A
Z
C

Helden ontmoeten Petra

Na afloop van de slotdag vorig seizoen vond er een verschrikkelijk ongeval plaats op het parkeerterrein van Zvv AZC. Een jonge  vrouw  (Petra ) kwam onder een paardentram terecht en vocht voor haar leven. Gelukkig was daar een groep AZC jongeren die samen met een aantal volwassenen de vrouw wisten te bevrijden. Met een traumahelikopter werd Petra afgevoerd.

Afgelopen vrijdag 6 oktober, een kleine 4 maanden na het ongeval, was Petra samen met de koetsier en haar twee zoons terug op de plek des onheils.  Gelukkig kon ze zich niet veel meer herinneren van het ongeval zelf.
In de kantine van AZC hadden zich inmiddels de “helden “ verzameld voor een ontmoeting met de vrouw wiens leven ze hebben gered. Het was een warm en mooi weerzien.

Na een drankje en een patatje kreeg iedereen van Petra een heel warm en welgemeend dank je wel en een cadeaubon. Daarna  ging het hele gezelschap naar de steiger van de fluisterboot. Daar lagen 2 schippers met hun fluisterboot te wachten. Jan Nieuwburg was zo trots op de prestatie van deze jongens dat hij ze een tochtje in de fluisterboten had aangeboden.


De tocht eindigde bij de snackbar alwaar de jongens ook nog een drankje en een patatje kregen aangeboden van Jan.

 

Mooi was te zien hoe iedereen, en vooral Petra, genoot van dit samenzijn.

 

We wensen Petra veel sterkte met haar herstel.

 

Ga terug naar overzicht