24-01-2012 21:20

Afgelopen zaterdag 21 januari werd de jaarlijkse AZC Seniorendag gehouden. Vanaf half elf stroomde de kantine vol met ‘oudjes’. Een half uur later waren zo’n kleine 90 leden van de SCA aanwezig voor een gezellige dag samen in de AZC-kantine. Opvallend hierbij waren een groot aantal nieuwe gezichten.

Traditiegetrouw wordt er begonnen met een ledenvergadering. Voorzitter Johan Veerwater met zijn ‘rechterhand’ Toon Luijken laten op amusante en vlotte wijze de agendapunten passeren. Johan is vooral verheugd over de aanwas van nieuwe leden. De SCA telt bij aanvang van de Seniorendag 99 leden. Een record aantal in het bestaan van deze club voor oudjes. Toon doet nog een dringend beroep op de leden om de vacature van secretaris op te vullen.

Hierna is het de beurt aan Dori Voortman. Aan de hand van foto’s heeft Dori een vraaggesprek met Henk Becks. Prachtige oude foto’s passeren de revue. De SCA-leden krijgen spannende, leuke en soms emotionele verhalen te horen over zijn lange voetbalperiode bij AZC. Mooi is ook de interactie met een aantal van zijn voetbalmaatjes van toen. Vooral de vraag ‘wie Henk de best voetballer vindt met wie hij gevoetbald heeft’, levert vele reacties op. Namen als Henk Oolbekkink sr, Gertie Calot, Peter van Osch, Corry Lindemans worden genoemd. Maar één naam steekt er ver bovenuit: Henk ten Have! Dat dit initiatief van Dori zeer gewaardeerd wordt, blijkt uit het luid applaus na afloop van dit vraaggesprek.

Voordat de ‘hoofdact’ plaats vindt, is er eerst een korte drinkpauze. Stadsarcheoloog van Zutphen Michel Groothedde gaat een lezing/presentatie geven over het ontstaan van de stad Zutphen. Zoals Johan Veerwater al zei aan het begin van deze dag: ‘Geen Theo Pahlplatz, Edward Sturing of één of andere voetbalcoryfee. Maar een keer geheel iets anders!’ En inderdaad, voor de vele aanwezigen is het even wennen aan het idee. Echter als Michel begint aan zijn betoog wordt het muisstil. Een uur lang weet hij de SCA-leden te boeien met zijn oudheidkundige verhalen. Met behulp van indrukwekkende foto’s en tekeningen wordt het ontstaan van Zutphen fraai in beeld gebracht.

Als de klok richting half twee gaat en het koud/warm buffet van slagerij Lammers klaarstaat, moeten de maagjes gevuld worden. Dit jaar is het hun weer gelukt om een voortreffelijk en uitgebreid buffet voor te schotelen. Ook het barpersoneel hoeft zich niet te vervelen. Want bij een hapje eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Als de buikjes vol zijn, gaan velen nog even neuzen in mappen van het AZC-archief. Zo te zien en te horen vermaken de SCA-leden zich prima. Dan heeft voorzitter Veerwater nog enkele belangrijke mededelingen. Het 100e lid heeft zich aangemeld. Een mijlpaal in de geschiedenis van de SCA. De gelukkige is Mevrouw Voortman. En ……… het SCA-bestuur krijgt vers bloed. Reinier v.d. Kwast en Dori Voortman nemen beiden zitting in het SCA-bestuur. Hiermee krijgt de Seniorendag een mooi en passend slot.

Meer foto's onder Nieuws/foto's.

Freddie Burgers

23-01-2012 16:40

AZC is de kampioen van de voorbereiding. Dit is een veel gebruikte kreet binnen de vereniging. AZC heeft namelijk de gewoonte om goede resultaten neer te zetten tijdens de voorbereiding (afgezien van de voorbereiding op het huidige seizoen). Ook nu maakt AZC weer kans op deze titel. Vandaag wist het namelijk haar tweede wedstrijd in de winterstop te winnen. Waar vorige week derdeklasser Erica ’76 met 5-0 werd verslagen, moest vandaag de titelkandidaat in 4F, Eldenia, eraan geloven.  In Elden werd de plaatselijke trots met 1-3 verslagen.

Met zestien fitte spelers vertrok de ploeg van trainer René Knuiman richting Arnhem. Alleen de geblesseerden Tim Luijken, Nick Hagenbeek, Sjoerd Plagman en de met gezondheidsproblemen kampende Fouad Elkanouni ontbraken nog. Met de uitslag op het netvlies van de voorbereiding (1-5 verlies), wisten de AZC-ers dat zij vandaag vol aan de bak kunnen.
AZC begint goed aan de wedstrijd. Het laat de bal goed rond gaan en probeert voetballend bij het doel van Eldenia te komen. Toch is het Eldenia dat bij de eerste beste kans op voorsprong komt. Bij een aanval over rechts wordt er te veel ruimte geboden en matig gedekt waardoor de linkeraanvaller vrij bij de tweede paal kan inkoppen. AZC heeft het hierna even moeilijk, maar knokt zich goed terug in de wedstrijd. Eldinia geeft achterin erg veel ruimte weg en AZC maakt hier gretig gebruik van. Met name Thomas Oosterink duikt vaak de hoeken in, maar is helaas ongelukkig in zijn voortzettingen. Achterin wordt er vrijwel niets meer weggeven. Na ongeveer een half uur spelen komt AZC op gelijke hoogte. Na een goede voorzet probeert Roy Sluizeman bij de bal komen. Roy wordt echter op zeer onhandige wijze door een speler van Eldenia naar de grond verwerkt, waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Frank Buurmeijer houdt zijn hoofd koel en weet de bal via de keeper binnen te schieten. Vlak voor rust krijgt AZC nog een kans via Thomas om op voorsprong te komen. Na een uitstekende uittrap van Nardo Van den Broek kan Thomas alleen op het doel aflopen. Helaas wordt hij iets te veel gehinderd en schiet hij de bal tegen de keeper op. Met een 1-1 stand zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust lijkt AZC gelijk via Hesam Bouzelmad, na goed voorbereidend werk van invaller Kemal Koycu en Daan van Weele, te scoren. De scheidsrechter zag echter (op advies van de vandaag wel zeer scherp vlaggende assistent-scheidsrechter van Eldenia) dat Hesam in buitenspelpositie stond. Gelijk hierna krijgt Eldenia ook een grote kans, maar Nardo weet deze bal goed te pakken. Opvallend was dat de assistent-scheidsrechter van AZC, Gerrit Van der Wal, wel genegeerd werd. De wedstrijd wordt steeds fysieker. Beide ploegen schuwen de duels niet en leidt af en toe tot irritaties in beide kampen. Na een kwartier spelen in de tweede helft komt AZC op voorsprong. Jawed Ezafzafi weet meet een knappe bal Daan te bereiken die de bal vervolgens subtiel over de uitlopende doelman kopt. Na deze goal is AZC heer een meester en Eldenia goed op eigen helft vast te zetten. AZC krijgt in deze fase ook kansen. Zo besluit Sean Galdermans om een bal af te geven, terwijl voor eigen succes gaan een betere optie was geweest. In het laatste kwartier herpakt Eldenia zich en zet een slotoffensief in. Nardo kan zich in deze fase een paar keer onderscheiden met goede reddingen. In de allerlaatste minuut valt de definitieve beslissing. De uitstekend spelende Isaac Albino wordt door de doelman van Eldenia onderuit gehaald en AZC krijgt opnieuw een strafschop. Ditmaal mag Nardo zich over dit klusje ontfermen. Nardo stuurt de keeper de verkeerde hoek in en bepaalt zo de eindstand op 1-3.
AZC speelde al met al een prima wedstrijd en heeft laten zien dat het in het afgelopen half jaar veel progressie heeft geboekt. Waar in de voorbereiding nog vrij kansloos van dezelfde tegenstander werd verloren, liet AZC vandaag zien dat het uitstekend mee kan komen met de toppers uit de vierde klasse. Volgende week staat het laatste oefenduel op het programma. Tweedeklasser Columbia uit Apeldoorn komt dan op bezoek. Deze wedstrijd is echter onder voorbehoud, aangezien Columbia competitieverplichtingen heeft. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling AZC: Nardo Van den Broek; Özgür Aksan, Frank Buurmeijer, Ramon Dieperink, Tim Dieperink (Jawed Ezafzafi); Roy Sluizeman (Kemal Koycu), Isaac Albino, Bob Kok (Remco Reugebrink), Thomas Oosterink (Sean Galdermans); Hesam Bouzelmad en Daan van Weele. 

19-01-2012 19:16

Omdat er afgelopen zaterdag door heel veel jeugdleden ontzettend hard gelopen is voor Unicef zijn wij nu erg benieuwd naar de opbrengst. Wij verzoeken dan ook alle lopers om het geld bij je sponsoren op te halen en je envelop weer in te leveren. Dit kun je doen op :

Zaterdag 21 januari tussen 9.30 en 12.00 uur in de kantine

Zaterdag 28 januari tussen 9.00 en 13.00 uur in de kantine

Maandag 30 januari tussen 17.30 en 19.00 uur in het jeugdhonk

Na het inleveren van je enveloppe ontvang je een Unicef medaille.

Namens Unicef en natuurlijk onze jongens uit Benin danken wij alle lopers voor de fantastische inzet.
 

Nog even een belangrijke herinnering :

Zondag is de laatste fotomogelijkheid. Sta je nog niet op de foto, kom dan zondag tussen 11 en 12 naar het jeugdhonk van AZC.

17-01-2012 22:14

Vroeger was alles veel beter!!

Bent u 50 jaar of ouder? Dan mag u de seniorendag op zaterdag 21 januari niet missen. Het gevoel van ‘vroeger was alles veel beter’ zal deze dag overheersen. Prachtige verhalen over de ouwe vervlogen tijden zullen de revue passeren.

De zo langzamerhand traditionele seniorendag in januari begint altijd met een korte ‘ledenvergadering’. Hierna is er tijd voor een gastspreker. Tegen een uurtje of één kan men genieten van het uitgebreide en uitstekende koud/warm buffet van Slagerij Lammers. Als de buikjes vol zijn, kan onder genot van een drankje AZC-herinneringen opgehaald worden. Bladerend door de vele fotoboeken worden de voetbalverhalen steeds spannender en mooier.

Als u aanwezig wilt zijn op deze dag, moet u echter wel lid zijn van de Senioren Club AZC. Behalve de seniorendag wordt er tevens eens per jaar een uitje georganiseerd.

De contributie bedraagt € 20,00 per jaar, daar hoeft u het dus niet voor te laten.

Het bestuur van de S.C.A. bestaat momenteel uit:
Johan Veerwater – voorzitter;
Toon Luijken – penningmeester;
Vacant – secretaris (ontstaan door het plotseling overlijden van Gerard Limburg);
Jan Olyslager (lid);
Gerrit Bierhof (lid).

Mocht u nu belangstelling hebben, schroom dan niet om u aan te melden. Dit kunt u doen bij Toon Luijken.

Email: a.luyken@chello.nl
Telefoon: 0575-527634 en 06-18605377

17-01-2012 22:00

Zaterdag 14 januari - Onder winterse weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de AZC Unicef-dag georganiseerd. Centraal stond de Unicef-loop. Maar de jeugd hoefde niet alleen maar te lopen.Er was van alles te doen rondom het veld en in de kantine. Een prachtige fotopresentatie van de familie Heemskerk in Benin was te zien op het grote scherm. De Quiz 'pet op -petje af' vond de jeugd geweldig leuk. Een informatieve Unicef-film werd getoond. Alle jeugdleden konden vandaag op de foto voor het plaatjesboek, welke in maart verschijnt. En natuurlijk werd de cheque van het seizoen 2010-2011 overhandigd. De dag was een geweldig succes!

O ja!! Wie wil er nu niet in een plaatjesboek?? Jij staat nog niet op de foto?
Aanstaande zondag 22 januari worden er nog foto's gemaakt in het jeughonk. Zie bericht op de website.

Vele, vele foto's zijn er gemaakt. Hieronder treft u een korte fotoreportage.

Meer foto's kunt u zien onder nieuws/foto's.

Anno Waterlander verrichte 'de aftrap' voor de AZC-Unicef dag.

De kantine was afgeladen vol met jeugd en ouders.

Anno ontvangt uit handen van Hans van Rooden een prachtige foto van AZC E10 in Benin!

Voordat de lopers van start gaan, natuurlijk eerst een moderne warming up onder leiding van Harry Derks.

En dan eindelijk! De F-jeugd beginnen aan hun tocht der tochten!

Niet alleen enthousiasme bij de jeugd!!

Een heerlijke beloning krijgen alle jeugdspelers.

Het resultaat van het seizoen 2010-2011. Een cheque van 3600 euro.

Ook werd er - zoals u kunt zien - afgezien tijdens het lopen!!

Gelukkig kregen de kinderen regelmatig steun van hun vader of moeder.

Best wel spannend toch? Op de foto voor het AZC plaatjesboek.

Ook bij de AZC D-jeugd spat het enthousiasme er vanaf.

Inderdaad, duim omhoog. Even doorzetten en we zijn er bijna. Tocht volbracht!!

Natuurlijk moet de Unicef-commissie ook op de foto voor het boek!

16-01-2012 16:50

In de week van 21 mei 2012 vindt de jaarlijkse avondvierdaagse weer plaats. AZC doet hier al jarenlang aan mee. Ook dit jaar hopen wij weer van de partij te kunnen zijn. Maar daar zijn vrijwilligers voor nodig die dit oppakken en organiseren.

Momenteel zijn er drie mensen beschikbaar die willen helpen. Dit is niet genoeg.

Een aantal zaken moet geregeld worden:
- inschrijving bij de wandelclub Shrewsberry
- kinderen van AZC (mini's, F- en E-teams) moeten in de gelegenheid  worden gesteld zich op
  te geven.
- innen van geld van deelnemers
- begeleiders om mee te lopen
- vlaggendragers
- verzorgers voor drinken e.d

Vindt u het belangrijk dat AZC meeloopt en dat uw kind deel kan nemen aan de avondvierdaagse? Geef  u dan op om een handje te helpen.

Vele handen maken licht werk.


U kunt zich aanmelden bij:
José Luesink
jenkluesink@gmail.com
tlf. 0313-471775
06 83196035

Zonder vrijwilligers  is er geen avondvierdaagse voor de kinderen van AZC.

10-01-2012 19:30

Zondag 8 januari 2012, de 2e editie van het boerenkooltoernooi. In de aankondiging op de website was het al te lezen. Een belangrijk uitgangspunt binnen het beleidsplan van AZC is, dat AZC een voetbalvereniging wil zijn waar een ieder zich thuis voelt. Jongen, meisje, met of zonder beperking, blank of gekleurd, oud en jong, een ieder is welkom. Het boerenkooltoernooi is een uitgelezen mogelijkheid om dit uitgangspunt ten uitvoer te brengen.

Vanaf 9.30 begonnen de onderlinge voetbalwedstrijden. De ruim 150 deelnemers speelden in teams van 6 tegen 6. Deze teams waren ingedeeld door de organisatie. Zodoende speelden selectiespelers, spelers van de lagere seniorenteams, G-spelers, spelers van de A-junioren, speelsters van het damesteam en oud AZC-spelers gemengd met elkaar. Dit resulteerde in een leuk en sportief toernooi waarbij de verschillende teams van bijna gelijke sterkte waren. De onderlinge acceptatie binnen de teams en de teams ten opzichte van elkaar, was groot.

Zoals bij ieder voetbaltoernooi kwam er ook een winnaar uit de bus. Het team boerenkool, hoe kan het anders met deze naam, werd de winnaar na het nemen van strafschoppen. Na afloop konden zij, uit handen van Ronnie Brinkerhof en Jan Smit, in de volle kantine een mooie beker in ontvangst nemen.

Na het voetballen had de organisatie gezorgd voor een heerlijk stamppottenbuffet. Dit was weer uitstekend verzorgd door slagerij Lammers. Iedere speler kon zich te goed doen aan zuurkool of boerenkool met worst en spek en gezellig napraten over de gespeelde wedstrijden.

Iedereen lekker gesport en plezier beleefd en de buik goed gevuld. Dus was het tijd  voor muziek. De organisatie was er in geslaagd een zanger te strikken die echte meezingers ten gehore bracht. Dat binnen AZC goed gezongen kan worden, weet ik nu ook!

Een geweldig leuke activiteit die door de organisatie uitstekend is neergezet. Een activiteit die de onderlinge banden binnen de vereniging versterkt. Op naar een 3e editie.

Maarten Voortman

Foto's op de site bij: nieuws - foto's.

09-01-2012 23:10

Afgelopen zaterdag heeft een aantal D-spelers zich kunnen uitleven in de zaal van tafeltennisvereniging Hercules in Terborg waar een zevental prachtige tafels klaarstonden. Onder de bekwame leiding van tafeltennis-goeroe Wiljo Leermakers werden in hoog tempo een aantal oefeningen afgewerkt.


Enkelspel, dubbelspel en een oefening waarbij met tweetallen alle 7 tafels gebruikt moesten worden om een punt te kunnen scoren. Na een korte pauze met drinken en krenten bollen ging het programma verder om tenslotte te worden afgesloten met een “rond-de-tafel” variant waarbij ook het nodige van de conditie werd gevraagd.


Wiljo had zelfs nog gezorgd voor prijsjes voor alle deelnemers. Jesse Li bleek de beste op korte afstand gevolgd door Luuk Molewijk en Simon Pauli. Al met al een zeer geslaagde dag om het 2e gedeelte van het seizoen te beginnen.
Wiljo Leermakers hartelijk dank voor de organisatie!

Patrick Govaers

08-01-2012 20:51

Als we op zaterdag 18 februari het jeugdcarnaval en alle bezoeken aan bevriende verenigingen hebben gehad is het de beurt aan de volwassenen van AZC. Op zondag 19 februari wordt onze nieuwe prins gekozen en is feest wat de boventoon voert. Het bestuur van de Loltrappers heeft diverse verenigingen uit de regio uitgenodigd maar rekent vooral op jullie leden van AZC. Voor onze leden organiseren wij dit grootse carnavalsfeest. Het wordt een avond met veel leut en lol . De Loltrappers zullen er voor zorgen dat je een onvergetelijke  avond beleeft. De avond wordt muzikaal ondersteunt door: Heer en Meester.

Deze band is gespecialiseerd in feestmuziek. Daar zal het dus zeker niet aan liggen, goede feestzin moet je zelf meebrengen wij zorgen wel voor verhoging hiervan. Ook voor het natje en het droogje wordt gezorgd. Vrolijke mensen achter de bonnen verkoop , de bar en de Ballen van Jos zijn er weer (gesponsord door slagerij Lammers). Als het zover is en de nieuwe prins bekend wordt gemaakt werken we het officiële gedeelte zo snel mogelijk af zodat er volop feest kan worden gevierd. Aan de Loltrappers ligt het niet, maar jullie leden van AZC bepalen hoe het feest achteraf herinnerd wordt.
Introducees zijn welkom onder begeleiding van een AZC lid. De toegang is nog steeds gratis dus schroom niet en kijk of je nog verkleed kleren hebt om een prijs in de wacht te slepen van best verklede.Je valt bij ons pas echt op als je niet verkleed bent.

Programma zondag 19 februari:
- 19.30 uur zaal open
- 20.11 uur opening en binnenkomst prins en gevolg

Komt allen en maak er een feest van waar we met alle AZC’ers trots op kunnen zijn. Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v de Loltrappers
Jan Theunissen, 2e secretaris

08-01-2012 20:46

Het lijkt misschien wat vroeg maar schijn bedriegt over iets meer dan twee maanden is het alweer carnaval in het hele land. Wij van boven de rivieren kunnen geen carnaval vieren zeggen ze in het zuiden. Wij de Loltrappers, carnavalsvereniging van AZC,  hebben het tegendeel bewezen. Wij vieren al ruim 30 jaar carnaval op een onvervalste wijze.

Ook de jeugd wordt bij ons niet vergeten op zaterdag 18 februari wordt de 22e jeugdprins gekozen in onze residentie, de AZC kantine, die elk jaar weer wordt omgetoverd tot een waar feestparadijs. Aan de Loltrappers zal het zeker niet liggen zij zijn altijd paraat wanneer het nodig is. Carnaval voor de jeugd nieuwe stijl gaat het worden met discomuziek maar ook natuurlijk carnavalsmuziek. Dus er kan gedanst worden en menig polonaise zal er gelopen gaan worden. Als je wilt weten wie er onze nieuwe jeugdprins wordt dan moet je zeker op onze middag komen.

Ook zijn er weer prijzen te winnen voor diegenen die de moeite nemen om zich mooi te verkleden. Er zijn altijd kinderen die heel erg mooi en origineel zijn uitgedost.

Zet dus allemaal 18 februari  op de kalender zodat je niet vergeet wanneer het carnaval is de middag begint om 14.00 uur en is tegen 16.00uur weer afgelopen. Neem gerust vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes pappa's, mamma's opa's en oma's mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd we hebben. Bij AZC is iedereen welkom we zijn een grote voetbal familie maar staan ook ons mannetje als het op feestvieren aankomt.


Rest mij nog te eindigen met onze spreuk: Het is pas echt feest als je bij de Loltrappers bent geweest.

c.v. de Loltrappers 
Jan Theunissen, 2e secretaris

07-01-2012 18:36

De kerstvakantie zit er weer op en dat betekent dat veel trainingen bij AZC vanaf maandag 9 januari weer van start gaan. Tijdens deze trainingen zal het jeugdhonk niet langer geopend zijn.Dit is besloten door de kantinecommissie in goed overleg met de commissie voetbal en het bestuur.

De belangrijkste reden voor de sluiting van het jeugdhonk op doordeweekse trainingsavonden is dat er vrijwel geen gebruik meer van werd gemaakt. De vrijwilligers die het jeugdhonk bemanden, hadden praktisch niks te doen. Mede hierdoor was het vrijwel onmogelijk om nog voldoende mensen te vinden voor het jeugdhonk tijdens de trainingen.

Als er op doordeweekse avonden wedstrijden worden gespeeld op het AZC-terrein, zal het jeugdhonk wel geopend zijn. Hierover zal goed overleg plaatsvinden tussen de kantinecommissie en de commissie voetbal.

Door de sluiting op doordeweekse avonden is ons jeugdhonk nauwelijks nog in gebruik. Vanwege de toenemende drukte op zaterdag – waardoor het jeugdhonk te klein werd – is enkele seizoenen geleden immers al besloten om gebruik te maken van de grote kantine. Bestuur en commissies beraden zich nu op een goede nieuwe bestemming voor het jeugdhonk. Ideeën hiervoor zijn welkom.

Het bestuur

06-01-2012 22:48

Zoals al eerder aangegeven willen we graag alle spelende leden in het voetbalplaatjesboek hebben.

Vandaar dat wij ook de senioren in de gelegenheid stellen om hun mooie koppie te laten fotograferen.

Dit kan op zondag 8 januari tussen 9.00 en 14.00 uur in het jeugdhonk van AZC.

Velen van jullie zullen deze dag al aanwezig zijn voor het boerenkooltoernooi dus dat valt dan mooi te combineren. Mocht je tussen de wedstrijden door even ( twee minuten ) tijd hebben, meld je dan even bij de ingang van het jeugdhonk bij één van de Unicefcommissieleden. Je krijgt dan een AZC shirt om aan te trekken en een nummer. Hiermee ga je naar binnen en volgt de instructies van de fotograaf.

Mocht er net een lange rij staan dan kom je gewoon later even terug. Dit moet vast wel lukken ergens tussen 9.00 en 14.00 uur!

Alvast bedankt voor de medewerking

De Unicefcommissie

06-01-2012 22:39

Hopelijk zijn jullie allemaal al heel ver met het verzamelen van sponsoren voor de Unicefloop. Zo niet ga dan de komende week nog even langs familie, buren, vrienden etc om zoveel mogelijk sponsoren binnen te halen. Mocht je om wat voor reden ook nog geen Unicefenvelop hebben ontvangen of heb je er misschien nog één extra nodig mail dan even naar a.waterlander@zonnet.nl.

Op 14 januari worden alle jeugdleden op de hieronder aangegeven tijdstippen verwacht op het AZC terrein. Jullie zullen worden voorgelicht in de kantine, op de foto worden gezet in het jeugdhonk en daarna of daarvoor ( C en B ) kunnen jullie je longen uit je lijf lopen tegen kinderarbeid in Benin.

De rondjes die jullie lopen zijn 500 meter en jullie hebben ongeveer een uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen en dus zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Unicef.  Meer informatie over het en hoe en wat met de envelop hoor je op 14 januari.

Programma:
F en League:  

8.45 aanwezig (kantine)
10.45 start Unicefloop
12.00 einde programma

E:                    
10.15 aanwezig (kantine)
12.15 start Unicefloop
13.30 einde programma

D en C4 (meisjes):
11.30 aanwezig (kantine)
13.30 start Unicefloop (samen met C, B en evt. A )
14.45 einde programma

A1 en A2:             
13.15 aanwezig
13.30-14.00 op de foto

C en B:               
13.00 aanwezig
13.15 aanvang Unicefloop
14.00-15.00 uur op de foto

Belangrijke mededelingen:
Om 12.00 uur zal er buiten voor de hoofdtribune de cheque ( met daarop de opbrengst van het vorig seizoen)  aan Unicef worden aangeboden.

De A1 en A2 zijn niet verplicht om mee te lopen maar mogen dat natuurlijk wel! De start is dan voor hun ook om 13.15 uur.

Op de foto voor het AZC voetplaatjesboek
Wij verzoeken iedereen om op tijd te komen en de aanwijzingen die er die dag gegeven worden gelijk op te volgen. Het fotograferen van alle jeugdspelers is veel werk en gebeurt volgens een strak tijdschema. Als je team opgeroepen wordt dien je hieraan gelijk gehoor te geven. Dit geldt ook voor de teamfoto’s en de inschrijving voor de loop.

Je dient de 14e te verschijnen in VOLLEDIG AZC tenue met daaroverheen een trainingspak. Er is geen gelegenheid tot omkleden en/of douchen.  De Unicefloop zal gedeeltelijk worden gelopen op stenen ondergrond dus het is aan te raden om op sportschoenen te lopen!

De foto’s die op deze dag gemaakt worden zullen enkel en alleen gebruikt worden voor een sticker in een voetbalplaatjesboek. Deze plaatjes zullen enkel en alleen worden verstrekt door AZC en/of de COOP. Mocht er bezwaar zijn tegen het fotograferen van uw kind dan kunt u dit middels een mail aan a.waterlander@zonnet.nl kenbaar maken. Uw kind zal dan niet op de foto komen.

Vrijwilliger bij AZC
Op deze dag zal er in de kantine een kraam staan met informatie over de verschillende vrijwilligersmogelijkheden binnen AZC. Kijkt u daar gerust rond, wellicht zit er wat bij voor u.

Wij zien jullie de 14e  graag op tijd, met de haartjes strak in de gel, in topconditie en met een envelop vol sponsors op het AZC terrein.


De Unicefcommissie


Voor vragen en/of opmerkingen: a.waterlander@zonnet.nl of  06-51614000

05-01-2012 10:25

Op woensdag 4 januari is bij AZC onder leiding van de SZO (Scheidsrechtersvereniging Zutphen e.o.) een pupillenscheidsrechterscursus gegeven aan geïnteresseerde jeugdspelers  van  AZC.

 

 

Er waren vijf docenten aanwezig die eerst  de zeven aankomende scheidsrechters: Marleen Molewijk, Jort landman. Danny Ooms, Joost Jonkers, Hugo Bobbink, Mart Bouwmeester, Ahmet Ozcimen op het veld uitleg gaven van belangrijke zaken zoals lopen, plaatsen innemen en veldindeling en veldoverzicht. Daarna werden olv de SZO docenten door de deelnemers wedstrijden gefloten van twee E elftallen die werden begeleid door Bert landman.

 

 

 

 

Alle aankomende scheidsrechters kwamen aan bod en werden beoordeeld op de uitleg gegeven mbt bepaalde beslissingen en kregen tevens belangrijke leermomenten aangegeven. Na afloop van de wedstrijdjes kregen alle docenten, E pupillen en  leerling-scheidsrechters warme chocolademelk en een broodje met warme worst, hetgeen zij na de felle koude middag wel hadden verdiend. Daarna gingen de E pupillen weer naar huis met een ervaring en extra training rijker in deze winterstopperiode.

In de kantine werd een presentatie vertoond waarin scheidsrechterlijke beslissingen en dwalingen uit belangrijke wedstrijden werden toegelicht. Op het eind werden drie teams samengesteld die aan de hand van stellingen meervoudige antwoorden kregen  voorgelegd. Met opsteken van a-b-c-d bordjes moeste zij aangeven welk antwoord volgens hen de juiste was. Het juiste antwoord werd toegelicht door de docenten. .

Na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat en bonuskaart van AZC. Met deze kaart kunnen de scheidsrechters in een jaar hun eigen voetbalschoenen verdienen met het leiden van wedstrijden bij de E en F pupillen van AZC.

Met complimenten voor de verzorging van deze dag door Wiljo Leermakers namen docenten en nieuwe scheidsrechters afscheid met de wens van de docenten “LAAT JE ZIEN EN HOREN” en veel succes de komende tijd.

Meer foto's onder nieuws/foto's/scheidsrechterscursus

02-01-2012 22:57

Met trots kunnen we mededelen dat wij erin geslaagd zijn om m.i.v. het volgend seizoen een nieuwe hoofdsponsor te presenteren.

Het contract met bouwbedrijf Temmink loopt aan het eind van dit seizoen af. Zodoende werd het voor de sponsorcommissie tijd om de onderhandelingen te openen. In een goed gesprek met Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink kwam naar voren dat hij i.p.v. verlenging van het hoofdsponsorschap liever subsponsor werd van AZC. Dit houdt in dat Temmink  op verschillende vlakken de club financieel blijft ondersteunen. In het nieuwe seizoen zullen we de precieze invulling van het subsponsorschap naar buiten brengen.

Omdat we vlak voor de kerstdagen rond waren met onze nieuwe hoofdsponsor kon de voorzitter van de sponsorcommissie het goede nieuws op de nieuwjaarsreceptie aan de leden bekend maken:
CINEMAJESTIC, de bioscoop van Zutphen, is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van AZC.

Mede-eigenaar van Cinemajestic en al jarenlang trouw supporter van AZC is Ron Gerrits. Cinemajestic is momenteel al op meerdere gebieden sponsor. Zo prijkt de naam van de bioscoop al groots op de tribune, zijn ze deelnemer in het JeugdSponsorPlan en sponsor van het tweede zaterdagteam. Tevens is Cinemajestic lid van de ABC en is Ron Gerrits bestuurslid van de ABC.  Al deze sponsoruitingen zullen blijven behalve het JSP. Hiervoor in de plaats komt nu dus het hoofdsponsorschap.
Omdat Ron  ook als hoofdsponsor  graag wat wil betekenen voor Unicef zal het eerste elftal van AZC vanaf het komend seizoen, in navolging van onze jeugd, ook “shirtsponsor” van Unicef worden.

Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe hoofdsponsor. Vooral ook omdat wij als vereniging verbonden worden met een bedrijf dat een zeer positieve en grootse uitstraling in Zutphen en omgeving heeft.

Wij danken Ron Gerrits van Cinemajestic maar ook Marcel Peters van bouwbedrijf Temmink, voor hun medewerking aan een mooie toekomst voor AZC.

Daarnaast wensen wij alle AZC’ers een fantastisch 2012.

Sponsorcommissie

02-01-2012 22:42

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie op 1 januari, heeft Anno Waterlander bekend gemaakt wie de vrijwilliger van het  jaar is geworden van AZC.

Deze titel wordt ieder jaar uitgedeeld door de Businessclub van AZC. Het bestuur van de ABC heeft dit jaar de mening gevraagd van de leden van AZC. Vele stemmen zijn er binnengekomen en dit heeft geresulteerd in een spannende strijd tussen de genomineerden Wiljo Leermakers, Harry Derks, Ronnie Brinkerhof, Hans Berkenbosch en Gert Oosterink. Omdat het eigenlijk allemaal toppers zijn op gebied van vrijwilligerswerk binnen de vereniging,  heeft het bestuur van de ABC besloten om ze alle 5 uit te nodigen voor het ABC uitje van 2012.

Toch kan er maar één de titel, vrijwilliger van het jaar krijgen. In navolging van Harry Matser (2010) en Freddie Burgers (2011) is deze prestigieuze titel het komend jaar voor ……RONNIE BRINKERHOF.

Ronnie zet zich al jaren optimaal in voor alles wat maar nodig is. Op financieel vlak is Ron een belangrijke schakel maar ook op en rond het veld is hij vaak te vinden. Als scheidsrechter en voetballer, maar zeker ook als supporter. Als er weer eens mensen nodig zijn voor een klus in of rondom het gebouw prijkt Ronnie’s naam vaak bovenaan de lijst. Organisator van het boerenkooltoernooi en het voetbalgala en natuurlijk de “spreekstalmeester” van de vereniging.


 
Ronnie Brinkerhof is op zoveel vlakken actief binnen de vereniging dat wij als bestuur van de ABC ons heel goed kunnen vinden in deze keuze.

Wij feliciteren Ronnie van harte met de titel en hopen dat het de overige vrijwilligers binnen AZC (en zeker mensen die nog geen vrijwilliger zijn) aanspoort om zich in te (blijven) zetten voor de club.
Want zonder vrijwilligers is er geen verenigingsleven mogelijk !


Bestuur ABC (AZC BusinessClub)

Laatste nieuws:

Het seizoen 2014 – 2015 is nog maar net afgelopen en de voorbereidingen voor het komend seizoen zijn alweer in volle gang. Zo gaan de jeugdtrainers van het komend seizoen deze weken aan de slag met de nieuw te vormen teams.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de spelers worden er tot 22 juni a.s. trainingen gehouden om deze indeling voor het komend seizoen te kunnen maken. Na afloop van deze trainingen zullen de trainers en leeftijd coördinatoren de voorlopige indeling bespreken en afronden.

De (voorlopige) nieuwe indelingen worden 6 juli a.s. gepubliceerd op de AZC – site.

Namens de Commissie Voetbal.

 

 
 
 
 

Maandag 25-5-2015 Gendringen 1- AZC 1  aanvang 14.00 uur

Zondag 31-5-2015 AZC 1 - Gendringen 1 aanvang 14.00 uur

 

Zaterdag 23-5-2015  Robur et Velocitas 2 - AZC 2 aanvang 17.00 uur

Maandag 25-5-2015 AZC 2 - Robur et Velocitas 2 aanvang 11.00 uur

 
 
 
 

Beste deelnemers Sixday,

Op zondag 24 mei (1e Pinksterdag) gaan jullie op het voetbalveld met elkaar de strijd aan. In het verleden kreeg iedereen per post een programmaboek toegezonden. Daar zijn wij sinds dit jaar mee gestopt. In de bijlage vinden jullie de poule indelingen voor jullie poule.

 Ik wens jullie allen een goede voorbereiding!

 

Met sportieve groet namens de Sixday commissie,

Nick Hagenbeek

Overzicht poule-indeling:

Voetbal poule A Voetbal poule B Voetbal poule C
Voetbal poule D Voetbal poule E Voetbal poule F
Voetbal poule G Voetbal poule H Voetbal poule I

 

Volleybal poule A Volleybal poule B Voetbal poule (Kind)

Let op: in het "overzicht poule indeling" kun je jouw poule zien. Dan is het niet nodig om alle bestanden te openen en kun je gericht naar je eigen poule toe!

 
 
 
 

Beste mensen van sportclub Brummen, 

 

 

Afgelopen zaterdag is AZC F3 kampioen geworden op het veld van sportclub Brummen. Een kampioenschap dat eigenlijk heel onverwacht kwam, omdat AZC F3 de week ervoor hun voorsprong verspeelde door met 4-3 te verliezen van Groen Wit. Een punt achter op koploper Beekbergen en voor Beekbergen een relatief makkelijke wedstrijd voor de boeg. Jammer, maar toch maar proberen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.

Geheel onverwacht kwam het bericht dat Beekbergen had gelijkgespeeld (erg sportief dat zij dit meteen hebben doorgebeld naar Brummen), zodat AZC F3 toch nog kampioen was!

Wat een ontlading bij de spelers, maar….. niemand had hier meer aan gedacht en er was niets geregeld voor de boys.

Toen was daar een geweldig gebaar van sportclub Brummen door AZC F3 te trakteren op patat met ranja en onder de klanken van  We are the Champions werd er genoten van een waar kampioensmaal!

Wat is het geweldig om te horen dat dit op zo’n fantastische manier is georganiseerd!

Sportclub Brummen, super bedankt en jullie hebben laten zien wat sportiviteit inhoudt!

 

Ik zal tijdens de huldiging van AZC F3 tijdens onze slotavond de sportieve actie van jullie zeer zeker onder da aandacht brengen.

Sportclub Brummen, kampioenen in sportiviteit!!

 

Namens AZC F3,

Harry Derks

coördinator F-pupillen vv AZC Zutphen

 

P.S. Het bricht staat inmiddels ook op de site van Sportclub Brummen ( klik hier)

Bij AZC zoeken we met onmiddelijke ingang versterking voor in de kantine. Het gaat met name om invulling voor de zaterdagmiddag!!!! Als het zo door gaat is het misschien mogelijk dat de kantine op zaterdagmiddag niet elke week meer open kan zijn.

Dit bordje zouden we in onze kantine niet willen zien!

Dus meldt je nu aan voor de broodnodige versterking in de kantine.

Willeke Hagenbeek
 
Tel: 0575-519245 of Mail naar 04lynn04@gmail.com
 
Klik op de afbeelding om naar de pagina van de kantinecommissie te gaan

Meiden en vrouwen opgelet!

AZC zoekt nieuw talent! Kan of wil jij graag leren voetballen? Houd je daarnaast ook van gezelligheid? Dan zoeken wij jou!

AZC is een dynamische en sfeervolle vereniging met een groeiende meiden en vrouwen afdeling. Naast prestatie vinden wij gezelligheid en plezier natuurlijk ook belangrijk!

 

Trainingstijden:

MB1(12 t/m 16 jaar)

Elke maandag van 18:45 tot 20:00

VR1 (16 jaar of ouder)

Elke donderdag van 18:45 tot 20:00

Mogen wij ook jou tijdens een van de trainingen verwelkomen?

Ps. Ook meiden in andere leeftijdscategorieën zijn van harte welkom, je traint dan nog wel met de jongens!

 
 
 
 

As maandag starten de Unive voetbaldagen 2015 . Voor het tweede jaar op rij organiseert AZC deze landelijke voetbaldagen.
Onder leiding van een aantal trainers van AZC zal er 4 dagen lang volgens de Total Soccer Methode getraind worden.
Inmiddels een bekende methode binnen AZC waar techniek voorop staat en plezier de cruciale factor is.

Neem in ieder geval mee een trainingspak, voetbalschoenen en voetbalkousen en een voetbalbroek. 

Het programma  is als volgt:

De dagen zijn 4,6,7, en 8 mei.

Het programma is elke dag als volgt:

09.30 uur Ontvangst en omkleden (Op maandag uitreiking tenues)
10.00 uur start training
12.00 uur Lunch (wordt verzorgd)
13.00 uur start training
15.00 uur Einde training

Tussendoor zal er voor drinken gezorgd worden.

Groet, de organisatie

Om het jaar gaat de AZC Business Club voor een weekend naar een grote stad in het buitenland in combinatie met een voetbalwedstrijd ter plekke. Dit jaar werd het weekend gevierd in Praag en werd op zaterdag de stadsderby Sparta Praag – Slavia Praag bezocht. Als AZC-er van het jaar viel mij de eer te beurt dit weekend mee te mogen vieren……..en dat heb ik geweten!

De titel had evengoed anders kunnen zijn, want er is genoeg gebeurd om in de aanhef van dit stuk te zetten. Praag, Eva, Anna  e.v.a zullen we maar zeggen. Toeval of niet, maar het uit hoofdzakelijk mannen (Ingrid Keijmel hield zich zeer goed staande in dit selecte gezelschap) bestaande gezelschap trok de aandacht van nogal wat vrouwen en daar kunnen wij ook niets aan doen natuurlijk. Dat zal uit dit stuk verder wel blijken.

Op vrijdag werd al vroeg verzameld bij Cinemajestic in Zutphen en zoals we van Ron gewend zijn ging dit gepaard met een heerlijk bakje koffie. Ontspannen zittend en voorzichtig kennismakend met de andere reizigers werd gelijk duidelijk dat de reis zeer goed voorbereid was. Een heuse steekwagen moest eraan te pas komen om eten en drinken aan boord van de luxe touringcar te brengen. Om negen uur werd er ingecheckt en konden we de reis naar Praag beginnen. En waar misschien een lange, eentonige rit werd verwacht was het een bijeenkomst met veel gepraat, gelach en gezelligheid.

Het bestuur van de ABC (Ron, Robert, Erik en Anno) hadden zich uitgesloofd en kwamen zeer regelmatig langs met broodjes, luxe hapjes, nootjes en drank. Het kon niet op.

Zelfs in Praag was de aankomst bijzonder, want waar geen enkele touringcar toestemming heeft om het centrum in te rijden stuurde Niek Berkhout zijn bus vakkundig door de nauwe straatjes tot pal voor het hotel; dit leidde tot nogal wat belangstelling, oa van de plaatselijke Hermandad die met zwaailicht al snel ter plekke was om Niek te vertellen dat dit niet de bedoeling was. Als je dan maar net doet alsof je er niets van begrijpt is er eigenlijk niets aan de hand, want wij stapten netjes voor het hotel uit en Niek werd door de politie begeleidt naar een parkeerplaats voor de bus. Dat dit nog een aardige tippel voor Niek en Robert opleverde deerde de rest van het gezelschap helemaal niets!

                                                           C:UsersAnnoPicturesfotos website3.jpg

Na het inchecken allemaal in de rij voor de pinautomaat om Tsjechische kronen (of waren het nu Zloty’s?) te pinnen, om vervolgens met onze gids Anna te vertrekken naar een restaurant. Daar aangekomen werden we vakkundig naar een aparte zaal geleid met een drietal wat oudere muzikanten en de stemming zat er al snel in.

 

Donker bier, plaatselijke schnaps en een aarzelende uitvoering van “Tulpen uit Amsterdam”  deden de rest. Het vriendje van Anna deed nog verwoede pogingen om iets over Praag te vertellen, maar toen bleek dat de meesten meer interesse hadden in het nachtleven eindigde hij met de woorden: “ Wie nog iets over Praag wil weten, kan het aan mij vragen”.

Over het nachtleven kan ik natuurlijk veel vertellen, maar “What happens in Prague, stays in Prague”.

Een gebeurtenis kan echter niet onvermeld blijven, want toen een deel van de groep aarzelde om een etablissement in te gaan nam Willy Wichink Kruit het initiatief met de onvergetelijke quote: “ Of wie goat allemoal naar binn’n of der geet niemand noar binn’n. Kom op dan!”

De volgende ochtend aan het ontbijt werd er nieuwsgierig geïnformeerd naar de toestand van een ieder en het moet eerlijk gezegd dat de schade alleszins meeviel. Het programma op de zaterdag gaf iedereen de vrijheid om de stad te verkennen en zo gingen enkele groepen op pad. Ieder op z’n eigen manier Praag verkennen en zo kwam iedereen eigenlijk wel bij (of in de buurt van) de Praagse burcht, de Karelsbrug, het oude plein en de Joodse wijk. Het weer liet zich van z’n beste kant zien en daarom was het op de terrassen heerlijk vertoeven en hadden we geen moeite om dit tot 16.00 uur vol te houden.

20150411_091124863_iOS (1).jpg20150411_092405163_iOS (1).jpg20150411_130622733_iOS.jpg

Verzamelen deden we aan de overkant van het hotel in The Dutch Club waar Eva de scepter zwaaide, en hoe!!

Uiterst charmant trad zij  de groep Nederlanders tegemoet en wij hadden het al snel reuze naar de zin. Ook Anna voegde zich weer bij ons en nu had zij haar vriend thuisgelaten….. The Dutch Club was een zeer goed verzorgde horecagelegenheid met een herkenbaar interieur van molens, Delfts blauw en heuse trombones als urinoirs. Uniek!!

 Toen ook nog bleek dat de consumptieprijs erg aangenaam bleek was duidelijk dat dit onze pleisterplaats was geworden. Hier troffen we een groep Limburgse schonen aan die een meidenweekend hadden en erg genoten van ons gezelschap. De geplande vertrektijd werd ruimschoots overschreden, maar we kwamen toch nog mooi op tijd voor de wedstrijd van de avond: Sparta Praag – Slavia Praag.

C:UsersAnnoPicturesfotos website20150411_210021793_iOS.jpgC:UsersAnnoPicturesfotos website20150411_210030263_iOS.jpg

 

Eerst een gratis tramrit, want het was onduidelijk waar de kaartjes nou precies gekocht moesten worden en toen een speciale ingang voor de VIP’s uit Zutphen. Ja, ja, want de derby staat bekend als risicoduel en Anno wilde geen enkel risico lopen. Dus op naar de VIP-tent, eten en drinken voordat we de tribune opklommen om getuige te kunnen zijn van een waar spektakel. Luidruchtige supportersgroepen, veel vuurwerk en een spectaculair scoreverloop maakten van deze wedstrijd een ware happening.

Na deze wedstrijd eerst weer naar onze stamkroeg om vervolgens uit te waaieren over Praag. De meesten bezochten in ieder geval Karlovy Lazne, de grootste discotheek in Oost Europa met liefst vijf (!) verdiepingen en een echte ice bar. Na het discobezoek was het voor de meesten nog niet genoeg en werden op de terugweg naar het hotel nog enkele gelegenheden bezocht. Uiteindelijk kwam iedereen net voor of tijdens het ochtendgloren weer in het hotel om nog even te genieten van de uitstekende bedden.

Ook op zondagochtend eenzelfde ritueel als de ochtend ervoor, maar nu stonden enkele oogjes toch wel op hele kleine kiertjes!!

De ontspannen zondag kwam als geroepen en mede door het mooie weer werd het genieten op de vele terrassen. Ook de groep Limburgse schonen had een deel van de groep al weer snel in het vizier en schoven gezellig aan op het terras.

Organisator Anno kreeg de dames zelfs zover dat zij serieus nadenken over een volgend meidenweekend in………..Zutphen!!

’s Middags troffen we elkaar keurig op tijd (dat moet je ruim zien) aan de oever van de Moldau op een rondvaartboot waar we heerlijk ontspannen en onder het genot van een drankje en een hapje konden genieten van alle schoonheden van Praag.

C:UsersAnnoPicturesfotos website20150412_112849332_iOS.jpgC:UsersAnnoPicturesfotos website20150412_132927607_iOS.jpgC:UsersAnnoPicturesfotos website20150412_133221859_iOS.jpg

De bestemming voor het avondeten was snel gevonden en Eva ontving ons met open armen. Omdat het geen sinecure is om een grote groep te bedienen kwam chefkok Robert (Bossenbroek) te hulp en samen met Eva vermaakte hij de gehele groep.

 Na een afzakkertje werd er toch nog besloten om het weekend passend af te sluiten met een bezoek aan het nachtleven in Praag en het was maar goed dat de reis naar Nederland de gehele dag duurde en dat we veel ruimte hadden in de bus, zodat velen de reis gebruikten om wat bij te slapen.

C:UsersAnnoPicturesfotos websitebus.jpg

In Zutphen aangekomen werd de laatste speech gehouden door Anno en konden we terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Wat een mooi weekend met een toffe groep mensen.

Wat een geweldig bestuur van de ABC die dit op een uitstekende manier heeft georganiseerd.

Ik heb er iedere seconde van genoten!!

Bedankt.

Ik kan iedere AZC-er aanraden om te proberen ‘de titel AZC-er van het jaar’  in de wacht te slepen, want het is genieten geblazen met de ABC!

Harry Derks

Na een geweldig seizoen kan AZC D1 zaterdag de kroon op het geleverde werk zetten.

De laatste verloren wedstrijd dateert van 1 November 2014 tegen Fc Zutphen en sindsdien werd er 1 maal gelijkgespeeld en 18 maal gewonnen.

Zaterdag a.s. gaat AZC D1 op bezoek bij het sterke CSV Apeldoorn en zal er gewonnen moeten worden om het kampioenschap binnen te halen.

Aanvang wedstrijd : 10.30 uur op het sportpark Orderbos 

AZC organiseert voor het tweede jaar op rij de Univé Voetbaldagen!
Elk lid van AZC krijgt €25,- retour op het inschrijfgeld.

De univé Voetbaldagen is hét voetbalevenement voor jeugdvoetballers van 6 tot en met 14 jaar. In 2013 en 2014 werd het evenement op bijna 50 locaties in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland en Noord-Holland gehouden. Voor 2015 is de verwachting dat er weer ongeveer 50 verenigingen mee gaan doen. Dit jaar zullen de Univé Voetbaldagen plaatsvinden op 4, 6,7 en 8 mei.

Op alle locaties zal het 4-daagse evenement er ongeveer hetzelfde uitzien. De trainers hebben allemaal dezelfde opleiding gehad en de oefenstof en spelvormen zijn samengesteld door De Voetbalschool.

Alle voetballers in de leeftijd van 6 tot 14 jaar kunnen hier aan meedoen, het maakt niet uit op welk niveau ze spelen. Door de oefenstof van De Voetbalschool is er uitdaging voor iedere speler.

Univé Voetbaldagen is een feest voor iedereen!

De Univé Voetbaldagen zijn namelijk niet slechts kwalitatief goede trainingen, maar het evenement is echt een feest voor de deelnemers! Dit begint al op maandagochtend. Vanaf 9.00 uur worden de tenues uitgedeeld en na het omkleden zullen de spelers zich een echte ster voelen in dit prachtige tenue. Voor 2015 hebben we een compleet nieuw tenue ontworpen! 

De trainingen worden iedere dag logisch opgebouwd. Na een warming-up met lichaamsbeheersingsoefeningen en balbeheersingsoefeningen zal in het techniek-1 gedeelte iedere dag een andere beweging worden aangeleerd. na een korte drinkpauze zullen deze bewegingen getraind gaan worden in spelvormen en partijvormen. 

Tussen de middag eten de spelers en trainers gezamenlijk de lunch en om 13.00 uur gaan we verder met voetballen. Opnieuw kort opwarmen middels leuke oefeningen en eventueel een stukje herhaling van eerder geoefende bewegingen. Het grootste gedeelte van de middag wordt gebruikt om partijspelen te spelen. 3 tegen 3, 4 tegen 4 of 6 tegen 6,  het is afhankelijk van de groepsgrootte en het niveauverschil van de spelers. Spelers spelen in principe tegen spelers van hun eigen niveau.' 

Schrijf je in middels deze link

Guido Floors is uitgenodigd om dit weekend zijn debuut te maken in het Nederlands CP voetbalteam. Wat een prima prestatie. Dit weekend gaat Guido van donderdag tot en met zondag naar Ierland om daar, hopelijk, zijn debuut te maken. Guido heeft de afgelopen weken diverse trainingen met het Nederlands CP team meegemaakt en waarschijnlijk een hele goede indruk achtergelaten op de bondscoaches: Marcel Geestman en Tago Laurens. Toch een groot succes voor Guido. En natuurlijk ook voor onze club. Een international afleveren. Hartstikke mooi.

Dick Brands.

 
 
 
 

Afgelopen zondag 19 april was Puk Cordes de pupil van de week in de wedstrijd AZC tegen AD’69. Puk is net twee jaar geleden begonnen met voetballen Hij is ingedeeld in de E4. Op de vraag waarom AZC: Hij ging naar AZC omdat er toentertijd een aantal kinderen uit zijn klas ook voetbalde bij AZC. De begeleidende speler van AZC is Sean Galdermans. Zijn school is het “Sterrenbos” te Dieren en zijn favoriete club buiten AZC is Ajax, en dat is hem van huis uit met de paplepel ingegoten

 
 
 
 

Met 40 spelers en 10 leiders ging de C-jeugd afgelopen zaterdag op pad om het Industrieterrein de Mars van zwerfvuil te ontdoen. Al voor de derde keer werd dit evenement gehouden, maar nog nooit was de opkomst zo groot als deze keer. Nadat de jongens hun wedstrijd ’s morgens hadden gespeeld, was het eerst tijd om de lege magen te vullen. McDonalds, samen met Cinemajestic, initiatiefnemer van dit evenement, had ervoor gezorgd dat voor iedereen een maaltijd en een drankje klaar stond, zodat iedereen met een goed gevulde maag op pad kon gaan. De gemeente Zutphen zorgde voor de materialen die nodig zijn om het vuil op te ruimen (hesjes, knijpers, plastic zakken en een auto om het vuil af te voeren). De spelers met leiders werden verdeeld over 6 groepen en iedere groep kreeg een deel van het Industrieterrein toegewezen om schoon te maken. De sfeer zat er goed in en al snel ontpopte zich een nieuwe wedstrijd, welke groep de meeste zakken afval kon verzamelen. Na anderhalf uur puin ruimen was de gemeente auto goed gevuld met plastic zakken afval. Alle spelers kregen van Cinemajestic nog een vrijkaartje voor de bioscoop na afloop en de gemeente stelde drie voetballen beschikbaar aan onze vereniging. Al met al een zeer geslaagde middag, waarbij de C-jeugd een goede daad heeft verricht, onze sponsoren McDonalds en Cinemajestic deze daad hebben beloond met eten en een bioscoopkaartje en de gemeente Zutphen materiaal beschikbaar heeft gesteld en als beloning drie ballen heeft geschonken.

 

 
 
 
 
Zondag 5 april 1ste paasdag, het is nog frisjes maar het zonnetje schijnt heerlijk.
De eieren zijn over het 1ste veld gestrooid.
Koffie,thee,cake en ranja staan klaar voor de ouders en kinderen
Tot grote vreugde ziet de organisatie dat de opkomst een nog beter is dan het jaar ervoor.
Na een korte uitleg mogen eerst de allerkleinsten het veld betreden, gevolgd door de rest.
Met groot enthousiastme worden de eitjes gezocht, waaronder ook 12 'echte' eieren.
Voor de gelukkige vinders van deze eieren wacht een extra verrassing.
Het duurt niet lang voordat het veld is kaalgeplukt en iedereen zijn buit binnen heeft.
In de kantine worden de verrassingen aan de gelukkigen uitgedeeld. En bij vertrek is er voor iederenn nog een kleinigheidje zo gaan ze allemaal tevreden richting familie, vrienden enz om de paasdagen door te brengen.
 
Wij vonden het weer een geslaagd evenement met een hoop blije gezichten, hopelijk tot volgend jaar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Op 18 april gaan we weer om 10.30 uur van start!

Harry Derks.

Meer......