaatsvinden tussen de kantinecommissie en de commissie voetbal.

Door de sluiting op doordeweekse avonden is ons jeugdhonk nauwelijks nog in gebruik. Vanwege de toenemende drukte op zaterdag – waardoor het jeugdhonk te klein werd – is enkele seizoenen geleden immers al besloten om gebruik te maken van de grote kantine. Bestuur en commissies beraden zich nu op een goede nieuwe bestemming voor het jeugdhonk. Ideeën hiervoor zijn welkom.

Het bestuur

06-01-2012 22:48

Zoals al eerder aangegeven willen we graag alle spelende leden in het voetbalplaatjesboek hebben.

Vandaar dat wij ook de senioren in de gelegenheid stellen om hun mooie koppie te laten fotograferen.

Dit kan op zondag 8 januari tussen 9.00 en 14.00 uur in het jeugdhonk van AZC.

Velen van jullie zullen deze dag al aanwezig zijn voor het boerenkooltoernooi dus dat valt dan mooi te combineren. Mocht je tussen de wedstrijden door even ( twee minuten ) tijd hebben, meld je dan even bij de ingang van het jeugdhonk bij één van de Unicefcommissieleden. Je krijgt dan een AZC shirt om aan te trekken en een nummer. Hiermee ga je naar binnen en volgt de instructies van de fotograaf.

Mocht er net een lange rij staan dan kom je gewoon later even terug. Dit moet vast wel lukken ergens tussen 9.00 en 14.00 uur!

Alvast bedankt voor de medewerking

De Unicefcommissie

06-01-2012 22:39

Hopelijk zijn jullie allemaal al heel ver met het verzamelen van sponsoren voor de Unicefloop. Zo niet ga dan de komende week nog even langs familie, buren, vrienden etc om zoveel mogelijk sponsoren binnen te halen. Mocht je om wat voor reden ook nog geen Unicefenvelop hebben ontvangen of heb je er misschien nog één extra nodig mail dan even naar a.waterlander@zonnet.nl.

Op 14 januari worden alle jeugdleden op de hieronder aangegeven tijdstippen verwacht op het AZC terrein. Jullie zullen worden voorgelicht in de kantine, op de foto worden gezet in het jeugdhonk en daarna of daarvoor ( C en B ) kunnen jullie je longen uit je lijf lopen tegen kinderarbeid in Benin.

De rondjes die jullie lopen zijn 500 meter en jullie hebben ongeveer een uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen en dus zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Unicef.  Meer informatie over het en hoe en wat met de envelop hoor je op 14 januari.

Programma:
F en League:  

8.45 aanwezig (kantine)
10.45 start Unicefloop
12.00 einde programma

E:                    
10.15 aanwezig (kantine)
12.15 start Unicefloop
13.30 einde programma

D en C4 (meisjes):
11.30 aanwezig (kantine)
13.30 start Unicefloop (samen met C, B en evt. A )
14.45 einde programma

A1 en A2:             
13.15 aanwezig
13.30-14.00 op de foto

C en B:               
13.00 aanwezig
13.15 aanvang Unicefloop
14.00-15.00 uur op de foto

Belangrijke mededelingen:
Om 12.00 uur zal er buiten voor de hoofdtribune de cheque ( met daarop de opbrengst van het vorig seizoen)  aan Unicef worden aangeboden.

De A1 en A2 zijn niet verplicht om mee te lopen maar mogen dat natuurlijk wel! De start is dan voor hun ook om 13.15 uur.

Op de foto voor het AZC voetplaatjesboek
Wij verzoeken iedereen om op tijd te komen en de aanwijzingen die er die dag gegeven worden gelijk op te volgen. Het fotograferen van alle jeugdspelers is veel werk en gebeurt volgens een strak tijdschema. Als je team opgeroepen wordt dien je hieraan gelijk gehoor te geven. Dit geldt ook voor de teamfoto’s en de inschrijving voor de loop.

Je dient de 14e te verschijnen in VOLLEDIG AZC tenue met daaroverheen een trainingspak. Er is geen gelegenheid tot omkleden en/of douchen.  De Unicefloop zal gedeeltelijk worden gelopen op stenen ondergrond dus het is aan te raden om op sportschoenen te lopen!

De foto’s die op deze dag gemaakt worden zullen enkel en alleen gebruikt worden voor een sticker in een voetbalplaatjesboek. Deze plaatjes zullen enkel en alleen worden verstrekt door AZC en/of de COOP. Mocht er bezwaar zijn tegen het fotograferen van uw kind dan kunt u dit middels een mail aan a.waterlander@zonnet.nl kenbaar maken. Uw kind zal dan niet op de foto komen.

Vrijwilliger bij AZC
Op deze dag zal er in de kantine een kraam staan met informatie over de verschillende vrijwilligersmogelijkheden binnen AZC. Kijkt u daar gerust rond, wellicht zit er wat bij voor u.

Wij zien jullie de 14e  graag op tijd, met de haartjes strak in de gel, in topconditie en met een envelop vol sponsors op het AZC terrein.


De Unicefcommissie


Voor vragen en/of opmerkingen: a.waterlander@zonnet.nl of  06-51614000

05-01-2012 10:25

Op woensdag 4 januari is bij AZC onder leiding van de SZO (Scheidsrechtersvereniging Zutphen e.o.) een pupillenscheidsrechterscursus gegeven aan geïnteresseerde jeugdspelers  van  AZC.

 

 

Er waren vijf docenten aanwezig die eerst  de zeven aankomende scheidsrechters: Marleen Molewijk, Jort landman. Danny Ooms, Joost Jonkers, Hugo Bobbink, Mart Bouwmeester, Ahmet Ozcimen op het veld uitleg gaven van belangrijke zaken zoals lopen, plaatsen innemen en veldindeling en veldoverzicht. Daarna werden olv de SZO docenten door de deelnemers wedstrijden gefloten van twee E elftallen die werden begeleid door Bert landman.

 

 

 

 

Alle aankomende scheidsrechters kwamen aan bod en werden beoordeeld op de uitleg gegeven mbt bepaalde beslissingen en kregen tevens belangrijke leermomenten aangegeven. Na afloop van de wedstrijdjes kregen alle docenten, E pupillen en  leerling-scheidsrechters warme chocolademelk en een broodje met warme worst, hetgeen zij na de felle koude middag wel hadden verdiend. Daarna gingen de E pupillen weer naar huis met een ervaring en extra training rijker in deze winterstopperiode.

In de kantine werd een presentatie vertoond waarin scheidsrechterlijke beslissingen en dwalingen uit belangrijke wedstrijden werden toegelicht. Op het eind werden drie teams samengesteld die aan de hand van stellingen meervoudige antwoorden kregen  voorgelegd. Met opsteken van a-b-c-d bordjes moeste zij aangeven welk antwoord volgens hen de juiste was. Het juiste antwoord werd toegelicht door de docenten. .

Na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat en bonuskaart van AZC. Met deze kaart kunnen de scheidsrechters in een jaar hun eigen voetbalschoenen verdienen met het leiden van wedstrijden bij de E en F pupillen van AZC.

Met complimenten voor de verzorging van deze dag door Wiljo Leermakers namen docenten en nieuwe scheidsrechters afscheid met de wens van de docenten “LAAT JE ZIEN EN HOREN” en veel succes de komende tijd.

Meer foto's onder nieuws/foto's/scheidsrechterscursus

02-01-2012 22:57

Met trots kunnen we mededelen dat wij erin geslaagd zijn om m.i.v. het volgend seizoen een nieuwe hoofdsponsor te presenteren.

Het contract met bouwbedrijf Temmink loopt aan het eind van dit seizoen af. Zodoende werd het voor de sponsorcommissie tijd om de onderhandelingen te openen. In een goed gesprek met Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink kwam naar voren dat hij i.p.v. verlenging van het hoofdsponsorschap liever subsponsor werd van AZC. Dit houdt in dat Temmink  op verschillende vlakken de club financieel blijft ondersteunen. In het nieuwe seizoen zullen we de precieze invulling van het subsponsorschap naar buiten brengen.

Omdat we vlak voor de kerstdagen rond waren met onze nieuwe hoofdsponsor kon de voorzitter van de sponsorcommissie het goede nieuws op de nieuwjaarsreceptie aan de leden bekend maken:
CINEMAJESTIC, de bioscoop van Zutphen, is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van AZC.

Mede-eigenaar van Cinemajestic en al jarenlang trouw supporter van AZC is Ron Gerrits. Cinemajestic is momenteel al op meerdere gebieden sponsor. Zo prijkt de naam van de bioscoop al groots op de tribune, zijn ze deelnemer in het JeugdSponsorPlan en sponsor van het tweede zaterdagteam. Tevens is Cinemajestic lid van de ABC en is Ron Gerrits bestuurslid van de ABC.  Al deze sponsoruitingen zullen blijven behalve het JSP. Hiervoor in de plaats komt nu dus het hoofdsponsorschap.
Omdat Ron  ook als hoofdsponsor  graag wat wil betekenen voor Unicef zal het eerste elftal van AZC vanaf het komend seizoen, in navolging van onze jeugd, ook “shirtsponsor” van Unicef worden.

Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe hoofdsponsor. Vooral ook omdat wij als vereniging verbonden worden met een bedrijf dat een zeer positieve en grootse uitstraling in Zutphen en omgeving heeft.

Wij danken Ron Gerrits van Cinemajestic maar ook Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink, voor hun medewerking aan een mooie toekomst voor AZC.

Daarnaast wensen wij alle AZC’ers een fantastisch 2012.

Sponsorcommissie

02-01-2012 22:42

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie op 1 januari, heeft Anno Waterlander bekend gemaakt wie de vrijwilliger van het  jaar is geworden van AZC.

Deze titel wordt ieder jaar uitgedeeld door de Businessclub van AZC. Het bestuur van de ABC heeft dit jaar de mening gevraagd van de leden van AZC. Vele stemmen zijn er binnengekomen en dit heeft geresulteerd in een spannende strijd tussen de genomineerden Wiljo Leermakers, Harry Derks, Ronnie Brinkerhof, Hans Berkenbosch en Gert Oosterink. Omdat het eigenlijk allemaal toppers zijn op gebied van vrijwilligerswerk binnen de vereniging,  heeft het bestuur van de ABC besloten om ze alle 5 uit te nodigen voor het ABC uitje van 2012.

Toch kan er maar één de titel, vrijwilliger van het jaar krijgen. In navolging van Harry Matser (2010) en Freddie Burgers (2011) is deze prestigieuze titel het komend jaar voor ……RONNIE BRINKERHOF.

Ronnie zet zich al jaren optimaal in voor alles wat maar nodig is. Op financieel vlak is Ron een belangrijke schakel maar ook op en rond het veld is hij vaak te vinden. Als scheidsrechter en voetballer, maar zeker ook als supporter. Als er weer eens mensen nodig zijn voor een klus in of rondom het gebouw prijkt Ronnie’s naam vaak bovenaan de lijst. Organisator van het boerenkooltoernooi en het voetbalgala en natuurlijk de “spreekstalmeester” van de vereniging.


 
Ronnie Brinkerhof is op zoveel vlakken actief binnen de vereniging dat wij als bestuur van de ABC ons heel goed kunnen vinden in deze keuze.

Wij feliciteren Ronnie van harte met de titel en hopen dat het de overige vrijwilligers binnen AZC (en zeker mensen die nog geen vrijwilliger zijn) aanspoort om zich in te (blijven) zetten voor de club.
Want zonder vrijwilligers is er geen verenigingsleven mogelijk !


Bestuur ABC (AZC BusinessClub)

Laatste nieuws:

In de maand oktober werven we kandidaten voor de ledenraad. Ben je geïnteresseerd of ken je een geschikte kandidaat? Kijk op knvb.nl/ledenraad voor meer informatie.

Bekijk hier het filmpje met directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee over de Ledenraad en de rol van Ledenraadslid.

De ledenraad gaat bestaan uit een afvaardiging van vrijwilligers die rechtstreeks worden gekozen uit gemiddeld 100 verenigingen en clubleden uit hun eigen regio. Met de definitieve invulling van de ledenraad vanaf 1 januari 2016 is de vernieuwing van de bestuurlijke structuur van het amateurvoetbal compleet. Hierdoor kunnen besluiten in het amateurvoetbal sneller, daadkrachtiger en eenvoudiger genomen worden en wordt er beter op ontwikkelingen en wensen van voetbalverenigingen ingespeeld.

We kijken uit naar de kandidaatstellingen!

Met vriendelijke groeten,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Afgelopen zondag was Timur Bicen pupil van de week. Hij speelt in de E3 en woont vlak bij AZC.
Dit was dan ook de reden dat hij voor deze club koos en hij heeft daar geen spijt van! Het is tenslotte een heel leuke jeugdafdeling.

Timur gaat naar de Kennedyschool en zijn favoriete club is Feyenoord (uiteraard NA AZC).
Nardo van de Broek verzorgde de begeiding, waarvoor dank.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag- en woensdagmiddag  jl. hebben vluchtelingen van onze accommodatie gebruik gemaakt. Deze vluchtelingen worden  voor 72 uur opgevangen in de Hanzehal. Daarna gaan ze weer naar een volgende opvang.
Maandagavond werd ik gebeld door de vrijwilligersorganisatie van Perspectief of ik dinsdagmiddag een mogelijkheid had om een groep vluchtelingen lekker een potje te laten voetballen bij AZC. Ik reageerde meteen positief en ben een aantal telefoontjes gaan plegen. Voetbalvereniging FC Zutphen  had al 2 trainers geregeld om de groep te begeleiden.
Dinsdagmiddag om 14.30 uur kwamen 20 vluchtelingen met  vrijwilligers richting vv AZC. Ze waren erg enthousiast. Hesjes, pionnen, ballen hadden we klaar gelegd. Al snel bleek dat ze gewoon een potje wilden voetballen. De trainers hadden het ‘nakijken’. Het was pure zelfredzaamheid. Maar liefst 11 nationaliteiten voetbalden met elkaar. Wat een verbroedering. Na de eerste helft stonden kannen met water klaar. Na een bekertje water gedronken te hebben begon de 2e helft.  De wedstrijd eindigde in een gelijkspel.
Nadat ze hielpen met de materialen opruimen bedankten ze mij hartelijk en liepen vervolgens weer richting Hanzehal en ik ging naar ‘mijn' huis………….
Woensdagmiddag middag waren er geen trainers meer nodig. Met een aantal hesjes een een bal kon de wedstrijd weer beginnen. Ik ben blij dat AZC dit verzetje aan de vluchtelingen kon bieden. 
Waarschijnlijk zullen er nog vaker verzoeken komen als er weer nieuwe vluchtelingen voor 72 uur in de Hanzehal worden opgevangen. AZC is beschikbaar wat mij betreft.

José Luesink

 

Donderdag 22 oktober wordt de Frans Hoek keepersdag bij FC Zutphen te Zutphen georganiseerd. Keepers van jong tot oud, keeperstrainers en hun begeleiders uit district Oost van de KNVB kunnen een dag lang zien, doen en delen met keepers van andere verenigingen en andere teams. Dit onder begeleiding van Frans Hoek Sports.  De keepers krijgen deze dag twee trainingen, een demonstratie keeperstraining en gelegenheid tot het stellen van vragen. Zowel de techniek als het inzicht komen aan bod. Kortom ze zijn de hele dag bezig met keepen in al zijn facetten.

Aanmelden is vanaf nu mogelijk.

De Frans Hoek keepersdag van donderdag 22 oktober vindt plaats op sportpark 't Meijerink van FC Zutphen. De dag wordt georganiseerd door Frans Hoek Sports in samenwerking met de KNVB en FC Zutphen.

Alle keepers en keepsters uit district Oost van de KNVB kunnen meedoen aan deze dag. Er zal ook een onderlinge competitie worden afgewerkt, wat zal leiden tot de uitverkiezing van de beste keeper(ster) van district Oost. Alle finalisten (de nummer 1 en 2 per leeftijdscategorie) worden uitgenodigd voor de finales voor de uitverkiezing van 'De beste keeper(ster) van Nederland'.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.fczutphen.nl . De kosten voor deze dag zijn € 19,90 dit is inclusief een lunch en een speciaal voor deze dag gemaakt t-shirt. Voor vragen en/of opmerkingen: franshoekkeepersdag@fczutphen.nl

Frans Hoek, grondlegger van Frans Hoek Sports is zelf jarenlang keeper geweest bij FC Volendam en daarna assistent/keeperstrainer geweest bij onder meer Ajax, het Nederlandse elftal, Bayern München en FC Barcelona. Tegenwoordig is Frans Hoek assistent van Louis van Gaal bij Manchester United.

Vorig jaar rond deze tijd heb ik op de website van AZC verteld over de ervaringen van Bixente bij de KNVB Meisjes. Uiteindelijk heeft ze het gehele afgelopen seizoen bij de selectie onder 13 jaar (regio Zutphen) gespeeld. Ze heeft uiteraard heel veel geleerd, waarbij ze meerdere oefenwedstrijden heeft gespeeld tegen alle regio-elftallen van District Oost. Het afgelopen seizoen werd afgesloten met een beoordelingsgesprek en dit gesprek verliep zeer positief! Het is dan ook gebruikelijk dat de coach aangeeft op welke positie een speelster het beste tot haar recht komt. Echter, bij Bixente kon ze dit niet, omdat de coach vond dat Bixente heel goed op meerdere posities uit de voeten kan door haar inzicht en techniek.

 Hoe gaat het nu met Bixente?

Dit seizoen voetbalt Bixente in de D1 van AZC (1e klasse) en ze wil, voor haar ontwikkeling, ook zo lang mogelijk met jongens blijven voetballen. Verder zou ze, gezien haar leeftijd, door moeten naar de KNVB Meisjes onder 14. Dit team bestaat uit een selectie van meisjes afkomstig uit alle regio’s van District Oost, dus het wordt steeds pittiger! En gelukkig….medio september werd ze uitgenodigd voor 4 selectietrainingen! Hartstikke mooi, natuurlijk…

Dit keer werden alle trainingen gegeven bij VV Columbia in Apeldoorn. De groep bestond uit 30 meisjes en opvallend was dat de meeste meisjes in deze leeftijdscategorie erg lang zijn (oftewel Bixente is een van de kleinste van de groep). Maar Bixente kon het niveau heel goed aan. Er werden veel partijtjes gespeeld (10 tegen 10 en 11 tegen 11) en vorige week werd Bixente eerst als laatste man en daarna als centrale middenvelder gebruikt. Ze deed het prima… Gisteren (5 oktober) vond de laatste training plaats. Voorafgaand aan de training werd aangegeven dat na deze training meteen wordt verteld wie wel of niet doorgaat, er vallen dan 10 meisjes af. Spannend, dus! En dan zal je het net zien…er werden weer partijen gespeeld (11 tegen 11) en Bixente moest rechtsback staan tegenover een snelle linksbuiten. Ze moest dus flink aan de bak en ze kwam hierdoor wat minder goed uit de verf….

 Maar….. na de training kwam ze met een grote glimlach de kantine binnenlopen, ze is door!

 Hoe ziet het programma er dan verder uit?

Met deze groep van 20 meisjes worden er weer trainingen gegeven in Apeldoorn, in ieder geval tot en met december van dit jaar. In de komende 2 weken staan alweer 3 oefenwedstrijden op de planning (Columbia D1, CSE Zwolle en FC Twente). CSE Zwolle is een school voor toekomstige topsporters, waaronder dus ook voetbalsters. Deze school werkt samen met PEC Zwolle. Het worden dus 3 zeer leerzame wedstrijden… Bixente is er in ieder geval klaar voor!

 Jimmy Joseph

 
 
 
 

De parkeerplaats bij AZC is de gehele zondag 11 oktober, ivm evenement bokbierdag, afgesloten  voor verkeer van en naar de AZC accommodatie.

AZC is alleen bereikbaar via het smalle pad, aan de  Deventerweg kant. Het wedstrijdsecretariaat informeert de voetbalverenigingen die deze zondag hun wedstrijden spelen bij AZC.

De bus voor de wedstrijd van AZC1 vertrekt van een andere opstapplaats, vooralsnog hoogstwaarschijnlijk de Deventerweg. Hierover volgt nog nader  bericht.

 

Beste AZC'ers,
AZC verzorgt een verenigingsscheidsrechterscursus. Er zijn twee cursisten afgevallen waardoor er twee plaatsen zijn vrijgekomen. Wie belangstelling heeft, kan zich hiervoor alsnog opgeven bij de commissie voetbal. AZC vergoedt de kosten van de cursus. 
De planning van de cursus is als volgt:
2 oktober Lesavond 1 aanvang 19:00 uur, wedstrijd C junioren 19:30 - 20:30 einde +/- 21:30 uur
 23 oktober Lesavond 2 aanvang 19:00 uur, wedstrijd B junioren 19:30 2x40m einde +/- 21:30 uur 
13 november Lesavond 3 aanvang 19:00 uur, wedstrijd B junioren 19:30 2x40m einde +/- 21:30 uur 
18 december Lesavond 4 aanvang 19:00 uur, training A junioren 19:30-20:15 einde +/- 21:30
 
 
 
 

Onlangs is de tas van een KNVB scheidsrechter, die een wedstrijd floot van AZC 1, door iemand (ongevraagd) verplaatst naar een kleedkamer. Deze actie leidde tot behoorlijke commotie (zowel bij de scheidsrechter zelf, als bij de tegenpartij als bij het bestuur en de commissie voetbal). Alle aanwezigen waren het erover eens, dat er mogelijk sprake zou zijn van een misplaatste grap. Wij, als bestuur, vinden dit ongewenst gedrag: we moeten afblijven van iemand anders z’n spullen. 

AZC werd in een negatief daglicht gezet, wij betreuren dat ten zeerste en vragen onze leden zich te houden aan de regels.

Het bestuur

In de herfstvakantie en wel op Maandag 19 oktober organiseert Jonger Oranje een talentendag op het complex van VV Beekbergen. Ook zullen er die dag scouts van Vitesse aanwezig zijn om talenten te bekijken.
 
De kinderen kunnen zich aanmelden via : www.jongeroranje.nl

Bij deze 2e thuiswedstrijd van ons eerste elftal tegen Luctor et Emergo (Almelo) had het “dagelijks bestuur” van de Senioren Club van AZC haar leden uitgenodigd om vanaf ca 12.15 uur aanwezig te zijn, en om na een kleine 2 uur genoeglijk samenzijn de wedstrijd te bekijken. Op deze uitnodiging hadden 77 leden gereageerd met de mededeling dat men aanwezig zou zijn (en daarnaast om verschillende redenen nog 17 afmeldingen) en dus konden we spreken van een behoorlijke animo voor het bijwonen van deze activiteit. Daarnaast konden dhr. Vermeulen en Herman Jansen vanwege ziekte helaas niet aanwezig zijn. Wij wensen namens ons allen beide heren het allerbeste.

Voorzitter Johan Veerwater en penningmeester Toon Luyken ontvingen alle leden bij de ingang van ons complex. Johan door het schudden van de hand en vriendelijke woorden en Toon met per persoon 2 consumptiebonnen uit te delen en natuurlijk met de van hem bekende waterval van woorden, die uiteraard weer de nodige hilariteit veroorzaakte. Dus kwamen velen al met een “big smile” de kantine binnen. Want daarheen moesten we “verhuizen”, omdat die 77 personen zeker niet in de bestuurskamer hadden gepast. Bovendien kwam dat voor enkele van onze leden veel beter uit omdat zij anders niet aanwezig hadden kunnen zijn omdat de trap naar boven om bij de bestuurskamer te komen een te groot obstakel zou hebben gevormd.

Om 13.00 uur heette Johan iedereen van harte welkom. Sommige leden konden toen al de verleiding van de op de tafels staande schalen met broodjes niet langer weerstaan. Zij waren al vast begonnen met het aanbreken van die schalen, hoewel het eigenlijk eerst de bedoeling was om de soep te serveren. Een soort (vers gemaakte) groentesoep met kippenvlees. Tja, als je een “voormalige” kok van de politieschool in huis hebt hoef je natuurlijk niet bang te zijn voor de kwaliteit van die soep! Goed dus….., de soep werd geserveerd tussen het eten van de broodjes door. Dat had geen invloed op de hoeveelheid soep die werd genuttigd, want de soeppan was op een klein bodempje na helemaal leeg. En dat ging weer ten koste van het eten van het aantal broodjes. Als organisatie hadden we naast de soep gerekend op gemiddeld 2 broodjes per persoon en daarnaast een snee krentenbrood. Dat was iets te ruim gerekend! Er bleven nog al wat broodjes en sneetjes krentenbrood over! Het krentenbrood vond snel aftrek bij aanwezigen in de kantine. Wat wil je ook, als het krentenbrood betrokken is van onze “eigen bakker” Andeweg! Trouwens, óók de broodjes waren van bakkerij Andeweg. En samen met het beleg van onze “huisslagerij” Lammers betekende dat een heerlijke hap! De keuken heeft na onze bijeenkomst de overgebleven broodjes dankbaar bij de eigen voorraad in de verkoop aangeboden. En dus komt het toch weer tegoed aan ons aller AZC! Vermeldingswaard is ook dat zowel Bakkerij Andeweg, Slagerij Lammers als AZC ons tegen gereduceerde prijs heeft bijgestaan! Geweldig toch?

We waren nog maar net aan de soep en de broodjes begonnen of Paul Brinkerhof kwam namens ons eerste elftal “een praatje houden”. Hij vertelde iets over de doelstellingen van het aankomende seizoen en aan de hand van vragen door onze “interviewer” Dory Voortman kwam er meer duidelijkheid over wat ons aankomend seizoen te wachten staat. Een komend seizoen met natuurlijk nog veel vraagtekens. Een nieuwe omgeving met daarnaast een 1e elftal dat eigenlijk nog in een opbouwfase zit. En een 1e elftal dat met enorm veel inzet in de nacompetitie boven zichzelf is uitgestegen en daarmee promotie afdwong naar de 2e klasse. Iets dat wij natuurlijk gehoopt hadden maar eigenlijk niet voor mogelijk hadden gehouden. Iets wat in de regio met grote verbazing werd waargenomen. Maar vooral ook iets om dit seizoen te bewijzen dat dit succes geen “éénjaarsvlinder” is.

Dat laatste werd in de eerste competitiewedstrijd tegen BWO uit Hengelo (O) niet waargemaakt. Maar de 2 volgende wedstrijden tegen Wijhe en deze middag tegen Luctor zagen we al een “heel ander” AZC aan het werk. Beide wedstrijden eindigden in een gelijk spel, waardoor we nu na 3 wedstrijden slechts kunnen bogen op 2 competitiepunten. Maar degenen die de 2 laatste wedstrijden hebben gezien, (en de wedstrijd tegen Luctor et Emergo is natuurlijk door bijna al onze aanwezige SCA leden bekeken), hebben een erg strijdvaardig AZC kunnen aanschouwen dat zich maar niet zo “de kaas van het brood laat afeten”! En dat met zo’n groot aantal nog erg jonge spelers! We hebben veel potentie voor de toekomst! En dat samen met een goede mix van ervaren spelers! Alles bij elkaar betekent het dat het heerlijk is om de wedstrijden van ons 1e team te bezoeken en onze spelers aan te moedigen. Net zoals de afgelopen 2 zondagen zullen we daaraan ongetwijfeld veel voetbalplezier aan beleven!

Natuurlijk is het de bedoeling van onze SCA bijeenkomsten om de banden van oud AZC-ers met elkaar, maar ook die met de club in stand, en waar mogelijk te versterken. Van verschillende SCA leden hebben we weer enthousiaste reacties gekregen, maar ook andere aanwezigen spraken hun verbazing en bewondering uit over dat deze op zo’n wijze bij AZC georganiseerde bijeenkomst mogelijk is. Als AZC mogen we daarop natuurlijk best trots zijn! En als “bestuur” zijn we dat ook zeer zeker! Het motiveert ons alleen maar om de volgende bijeenkomst op 16 januari 2016 (= traditioneel de 3e zaterdag in januari) opnieuw weer zo goed mogelijk vorm te geven!

 

Het dagelijks bestuur van de SCA hoopt komende tijd veel van haar leden op ons AZC complex tegen te mogen komen. Maar in ieder geval zien we elkaar weer op “onze vaste dag” de 3e zaterdag in januari 2016, te weten op

Zaterdag 16 januari 2016! 

Teun Jansen was afgelopen zondag pupil van de week. Hij volgde de wedstrijd tegen Luctor et Emergo. Teun voetbalt al weer 3 jaar bij AZC en zit nu in de E2. Hij ging naar AZC omdat zijn vriendjes er ook voetballen en AZC is lekker dichtbij.
Zijn school is: De vrije school de Zonnewende. De begeleidende speler van AZC is Peter Frinking
 
 
Klik hier voor meer foto's
Op dinsdag 29 september is er GEEN TRAINING voor de F-PUPILLENHarry

Zondag 27 september speelt ons eerste elftal de belangrijke wedstrijd tegen DSVD.

De selectie zal per bus naar Deurningen reizen.

Voor supporters is er de mogelijkheid om met de bus mee te gaan en het eerste elftal aldaar te ondersteunen.
De bus vertrekt om 11.30 uur vanaf het AZC terrein en zal rond half zes weer terug zijn.

AZC leden/donateurs die gebruik willen maken van deze mogelijkheid worden verzocht om zich voor zaterdag 26-9 aan te melden via a.waterlander@zonnet.nl. Betaling (€ 5, - pp, kinderen < 12 en onder begeleiding zijn gratis ) dient gepast te gebeuren bij de chauffeur van de bus.
Er zijn zo’n 25 plekken beschikbaar en deze plekken worden vergeven op volgorde van aanmelding.

 
 
 
 

Afgelopen zondag 13 september speelde AZC1 haar 1e thuiswedstrijd in de 2e klasse zondag tegen Wijhe’92 en het was ruim 30 jaar geleden dat AZC1 voor het laatst acteerde in deze 2e klasse zondag. Voor deze wedstrijd was de ABC uitgenodigd om van deze unieke gelegenheid getuige te zijn en een vijftiental leden waren aanwezig en genoten van een heerlijke kop soep met een broodje. Daarnaast had de sponsorcommissie een aantal sponsoren uitgenodigd voor de ondertekening van een drietal nieuwe contracten en het heuglijke feit wil, dat al de 3 sponsoren tevens lid zijn van de ABC.

Als eerste volgde de ondertekening van een nieuw subsponsorschap met Houx Sport in persoon van Ruud Houx, die zich van 1 juli 2015 tot 1 juli 2021 verbindt als nieuwe subsponsor tot AZC. Hieruit blijkt een groot vertrouwen, want Houx Sport verbindt zich voor 6 seizoenen aan AZC. Houx Sport nam al deel aan ons JeugdSponsorPlan, alsmede een aantal reclameborden, maar een nieuw onderdeel van deze subsponsorovereenkomst is de dug-out van AZC, welke is voorzien van de naam Houx Sport.

Vervolgens was de beurt aan Hilarius Creatieve Producties te Brummen, onze huisdrukker van o.a. de Pak Aan. Hiervoor waren aanwezig resp. Wilber de Heus en André Sangers, de beide eigenaren van Hilarius. Zij gaan voor de periode van 3 jaar met nog eens een optie van 2 jaar het grote reclamebord op de hoofdtribune sponsoren. Na het verdwijnen van Temmink als subsponsor moest er een nieuwe sponsor worden gevonden voor dit grote reclamebord op onze hoofdtribune en binnen een paar weken was deze deal rond en zo snel door onze commissie Accommodatie bevestigd, dat beide eigenaren vanaf het balkon hun nieuwe reclamebord konden bewonderen.

Last but not least was onze hoofdsponsor Ron Gerrits van Cinemajestic aanwezig en met trots kunnen wij mededelen, dat de combinatie Cinemajestic/Old Dutch 6 reclameborden voor de periode van 5 jaar in de nieuwe 2e ring langs de Deventerwegzijde  gaat sponsoren. Daarnaast kon het publiek vanmiddag getuige zijn van zowel het thuis-en uittenue van Cinemajestic op het hoofdveld, aangezien Wijhe’92 hun eigen tenue vergeten was.

Vele vrijwilligers van AZC zijn momenteel druk doende het achterterrein langs de Deventerwegzijde te ontruimen, zodat Wissels Groep uit Zutphen op maandag 21 september kan starten met de aanleg van de nieuwe statribune en inmiddels is er al een groot aantal reclameborden verkocht voor de nieuwe 2e ring welke bovenlangs de statribune zal worden gerealiseerd.

Dick Smeenk

 
 
 
 

Samuel Nachtegaal was afgelopen zondag pupil van de week. Hij volgde de wedstrijd tegen Wijhe’92. Samuel voetbalt al weer 4 jaar bij AZC en zit nu in de E1. Hij ging naar AZC omdat zijn buurtgenootjes er ook voetballen en Unicef spreekt hem aan.

Zijn school is: De vrije school de Zwaan en zijn favoriete club is Feyenoord. De begeleidende speler van AZC is Quentin Joseph

Klik hier voor meer foto's

 
 
 
 

Meer......