AZC 1 deelt de punten met Germania 1 (4-4 (2-1))

Vorige week werd er met bij vlagen goed spel met 0-0 gelijk gespeeld tegen een sterke tegenstander (WAVV). Vandaag op 1 oktober de eerste thuis competitiewedstrijd tegen Germania. Zij zijn vorig seizoen gedegradeerd vanuit de 1e klasse.

Wie vanmiddag naar het Hanzepark is gekomen zal daar geen spijt van hebben gehad. De thuisblijvers nodig ik toch uit om de volgende wedstrijd ons eerste elftal te komen aanmoedigen. Ondersteuning verdienen zij zeker.

AZC begon zeer sterk aan de wedstrijd. In de eerste 20 minuten was het AZC dat bepaalde en met uitstekende aanvallen kansen creëerden. In de 7e minuut was het al raak. Uit een uitstekende voorzet van Daan wist Clay de 1-0 binnen te schieten. In de 11e minuut was het opnieuw raak. Nu was het Clay die de diepte in werd gestuurd en vanuit volle snelheid de bal laag voor trok. Daan kwam voor zijn tegenstander en schoot de bal hard in het doel, 2-0. Na nog een aantal kansen en een corner van Joost die door Peter werd teruggekopt schoot dan rakelings over. De gasten werd sporadisch gevaarlijk met een paar uitvallen. Eigenlijk geheel onverwacht maakte Germania uit een corner de aansluitingstreffer, 2-1.

AZC leek door deze treffer wat van slag. Joost viel geblesseerd uit. Voor hem kwam Raymond in de plaats. Tot aan de rust waren er over en weer nog een aantal kleine mogelijkheden, grote kansen bleven uit.

Germania kwam duidelijk beter uit de kleedkamer dan AZC en het duurde dan ook niet lang of Germania maakte de gelijkmaker nadat Quinten een bal niet goed inschatte. De doorgelopen speler van Germania maakte de kans vrij voor Nardo goed af. Ook na de gelijkmaker kon AZC geen potten breken, ook al waren er wat kleine kansen. Germania maakte opnieuw na een enorme fout in de defensie kort na elkaar de 2-3 en de 2-4. Alle toeschouwers zullen de gedachte hebben gehad dat het een gelopen race was. Nou, gelukkig was dat niet het geval. We kunnen ons allemaal de wedstrijden in het jaar van de promotie naar de 2e klasse herinneren waarin AZC vanuit verloren positie zich weer terug wist te knokken. Ook lieten onze jongens met veel inzet en met een aantal goede aanvallen zien niet op te geven. Een aantal grote kansen werden gemist door Remy en Daan. In de laatste 5 minuten wisten we nog 2x te scoren. Inde 85e minuut maakte een verdediger van Germania een eigen doelpunt. Dat zal ongetwijfeld zijn gebeurd omdat AZC enorm aandrong en Germania het eigen doel- en strafschopgebied nauwelijks uit kwam. In de allerlaatste minuut wist Stanley een vrije trap te versieren. Clay Havenaar schoot de vrije trap schitterend in. De bal stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in. Gelukkig stond daar Peter, die de bal in het doel ramde. Daarmee stond de eindstand op het scorebord, 4-4.

Een zeer aantrekkelijke wedstrijd, waarin de eerste fase en de slotfase voor AZC waren. Jammer dat de enorme krachtsinspanning na de opgelopen achterstand niet in winst kon worden omgezet. Gezien het aantal kansen dat AZC heeft gehad, zat dat er zeker in.

Vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd. Zondag 8 oktober naar SML te Arnhem, aanvang 14.00 uur. De volgende thuiswedstrijd is op zondag 15 oktober tegen Orion. Aanvang 14.00 uur. Ik zou zeggen kom kijken als je spektakel wilt zien.

Opstelling AZC: Nardo, Peter, Stanley, Quinten, Brando, Frank (Said), Joost (Raymond), Michael, Daan, Remy en Clay.

Doelpunten: Clay, Daan, eigen doelpunt, Peter.