Afgelopen zondag de laatste competitie wedstrijd tegen Anadolu.

Om 11 uur kwamen de eerste toppers aangelopen voor de laatste wedstrijd van een bewogen seizoen. Om 11.15 vertrokken wij met 14 spelers richting Eerbeek. Na een vriendelijke ontvangst gingen wij ons omkleden. De scheidsrechter vertelde dat hij maar 1 helft kon fluiten en dat de 2e helft door een ander zou worden gedaan. Deze scheidsrechter bepaalde wel het spelbeeld de 1e helft.

AZC kwam verdiend op 0-1 door Simon Pauli na goed doorlopen van Noah Govaers. AZC blijft duidelijk de betere ploeg maar Anadolu heeft een paar handige spelers. Plots staat het 1-1 na een misverstand tussen Edwin en zijn verdedigers. Het spel golft op en neer zonder echte kansen en dan tot ieders verbazing fluit de scheids voor hands van Peter. Strafschop is het gevolg en plots staan wij achter met 2-1. Dan komt het mooiste doelpunt van de wedstrijd Mo Anoja van 35 meter ziet de keeper te ver voor het doel staan en met een prima lob laat hij deze kansloos 2-2. Dan hands van onze spits Noah en wederom fluit de scheids en krijgen wij tot veler verbazing een strafschop mee. Edwin komt over vanuit zijn doel. Hij legt de bal neer en onberispelijk hard en laag in de hoek 2-3. Dit is tevens de ruststand.

In de rust wordt er afgesproken meer te voetballen en minder te lopen met de bal. Tegen dovemans oren denk ik want het spelbeeld bleef hetzelfde. Yoni is een van de weinigen die wel de opdracht goed heeft begrepen en is net als in de 1e helft bij menig aanval betrokken. Vele kansen worden gemist door diverse spelers. Zoals het dan vaak gaat valt het doelpunt dan aan de andere kant en plots is het 3-3. De scheidsrechter in de 2e helft is de trainer maar niet partijdig verre van eigenlijk. Hij stuurt er een van Anadolu na herhaaldelijk commentaar vanaf. De man meer situatie heeft tot gevolg dat Noah uit het niets met het buitenkantje de bal over de keeper heen wipt 3-4. Vlak voor tijd is het Edwin met een katachtige redding die 4-4 voorkomt. Het seizoen afgesloten met een verdiende maar moeizame overwinning. Dit seizoen matig begonnen maar heel goed ten einde gebracht met maar eenmaal verlies en gelijkspel na de winterstop.

De staf