A
Z
C

Piet van Duijnhoven genomineerd als vrijwilliger van het jaar

AZC’er Piet van Duijnhoven is 1 van genomineerden tijdens het Sport- en Beweeggala van Zutphen op vrijdag 1 maart. Tijdens deze feestelijke avond besteedt Actief Zutphen aandacht aan bijzondere sport- en beweegprestaties in 2023. Uit de vele aanmeldingen is Piet door de jury als 1 van de 3 genomineerden gekozen in de categorie Vrijwilliger van het Jaar. Niet meer dan terecht aangezien het thema betreft: Inclusie, iedereen kan meedoen.

Piet van Duijnhoven staat samen met Eric Weustink aan de wieg van het G-voetbal bij AZC. In eerste instantie voor senioren en sinds 2008 ook voor de jeugd. Wat begon als een vrijdagmiddagtraining voor 3 kinderen groeide uit tot 28 jeugdspelers verdeeld over 2 teams. Tel daar de 3 seniorenteams bij op en het G-voetbal bij AZC is goed vertegenwoordigd binnen AZC en de gemeente. ‘Het gevoel dat ik heb als ik met deze jongens en meisjes bezig ben, is niet in woorden uit te drukken. Ik krijg zoveel waardering van deze jongeren en van hun ouders, dat ik er af en toe emotioneel van word.’ Tegenwoordig geeft Piet om maandag- en woensdagavond training aan de jeugd, waarbij hij wordt ondersteund door G-speler Aschwin Stegeman. ‘Zowel de oudere als de jongere G-spelers kunnen veel meer dan menigeen denkt. Mijn doel is om ze erbij te laten horen in de maatschappij. Het geeft mij veel voldoening om deze kids te zien trainen en ze te helpen in hun verdere leven.’ 

Piet hoopt deze bijdrage nog tot in lengte van dagen te kunnen doen en erop toe te zien dat G-voetbal en G-sport een toekomstbestendige plek binnen de gemeente Zutphen behoudt.

Bekendmaking in de buitensoos Hanzehof

Tijdens het gala in de Buitensoos van de Hanzehof op vrijdag 1 maart wordt bekend of Piet door de vakjury is verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar. Actief Zutphen organiseert dit evenement in samenwerking met de gemeente Zutphen. Piet kan helaas zelf niet aanwezig zijn in verband met een reeds geplande vakantie naar Nieuw Zeeland. In plaats daarvan nemen Aschwin Stegeman (assistent-trainer G-jeugd) en Sylvia Meijer (leidster G3-senioren) de honneurs waar. De avond begint om 20:00 uur. Gert van ’t Hof (presentator Studio Sport) praat de avond aan elkaar en Berkelstroom FM zendt het gal live worden uit. Inwoners van Zutphen kunnen het gala kosteloos bijwonen, daarvoor zijn nog een aantal kaarten beschikbaar. Bestel hier snel jouw kaarten.  

Ga terug naar overzicht