24-01-2012 21:20

Afgelopen zaterdag 21 januari werd de jaarlijkse AZC Seniorendag gehouden. Vanaf half elf stroomde de kantine vol met ‘oudjes’. Een half uur later waren zo’n kleine 90 leden van de SCA aanwezig voor een gezellige dag samen in de AZC-kantine. Opvallend hierbij waren een groot aantal nieuwe gezichten.

Traditiegetrouw wordt er begonnen met een ledenvergadering. Voorzitter Johan Veerwater met zijn ‘rechterhand’ Toon Luijken laten op amusante en vlotte wijze de agendapunten passeren. Johan is vooral verheugd over de aanwas van nieuwe leden. De SCA telt bij aanvang van de Seniorendag 99 leden. Een record aantal in het bestaan van deze club voor oudjes. Toon doet nog een dringend beroep op de leden om de vacature van secretaris op te vullen.

Hierna is het de beurt aan Dori Voortman. Aan de hand van foto’s heeft Dori een vraaggesprek met Henk Becks. Prachtige oude foto’s passeren de revue. De SCA-leden krijgen spannende, leuke en soms emotionele verhalen te horen over zijn lange voetbalperiode bij AZC. Mooi is ook de interactie met een aantal van zijn voetbalmaatjes van toen. Vooral de vraag ‘wie Henk de best voetballer vindt met wie hij gevoetbald heeft’, levert vele reacties op. Namen als Henk Oolbekkink sr, Gertie Calot, Peter van Osch, Corry Lindemans worden genoemd. Maar één naam steekt er ver bovenuit: Henk ten Have! Dat dit initiatief van Dori zeer gewaardeerd wordt, blijkt uit het luid applaus na afloop van dit vraaggesprek.

Voordat de ‘hoofdact’ plaats vindt, is er eerst een korte drinkpauze. Stadsarcheoloog van Zutphen Michel Groothedde gaat een lezing/presentatie geven over het ontstaan van de stad Zutphen. Zoals Johan Veerwater al zei aan het begin van deze dag: ‘Geen Theo Pahlplatz, Edward Sturing of één of andere voetbalcoryfee. Maar een keer geheel iets anders!’ En inderdaad, voor de vele aanwezigen is het even wennen aan het idee. Echter als Michel begint aan zijn betoog wordt het muisstil. Een uur lang weet hij de SCA-leden te boeien met zijn oudheidkundige verhalen. Met behulp van indrukwekkende foto’s en tekeningen wordt het ontstaan van Zutphen fraai in beeld gebracht.

Als de klok richting half twee gaat en het koud/warm buffet van slagerij Lammers klaarstaat, moeten de maagjes gevuld worden. Dit jaar is het hun weer gelukt om een voortreffelijk en uitgebreid buffet voor te schotelen. Ook het barpersoneel hoeft zich niet te vervelen. Want bij een hapje eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Als de buikjes vol zijn, gaan velen nog even neuzen in mappen van het AZC-archief. Zo te zien en te horen vermaken de SCA-leden zich prima. Dan heeft voorzitter Veerwater nog enkele belangrijke mededelingen. Het 100e lid heeft zich aangemeld. Een mijlpaal in de geschiedenis van de SCA. De gelukkige is Mevrouw Voortman. En ……… het SCA-bestuur krijgt vers bloed. Reinier v.d. Kwast en Dori Voortman nemen beiden zitting in het SCA-bestuur. Hiermee krijgt de Seniorendag een mooi en passend slot.

Meer foto's onder Nieuws/foto's.

Freddie Burgers

23-01-2012 16:40

AZC is de kampioen van de voorbereiding. Dit is een veel gebruikte kreet binnen de vereniging. AZC heeft namelijk de gewoonte om goede resultaten neer te zetten tijdens de voorbereiding (afgezien van de voorbereiding op het huidige seizoen). Ook nu maakt AZC weer kans op deze titel. Vandaag wist het namelijk haar tweede wedstrijd in de winterstop te winnen. Waar vorige week derdeklasser Erica ’76 met 5-0 werd verslagen, moest vandaag de titelkandidaat in 4F, Eldenia, eraan geloven.  In Elden werd de plaatselijke trots met 1-3 verslagen.

Met zestien fitte spelers vertrok de ploeg van trainer René Knuiman richting Arnhem. Alleen de geblesseerden Tim Luijken, Nick Hagenbeek, Sjoerd Plagman en de met gezondheidsproblemen kampende Fouad Elkanouni ontbraken nog. Met de uitslag op het netvlies van de voorbereiding (1-5 verlies), wisten de AZC-ers dat zij vandaag vol aan de bak kunnen.
AZC begint goed aan de wedstrijd. Het laat de bal goed rond gaan en probeert voetballend bij het doel van Eldenia te komen. Toch is het Eldenia dat bij de eerste beste kans op voorsprong komt. Bij een aanval over rechts wordt er te veel ruimte geboden en matig gedekt waardoor de linkeraanvaller vrij bij de tweede paal kan inkoppen. AZC heeft het hierna even moeilijk, maar knokt zich goed terug in de wedstrijd. Eldinia geeft achterin erg veel ruimte weg en AZC maakt hier gretig gebruik van. Met name Thomas Oosterink duikt vaak de hoeken in, maar is helaas ongelukkig in zijn voortzettingen. Achterin wordt er vrijwel niets meer weggeven. Na ongeveer een half uur spelen komt AZC op gelijke hoogte. Na een goede voorzet probeert Roy Sluizeman bij de bal komen. Roy wordt echter op zeer onhandige wijze door een speler van Eldenia naar de grond verwerkt, waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Frank Buurmeijer houdt zijn hoofd koel en weet de bal via de keeper binnen te schieten. Vlak voor rust krijgt AZC nog een kans via Thomas om op voorsprong te komen. Na een uitstekende uittrap van Nardo Van den Broek kan Thomas alleen op het doel aflopen. Helaas wordt hij iets te veel gehinderd en schiet hij de bal tegen de keeper op. Met een 1-1 stand zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust lijkt AZC gelijk via Hesam Bouzelmad, na goed voorbereidend werk van invaller Kemal Koycu en Daan van Weele, te scoren. De scheidsrechter zag echter (op advies van de vandaag wel zeer scherp vlaggende assistent-scheidsrechter van Eldenia) dat Hesam in buitenspelpositie stond. Gelijk hierna krijgt Eldenia ook een grote kans, maar Nardo weet deze bal goed te pakken. Opvallend was dat de assistent-scheidsrechter van AZC, Gerrit Van der Wal, wel genegeerd werd. De wedstrijd wordt steeds fysieker. Beide ploegen schuwen de duels niet en leidt af en toe tot irritaties in beide kampen. Na een kwartier spelen in de tweede helft komt AZC op voorsprong. Jawed Ezafzafi weet meet een knappe bal Daan te bereiken die de bal vervolgens subtiel over de uitlopende doelman kopt. Na deze goal is AZC heer een meester en Eldenia goed op eigen helft vast te zetten. AZC krijgt in deze fase ook kansen. Zo besluit Sean Galdermans om een bal af te geven, terwijl voor eigen succes gaan een betere optie was geweest. In het laatste kwartier herpakt Eldenia zich en zet een slotoffensief in. Nardo kan zich in deze fase een paar keer onderscheiden met goede reddingen. In de allerlaatste minuut valt de definitieve beslissing. De uitstekend spelende Isaac Albino wordt door de doelman van Eldenia onderuit gehaald en AZC krijgt opnieuw een strafschop. Ditmaal mag Nardo zich over dit klusje ontfermen. Nardo stuurt de keeper de verkeerde hoek in en bepaalt zo de eindstand op 1-3.
AZC speelde al met al een prima wedstrijd en heeft laten zien dat het in het afgelopen half jaar veel progressie heeft geboekt. Waar in de voorbereiding nog vrij kansloos van dezelfde tegenstander werd verloren, liet AZC vandaag zien dat het uitstekend mee kan komen met de toppers uit de vierde klasse. Volgende week staat het laatste oefenduel op het programma. Tweedeklasser Columbia uit Apeldoorn komt dan op bezoek. Deze wedstrijd is echter onder voorbehoud, aangezien Columbia competitieverplichtingen heeft. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling AZC: Nardo Van den Broek; Özgür Aksan, Frank Buurmeijer, Ramon Dieperink, Tim Dieperink (Jawed Ezafzafi); Roy Sluizeman (Kemal Koycu), Isaac Albino, Bob Kok (Remco Reugebrink), Thomas Oosterink (Sean Galdermans); Hesam Bouzelmad en Daan van Weele. 

19-01-2012 19:16

Omdat er afgelopen zaterdag door heel veel jeugdleden ontzettend hard gelopen is voor Unicef zijn wij nu erg benieuwd naar de opbrengst. Wij verzoeken dan ook alle lopers om het geld bij je sponsoren op te halen en je envelop weer in te leveren. Dit kun je doen op :

Zaterdag 21 januari tussen 9.30 en 12.00 uur in de kantine

Zaterdag 28 januari tussen 9.00 en 13.00 uur in de kantine

Maandag 30 januari tussen 17.30 en 19.00 uur in het jeugdhonk

Na het inleveren van je enveloppe ontvang je een Unicef medaille.

Namens Unicef en natuurlijk onze jongens uit Benin danken wij alle lopers voor de fantastische inzet.
 

Nog even een belangrijke herinnering :

Zondag is de laatste fotomogelijkheid. Sta je nog niet op de foto, kom dan zondag tussen 11 en 12 naar het jeugdhonk van AZC.

17-01-2012 22:14

Vroeger was alles veel beter!!

Bent u 50 jaar of ouder? Dan mag u de seniorendag op zaterdag 21 januari niet missen. Het gevoel van ‘vroeger was alles veel beter’ zal deze dag overheersen. Prachtige verhalen over de ouwe vervlogen tijden zullen de revue passeren.

De zo langzamerhand traditionele seniorendag in januari begint altijd met een korte ‘ledenvergadering’. Hierna is er tijd voor een gastspreker. Tegen een uurtje of één kan men genieten van het uitgebreide en uitstekende koud/warm buffet van Slagerij Lammers. Als de buikjes vol zijn, kan onder genot van een drankje AZC-herinneringen opgehaald worden. Bladerend door de vele fotoboeken worden de voetbalverhalen steeds spannender en mooier.

Als u aanwezig wilt zijn op deze dag, moet u echter wel lid zijn van de Senioren Club AZC. Behalve de seniorendag wordt er tevens eens per jaar een uitje georganiseerd.

De contributie bedraagt € 20,00 per jaar, daar hoeft u het dus niet voor te laten.

Het bestuur van de S.C.A. bestaat momenteel uit:
Johan Veerwater – voorzitter;
Toon Luijken – penningmeester;
Vacant – secretaris (ontstaan door het plotseling overlijden van Gerard Limburg);
Jan Olyslager (lid);
Gerrit Bierhof (lid).

Mocht u nu belangstelling hebben, schroom dan niet om u aan te melden. Dit kunt u doen bij Toon Luijken.

Email: a.luyken@chello.nl
Telefoon: 0575-527634 en 06-18605377

17-01-2012 22:00

Zaterdag 14 januari - Onder winterse weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de AZC Unicef-dag georganiseerd. Centraal stond de Unicef-loop. Maar de jeugd hoefde niet alleen maar te lopen.Er was van alles te doen rondom het veld en in de kantine. Een prachtige fotopresentatie van de familie Heemskerk in Benin was te zien op het grote scherm. De Quiz 'pet op -petje af' vond de jeugd geweldig leuk. Een informatieve Unicef-film werd getoond. Alle jeugdleden konden vandaag op de foto voor het plaatjesboek, welke in maart verschijnt. En natuurlijk werd de cheque van het seizoen 2010-2011 overhandigd. De dag was een geweldig succes!

O ja!! Wie wil er nu niet in een plaatjesboek?? Jij staat nog niet op de foto?
Aanstaande zondag 22 januari worden er nog foto's gemaakt in het jeughonk. Zie bericht op de website.

Vele, vele foto's zijn er gemaakt. Hieronder treft u een korte fotoreportage.

Meer foto's kunt u zien onder nieuws/foto's.

Anno Waterlander verrichte 'de aftrap' voor de AZC-Unicef dag.

De kantine was afgeladen vol met jeugd en ouders.

Anno ontvangt uit handen van Hans van Rooden een prachtige foto van AZC E10 in Benin!

Voordat de lopers van start gaan, natuurlijk eerst een moderne warming up onder leiding van Harry Derks.

En dan eindelijk! De F-jeugd beginnen aan hun tocht der tochten!

Niet alleen enthousiasme bij de jeugd!!

Een heerlijke beloning krijgen alle jeugdspelers.

Het resultaat van het seizoen 2010-2011. Een cheque van 3600 euro.

Ook werd er - zoals u kunt zien - afgezien tijdens het lopen!!

Gelukkig kregen de kinderen regelmatig steun van hun vader of moeder.

Best wel spannend toch? Op de foto voor het AZC plaatjesboek.

Ook bij de AZC D-jeugd spat het enthousiasme er vanaf.

Inderdaad, duim omhoog. Even doorzetten en we zijn er bijna. Tocht volbracht!!

Natuurlijk moet de Unicef-commissie ook op de foto voor het boek!

16-01-2012 16:50

In de week van 21 mei 2012 vindt de jaarlijkse avondvierdaagse weer plaats. AZC doet hier al jarenlang aan mee. Ook dit jaar hopen wij weer van de partij te kunnen zijn. Maar daar zijn vrijwilligers voor nodig die dit oppakken en organiseren.

Momenteel zijn er drie mensen beschikbaar die willen helpen. Dit is niet genoeg.

Een aantal zaken moet geregeld worden:
- inschrijving bij de wandelclub Shrewsberry
- kinderen van AZC (mini's, F- en E-teams) moeten in de gelegenheid  worden gesteld zich op
  te geven.
- innen van geld van deelnemers
- begeleiders om mee te lopen
- vlaggendragers
- verzorgers voor drinken e.d

Vindt u het belangrijk dat AZC meeloopt en dat uw kind deel kan nemen aan de avondvierdaagse? Geef  u dan op om een handje te helpen.

Vele handen maken licht werk.


U kunt zich aanmelden bij:
José Luesink
jenkluesink@gmail.com
tlf. 0313-471775
06 83196035

Zonder vrijwilligers  is er geen avondvierdaagse voor de kinderen van AZC.

10-01-2012 19:30

Zondag 8 januari 2012, de 2e editie van het boerenkooltoernooi. In de aankondiging op de website was het al te lezen. Een belangrijk uitgangspunt binnen het beleidsplan van AZC is, dat AZC een voetbalvereniging wil zijn waar een ieder zich thuis voelt. Jongen, meisje, met of zonder beperking, blank of gekleurd, oud en jong, een ieder is welkom. Het boerenkooltoernooi is een uitgelezen mogelijkheid om dit uitgangspunt ten uitvoer te brengen.

Vanaf 9.30 begonnen de onderlinge voetbalwedstrijden. De ruim 150 deelnemers speelden in teams van 6 tegen 6. Deze teams waren ingedeeld door de organisatie. Zodoende speelden selectiespelers, spelers van de lagere seniorenteams, G-spelers, spelers van de A-junioren, speelsters van het damesteam en oud AZC-spelers gemengd met elkaar. Dit resulteerde in een leuk en sportief toernooi waarbij de verschillende teams van bijna gelijke sterkte waren. De onderlinge acceptatie binnen de teams en de teams ten opzichte van elkaar, was groot.

Zoals bij ieder voetbaltoernooi kwam er ook een winnaar uit de bus. Het team boerenkool, hoe kan het anders met deze naam, werd de winnaar na het nemen van strafschoppen. Na afloop konden zij, uit handen van Ronnie Brinkerhof en Jan Smit, in de volle kantine een mooie beker in ontvangst nemen.

Na het voetballen had de organisatie gezorgd voor een heerlijk stamppottenbuffet. Dit was weer uitstekend verzorgd door slagerij Lammers. Iedere speler kon zich te goed doen aan zuurkool of boerenkool met worst en spek en gezellig napraten over de gespeelde wedstrijden.

Iedereen lekker gesport en plezier beleefd en de buik goed gevuld. Dus was het tijd  voor muziek. De organisatie was er in geslaagd een zanger te strikken die echte meezingers ten gehore bracht. Dat binnen AZC goed gezongen kan worden, weet ik nu ook!

Een geweldig leuke activiteit die door de organisatie uitstekend is neergezet. Een activiteit die de onderlinge banden binnen de vereniging versterkt. Op naar een 3e editie.

Maarten Voortman

Foto's op de site bij: nieuws - foto's.

09-01-2012 23:10

Afgelopen zaterdag heeft een aantal D-spelers zich kunnen uitleven in de zaal van tafeltennisvereniging Hercules in Terborg waar een zevental prachtige tafels klaarstonden. Onder de bekwame leiding van tafeltennis-goeroe Wiljo Leermakers werden in hoog tempo een aantal oefeningen afgewerkt.


Enkelspel, dubbelspel en een oefening waarbij met tweetallen alle 7 tafels gebruikt moesten worden om een punt te kunnen scoren. Na een korte pauze met drinken en krenten bollen ging het programma verder om tenslotte te worden afgesloten met een “rond-de-tafel” variant waarbij ook het nodige van de conditie werd gevraagd.


Wiljo had zelfs nog gezorgd voor prijsjes voor alle deelnemers. Jesse Li bleek de beste op korte afstand gevolgd door Luuk Molewijk en Simon Pauli. Al met al een zeer geslaagde dag om het 2e gedeelte van het seizoen te beginnen.
Wiljo Leermakers hartelijk dank voor de organisatie!

Patrick Govaers

08-01-2012 20:51

Als we op zaterdag 18 februari het jeugdcarnaval en alle bezoeken aan bevriende verenigingen hebben gehad is het de beurt aan de volwassenen van AZC. Op zondag 19 februari wordt onze nieuwe prins gekozen en is feest wat de boventoon voert. Het bestuur van de Loltrappers heeft diverse verenigingen uit de regio uitgenodigd maar rekent vooral op jullie leden van AZC. Voor onze leden organiseren wij dit grootse carnavalsfeest. Het wordt een avond met veel leut en lol . De Loltrappers zullen er voor zorgen dat je een onvergetelijke  avond beleeft. De avond wordt muzikaal ondersteunt door: Heer en Meester.

Deze band is gespecialiseerd in feestmuziek. Daar zal het dus zeker niet aan liggen, goede feestzin moet je zelf meebrengen wij zorgen wel voor verhoging hiervan. Ook voor het natje en het droogje wordt gezorgd. Vrolijke mensen achter de bonnen verkoop , de bar en de Ballen van Jos zijn er weer (gesponsord door slagerij Lammers). Als het zover is en de nieuwe prins bekend wordt gemaakt werken we het officiële gedeelte zo snel mogelijk af zodat er volop feest kan worden gevierd. Aan de Loltrappers ligt het niet, maar jullie leden van AZC bepalen hoe het feest achteraf herinnerd wordt.
Introducees zijn welkom onder begeleiding van een AZC lid. De toegang is nog steeds gratis dus schroom niet en kijk of je nog verkleed kleren hebt om een prijs in de wacht te slepen van best verklede.Je valt bij ons pas echt op als je niet verkleed bent.

Programma zondag 19 februari:
- 19.30 uur zaal open
- 20.11 uur opening en binnenkomst prins en gevolg

Komt allen en maak er een feest van waar we met alle AZC’ers trots op kunnen zijn. Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v de Loltrappers
Jan Theunissen, 2e secretaris

08-01-2012 20:46

Het lijkt misschien wat vroeg maar schijn bedriegt over iets meer dan twee maanden is het alweer carnaval in het hele land. Wij van boven de rivieren kunnen geen carnaval vieren zeggen ze in het zuiden. Wij de Loltrappers, carnavalsvereniging van AZC,  hebben het tegendeel bewezen. Wij vieren al ruim 30 jaar carnaval op een onvervalste wijze.

Ook de jeugd wordt bij ons niet vergeten op zaterdag 18 februari wordt de 22e jeugdprins gekozen in onze residentie, de AZC kantine, die elk jaar weer wordt omgetoverd tot een waar feestparadijs. Aan de Loltrappers zal het zeker niet liggen zij zijn altijd paraat wanneer het nodig is. Carnaval voor de jeugd nieuwe stijl gaat het worden met discomuziek maar ook natuurlijk carnavalsmuziek. Dus er kan gedanst worden en menig polonaise zal er gelopen gaan worden. Als je wilt weten wie er onze nieuwe jeugdprins wordt dan moet je zeker op onze middag komen.

Ook zijn er weer prijzen te winnen voor diegenen die de moeite nemen om zich mooi te verkleden. Er zijn altijd kinderen die heel erg mooi en origineel zijn uitgedost.

Zet dus allemaal 18 februari  op de kalender zodat je niet vergeet wanneer het carnaval is de middag begint om 14.00 uur en is tegen 16.00uur weer afgelopen. Neem gerust vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes pappa's, mamma's opa's en oma's mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd we hebben. Bij AZC is iedereen welkom we zijn een grote voetbal familie maar staan ook ons mannetje als het op feestvieren aankomt.


Rest mij nog te eindigen met onze spreuk: Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v. de Loltrappers 
Jan Theunissen, 2e secretaris

07-01-2012 18:36

De kerstvakantie zit er weer op en dat betekent dat veel trainingen bij AZC vanaf maandag 9 januari weer van start gaan. Tijdens deze trainingen zal het jeugdhonk niet langer geopend zijn.Dit is besloten door de kantinecommissie in goed overleg met de commissie voetbal en het bestuur.

De belangrijkste reden voor de sluiting van het jeugdhonk op doordeweekse trainingsavonden is dat er vrijwel geen gebruik meer van werd gemaakt. De vrijwilligers die het jeugdhonk bemanden, hadden praktisch niks te doen. Mede hierdoor was het vrijwel onmogelijk om nog voldoende mensen te vinden voor het jeugdhonk tijdens de trainingen.

Als er op doordeweekse avonden wedstrijden worden gespeeld op het AZC-terrein, zal het jeugdhonk wel geopend zijn. Hierover zal goed overleg plaatsvinden tussen de kantinecommissie en de commissie voetbal.

Door de sluiting op doordeweekse avonden is ons jeugdhonk nauwelijks nog in gebruik. Vanwege de toenemende drukte op zaterdag – waardoor het jeugdhonk te klein werd – is enkele seizoenen geleden immers al besloten om gebruik te maken van de grote kantine. Bestuur en commissies beraden zich nu op een goede nieuwe bestemming voor het jeugdhonk. Ideeën hiervoor zijn welkom.

Het bestuur

06-01-2012 22:48

Zoals al eerder aangegeven willen we graag alle spelende leden in het voetbalplaatjesboek hebben.

Vandaar dat wij ook de senioren in de gelegenheid stellen om hun mooie koppie te laten fotograferen.

Dit kan op zondag 8 januari tussen 9.00 en 14.00 uur in het jeugdhonk van AZC.

Velen van jullie zullen deze dag al aanwezig zijn voor het boerenkooltoernooi dus dat valt dan mooi te combineren. Mocht je tussen de wedstrijden door even ( twee minuten ) tijd hebben, meld je dan even bij de ingang van het jeugdhonk bij één van de Unicefcommissieleden. Je krijgt dan een AZC shirt om aan te trekken en een nummer. Hiermee ga je naar binnen en volgt de instructies van de fotograaf.

Mocht er net een lange rij staan dan kom je gewoon later even terug. Dit moet vast wel lukken ergens tussen 9.00 en 14.00 uur!

Alvast bedankt voor de medewerking

De Unicefcommissie

06-01-2012 22:39

Hopelijk zijn jullie allemaal al heel ver met het verzamelen van sponsoren voor de Unicefloop. Zo niet ga dan de komende week nog even langs familie, buren, vrienden etc om zoveel mogelijk sponsoren binnen te halen. Mocht je om wat voor reden ook nog geen Unicefenvelop hebben ontvangen of heb je er misschien nog één extra nodig mail dan even naar a.waterlander@zonnet.nl.

Op 14 januari worden alle jeugdleden op de hieronder aangegeven tijdstippen verwacht op het AZC terrein. Jullie zullen worden voorgelicht in de kantine, op de foto worden gezet in het jeugdhonk en daarna of daarvoor ( C en B ) kunnen jullie je longen uit je lijf lopen tegen kinderarbeid in Benin.

De rondjes die jullie lopen zijn 500 meter en jullie hebben ongeveer een uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen en dus zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Unicef.  Meer informatie over het en hoe en wat met de envelop hoor je op 14 januari.

Programma:
F en League:  

8.45 aanwezig (kantine)
10.45 start Unicefloop
12.00 einde programma

E:                    
10.15 aanwezig (kantine)
12.15 start Unicefloop
13.30 einde programma

D en C4 (meisjes):
11.30 aanwezig (kantine)
13.30 start Unicefloop (samen met C, B en evt. A )
14.45 einde programma

A1 en A2:             
13.15 aanwezig
13.30-14.00 op de foto

C en B:               
13.00 aanwezig
13.15 aanvang Unicefloop
14.00-15.00 uur op de foto

Belangrijke mededelingen:
Om 12.00 uur zal er buiten voor de hoofdtribune de cheque ( met daarop de opbrengst van het vorig seizoen)  aan Unicef worden aangeboden.

De A1 en A2 zijn niet verplicht om mee te lopen maar mogen dat natuurlijk wel! De start is dan voor hun ook om 13.15 uur.

Op de foto voor het AZC voetplaatjesboek
Wij verzoeken iedereen om op tijd te komen en de aanwijzingen die er die dag gegeven worden gelijk op te volgen. Het fotograferen van alle jeugdspelers is veel werk en gebeurt volgens een strak tijdschema. Als je team opgeroepen wordt dien je hieraan gelijk gehoor te geven. Dit geldt ook voor de teamfoto’s en de inschrijving voor de loop.

Je dient de 14e te verschijnen in VOLLEDIG AZC tenue met daaroverheen een trainingspak. Er is geen gelegenheid tot omkleden en/of douchen.  De Unicefloop zal gedeeltelijk worden gelopen op stenen ondergrond dus het is aan te raden om op sportschoenen te lopen!

De foto’s die op deze dag gemaakt worden zullen enkel en alleen gebruikt worden voor een sticker in een voetbalplaatjesboek. Deze plaatjes zullen enkel en alleen worden verstrekt door AZC en/of de COOP. Mocht er bezwaar zijn tegen het fotograferen van uw kind dan kunt u dit middels een mail aan a.waterlander@zonnet.nl kenbaar maken. Uw kind zal dan niet op de foto komen.

Vrijwilliger bij AZC
Op deze dag zal er in de kantine een kraam staan met informatie over de verschillende vrijwilligersmogelijkheden binnen AZC. Kijkt u daar gerust rond, wellicht zit er wat bij voor u.

Wij zien jullie de 14e  graag op tijd, met de haartjes strak in de gel, in topconditie en met een envelop vol sponsors op het AZC terrein.


De Unicefcommissie


Voor vragen en/of opmerkingen: a.waterlander@zonnet.nl of  06-51614000

05-01-2012 10:25

Op woensdag 4 januari is bij AZC onder leiding van de SZO (Scheidsrechtersvereniging Zutphen e.o.) een pupillenscheidsrechterscursus gegeven aan geïnteresseerde jeugdspelers  van  AZC.

 

 

Er waren vijf docenten aanwezig die eerst  de zeven aankomende scheidsrechters: Marleen Molewijk, Jort landman. Danny Ooms, Joost Jonkers, Hugo Bobbink, Mart Bouwmeester, Ahmet Ozcimen op het veld uitleg gaven van belangrijke zaken zoals lopen, plaatsen innemen en veldindeling en veldoverzicht. Daarna werden olv de SZO docenten door de deelnemers wedstrijden gefloten van twee E elftallen die werden begeleid door Bert landman.

 

 

 

 

Alle aankomende scheidsrechters kwamen aan bod en werden beoordeeld op de uitleg gegeven mbt bepaalde beslissingen en kregen tevens belangrijke leermomenten aangegeven. Na afloop van de wedstrijdjes kregen alle docenten, E pupillen en  leerling-scheidsrechters warme chocolademelk en een broodje met warme worst, hetgeen zij na de felle koude middag wel hadden verdiend. Daarna gingen de E pupillen weer naar huis met een ervaring en extra training rijker in deze winterstopperiode.

In de kantine werd een presentatie vertoond waarin scheidsrechterlijke beslissingen en dwalingen uit belangrijke wedstrijden werden toegelicht. Op het eind werden drie teams samengesteld die aan de hand van stellingen meervoudige antwoorden kregen  voorgelegd. Met opsteken van a-b-c-d bordjes moeste zij aangeven welk antwoord volgens hen de juiste was. Het juiste antwoord werd toegelicht door de docenten. .

Na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat en bonuskaart van AZC. Met deze kaart kunnen de scheidsrechters in een jaar hun eigen voetbalschoenen verdienen met het leiden van wedstrijden bij de E en F pupillen van AZC.

Met complimenten voor de verzorging van deze dag door Wiljo Leermakers namen docenten en nieuwe scheidsrechters afscheid met de wens van de docenten “LAAT JE ZIEN EN HOREN” en veel succes de komende tijd.

Meer foto's onder nieuws/foto's/scheidsrechterscursus

02-01-2012 22:57

Met trots kunnen we mededelen dat wij erin geslaagd zijn om m.i.v. het volgend seizoen een nieuwe hoofdsponsor te presenteren.

Het contract met bouwbedrijf Temmink loopt aan het eind van dit seizoen af. Zodoende werd het voor de sponsorcommissie tijd om de onderhandelingen te openen. In een goed gesprek met Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink kwam naar voren dat hij i.p.v. verlenging van het hoofdsponsorschap liever subsponsor werd van AZC. Dit houdt in dat Temmink  op verschillende vlakken de club financieel blijft ondersteunen. In het nieuwe seizoen zullen we de precieze invulling van het subsponsorschap naar buiten brengen.

Omdat we vlak voor de kerstdagen rond waren met onze nieuwe hoofdsponsor kon de voorzitter van de sponsorcommissie het goede nieuws op de nieuwjaarsreceptie aan de leden bekend maken:
CINEMAJESTIC, de bioscoop van Zutphen, is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van AZC.

Mede-eigenaar van Cinemajestic en al jarenlang trouw supporter van AZC is Ron Gerrits. Cinemajestic is momenteel al op meerdere gebieden sponsor. Zo prijkt de naam van de bioscoop al groots op de tribune, zijn ze deelnemer in het JeugdSponsorPlan en sponsor van het tweede zaterdagteam. Tevens is Cinemajestic lid van de ABC en is Ron Gerrits bestuurslid van de ABC.  Al deze sponsoruitingen zullen blijven behalve het JSP. Hiervoor in de plaats komt nu dus het hoofdsponsorschap.
Omdat Ron  ook als hoofdsponsor  graag wat wil betekenen voor Unicef zal het eerste elftal van AZC vanaf het komend seizoen, in navolging van onze jeugd, ook “shirtsponsor” van Unicef worden.

Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe hoofdsponsor. Vooral ook omdat wij als vereniging verbonden worden met een bedrijf dat een zeer positieve en grootse uitstraling in Zutphen en omgeving heeft.

Wij danken Ron Gerrits van Cinemajestic maar ook Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink, voor hun medewerking aan een mooie toekomst voor AZC.

Daarnaast wensen wij alle AZC’ers een fantastisch 2012.

Sponsorcommissie

02-01-2012 22:42

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie op 1 januari, heeft Anno Waterlander bekend gemaakt wie de vrijwilliger van het  jaar is geworden van AZC.

Deze titel wordt ieder jaar uitgedeeld door de Businessclub van AZC. Het bestuur van de ABC heeft dit jaar de mening gevraagd van de leden van AZC. Vele stemmen zijn er binnengekomen en dit heeft geresulteerd in een spannende strijd tussen de genomineerden Wiljo Leermakers, Harry Derks, Ronnie Brinkerhof, Hans Berkenbosch en Gert Oosterink. Omdat het eigenlijk allemaal toppers zijn op gebied van vrijwilligerswerk binnen de vereniging,  heeft het bestuur van de ABC besloten om ze alle 5 uit te nodigen voor het ABC uitje van 2012.

Toch kan er maar één de titel, vrijwilliger van het jaar krijgen. In navolging van Harry Matser (2010) en Freddie Burgers (2011) is deze prestigieuze titel het komend jaar voor ……RONNIE BRINKERHOF.

Ronnie zet zich al jaren optimaal in voor alles wat maar nodig is. Op financieel vlak is Ron een belangrijke schakel maar ook op en rond het veld is hij vaak te vinden. Als scheidsrechter en voetballer, maar zeker ook als supporter. Als er weer eens mensen nodig zijn voor een klus in of rondom het gebouw prijkt Ronnie’s naam vaak bovenaan de lijst. Organisator van het boerenkooltoernooi en het voetbalgala en natuurlijk de “spreekstalmeester” van de vereniging.


 
Ronnie Brinkerhof is op zoveel vlakken actief binnen de vereniging dat wij als bestuur van de ABC ons heel goed kunnen vinden in deze keuze.

Wij feliciteren Ronnie van harte met de titel en hopen dat het de overige vrijwilligers binnen AZC (en zeker mensen die nog geen vrijwilliger zijn) aanspoort om zich in te (blijven) zetten voor de club.
Want zonder vrijwilligers is er geen verenigingsleven mogelijk !


Bestuur ABC (AZC BusinessClub)

Laatste nieuws:

Het bestuur heeft met Jeroen Hondelink overeenstemming bereikt om zijn aflopende contract met 1 jaar te verlengen. Jeroen gaat daarmee zijn 5e seizoen in als trainer van AZC 2.

 

Wij wensen Jeroen en spelersgroep veel succes.

 

Bestuur z.v.v. A.Z.C

Op donderdag 1 december jl. is mevrouw (Doortje) Wisseborn-Onstenk onverwachts, na een ongeval, op 75-jarige leeftijd overleden.

Wij verliezen in Doortje een trouwe en zeer positieve supportster en lid.

Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

 

 

Namens bestuur en leden AZC

Zondag 8 januari 2017 is weer zover! Voor de 7e keer wordt het AZC mixed intern boerenkooltoernooi gehouden. Vorige keer was een groot succes, mooi weer, meer dan 100 voetbal(l)(st)ers, veel goals maar vooral heel gezellig en veel gelachen. Na het voetballen was er natuurlijk het overheerlijke stampottenbuffet van Slagerij Lammers. Vanaf 15.00 uur ging het dak er af. Wat een feest!

Ook dit jaar mogen alle seniorleden (AZC 1 t/m 6 zondag, zaterdag 2, 35+ teams en Vrouwen 1), spelers van de G-teams en spelers van de A-teams als ook niet spelende leden en donateurs, dames en heren mits zij de leeftijd van 17 jaar hebben bereikt, deelnemen. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 per deelnemende persoon.

De opzet is om net als vorig jaar er een gezellige dag van te maken waar niet alleen het voetbal maar ook het gezellig samen zijn voorop staan. Zie foto’s hieronder.

’s Morgens vanaf 8.30 uur is de kantine open. Spelers en speelsters worden ontvangen met een kopje koffie of thee.

De wedstrijden waarbij gespeeld wordt met teams van 6 tegen 6, starten om 9.30 uur en eindigen om 13.30 uur. Na het voetbal is er voor alle deelnemers een stamppottenbuffet. Vanaf ongeveer 15.00 uur is het feest. Wie dit keer het feest zal opluisteren is nog een verrassing.

Inschrijven als spe(e)l(st)er kan bij jullie leider of via mail boerenkool2017@gmail.com . Inschrijven kan nu nog! Betalen van het inschrijfgeld kan aan de leden van de organisatie, vanaf 8.30 uur op 8 januari tot vlak voor aanvang van de wedstrijden.

Omdat het een mixed toernooi is, is de indeling van de spelers in handen van de organisatie.

Geef je dus op….

Namens de organisatie, ·Pieter Boxma

De ledenavond ‘nieuwe stijl’werd,vergelekenmet de jaarlijkse ledenvergadering van de afgelopen jaren op de maandagavond, goed bezocht. De reacties waren positief tot zeer positief. Reden voor het bestuur om hiermee door te gaan.

Het eerste deel van de Ledenavond bestond uit de jaarlijkse ledenvergadering waarin de formele zaken werden besproken: jaarverslag, financieel verslag, kascontrole commissie, begroting 2016-2017. 

De voorzitter van de commissie voetbal, Bert Landman, vertelde over een aantal veranderingen die op stapel staan. Zo zijn de benaming van de jeugdteams veranderd door de KNVB: mini’s is jeugd onder 7 (JO7), F (JO9), E (JO11), D (JO13). De KNVB is voornemens om volgend seizoen naar een nieuwe leeftijdsindeling  per jaar te gaan.

* Er wordt gebrainstormd over een nieuwe technische commissie en hun verantwoordelijkheden met daaronder een vijftal clusters. 

* De commissie voetbal is gericht op scheidsrechterszaken, verzorging, voetbal gerelateerde middelen, financien/begroting, Fair Play en uitwerking van de nieuwe opzet van commissie voetbal.

De verenigingscoach, Anno Waterlander, vertelde over zijn werkzaamheden van het afgelopen half jaar: In combinatie met zijn benoeming als buurtsportcoach heeft hij binnen AZC activiteiten opgepakt die vooral gericht zijn op de samenwerking (binnen AZC, met de gemeente, met de wijk etc), communicatie  (binnen AZC, informatie verstrekking en de communicatie en profilering naar buiten) en voortgang AZC (professionalisering, doe mee bij AZC, nieuwe website, webshop, jeugdraad, jeugdhonk en uitstraling, werving en behuisd, duurzaamheid, subsidies, geld genererende acties, nieuwe/vernieuwende activiteiten, hybride veld en nieuw contributie systeem).

Na de pauze de voetbalquiz. Deze werd af en toe onderbroken voor:

* Presentatie vrouwen en meidenvoetbal binnen AZC door Laura en Lieke. De dames vertelden met veel enthousiasme over hun werkzaamheden van de afgelopen weken om de meiden- en dames teams als volwaardige teams weer op de been te krijgen. Door een brainstormgroep bij elkaar te roepen zijn er veel waardevolle ideeën naar voren gebracht waardoor dit zijn vruchten af gaat werpen. Dames zijn zeer enthousiast en hebben weer alle vertrouwen in de toekomst.

 

v.v. AZC en Duurzaamheid door Harry Matser:

v.v. AZC duurzaam in 2018, AZC nul op de meter en euro’s op de bank. Start van het project in 2014. Doel: AZC verduurzamen, zonder dat vv AZC hoeft te investeren. 

Het bestuur heeft in 2015 toestemming gegeven voor de uitvoering van fase 1 van het duurzaamheidsplan.

Eerste projectresultaat:

*  LED verlichting in plafond kantine (zomer 2016)

*  Subsidie van 30% op investering van materiaal aangevraagd en ontvangen

*  SDE subsidie aangevraagd en ontvangen

*  Het plaatsen van 176 zonnepanelen, gepland vanaf donderdag 1 december 2016.
    (leden worden gevraagd hulp te bieden bij het plaatsen).

 

Vervolgens bood Gerton Daamen aan de voorzitter het eerste zonnepaneel aan.

*  Presentatie nieuwe website door Anno Waterlander.  Deze website is vereenvoudigd en logischer ingericht. De werkzaamheden aan de nieuwe website zijn bijna afgerond.

*  Ronnie Brinkerhof heeft verteld over het 100 jarig jubileum in 2018. Daar is een jubileumboekje aan verbonden. Bij het kopen van zo’n boekje (10 euro) kan men bij een flink aantal bedrijven, sponsoren, korting krijgen.

*  Een afgevaardigde van de bridge club heeft 120 nieuwe stoelen aangeboden voor de kantine. Dit is alvast het cadeau voor ons 100 jarig jubileum.

*  Tot slot werden de winnaars van de voetbalquiz in het zonnetje gezet en kom men nog nagenieten van een hapje en een drankje.

Al met al was het een geslaagde en gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar.

 

José Luesink

voorzitter v.v. AZC

De berichtgeving van zondag jl. in het NOS journaal heeft opnieuw tot onrust geleid waar het gaat over het al dan niet schadelijk zijn van rubbergranulaat voor de volksgezondheid. Wij begrijpen de onrust heel goed en willen u via dit artikel op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.   

Bandenbranchevereniging VACO heeft naast het onderzoek door de RIVM een eigen onderzoek opgestart naar de schadelijkheid van rubbergranulaatkorrels op kunstgrasvelden. De NOS mocht de resultaten van een aantal onderzoeken inzien van de VACO en berichtte hierover afgelopen zondag in de nieuwsuitzendingen.

Uit de landelijke resultaten van een aantal onderzoeken komt naar voren dat er een aantal stoffen zijn die de normen voor consumentenproducten zouden overschrijden. Op dit moment is de consumentennorm echter niet van toepassing op rubbergranulaat.  

Naar aanleiding van bovenstaande heeft de Gemeente Zutphen 28 november jl. gebeld met de Vereniging Sport en Gemeenten, GGD en de gemeente Apeldoorn.
Uit alle drie reacties kwam naar voren om te wachten op het onderzoek van het RIVM (planning is 15 december) en daarna pas in actie te komen.

Landelijk is op dit moment een werkgroep bezig van het ministerie van VWS, GGD, KNVB, RIVM en de Vereniging Sport en Gemeenten om scenario’s te bedenken, wat te doen bij welk resultaat. Bijvoorbeeld een scenario het valt tegen er is schadelijkheid voor de gezondheid, een scenario er is niets aan de hand of een scenario er is een op lange termijn en bij intensief gebruik een kleine kans op problemen voor de gezondheid. 

Vv AZC heeft zich ook aangemeld voor het onderzoek van de VACO en binnenkort zullen er monsters genomen van beide velden. De uitslag hiervan wordt vrij snel verwacht. 
 

Voorlopig  conformeren wij ons aan het advies van de Gemeente Zutphen en dat houdt in om het onderzoek van het RIVM af te wachten. Er kan gesport worden op de kunstgrasvelden. 

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen via verenigingscoach@azczutphen.nl .

Nadere informatie van RIVM is te vinden via: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/R/Rubbergranulaat

 

Namens het bestuur 

Anno Waterlander

Verenigingscoach AZC Zutphen

Onder begeleiding van Frank Buurmeijer mocht Akin Akdeniz als pupil van de week naar de wedstrijd van 27 november tegen SDOUC. Akin speelt in de JO11-5 en kwam bij AZC terecht omdat ik goed werd ontvangen en mijn vader heeft vroeger ook bij AZC gespeeld en het waren trouwens ook hele aardige trainers. Zijn favoriet bij AZC is: Said Bagci zondag 5 team, en zijn favoriete trainer: Harry Derks daar kan ik heel goed mee praten en leer ik veel van en de coach Yuksel Bulutl. Akin voetbalt inmiddels al vier jaar, vanaf de AZC league bij AZC. Naast fan van AZC is hij ook fan van Besiktas uit Turkije en natuurlijk Feijenoord uit Rotterdam. 

Beste leden,


Deze week is de laatste week dat u voor AZC punten kunt sparen bij de Jumbo. Bij elke besteding van € 10,- ontvangt u een sportpunt. Deze sportpunten kunt u toekennen aan een sportvereniging van uw keuze. Wij willen u natuurlijk vragen deze punten aan vv AZC te geven. Van de punten die we ophalen kunnen wij namelijk extra sport- en spelmaterialen voor de vereniging aanschaffen.

Hoe meer punten we verzamelen hoe groter het bedrag dat de vereniging kan besteden aan spel- en sportmaterialen. Aan het einde van de actie wordt per regio het beschikbare budget verdeeld over alle deelnemende sportverenigingen op basis van het aantal ontvangen punten. Het beschikbare budget voor Zutphen is € 6500,-

Via  https://www.jumbosparenvoorjesportvereniging.nl/vv-azc/sportpunten  kunt u de sportpunten direct aan AZC toekennen. U kunt uw gespaarde punten ook inleveren bij AZC. In het jeugdhonk kunt u ze op maandag t/m donderdag aan de verenigingscoach geven of anders in de brievenbus van de verenigingscoach deponeren.

Alvast hartelijk dank voor het meesparen voor onze sportvereniging! We hopen heel veel sportpunten binnen te halen zodat we weer een wens kunnen vervullen.

De spaaractie loopt t/m 6 december bij de Jumbo aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen.

 

Kijk hier voor de actuele tussenstand:

https://www.jumbosparenvoorjesportvereniging.nl/provincie/gelderland/?regio=61

Het bestuur heeft afgelopen week overeenstemming bereikt met René Knuiman om zijn aflopende contract met 1 jaar te verlengen. Met deze verlenging gaat René Knuiman het 7e seizoen in als hoofdtrainer van AZC 1.

Wij wensen René en spelersgroep veel succes.

 

Bestuur z.v.v. A.Z.C.

Na 15 jaar neemt Dirk Boxma afscheid van de torenstadcommissie. 
 
Dirk heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger en heel veel werk en tijd besteed aan onze commissie .
Ook neemt Henk Grubben afscheid na 10 jaar.  De commissie is op zoek naar 2 nieuwe leden om dit jeugdtoernooi voort te kunnen zetten.
 
Dirk en Henk bedankt voor jullie enorme inzet!
 
De torenstadcommissie
 
 
 
 

Speciaal voor alle basisscholieren van 6 jaar en ouder uit Zutphen organiseert de buurtsportcoach van vv AZC om de week op woensdagmiddag een voetbalspelmiddag.

De voetbalspelmiddag vindt plaats op Sportpark Hanzepark (achter de Hanzehal )

Verschillende opblaasspellen worden geplaatst en onder leiding van ervaren begeleiders bieden we de basis schooljeugd van Zutphen een sportieve middag.

De voetbalspelmiddag duurt van 13 uur tot 15.30 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door het Rabobank coöperatiefonds.

Data voetbalspelmiddagen 2016 :

Woensdag 23-11
Woensdag  7-12
Woensdag 21-12

De data van de voetbalspelmiddagen in 2017 zijn nog niet bekend.

De kosten bedragen € 2,50 per keer (incl. ranja ).
Een voordeel/stempel kaart voor 10 deelnames kost € 20,-.

Voor meer info mail naar verenigingscoach@azczutphen.nlof bel 06-51614000.

Op zaterdag 17 december zal het 12e Voetbalgala van AZC plaatsvinden. Dit jaar zullen de volgende verkiezingen plaatsvinden. Het talent van AZC, de beste dame, de beste speler van AZC-3, van AZC-2 en van AZC-1. Met uitzondering van het talent, kunnen leden, donateurs en sponsoren hun voorkeursstem uitbrengen op de spelers die genomineerd zijn.

De genomineerden zijn:

AZC-1: Sean Galdermans, Frank Buurmeijer, Quinten Joseph

AZC-2: Mark Leest, Roy Sluizeman, Ronahi Aksan

AZC-3: Tonny Rozeboom, Jerrel Heuvelink, Appie El Bouchehati

Dames: Destiny Meuleman, Wendy Helmsing, Lieke Goedheer

Je mag één stem per categorie uitbrengen. Dit kun je doen door vanaf vandaag je voorkeursstemmen door te mailen aan Azcgala2016@hotmail.com. Of je kunt vanaf donderdagavond 17 november gebruik maken van de stemformulieren die op de keukenbar liggen. Het volledig ingevulde formulier graag deponeren in de blauwe houten postbus op de keukenbar.

Inmiddels is de kaartverkoop ook in volle gang. Voor degenen die nog geen kaarten hebben gekocht. Er zijn nog kaarten te koop bij Wim Verbeek, Lieke Goedheer. Nick Hagenbeek en Pieter Boxma. Let wel; er worden beperkt kaarten verkocht en op is op!

Denk aan de juiste kleding. Voor de best geklede man en vrouw heeft onze sponsor John & Nina Mode mooie prijzen beschikbaar gesteld.

Het bestuur wil periodiek d.m.v. een artikel “van de bestuurstafel” haar leden informeren over de stand van zaken binnen AZC.

Ledenavond, 25 november as

We willen de algemene ledenvergadering in een nieuw jasje gieten, door het onderdeel te laten zijn van een gezellige en inspirerende ledenavond. Deze avond zal plaatsvinden op vrijdag 25 november as, kantine is vanaf 19.30 uur open en de avond start om 20.00 uur. Een korte tijd zal aan de algemene ledenvergadering worden besteed, daarnaast zal de nieuwe AZC website getoond worden en is een leuke avond georganiseerd, inclusief voetbalquiz.

Dames / meidenvoetbal bij AZC

Het aantal dames en meiden (B) is vorig seizoen sterk afgenomen waardoor het niet meer mogelijk was om een eigen Dames 1 en een Meiden B te formeren. Het bestuur en de commissievoorzitters zijn het unaniem eens met het feit dat deze ontwikkeling ongewenst is. We moeten meer investeren om het dames en meidenvoetbal binnen AZC te stimuleren en te promoten. Daardoor is een brainstormsessie belegd met aantal ouders, trainers, leden commissie voetbal, spelers Dames 1 en het bestuur hoe we dit binnen AZC vorm kunnen gaan geven. Daaruit is een actieve werkgroep ontstaan die met input van de dames en meiden zelf, een plan van aanpak zal gaan maken. De eerste aanzet zal gepresenteerd worden op de ledenavond, vrijdag 25 november, waar een ieder van harte welkom is.

Duurzaamheid …, zonnepanelen bij AZC

Begin dit jaar is door AZC subsidie aangevraagd voor een duurzaam AZC. Hiervoor is door de werkgroep Duurzaamheid een heel plan van aanpak opgesteld (met verschillende fasen), waar onder andere het nieuwe plafond in de kantine (met LED verlichting) deel vanuit maakte. Voor het eind van dit jaar zullen een groot aantal zonnepanelen op het dak van de tribune geïnstalleerd worden, zodat we (grotendeels) in onze eigen energie kunnen voorzien.

Verenigingscoach en bereikbaarheid

De verenigingscoach zal zijn activiteiten en resultaten toelichten tijdens de ledenavond. De verenigingscoach, Anno Waterlander is op maandag en dinsdag van 9 uur tot 20 uur en op woensdag en donderdag van 9 uur tot 18 uur aanwezig in het jeugdhonk van AZC. Als er vragen/suggesties zijn kun je hem altijd aanspreken. Anno is bereikbaar per mail verenigingscoach@azczutphen.nl of telefonisch 06-51614000.

Voetballen op kunstgras

Het bestuur heeft afgelopen periode veelvuldig contact gehad met de gemeente Zutphen (eigenaar van de velden), de KNVB, de GGD, RIVM en de overige Zutphense veldsportverenigingen over het voetballen op kunstgras en de mogelijke gezondheidsrisico’s daarbij. Alle verenigingen hanteren hetzelfde uitgangspunt: het advies van de gemeente Zutphen, KNVB, RIVM op te volgen en het voetballen op kunstgras te continueren. Mocht er aanvullende informatie komen, dan zullen wij via de website onze leden (blijven) informeren.

 

Het Bestuur vv AZC

Het bestuur van AZC nodigt alle leden uit voor de AZC Ledenavond, die zal worden gehouden op vrijdagavond 25 november aanstaande, aanvang 20.00 uur. Kantine is vanaf 19.30 uur geopend.

Het is een avond van gezellig samen zijn, met de Algemene ledenvergadering als onderdeel. Naast de officiële ALV willen we u een aantal nieuwe zaken presenteren. Ook spelen we ( met koppels ) een leuke voetbalquiz.
Op deze speciale ledenavond geven we ook speciale korting op de drankjes. Fris, bier en wijn voor € 1,50 per glas.
De avond duurt tot 23.45 uur.

Hieronder treft u de volledige agenda aan. Vanaf 19.30 uur liggen de relevante stukken, die betrekking hebben op de ALV, ter inzage.

AGENDA:··1. Opening (voorzitter)

 

2. Algemene Ledenvergadering

a.         Goedkeuring en vaststelling notulen Algemene Ledenvergadering, d.d. 30 november 2015 (ligt ter inzage)

                             b.        Presentatie voorzitter commissie voetbal

c.         Presentatie verenigingscoach

d.         Jaarverslag bestuur en commissies 2015-2016 (ligt ter inzage)

e.         Financieel jaarverslag (penningmeester)

f.          Verslag en verkiezing kascontrolecommissie

g.         Begroting 2016-2017 (penningmeester)

h.         Rondvraag

 

3. Voetbalquiz. Deze zal af en toe onderbroken worden voor o.a. ;

 

-        Presentatie vrouwen en meidenvoetbal binnen AZC (Laura/Lieke)

-        Presentatie nieuwe website AZC

-        Nieuws over het jubileum ( met presentatie jubileumboekje )

-        Aanbieden nieuwe stoelen

 

Wij hopen u te treffen op deze ledenvergadering nieuwe stijl.

 

Bestuur vv AZC

Meer......