AZC 1- DCS 1

In de dying seconds verslagen.

Onder erbarmelijke weersomstandigheden moest AZC vandaag aantreden tegen DCS uit Zevenaar. Deze tegenstander stond op de derde plek voorafgaand aan deze wedstrijd en moest dus gezien worden als een geduchte tegenstander. Maar door de harde wind en de striemende regen werd deze wedstrijd eerder een tombola dan een eerlijke voetbalpot.

AZC speelt met Nardo, Sven, Lars, Mark, Brando, Ronahi, Felix, Clay, Roy, Joost en Daan

Scheidsrechter bij dit duel is de heer Pelgrom.

Balsponsor: Cinemajestic.

Trainer Tom Polman moest behoorlijk improviseren, want er stonden vele geblesseerden langs de kant, waardoor A-speler Felix Mulder in de basis begon en dat deed hij niet onverdienstelijk. Zelfs grensrechter Harold was geblesseerd en werd vervangen door Gerrit.

Al na vijf minuten werd de bal op de stip gelegd door de scheidsrechter na een discutabele overtreding. Omdat Mark voor blessure behandeling eerst naar de kant moest en dus de penalty niet mocht nemen, moest Ronahi de penalty nemen. Dat deed hij met verve, 1-0.

Amper bekomen van dit cadeautje kwam DCS terug tot 1-1, nadat een lange bal op links verkeerd werd gepareerd. Slechts enkele minuten kon AZC genieten van de voorsprong.

Na ongeveer 20 minuten maakte eerst DCS een doelpunt, dat vanwege buitenspel werd afgekeurd. Daarna kreeg Ronahi een goede kans alleen voor de keeper na doorkoppen van Daan.

Vlak voor rust kreeg Mark nog een goede kans na een voorzet van Felix. Uit de daaropvolgende counter van DCS moest Nardo al zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen.

De tweede helft werd, zonder dat er was gewisseld, aangevangen. Al heel snel kreeg Felix een grote kans na een goede voorzet van Ronahi, maar wist niet te scoren. In het begin van de tweede helft werd AZC sterker en opnieuw kreeg Ronahi een kans die voorlangs geschoten werd. Juist op dat moment komt DCS goed door op links en uit de daaropvolgende voorzet weten zij de 1-2 te scoren. Nu breekt de fase in de wedstrijd aan, dat AZC gele kaarten ontvangt voor een schermutseling met Ronahi en opmerkingen tegen de leiding van Clay en Lars. De controle over de wedstrijd wordt hierdoor ook weer verloren.

Hoogtepunt van de wedstrijd was in de 64e minuut: vrije trap voor AZC op de middenlijn en Nardo gaat achter de bal staan. Zonder zich te bedenken schiet hij de bal, gedragen door de wind en de regen, ineens in de kruising. Dit gaf de wedstrijd de boost, die het nodig had.

In het laatste deel van de wedstrijd werd Luc nog ingebracht voor Daan en Jelle (ook nog A-speler) ingebracht voor Roy.

Op het moment dat AZC zijn zegeningen geteld had en een verdiend punt mee wilde nemen naar de kleedkamer, maakt in de 95e minuut DCS 2-3. De teleurstelling was erg groot na afloop. Van goed voetbal kon absoluut geen sprake zijn onder deze omstandigheden en een gelijkspel was meer dan verdiend geweest, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Herman Vlogman