AZC 1 brengt de lach terug bij supporters

AZC heeft zich op uitstekende wijze hersteld van de 5-1 nederlaag tegen Overwetering. In eigen huis namen de mannen van trainer Tom Polman revanche op zichzelf door Turkse Kracht met een 5-0 nederlaag op zak richting Deventer te sturen.

De bokbierdag, de stralende herfstzon, de zeperd in Olst nog in het achterhoofd. Er waren talloze redenen voor de AZC-supporter om de Deventerweg deze zondag te mijden. Maar de AZC’er blijkt niet voor één gat te vangen en gaf de hoofdmacht een tweede kans. Want de kritiek was niet mals. Geen beleving, geen strijd, geen bezieling. Zomaar wat kreten die de revue passeerden. Het zorgde in ieder geval voor flink wat chagrijn. De AZC’ers grepen de tweede kans met beide handen aan en brachten de lach terug bij de supporters.

Na een aftastend begin trokken de Zutphenaren de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Toch moesten de toeschouwers lang op een doelpunt wachten. Op slag van rust opende Niek Ruumpol met wat fortuin de score naar goed doorzetten van Mika Dekker: 1-0. Dit leek een welkome opsteker voor de ploeg van Tom Polman, maar daarmee was de koek nog niet op voor de thuisploeg. Vlak voor het sluiten van de markt verdubbelde Felix Mulder de marge: 2-0. Een ongekende weelde.

Na de thee zou het oppassen moeten zijn voor een fel offensief van Turkse Kracht. Niets bleek minder waar. Na ruim vijf minuten spelen werd Mika alleen voor de keeper gezet en de tiener bleef ijzig koel:    3-0. Het was sowieso hartverwarmend om te zien hoe Mika en Felix AZC bij de hand namen. Zowel Felix als Mika zijn eigenlijk nog jeugdspelers, maar met hun onbevangenheid kunnen zij AZC iets extra’s brengen. Zij bekroonden hun goede spel allebei met nog een doelpunt, waardoor de eindstand uiteindelijk naar 5-0 opliep. De wijze waarop beide spelers hun doelpunt vierden, deed het hart van menig AZC’er sneller kloppen. Tussen de bedrijven door kon AZC het zich nog veroorloven om een penalty te missen.

Al met al een prima zege, waardoor iedereen met een gerust hart richting de bokbierdag kon om de driepunter te vieren. Komende zondag kan het jeugdige AZC laten zien wat deze overwinning waard was. Want jeugdigheid betekent wisselvalligheid. Dan wacht namelijk de lastige uitwedstrijd tegen het fysiek sterke Activia. Deze wedstrijd op sportpark De Schoapenweide in Twello begint om 14:00 uur. Tot dan!