AZC 1 wint bij Activia

Na de overwinning van vorige week, gaat AZC vandaag bij Activia (Twello) op bezoek. Activia heeft de laatste twee wedstrijden in de laatste minuut verloren en zal proberen tegen AZC het er niet op de laatste minuten aan te laten komen. AZC moet de wedstrijd beginnen zonder de geblesseerde Luc Wassink, waardoor Youri de Wilde in de basis begint.

De eerste 15 min. is het aftasten van beide kanten, waar AZC Activia onder druk houdt, maar tot  echte kansen komt het nog niet. Met individuele acties vanaf de flanken probeert AZC de  verdediging van Activia te verrassen, maar het lukt nog niet om tot scoren te komen. Toch is het ook oppassen voor de aanvallen van Activia met een zeer sterk voetballende spits, waar de verdediging hun handen vol aan heeft. En doordat AZC zijn duels in de verdediging wint, komt ook Acitiva niet tot echte kansen. Wanneer er toch een schot op doel komt, staat Nardo er om zijn doel schoon te houden.

Activia laat zich steeds verder terug zakken en AZC kan er voetballend moeilijk doorheen komen.  Op de counter krijgt Activia een paar goede kansen en in de 33e min met een aanval over links wordt de bal laag voorgegeven, de spits ziet kans zijn voet tegen de bal aan te zetten. 1-0 voor Activia.  AZC probeert het wel en krijgt een paar kansjes (van) binnen en rondom de 16m, maar het lukt niet om de bal in het net achter de keeper van Activia te krijgen.
Net voor rust komt Activia er weer gevaarlijk uit en de spits heeft een 2e doelpunt op zijn schoen,maar schiet de bal naast, dit tot opluchting van AZC.  AZC heeft in de eerste helft een veldoverwicht, maar de echte kansen en een doelpunt zijn voor Activia.

Ruststand: 1-0

Beide teams beginnen ongewijzigd aan de 2e helft en AZC komt goed uit de startblokken. In de 46e min schiet Niek de bal na een voorzet vanaf de zijkant binnen 1-1. Onze verdediging heeft zijn handen vol aan de spits van Activia, maar in de 52e min. komt AZC met een aktie van Mika aan de rechterkant en een goede voorzet, Felix kan niet echt tot een schot komen en de bal komt bij Niek die van dichtbij zijn 2e doelpunt maakt 1-2.

Activia laat het er niet bij zitten en voert de druk op. In de 57e min. wordt een voorzet door AZC slecht verwerkt en een schot van Activia wordt volgens de scheidsrechter niet reglementair geblokt. Een indirect vrije trap binnen het 16m gebied.  De vrije trap wordt goed binnengeschoten, 2-2  In de 64e min een wissel bij AZC, Remy komt voor Youri die heeft laten zien dat hij ook uit de voeten kan met een basisplaats.
Het lijkt erop dat Activia de 2-2 wil veiligstellen en zakt steeds verder terug, maar het blijft opletten op de counters van Activia. Het spel gaat over en weer, met aan beide kanten kleine kansen. Een bekeken schot van de prima spelende Mika, wordt gekeerd door de keeper en de rebound wordt door Lars naast getikt. Een goede actie van Niek, binnen de 16m zet hij twee verdedigers op het verkeerde been met een bal achter zijn standbeen, maar hij stuit op de keeper.

Ook Activia laat zich nog een paar keer gevaarlijk zien, maar de verdediging van AZC houdt stand.

AZC blijft de aanval zoeken en in de 89e min. stuurt Mark, Felix weg die de 16m ingaat, de keeper komt uit en botst op Felix. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip.  Niek, die zijn directe tegenstander al had verteld dat hij vanmiddag 3x zou scoren, pakt de bal en schiet beheerst in.  De scheidsrechter laat nog een paar minuten door voetballen en fluit dan af.
Eindstand Activia – AZC 2-3

Voor de derde keer op rij verliest Activia in de laatste minuut. AZC heeft laten zien dat zij ook een uitwedstrijd kan winnen, tot tevredenheid van de supporters.
Quote van een trouwe supporter: “Ik vond het een geweldige wedstrijd en ik ben blij dat ze hem gewonnen hebben.”

Meer foto’s klik hier