24-01-2012 21:20

Afgelopen zaterdag 21 januari werd de jaarlijkse AZC Seniorendag gehouden. Vanaf half elf stroomde de kantine vol met ‘oudjes’. Een half uur later waren zo’n kleine 90 leden van de SCA aanwezig voor een gezellige dag samen in de AZC-kantine. Opvallend hierbij waren een groot aantal nieuwe gezichten.

Traditiegetrouw wordt er begonnen met een ledenvergadering. Voorzitter Johan Veerwater met zijn ‘rechterhand’ Toon Luijken laten op amusante en vlotte wijze de agendapunten passeren. Johan is vooral verheugd over de aanwas van nieuwe leden. De SCA telt bij aanvang van de Seniorendag 99 leden. Een record aantal in het bestaan van deze club voor oudjes. Toon doet nog een dringend beroep op de leden om de vacature van secretaris op te vullen.

Hierna is het de beurt aan Dori Voortman. Aan de hand van foto’s heeft Dori een vraaggesprek met Henk Becks. Prachtige oude foto’s passeren de revue. De SCA-leden krijgen spannende, leuke en soms emotionele verhalen te horen over zijn lange voetbalperiode bij AZC. Mooi is ook de interactie met een aantal van zijn voetbalmaatjes van toen. Vooral de vraag ‘wie Henk de best voetballer vindt met wie hij gevoetbald heeft’, levert vele reacties op. Namen als Henk Oolbekkink sr, Gertie Calot, Peter van Osch, Corry Lindemans worden genoemd. Maar één naam steekt er ver bovenuit: Henk ten Have! Dat dit initiatief van Dori zeer gewaardeerd wordt, blijkt uit het luid applaus na afloop van dit vraaggesprek.

Voordat de ‘hoofdact’ plaats vindt, is er eerst een korte drinkpauze. Stadsarcheoloog van Zutphen Michel Groothedde gaat een lezing/presentatie geven over het ontstaan van de stad Zutphen. Zoals Johan Veerwater al zei aan het begin van deze dag: ‘Geen Theo Pahlplatz, Edward Sturing of één of andere voetbalcoryfee. Maar een keer geheel iets anders!’ En inderdaad, voor de vele aanwezigen is het even wennen aan het idee. Echter als Michel begint aan zijn betoog wordt het muisstil. Een uur lang weet hij de SCA-leden te boeien met zijn oudheidkundige verhalen. Met behulp van indrukwekkende foto’s en tekeningen wordt het ontstaan van Zutphen fraai in beeld gebracht.

Als de klok richting half twee gaat en het koud/warm buffet van slagerij Lammers klaarstaat, moeten de maagjes gevuld worden. Dit jaar is het hun weer gelukt om een voortreffelijk en uitgebreid buffet voor te schotelen. Ook het barpersoneel hoeft zich niet te vervelen. Want bij een hapje eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Als de buikjes vol zijn, gaan velen nog even neuzen in mappen van het AZC-archief. Zo te zien en te horen vermaken de SCA-leden zich prima. Dan heeft voorzitter Veerwater nog enkele belangrijke mededelingen. Het 100e lid heeft zich aangemeld. Een mijlpaal in de geschiedenis van de SCA. De gelukkige is Mevrouw Voortman. En ……… het SCA-bestuur krijgt vers bloed. Reinier v.d. Kwast en Dori Voortman nemen beiden zitting in het SCA-bestuur. Hiermee krijgt de Seniorendag een mooi en passend slot.

Meer foto's onder Nieuws/foto's.

Freddie Burgers

23-01-2012 16:40

AZC is de kampioen van de voorbereiding. Dit is een veel gebruikte kreet binnen de vereniging. AZC heeft namelijk de gewoonte om goede resultaten neer te zetten tijdens de voorbereiding (afgezien van de voorbereiding op het huidige seizoen). Ook nu maakt AZC weer kans op deze titel. Vandaag wist het namelijk haar tweede wedstrijd in de winterstop te winnen. Waar vorige week derdeklasser Erica ’76 met 5-0 werd verslagen, moest vandaag de titelkandidaat in 4F, Eldenia, eraan geloven.  In Elden werd de plaatselijke trots met 1-3 verslagen.

Met zestien fitte spelers vertrok de ploeg van trainer René Knuiman richting Arnhem. Alleen de geblesseerden Tim Luijken, Nick Hagenbeek, Sjoerd Plagman en de met gezondheidsproblemen kampende Fouad Elkanouni ontbraken nog. Met de uitslag op het netvlies van de voorbereiding (1-5 verlies), wisten de AZC-ers dat zij vandaag vol aan de bak kunnen.
AZC begint goed aan de wedstrijd. Het laat de bal goed rond gaan en probeert voetballend bij het doel van Eldenia te komen. Toch is het Eldenia dat bij de eerste beste kans op voorsprong komt. Bij een aanval over rechts wordt er te veel ruimte geboden en matig gedekt waardoor de linkeraanvaller vrij bij de tweede paal kan inkoppen. AZC heeft het hierna even moeilijk, maar knokt zich goed terug in de wedstrijd. Eldinia geeft achterin erg veel ruimte weg en AZC maakt hier gretig gebruik van. Met name Thomas Oosterink duikt vaak de hoeken in, maar is helaas ongelukkig in zijn voortzettingen. Achterin wordt er vrijwel niets meer weggeven. Na ongeveer een half uur spelen komt AZC op gelijke hoogte. Na een goede voorzet probeert Roy Sluizeman bij de bal komen. Roy wordt echter op zeer onhandige wijze door een speler van Eldenia naar de grond verwerkt, waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Frank Buurmeijer houdt zijn hoofd koel en weet de bal via de keeper binnen te schieten. Vlak voor rust krijgt AZC nog een kans via Thomas om op voorsprong te komen. Na een uitstekende uittrap van Nardo Van den Broek kan Thomas alleen op het doel aflopen. Helaas wordt hij iets te veel gehinderd en schiet hij de bal tegen de keeper op. Met een 1-1 stand zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust lijkt AZC gelijk via Hesam Bouzelmad, na goed voorbereidend werk van invaller Kemal Koycu en Daan van Weele, te scoren. De scheidsrechter zag echter (op advies van de vandaag wel zeer scherp vlaggende assistent-scheidsrechter van Eldenia) dat Hesam in buitenspelpositie stond. Gelijk hierna krijgt Eldenia ook een grote kans, maar Nardo weet deze bal goed te pakken. Opvallend was dat de assistent-scheidsrechter van AZC, Gerrit Van der Wal, wel genegeerd werd. De wedstrijd wordt steeds fysieker. Beide ploegen schuwen de duels niet en leidt af en toe tot irritaties in beide kampen. Na een kwartier spelen in de tweede helft komt AZC op voorsprong. Jawed Ezafzafi weet meet een knappe bal Daan te bereiken die de bal vervolgens subtiel over de uitlopende doelman kopt. Na deze goal is AZC heer een meester en Eldenia goed op eigen helft vast te zetten. AZC krijgt in deze fase ook kansen. Zo besluit Sean Galdermans om een bal af te geven, terwijl voor eigen succes gaan een betere optie was geweest. In het laatste kwartier herpakt Eldenia zich en zet een slotoffensief in. Nardo kan zich in deze fase een paar keer onderscheiden met goede reddingen. In de allerlaatste minuut valt de definitieve beslissing. De uitstekend spelende Isaac Albino wordt door de doelman van Eldenia onderuit gehaald en AZC krijgt opnieuw een strafschop. Ditmaal mag Nardo zich over dit klusje ontfermen. Nardo stuurt de keeper de verkeerde hoek in en bepaalt zo de eindstand op 1-3.
AZC speelde al met al een prima wedstrijd en heeft laten zien dat het in het afgelopen half jaar veel progressie heeft geboekt. Waar in de voorbereiding nog vrij kansloos van dezelfde tegenstander werd verloren, liet AZC vandaag zien dat het uitstekend mee kan komen met de toppers uit de vierde klasse. Volgende week staat het laatste oefenduel op het programma. Tweedeklasser Columbia uit Apeldoorn komt dan op bezoek. Deze wedstrijd is echter onder voorbehoud, aangezien Columbia competitieverplichtingen heeft. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling AZC: Nardo Van den Broek; Özgür Aksan, Frank Buurmeijer, Ramon Dieperink, Tim Dieperink (Jawed Ezafzafi); Roy Sluizeman (Kemal Koycu), Isaac Albino, Bob Kok (Remco Reugebrink), Thomas Oosterink (Sean Galdermans); Hesam Bouzelmad en Daan van Weele. 

19-01-2012 19:16

Omdat er afgelopen zaterdag door heel veel jeugdleden ontzettend hard gelopen is voor Unicef zijn wij nu erg benieuwd naar de opbrengst. Wij verzoeken dan ook alle lopers om het geld bij je sponsoren op te halen en je envelop weer in te leveren. Dit kun je doen op :

Zaterdag 21 januari tussen 9.30 en 12.00 uur in de kantine

Zaterdag 28 januari tussen 9.00 en 13.00 uur in de kantine

Maandag 30 januari tussen 17.30 en 19.00 uur in het jeugdhonk

Na het inleveren van je enveloppe ontvang je een Unicef medaille.

Namens Unicef en natuurlijk onze jongens uit Benin danken wij alle lopers voor de fantastische inzet.
 

Nog even een belangrijke herinnering :

Zondag is de laatste fotomogelijkheid. Sta je nog niet op de foto, kom dan zondag tussen 11 en 12 naar het jeugdhonk van AZC.

17-01-2012 22:14

Vroeger was alles veel beter!!

Bent u 50 jaar of ouder? Dan mag u de seniorendag op zaterdag 21 januari niet missen. Het gevoel van ‘vroeger was alles veel beter’ zal deze dag overheersen. Prachtige verhalen over de ouwe vervlogen tijden zullen de revue passeren.

De zo langzamerhand traditionele seniorendag in januari begint altijd met een korte ‘ledenvergadering’. Hierna is er tijd voor een gastspreker. Tegen een uurtje of één kan men genieten van het uitgebreide en uitstekende koud/warm buffet van Slagerij Lammers. Als de buikjes vol zijn, kan onder genot van een drankje AZC-herinneringen opgehaald worden. Bladerend door de vele fotoboeken worden de voetbalverhalen steeds spannender en mooier.

Als u aanwezig wilt zijn op deze dag, moet u echter wel lid zijn van de Senioren Club AZC. Behalve de seniorendag wordt er tevens eens per jaar een uitje georganiseerd.

De contributie bedraagt € 20,00 per jaar, daar hoeft u het dus niet voor te laten.

Het bestuur van de S.C.A. bestaat momenteel uit:
Johan Veerwater – voorzitter;
Toon Luijken – penningmeester;
Vacant – secretaris (ontstaan door het plotseling overlijden van Gerard Limburg);
Jan Olyslager (lid);
Gerrit Bierhof (lid).

Mocht u nu belangstelling hebben, schroom dan niet om u aan te melden. Dit kunt u doen bij Toon Luijken.

Email: a.luyken@chello.nl
Telefoon: 0575-527634 en 06-18605377

17-01-2012 22:00

Zaterdag 14 januari - Onder winterse weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de AZC Unicef-dag georganiseerd. Centraal stond de Unicef-loop. Maar de jeugd hoefde niet alleen maar te lopen.Er was van alles te doen rondom het veld en in de kantine. Een prachtige fotopresentatie van de familie Heemskerk in Benin was te zien op het grote scherm. De Quiz 'pet op -petje af' vond de jeugd geweldig leuk. Een informatieve Unicef-film werd getoond. Alle jeugdleden konden vandaag op de foto voor het plaatjesboek, welke in maart verschijnt. En natuurlijk werd de cheque van het seizoen 2010-2011 overhandigd. De dag was een geweldig succes!

O ja!! Wie wil er nu niet in een plaatjesboek?? Jij staat nog niet op de foto?
Aanstaande zondag 22 januari worden er nog foto's gemaakt in het jeughonk. Zie bericht op de website.

Vele, vele foto's zijn er gemaakt. Hieronder treft u een korte fotoreportage.

Meer foto's kunt u zien onder nieuws/foto's.

Anno Waterlander verrichte 'de aftrap' voor de AZC-Unicef dag.

De kantine was afgeladen vol met jeugd en ouders.

Anno ontvangt uit handen van Hans van Rooden een prachtige foto van AZC E10 in Benin!

Voordat de lopers van start gaan, natuurlijk eerst een moderne warming up onder leiding van Harry Derks.

En dan eindelijk! De F-jeugd beginnen aan hun tocht der tochten!

Niet alleen enthousiasme bij de jeugd!!

Een heerlijke beloning krijgen alle jeugdspelers.

Het resultaat van het seizoen 2010-2011. Een cheque van 3600 euro.

Ook werd er - zoals u kunt zien - afgezien tijdens het lopen!!

Gelukkig kregen de kinderen regelmatig steun van hun vader of moeder.

Best wel spannend toch? Op de foto voor het AZC plaatjesboek.

Ook bij de AZC D-jeugd spat het enthousiasme er vanaf.

Inderdaad, duim omhoog. Even doorzetten en we zijn er bijna. Tocht volbracht!!

Natuurlijk moet de Unicef-commissie ook op de foto voor het boek!

16-01-2012 16:50

In de week van 21 mei 2012 vindt de jaarlijkse avondvierdaagse weer plaats. AZC doet hier al jarenlang aan mee. Ook dit jaar hopen wij weer van de partij te kunnen zijn. Maar daar zijn vrijwilligers voor nodig die dit oppakken en organiseren.

Momenteel zijn er drie mensen beschikbaar die willen helpen. Dit is niet genoeg.

Een aantal zaken moet geregeld worden:
- inschrijving bij de wandelclub Shrewsberry
- kinderen van AZC (mini's, F- en E-teams) moeten in de gelegenheid  worden gesteld zich op
  te geven.
- innen van geld van deelnemers
- begeleiders om mee te lopen
- vlaggendragers
- verzorgers voor drinken e.d

Vindt u het belangrijk dat AZC meeloopt en dat uw kind deel kan nemen aan de avondvierdaagse? Geef  u dan op om een handje te helpen.

Vele handen maken licht werk.


U kunt zich aanmelden bij:
José Luesink
jenkluesink@gmail.com
tlf. 0313-471775
06 83196035

Zonder vrijwilligers  is er geen avondvierdaagse voor de kinderen van AZC.

10-01-2012 19:30

Zondag 8 januari 2012, de 2e editie van het boerenkooltoernooi. In de aankondiging op de website was het al te lezen. Een belangrijk uitgangspunt binnen het beleidsplan van AZC is, dat AZC een voetbalvereniging wil zijn waar een ieder zich thuis voelt. Jongen, meisje, met of zonder beperking, blank of gekleurd, oud en jong, een ieder is welkom. Het boerenkooltoernooi is een uitgelezen mogelijkheid om dit uitgangspunt ten uitvoer te brengen.

Vanaf 9.30 begonnen de onderlinge voetbalwedstrijden. De ruim 150 deelnemers speelden in teams van 6 tegen 6. Deze teams waren ingedeeld door de organisatie. Zodoende speelden selectiespelers, spelers van de lagere seniorenteams, G-spelers, spelers van de A-junioren, speelsters van het damesteam en oud AZC-spelers gemengd met elkaar. Dit resulteerde in een leuk en sportief toernooi waarbij de verschillende teams van bijna gelijke sterkte waren. De onderlinge acceptatie binnen de teams en de teams ten opzichte van elkaar, was groot.

Zoals bij ieder voetbaltoernooi kwam er ook een winnaar uit de bus. Het team boerenkool, hoe kan het anders met deze naam, werd de winnaar na het nemen van strafschoppen. Na afloop konden zij, uit handen van Ronnie Brinkerhof en Jan Smit, in de volle kantine een mooie beker in ontvangst nemen.

Na het voetballen had de organisatie gezorgd voor een heerlijk stamppottenbuffet. Dit was weer uitstekend verzorgd door slagerij Lammers. Iedere speler kon zich te goed doen aan zuurkool of boerenkool met worst en spek en gezellig napraten over de gespeelde wedstrijden.

Iedereen lekker gesport en plezier beleefd en de buik goed gevuld. Dus was het tijd  voor muziek. De organisatie was er in geslaagd een zanger te strikken die echte meezingers ten gehore bracht. Dat binnen AZC goed gezongen kan worden, weet ik nu ook!

Een geweldig leuke activiteit die door de organisatie uitstekend is neergezet. Een activiteit die de onderlinge banden binnen de vereniging versterkt. Op naar een 3e editie.

Maarten Voortman

Foto's op de site bij: nieuws - foto's.

09-01-2012 23:10

Afgelopen zaterdag heeft een aantal D-spelers zich kunnen uitleven in de zaal van tafeltennisvereniging Hercules in Terborg waar een zevental prachtige tafels klaarstonden. Onder de bekwame leiding van tafeltennis-goeroe Wiljo Leermakers werden in hoog tempo een aantal oefeningen afgewerkt.


Enkelspel, dubbelspel en een oefening waarbij met tweetallen alle 7 tafels gebruikt moesten worden om een punt te kunnen scoren. Na een korte pauze met drinken en krenten bollen ging het programma verder om tenslotte te worden afgesloten met een “rond-de-tafel” variant waarbij ook het nodige van de conditie werd gevraagd.


Wiljo had zelfs nog gezorgd voor prijsjes voor alle deelnemers. Jesse Li bleek de beste op korte afstand gevolgd door Luuk Molewijk en Simon Pauli. Al met al een zeer geslaagde dag om het 2e gedeelte van het seizoen te beginnen.
Wiljo Leermakers hartelijk dank voor de organisatie!

Patrick Govaers

08-01-2012 20:51

Als we op zaterdag 18 februari het jeugdcarnaval en alle bezoeken aan bevriende verenigingen hebben gehad is het de beurt aan de volwassenen van AZC. Op zondag 19 februari wordt onze nieuwe prins gekozen en is feest wat de boventoon voert. Het bestuur van de Loltrappers heeft diverse verenigingen uit de regio uitgenodigd maar rekent vooral op jullie leden van AZC. Voor onze leden organiseren wij dit grootse carnavalsfeest. Het wordt een avond met veel leut en lol . De Loltrappers zullen er voor zorgen dat je een onvergetelijke  avond beleeft. De avond wordt muzikaal ondersteunt door: Heer en Meester.

Deze band is gespecialiseerd in feestmuziek. Daar zal het dus zeker niet aan liggen, goede feestzin moet je zelf meebrengen wij zorgen wel voor verhoging hiervan. Ook voor het natje en het droogje wordt gezorgd. Vrolijke mensen achter de bonnen verkoop , de bar en de Ballen van Jos zijn er weer (gesponsord door slagerij Lammers). Als het zover is en de nieuwe prins bekend wordt gemaakt werken we het officiële gedeelte zo snel mogelijk af zodat er volop feest kan worden gevierd. Aan de Loltrappers ligt het niet, maar jullie leden van AZC bepalen hoe het feest achteraf herinnerd wordt.
Introducees zijn welkom onder begeleiding van een AZC lid. De toegang is nog steeds gratis dus schroom niet en kijk of je nog verkleed kleren hebt om een prijs in de wacht te slepen van best verklede.Je valt bij ons pas echt op als je niet verkleed bent.

Programma zondag 19 februari:
- 19.30 uur zaal open
- 20.11 uur opening en binnenkomst prins en gevolg

Komt allen en maak er een feest van waar we met alle AZC’ers trots op kunnen zijn. Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v de Loltrappers
Jan Theunissen, 2e secretaris

08-01-2012 20:46

Het lijkt misschien wat vroeg maar schijn bedriegt over iets meer dan twee maanden is het alweer carnaval in het hele land. Wij van boven de rivieren kunnen geen carnaval vieren zeggen ze in het zuiden. Wij de Loltrappers, carnavalsvereniging van AZC,  hebben het tegendeel bewezen. Wij vieren al ruim 30 jaar carnaval op een onvervalste wijze.

Ook de jeugd wordt bij ons niet vergeten op zaterdag 18 februari wordt de 22e jeugdprins gekozen in onze residentie, de AZC kantine, die elk jaar weer wordt omgetoverd tot een waar feestparadijs. Aan de Loltrappers zal het zeker niet liggen zij zijn altijd paraat wanneer het nodig is. Carnaval voor de jeugd nieuwe stijl gaat het worden met discomuziek maar ook natuurlijk carnavalsmuziek. Dus er kan gedanst worden en menig polonaise zal er gelopen gaan worden. Als je wilt weten wie er onze nieuwe jeugdprins wordt dan moet je zeker op onze middag komen.

Ook zijn er weer prijzen te winnen voor diegenen die de moeite nemen om zich mooi te verkleden. Er zijn altijd kinderen die heel erg mooi en origineel zijn uitgedost.

Zet dus allemaal 18 februari  op de kalender zodat je niet vergeet wanneer het carnaval is de middag begint om 14.00 uur en is tegen 16.00uur weer afgelopen. Neem gerust vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes pappa's, mamma's opa's en oma's mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd we hebben. Bij AZC is iedereen welkom we zijn een grote voetbal familie maar staan ook ons mannetje als het op feestvieren aankomt.


Rest mij nog te eindigen met onze spreuk: Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v. de Loltrappers 
Jan Theunissen, 2e secretaris

07-01-2012 18:36

De kerstvakantie zit er weer op en dat betekent dat veel trainingen bij AZC vanaf maandag 9 januari weer van start gaan. Tijdens deze trainingen zal het jeugdhonk niet langer geopend zijn.Dit is besloten door de kantinecommissie in goed overleg met de commissie voetbal en het bestuur.

De belangrijkste reden voor de sluiting van het jeugdhonk op doordeweekse trainingsavonden is dat er vrijwel geen gebruik meer van werd gemaakt. De vrijwilligers die het jeugdhonk bemanden, hadden praktisch niks te doen. Mede hierdoor was het vrijwel onmogelijk om nog voldoende mensen te vinden voor het jeugdhonk tijdens de trainingen.

Als er op doordeweekse avonden wedstrijden worden gespeeld op het AZC-terrein, zal het jeugdhonk wel geopend zijn. Hierover zal goed overleg plaatsvinden tussen de kantinecommissie en de commissie voetbal.

Door de sluiting op doordeweekse avonden is ons jeugdhonk nauwelijks nog in gebruik. Vanwege de toenemende drukte op zaterdag – waardoor het jeugdhonk te klein werd – is enkele seizoenen geleden immers al besloten om gebruik te maken van de grote kantine. Bestuur en commissies beraden zich nu op een goede nieuwe bestemming voor het jeugdhonk. Ideeën hiervoor zijn welkom.

Het bestuur

06-01-2012 22:48

Zoals al eerder aangegeven willen we graag alle spelende leden in het voetbalplaatjesboek hebben.

Vandaar dat wij ook de senioren in de gelegenheid stellen om hun mooie koppie te laten fotograferen.

Dit kan op zondag 8 januari tussen 9.00 en 14.00 uur in het jeugdhonk van AZC.

Velen van jullie zullen deze dag al aanwezig zijn voor het boerenkooltoernooi dus dat valt dan mooi te combineren. Mocht je tussen de wedstrijden door even ( twee minuten ) tijd hebben, meld je dan even bij de ingang van het jeugdhonk bij één van de Unicefcommissieleden. Je krijgt dan een AZC shirt om aan te trekken en een nummer. Hiermee ga je naar binnen en volgt de instructies van de fotograaf.

Mocht er net een lange rij staan dan kom je gewoon later even terug. Dit moet vast wel lukken ergens tussen 9.00 en 14.00 uur!

Alvast bedankt voor de medewerking

De Unicefcommissie

06-01-2012 22:39

Hopelijk zijn jullie allemaal al heel ver met het verzamelen van sponsoren voor de Unicefloop. Zo niet ga dan de komende week nog even langs familie, buren, vrienden etc om zoveel mogelijk sponsoren binnen te halen. Mocht je om wat voor reden ook nog geen Unicefenvelop hebben ontvangen of heb je er misschien nog één extra nodig mail dan even naar a.waterlander@zonnet.nl.

Op 14 januari worden alle jeugdleden op de hieronder aangegeven tijdstippen verwacht op het AZC terrein. Jullie zullen worden voorgelicht in de kantine, op de foto worden gezet in het jeugdhonk en daarna of daarvoor ( C en B ) kunnen jullie je longen uit je lijf lopen tegen kinderarbeid in Benin.

De rondjes die jullie lopen zijn 500 meter en jullie hebben ongeveer een uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen en dus zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Unicef.  Meer informatie over het en hoe en wat met de envelop hoor je op 14 januari.

Programma:
F en League:  

8.45 aanwezig (kantine)
10.45 start Unicefloop
12.00 einde programma

E:                    
10.15 aanwezig (kantine)
12.15 start Unicefloop
13.30 einde programma

D en C4 (meisjes):
11.30 aanwezig (kantine)
13.30 start Unicefloop (samen met C, B en evt. A )
14.45 einde programma

A1 en A2:             
13.15 aanwezig
13.30-14.00 op de foto

C en B:               
13.00 aanwezig
13.15 aanvang Unicefloop
14.00-15.00 uur op de foto

Belangrijke mededelingen:
Om 12.00 uur zal er buiten voor de hoofdtribune de cheque ( met daarop de opbrengst van het vorig seizoen)  aan Unicef worden aangeboden.

De A1 en A2 zijn niet verplicht om mee te lopen maar mogen dat natuurlijk wel! De start is dan voor hun ook om 13.15 uur.

Op de foto voor het AZC voetplaatjesboek
Wij verzoeken iedereen om op tijd te komen en de aanwijzingen die er die dag gegeven worden gelijk op te volgen. Het fotograferen van alle jeugdspelers is veel werk en gebeurt volgens een strak tijdschema. Als je team opgeroepen wordt dien je hieraan gelijk gehoor te geven. Dit geldt ook voor de teamfoto’s en de inschrijving voor de loop.

Je dient de 14e te verschijnen in VOLLEDIG AZC tenue met daaroverheen een trainingspak. Er is geen gelegenheid tot omkleden en/of douchen.  De Unicefloop zal gedeeltelijk worden gelopen op stenen ondergrond dus het is aan te raden om op sportschoenen te lopen!

De foto’s die op deze dag gemaakt worden zullen enkel en alleen gebruikt worden voor een sticker in een voetbalplaatjesboek. Deze plaatjes zullen enkel en alleen worden verstrekt door AZC en/of de COOP. Mocht er bezwaar zijn tegen het fotograferen van uw kind dan kunt u dit middels een mail aan a.waterlander@zonnet.nl kenbaar maken. Uw kind zal dan niet op de foto komen.

Vrijwilliger bij AZC
Op deze dag zal er in de kantine een kraam staan met informatie over de verschillende vrijwilligersmogelijkheden binnen AZC. Kijkt u daar gerust rond, wellicht zit er wat bij voor u.

Wij zien jullie de 14e  graag op tijd, met de haartjes strak in de gel, in topconditie en met een envelop vol sponsors op het AZC terrein.


De Unicefcommissie


Voor vragen en/of opmerkingen: a.waterlander@zonnet.nl of  06-51614000

05-01-2012 10:25

Op woensdag 4 januari is bij AZC onder leiding van de SZO (Scheidsrechtersvereniging Zutphen e.o.) een pupillenscheidsrechterscursus gegeven aan geïnteresseerde jeugdspelers  van  AZC.

 

 

Er waren vijf docenten aanwezig die eerst  de zeven aankomende scheidsrechters: Marleen Molewijk, Jort landman. Danny Ooms, Joost Jonkers, Hugo Bobbink, Mart Bouwmeester, Ahmet Ozcimen op het veld uitleg gaven van belangrijke zaken zoals lopen, plaatsen innemen en veldindeling en veldoverzicht. Daarna werden olv de SZO docenten door de deelnemers wedstrijden gefloten van twee E elftallen die werden begeleid door Bert landman.

 

 

 

 

Alle aankomende scheidsrechters kwamen aan bod en werden beoordeeld op de uitleg gegeven mbt bepaalde beslissingen en kregen tevens belangrijke leermomenten aangegeven. Na afloop van de wedstrijdjes kregen alle docenten, E pupillen en  leerling-scheidsrechters warme chocolademelk en een broodje met warme worst, hetgeen zij na de felle koude middag wel hadden verdiend. Daarna gingen de E pupillen weer naar huis met een ervaring en extra training rijker in deze winterstopperiode.

In de kantine werd een presentatie vertoond waarin scheidsrechterlijke beslissingen en dwalingen uit belangrijke wedstrijden werden toegelicht. Op het eind werden drie teams samengesteld die aan de hand van stellingen meervoudige antwoorden kregen  voorgelegd. Met opsteken van a-b-c-d bordjes moeste zij aangeven welk antwoord volgens hen de juiste was. Het juiste antwoord werd toegelicht door de docenten. .

Na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat en bonuskaart van AZC. Met deze kaart kunnen de scheidsrechters in een jaar hun eigen voetbalschoenen verdienen met het leiden van wedstrijden bij de E en F pupillen van AZC.

Met complimenten voor de verzorging van deze dag door Wiljo Leermakers namen docenten en nieuwe scheidsrechters afscheid met de wens van de docenten “LAAT JE ZIEN EN HOREN” en veel succes de komende tijd.

Meer foto's onder nieuws/foto's/scheidsrechterscursus

02-01-2012 22:57

Met trots kunnen we mededelen dat wij erin geslaagd zijn om m.i.v. het volgend seizoen een nieuwe hoofdsponsor te presenteren.

Het contract met bouwbedrijf Temmink loopt aan het eind van dit seizoen af. Zodoende werd het voor de sponsorcommissie tijd om de onderhandelingen te openen. In een goed gesprek met Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink kwam naar voren dat hij i.p.v. verlenging van het hoofdsponsorschap liever subsponsor werd van AZC. Dit houdt in dat Temmink  op verschillende vlakken de club financieel blijft ondersteunen. In het nieuwe seizoen zullen we de precieze invulling van het subsponsorschap naar buiten brengen.

Omdat we vlak voor de kerstdagen rond waren met onze nieuwe hoofdsponsor kon de voorzitter van de sponsorcommissie het goede nieuws op de nieuwjaarsreceptie aan de leden bekend maken:
CINEMAJESTIC, de bioscoop van Zutphen, is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van AZC.

Mede-eigenaar van Cinemajestic en al jarenlang trouw supporter van AZC is Ron Gerrits. Cinemajestic is momenteel al op meerdere gebieden sponsor. Zo prijkt de naam van de bioscoop al groots op de tribune, zijn ze deelnemer in het JeugdSponsorPlan en sponsor van het tweede zaterdagteam. Tevens is Cinemajestic lid van de ABC en is Ron Gerrits bestuurslid van de ABC.  Al deze sponsoruitingen zullen blijven behalve het JSP. Hiervoor in de plaats komt nu dus het hoofdsponsorschap.
Omdat Ron  ook als hoofdsponsor  graag wat wil betekenen voor Unicef zal het eerste elftal van AZC vanaf het komend seizoen, in navolging van onze jeugd, ook “shirtsponsor” van Unicef worden.

Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe hoofdsponsor. Vooral ook omdat wij als vereniging verbonden worden met een bedrijf dat een zeer positieve en grootse uitstraling in Zutphen en omgeving heeft.

Wij danken Ron Gerrits van Cinemajestic maar ook Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink, voor hun medewerking aan een mooie toekomst voor AZC.

Daarnaast wensen wij alle AZC’ers een fantastisch 2012.

Sponsorcommissie

02-01-2012 22:42

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie op 1 januari, heeft Anno Waterlander bekend gemaakt wie de vrijwilliger van het  jaar is geworden van AZC.

Deze titel wordt ieder jaar uitgedeeld door de Businessclub van AZC. Het bestuur van de ABC heeft dit jaar de mening gevraagd van de leden van AZC. Vele stemmen zijn er binnengekomen en dit heeft geresulteerd in een spannende strijd tussen de genomineerden Wiljo Leermakers, Harry Derks, Ronnie Brinkerhof, Hans Berkenbosch en Gert Oosterink. Omdat het eigenlijk allemaal toppers zijn op gebied van vrijwilligerswerk binnen de vereniging,  heeft het bestuur van de ABC besloten om ze alle 5 uit te nodigen voor het ABC uitje van 2012.

Toch kan er maar één de titel, vrijwilliger van het jaar krijgen. In navolging van Harry Matser (2010) en Freddie Burgers (2011) is deze prestigieuze titel het komend jaar voor ……RONNIE BRINKERHOF.

Ronnie zet zich al jaren optimaal in voor alles wat maar nodig is. Op financieel vlak is Ron een belangrijke schakel maar ook op en rond het veld is hij vaak te vinden. Als scheidsrechter en voetballer, maar zeker ook als supporter. Als er weer eens mensen nodig zijn voor een klus in of rondom het gebouw prijkt Ronnie’s naam vaak bovenaan de lijst. Organisator van het boerenkooltoernooi en het voetbalgala en natuurlijk de “spreekstalmeester” van de vereniging.


 
Ronnie Brinkerhof is op zoveel vlakken actief binnen de vereniging dat wij als bestuur van de ABC ons heel goed kunnen vinden in deze keuze.

Wij feliciteren Ronnie van harte met de titel en hopen dat het de overige vrijwilligers binnen AZC (en zeker mensen die nog geen vrijwilliger zijn) aanspoort om zich in te (blijven) zetten voor de club.
Want zonder vrijwilligers is er geen verenigingsleven mogelijk !


Bestuur ABC (AZC BusinessClub)

Laatste nieuws:

Marc Jansen winnaar biertapwedstrijd

Op de zeer gezellige kantine medewerkers bijeenkomst gisteravond is Marc Jansen biertapkampioen van AZC geworden!

In een zinderende finale liet hij de 9 andere finalisten achter zich.

Uitslag AZC Biertapwedstrijden 2016 :

1.     Marc Jansen 85 pnt

2.     Clay Havenaar 81 pnt

3.     Patrick Govaers 76 pnt

4/5   Frans Harms/ Wijnand Calot 74 pnt
6.     Wim Verbeek 68 pnt

7.     Wim Zegers 65 pnt

8.     Marco Teunissen 64 pnt

9.     Christiaan Hassink 63 pnt

10.   Hesam Bouzelmad 59 pnt

Meer informatie over deze geslaagde avond en meer foto’s volgen zsm.

 

Op woensdag 24 februari organiseert AZC ism ZportZ een voetbalspellen dag op het AZC terrein.

Het gehele kunstgrasveld zal vol gezet worden met allemaal leuke voetbalspellen zoals een multi panna veld, een snelheidsmeter, een stropdas-schietpop en nog veel meer.

         

Speel jij in een G, F, E of D team van AZC en heb je zin om in de vakantie een leuke voetbaldag te beleven, meld je dan snel aan! Je mag ook een vriendje of vriendinnetje meenemen.

De kosten voor deze dag die zal duren tussen 10 tot 15 uur bedragen € 5,- pp.

Meld je aan via verenigingscoach@azczutphen.nl en vermeld daarbij je naam, in welk team je speelt, het telefoonnummer van je ouders en evt. naam en leeftijd van je introducé.

Klik hier voor de poster

 

 

 

 

 

Vrijdag 22 januari vond op het AZC terrein alweer de 4e Unicef Sponsorloop plaats.
Veel jeugdleden van AZC hadden hun goedgevulde sponsorenvelop meegenomen naar de kantine om deze daar om te ruilen voor een stempelkaart.
Na een korte uitleg en een indrukwekkend filmpje waarbij het belang van Unicef weer eens erg duidelijk werd gemaakt konden de lopers haast niet wachten om te beginnen.
Op muziek van Shakira werd er onder leiding van Maartje Hanhart begonnen met een warming up. Daarna gaf onze voorzitter Jose Luesink het startschot aan zo’n 70 lopers waaronder 3 spelers van het eerste. In de drie kwartier die er gelopen kon worden hield iedereen goed in gedachten dat AZC per rondje € 0,25 zou doneren want iedereen liep werkelijk de longen uit z’n lijf. De absolute recordhouder was Tom Kooyman van de E2. Hij liep maar liefst 18 rondjes rondom het eerste èn tweede veld. Hij ontving hiervoor een mooie voetbal.
Na de loop konden de spelers genieten van een welverdiend drankje en een broodje knak en werden er nog prijzen uitgereikt aan het team met de meeste deelnemers ( de leaguespelers ) en de loper die het meeste sponsorgeld had binnengehaald. Mika Buurmeier haalde bij sponsoren maar liefst € 155,- op en verdiende daarmee ook een mooie bal.
Hierna was het tijd voor de bingo. Diverse sponsoren hadden leuke prijzen beschikbaar gesteld zodat  bingo presentator Ruud Bonting de balletjes kon laten draaien.
Rond 20 uur was de avond ten einde en konden kinderen en ouders met een tevreden gevoel naar huis.
Dankzij de lopers en de opbrengst van de bingo kan de Unicefcommissie een bedrag van zo’n € 3000,- overmaken aan Unicef. Een fantastisch resultaat waar we met z’n allen weer erg trots op mogen zijn.
De Unicefcommissie dankt alle sponsoren, kantinemedewerkers en andere vrijwilligers die meegeholpen hebben aan deze avond.
De grootste dank gaat natuurlijk uit aan de jeugdspelers van AZC die zich weer fantastisch ingezet hebben voor Unicef.

De Unicefcommissie

 
 
 
 

Zaterdag 9 januari j.l. hebben we met een groot aantal jeugdtrainers en
coördinatoren van AZC een heuse loopclinic bijgewoond. Deze clinic vond plaats bij Atletiekvereniging Hanzesport, onze naaste verenigingsburen aan de Deventerweg.

Gerichte loopscholing is eigenlijk nog een grotendeels onbekend fenomeen
in onze voetbalopleiding en eigenlijk is dat raar want in de voetbalsport zoals wij die kennen,
behoren onze benen en voeten toch tot ons belangrijkste lichaamsinstrumentarium. Toch staan we er nog nauwelijks bij stil.

Derk Bril, vader van Sven, die bij onze B jeugd speelt, is trainer bij AV Hanzesport en hem hebben we bereid gevonden ons een kijkje te laten nemen in de wereld van de loopsport
en met name van de loopscholing. Hierbij legde hij ook nadrukkelijk de link naar de specifieke loopaspecten van de voetbalsport.
Na een boeiende videopresentatie waarin  Derk begrippen als rompstabiliteit en Core stability uit de doeken deed als belangrijke pijlers voor effectief spiergebruik, kregen we daarna nog een mooi stukje praktijk op de atletiekbaan. Hiertoe had Derk 2 van
zijn atleten ter beschikking die ons op prachtige wijze demonstreerden met welke oefeningen zoal het gebruik van de voorvoetkan worden ingezet voor een optimale krachtoverbrenging  . Of: hoe leer je harder lopen. (zie ook de foto's)

Al met al een zeer geslaagde clinic waarvoor we Derk en zijn helpers zeer erkentelijk zijn.
Voor AZC nu de mooie uitdaging om loopscholing een gerichte plek tegeven in de voetbalopleiding.

Alfons Rutten

Komende zondag zal wederom (alweer het 6e) Boerenkooltoernooi worden gehouden. Er hebben zich 105 deelnemers aangemeld. De spelers worden tussen 8.30 uur en 9.00 uur verwacht. Eerst het inschrijfgeld betalen (7,50 euro p.p.) daarna een kop koffie of thee. Dan spannend, toch even kijken bij wie je in het team zit.

De scheidsrechters worden om 9.00 uur in de commissiekamer verwacht.

Om kwart voor 10 willen we starten met de eerste wedstrijden. Iedereen speelt drie poulewedstrijden van een kwartier. De winnaar krijgt de punten, maar ….. wanneer mag je jezelf winnaar noemen? Na de poulewedstrijden zal er een afvalrace volgen met uiteindelijk tot gevolg de winnaar van het toernooi.

Om half twee volgt dan het overheerlijke stamppottenbuffet van slagerij Lammers. Voor onze vrienden die geen varkensvlees eten hebben we een runderrookworst klaar liggen.

Vanaf 3 uur zal er een oergezellig feest losbarsten met laten we zeggen een Hollands tintje.

Alle leden, sponsoren en vrienden van AZC zijn van harte welkom om als toeschouwer van het toernooi en/of als feestvierder in de middag aanwezig te zijn.

Jullie weten het nog? Het gaat in dit geval niet om de winst maar om de lach!

Tot zondag en veel plezier!

De organisatie

Op 5 en 6 februari 2016 viert c.v.de.Loltrappers weer hun jaarlijks carnavals weekend voor de leden van A.Z.C. en hun introducés. Op vrijdagavond is de grote feestavond wanneer prins Hansel afscheid neemt en wij een nieuwe prins verwelkomen. Muzikale ondersteuning is er van onze huisband Festival showband. Zij staan borg voor een goed stuk muzikaal genot met voor elke smaak wat wils. Het is een echte grote carnavals avond waar iedereen plezier heeft en mooi, gek of uniek verkleed is. Natuurlijk zijn er weer mooie (geld) prijzen te winnen als je wordt uitgekozen door de professionele jury. Ook houden wij een kleine verloting met aantrekkelijke prijzen. Ook hebben wij contacten met andere carnavalsverenigingen hier uit de regio . Enkele van deze zullen hun opwachting maken tijdens deze avond. Omdat feestvieren het belangrijkste is beperken wij het officiële gedoe tot een minimum.

De avond begint om 20.11 uur met de binnenkomst van de prins en zijn gevolg de raad van elf. Na het verwelkomen van de gastverenigingen komt de nieuwe prins z.s.m. binnen zodat wij daarna met het echte feest kunnen beginnen. Om 19.30 uur is de zaal en de bar open. Komt allen AZCer’s en neem gerust iemand mee, zodat iedereen kan zien hoe wij feest vieren. Daar staan we alom bekend. Dus noteer die datum:

VRIJDAG 5 FEBRUARI 2016 VANAF 20.11 UUR

VANAF 19.30 UUR ZAAL EN BAR OPEN !!

 

JEUGDCARNAVAL ZATERDAG 6 FEBRUARI

Op zaterdagmiddag 6 Februari van 14.11 uur is onze jeugdafdeling aan de beurt om een nieuwe prins of prinses te kiezen. Onze huidige prins zal aftreden en we zullen een nieuwe verwelkomen. Ook het jeugd carnaval is een feest op zich alles is gratis zoals drinken en eten wordt verzorgd door c.v.de.Loltrappers. Er worden spelletjes gespeeld en menig polonaise zal er gelopen worden met ondersteuning van de raad van elf. Ook als jij je mooi verkleedt kun je leuke prijzen winnen. Al met al belooft dit een leuke middag te worden die je niet mag missen .De kantine is om 13.30 uur open en aanvang 14.11 uur met binnenkomst van de jeugdprins en zijn adjudant en de grote prins en zijn raad van elf. Ouders komt allen met uw kinderen broertjes, zusjes ,vriendjes en vriendinnetjes iedereen is welkom.

Diegenen die gewend waren om een carnavalsmagazine te krijgen: m.i.v. dit jaar komt hij niet meer uit. Door verdere digitalisering waren wij van mening dat deze weinig toegevoegde waarde geeft aan het geheel. Wij hopen jullie allemaal te kunnen verwelkomen op 1 of 2 van onze evenementen.

Bestuur van c.v.de.Loltrappers

Allereerst wil ik jullie een heel gelukkig en gezond 2016 wensen. Het jaar 2015 ligt alweer achter ons.

Ik wil even  terugblikken naar 2015  maar daarna ook vooral  vooruit kijken.

Het afgelopen jaar is er weer  veel gebeurd.  AZC 1 is gepromoveerd naar de 2e klasse.  Na 30 jaar is het ons weer gelukt en daar zijn we super trots op.  Een fantastisch resultaat. Een mooiere apotheose was er aan het eind van het seizoen niet te bedenken. Ik weet zeker dat deze wedstrijd in het geheugen  staat van alle AZCers die deze zondagmiddag aanwezig waren. En dat waren er heel veel. Daarnaast was het ook voor met name de jeugdteams een goed voetbaljaar.  De Total Soccer methode en de interne trainersopleiding maakt dat steeds meer jeugd in aanraking komt met deze methode.

In de breedte groeien we steeds verder door qua ledenaantallen bij de voetballers.  Ook de G teams groeien. Inmiddels zitten we al op zo’n 35 jeugdleden bij de G en twee senioren G teams. Het Dames team is een samenwerking aangegaan met Eefde en dit verloopt uitstekend.

Naast het voetbal zijn er binnen AZC ook weer andere mooie resultaten behaald:
De sta tribune  die door de projectgroep accommodatie en sponsoring is gerealiseerd en financieel mede mogelijk gemaakt door de leden van de ABC. De tribune draagt dan ook de naam “ABC tribune”.  Een mooi project dat heel wat tegenslagen kende maar gelukkig geslaagd is. De reclameborden zijn bijna allemaal verkocht en de eerste doelpunten zijn al gevierd op de tribune.

De kantine commissie heeft weer fantastische resultaten behaald. Tijdens wedstrijden maar ook tijdens de vele activiteiten die er bij AZC georganiseerd worden, hebben ze het toch weer voor elkaar gespeeld om iedereen elke keer van een hapje en een drankje te voorzien.

De keuken heeft een kleine verbouwing ondergaan. Een nieuwe bakwand is aangebracht.

Commissie PR en communicatie is er het afgelopen seizoen, ondanks het feit dat ze zwaar onderbezet zijn, toch weer in geslaagd om de website bij te houden en ons prachtige magazine, de Pak Aan, uit te brengen. Daarnaast zijn we een aantal keren positief in de media gekomen.

Ook de commissie accommodatie heeft weer heel wat werkzaamheden verricht, balklaag vd sponsorborden op dak tribune vervangen, bewegwijzering voor de bezoekers en natuurlijk de werkzaamheden rondom de sta tribune.

Commissie Fair Play is tot een bredere taakopvatting gekomen. Niet alleen het beteugelen van ongewenst gedrag maar ook het ondernemen van preventieve acties  heeft de aandacht gekregen en wordt nader uitgewerkt.

Commissie hygiene zeker niet onbelangrijk. Elke 14 dagen wordt het complex schoongemaakt  door de werkgroep hygiene en Hans B zorgt voor de dagelijkse schoonmaak.

Ook door andere subcommissies ( Unicef, kleding, duurzaamheid ) en organisatoren van AZC evenementen ( torenstad, sixday, gala, boerenkool, klaverjassen )  is weer heel veel werk verricht het afgelopen seizoen.

En nu vooruit blikken:

In 2013 is er door AZC een nieuw en ambitieus beleidsplan gepresenteerd. Als we nu tot eind 2015 kijken naar dat plan kunnen we concluderen dat in ieder geval 1 belangrijk speerpunt is behaald AZC 1 speelt in de 2e klasse. De andere speerpunten behoeven nog steeds aandacht als we deze in 2018 gerealiseerd willen hebben. Daarnaast zijn er de afgelopen 2 jaar ook nieuwe ambities maar ook extra aandachtspunten ontstaan.
Wij hebben als bestuur geconstateerd dat het professioneel laten groeien van de vereniging steeds moeilijker wordt met alleen behulp van vrijwilligers. Wij zijn uiteraard ontzettend blij met onze vrijwilligers en hun inzet maar het plafond van kunnen is bereikt.  Als je vereniging zo groot wordt (860 leden en donateurs) dat het op het runnen van een bedrijf gaat lijken gaan er alarmbellen rinkelen.
Het bestuur heeft daarom besloten om van 1 december tot 1 augustus a.s een pilot aan te gaan met een verenigingscoach die werkzaamheden doet die ‘boven de verenigingswerkzaamheden ’ uitstijgen.  Het is een pilot die door Anno Waterlander wordt uitgevoerd en het kost de vereniging gedurende de pilot geen geld. Wij generen zelf geld bij particulieren of via sponsoring.  In juli worden de werkzaamheden van de verenigingscoach door het bestuur geëvalueerd en gaan we kijken of we de verenigingscoach officieel in dienst willen nemen. Mocht dit het geval zijn dan zullen we dit middels een extra ledenvergadering kenbaar maken.
De verenigingscoach zal zich de komende maanden voornamelijk bezig houden met het professionaliseren van de organisatie. In gesprekken met onze commissies zal hij de stand van zaken inventariseren, problemen oplossen en adviezen geven om de commissies nog beter te doen functioneren. De verenigingscoach brengt 2 wekelijks verslag uit aan het bestuur.
Ook heeft de verenigingscoach een actie opgezet waar ik nu op 1 januari 2016 de aftrap van mag geven.
De naam van actie  is: ‘AZC pakt tezamen aan’.  Het doel van deze actie is om de betrokkenheid te vergroten, betere samenwerking te creëren en het imago van AZC te verbeteren.
In 2016 staan de volgende speerpunten op het programma:

-de leden belronde. Het AZC belteam zal in januari en februari alle leden en donateurs van AZC bellen. Het doel hiervan is om de gegevens te controleren, om meningen en suggesties te vergaren om nieuwe vrijwilligers te werven  en om een aantal zaken onder de aandacht te brengen.

Actie Normen en Waarden:

Helaas is het nog niet voor iedereen binnen AZC duidelijk hoe wij ons dienen te gedragen binnen het veld, in de kantine en als we te gast zijn bij andere verenigingen. In 2016 willen we de basiswaarden herschrijven, helder maken en strakker gaan naleven.

-Duurzaamheid:

De planning is om in april een start te maken met de plaatsing van zonnepanelen. AZC wil haar duurzame verantwoordelijkheid nemen en ook profiteren van de financiële voordelen die het zelf energie opwekken oplevert.

-Gezellige (voorlichtingsbijeenkomsten ) voor vrijwilligers:

ipv de vrijwilligersavond zullen we nu gezellige maar ook informatieve bijeenkomsten organiseren voor kantine, voetbal en overige medewerkers. De eerste die op 12 februari gepland staat voor kantinemedewerkers zal bestaan uit voorlichting over het reilen en zeilen in de kantine en een biertapwedstrijd en wijnproeverij.

 -Jubileum:

het 100 jarig bestaan komt steeds dichterbij. De jubileumcommissie heeft al veel voorwerk verricht en zal in 2016 naar buiten treden met verschillende acties ten behoeve van het jubileum.

Samengevat:

Samen met alle AZC’ers willen wij ons voorbereiden op een mooie toekomst voor onze vereniging. Ik wil eindigen met een aantal woorden die weergeven waar het in een vereniging ( en zeker ook bij ons AZC ) om draait;

Ik kan dingen die jij niet kan
Jij kunt dingen die ik niet kan
Samen kunnen we alles aan
AZC pakt tezamen aan.

Gelukkig nieuwjaar!

 

 

Beste bar-, jeughonk- en keukenvrijwilliger,

Zoals onze voorzitter al aangaf in haar nieuwjaarstoespraak (zie website), zullen we dit jaar afwijken van de gebruikelijke vrijwilligersavond. In plaats daarvan komen er nu informatieve maar zeker ook gezellige bijeenkomsten, gesplist per afdeling ( voetbal/kantine/overig ). De eerste avond die ingepland staat is die voor ALLE kantinemedewerkers en vindt plaats op vrijdag 12 februari. Aanvang 19.30 uur.

Tijdens deze avond zal de kantinecommissie uitleg geven over het reilen en zeilen in de kantine. De volgende thema’s zullen o.a. behandeld worden:

  • Sleutel- en kluisprocedure

  • Bardiensten (hoe open ik de kantine, hoe vervang ik een tankbier, hoe werkt het kassasysteem etc.)

  • Muziek, TV (hoe werkt de muziekcomputer, aanzetten schermen tijdens dienst)

  • Keukendiensten (hoe werkt frituur, kassasysteem etc.)

Uiteraard is het ook mogelijk vragen te stellen.

Aansluitend op het informatieve gedeelte organiseren we de biertapwedstrijden en een wijnproeverij.

Word jij de beste biertapper van AZC?

Onder leiding van een professionele jury gaan we aan de slag. Na eerst een uitleg over hoe een biertje getapt moet worden, starten we met de wedstrijd. De jury beoordeeld het door jouw getapte biertje en uiteindelijk komt er naar meerdere rondes een winnaar. Hij of zij mag zich dan het komende jaar de beste biertapper van AZC noemen. Dit alles vindt uiteraard plaats onder het genot van een hapje en een drankje (de goed getapte biertjes moeten natuurlijk wel geproefd worden……! ).

Wat wordt de nieuwe huiswijn van AZC?

Ook aan onze wijnliefhebbers is gedacht. De huidige wijnen zitten al een tijdje in ons assortiment en we horen de laatste tijd vaker dat de smaak niet allemaal meer in goede aarde valt. Daarom organiseren wij samen met onze wijnleverancier Jansen Horeca een wijnproeverij. Diverse wijnen zullen de revue passeren. Uiteindelijk zullen wij zo onze nieuwe rode, rosé, droge en zoete wijn bepalen en die zullen vanaf dat moment ook geschonken gaan worden in de kantine. Uiteraard zullen de wijnen geserveerd worden met bijpassende lekkernijen.

Je zult begrijpen dat we graag inzichtelijk willen hebben wie er aanwezig is op deze avond. We verzoeken je dan ook vriendelijk om dit vòòr 10 februari door te geven via kantineazc@gmail.com.
Vermeld a.u.b. of je deel wilt nemen aan de biertapwedstrijden of aan de wijnproeverij.

 

We hopen alle kantinemedewerkers te mogen begroeten op vrijdag 12 februari 2016 om 19.30 uur in de kantine.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur en Kantinecommissie AZC

Geef je nog op voor het 6e Mixed Intern Boerenkooltoernooi 10 januari 2016!

Zondag 10 januari 2016 is weer zover! Voor de 6e keer wordt het AZC mixed intern boerenkooltoernooigehouden. Vorige keer was een groot succes, mooi weer, meer dan 100 voetbal(l)(st)ers, veel goals maar vooral heel gezellig en veel gelachen. Na het voetballen was er natuurlijk het overheerlijke stampottenbuffet van Slagerij Lammers. Vanaf 15.00 uur ging het dak er af. Wat een feest!

Ook dit jaar mogen alle seniorleden (AZC 1 t/m 7 zondag , zaterdag 2, 35+ teams en Vrouwen 1), spelers van de G-teams en spelers van de A-teams als ook niet spelende leden en donateurs, dames en heren mits zij de leeftijd van 17 jaar hebben bereikt, deelnemen. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 per deelnemende persoon.

De opzet is om net als vorig jaar er een gezellige dag van te maken waar niet alleen het voetbal maar ook het gezellig samen zijn voorop staan. Zie foto’s hieronder.

’s Morgens vanaf 8.30 uur is de kantine open. Spelers en speelsters worden ontvangen met een kopje koffie of thee.

De wedstrijden waarbij gespeeld wordt met teams van 6 tegen 6, starten om 9.30 uur en eindigen om 13.30 uur. Na het voetbal is er voor alle deelnemers een stamppottenbuffet. Vanaf ongeveer 15.00 uur is het feest. Wie dit keer het feest zal opluisteren is nog een verrassing.  

Inschrijven als spe(e)l(st)er kan bij jullie leider of via mail bij Jan Smit (g.smit@upcmail.nl) of Bert Landman (bertlandman@mac.com). Inschrijven kan nu nog! Betalen van het inschrijfgeld kan aan de leden van de organisatie, vanaf 8.30 uur op 10 januari tot vlak voor aanvang van de wedstrijden.

Omdat het een mixed toernooi is, is de indeling van de spelers in handen van de organisatie.

Geef je dus op….

Namens de organisatie,
Hein Franke

   

   

 
 
 
 

Onder auspiciën van de KNVB heeft bij vv AZC Zutphen een basis cursus voor KNVB vereniging scheidsrechters plaatsgevonden. Twee leden van vv Warnsveldseboys en 13 leden van vv AZC hebben de cursus de afgelopen vier maanden gevolgd. 3 avonden hebben de aspirant scheidsrechters onder begeleiding en toezicht van ervaren KNVB scheidsrechters wedstrijden moeten fluiten en vlaggen. Na afloop van de wedstrijden werden dan de verrichtingen besproken en verbeterpunten aangedragen. Door middel van bewegende beelden en voorbeelden uit de praktijd werd een stukje theorie onder de aandacht gebracht. Daarnaast hebben de deelnemers onder leiding van een praktijk begeleider ook bij de club wedstrijden gefloten. De vierde avond was uitsluitend gereserveerd voor een brede informatie wat de toekomstige scheidsrechters zoal tegen kunnen komen, en hoe zij daar het beste op konden anticiperen. Alle deelnemers hebben de cursus met goed gevolg afgesloten en waren allemaal geslaagd. Na afloop mochten alle trotse nieuwe verenigingscheidsrechters hun behaalde diploma van de KNVB docent Rutger Bekebrede in ontvangst nemen.

Voetbal vereniging AZC en vv Warnsveldeseboys kunnen hiermee beschikken over een mooi aantal gediplomeerde scheidsrechters die bij de club de thuiswedstrijden kunnen en mogen fluiten. De cursus werd door het wedstrijd secretariaat en de commissie voetbal van AZC o.l.v. Wiljo Leermakers gefaciliteerd en ondersteund.

Deelnemers: c.q. geslaagden:

Roy Verbeek, Peter Koopmans, Wim Hilbert, Jordy Becks, Bart Engelen, Henk Grubben, Felix Mulder, Beyhan Kayhan, Sven Bril, Mart Bouwmeester, Niels Robben, en namens de Warnveldse Boys: Titus Smit  & Ronald Schippers.

 
 
 
 

AZC 1 en 2 wensen u Prettige Feestdagen en een Gelukkig 2016.

                                                             

 

Op 22 januari 2016 organiseert de Unicef-commissie de Unicef Sponsor Loop. Het is alweer de 4e keer dat we met deze sponsorloop geld bij elkaar gaan lopen voor Unicef.
Unicef zorgt ervoor dat kinderen met minder mogelijkheden een beter leven krijgen.
Als je wilt weten waar we op 22 januari precies voor gaan lopen kijk dan eens op het Unicef-loop filmpje op You Tube ;  https://youtu.be/6vkdkYU0RjQ

 Inmiddels hebben al heel veel jeugdleden van AZC zich aangemeld om mee te lopen. Zij zijn nu druk bezig om sponsoren te zoeken en komen wellicht ook bij u aan de deur. Voor dit jaar geldt dat het alleen nog mogelijk is om een vast bedrag te sponsoren en het vriendelijke verzoek is om dit bedrag ook van te voren te betalen.

Omdat het niet meer mogelijk is om per rondje te sponsoren en we toch het wedstrijdelement willen behouden, doneert AZC ( de vrienden van de jeugd ) € 0,25 per gelopen rondje. Ook kunnen de lopers en teams die meedoen leuke prijzen winnen. Reden genoeg dus om veel geld op te halen maar ook om veel rondjes te lopen!!!!!

Heb jij je wel aangemeld maar nog geen sponsorenvelop? Neem dan snel contact op met je leider.
Heb jij je nog niet aangemeld maar wil je toch graag meedoen? Meld je dan alsnog aan via a.waterlander@zonnet.nl.

Het programma van 22 januari ziet er als volgt uit:

17.00 uur inschrijving in de kantine, voorlichting Unicef
17.20 uur warming up op het hoofdveld
17.30 uur start Unicefloop
18.15 uur einde Unicefloop
18.30 uur begin Bingo in de kantine
19.30 uur einde programma

Na de loop is er voor de deelnemers wat drinken en een broodje.
Voor de supporters verkopen we heerlijke snert ( van Gert ) en broodjes rookworst.

Wij hopen op een geslaagde Unicefloop met veel deelnemers, veel supporters en natuurlijk goed gevulde sponsorenveloppen!

De Unicefcommissie

 
 
 
 

De techniektraining voor de E-pupillen wordt hervat op 5 januari.

Meer......