AZC 1 en Warnsveldse Boys delen de punten in matige derby

Maandag 22 april, tweede Paasdag, staat de thuiswedstrijd tegen Warnsveldse Boys op het programma. AZC heeft nog punten nodig om zich definitief veilig te spelen en Warnsveldse Boys kan ook elk punt gebruiken in de strijd tegen degradatie. De blauw-witten uit Zutphen hebben na de winterstop goed voetbal laten zien met onder andere overwinningen op Concordia Wehl, Quick 1888 en vorige week de zege tegen DVC’26.  Ook de groen-witten uit Warnsveld pakken de laatste weken de nodige punten en hebben het nodige vertrouwen opgedaan. Dit, tezamen met zomerse omstandigheden en veel publiek langs de lijn, zou garant moeten staan voor een enerverende derby. Helaas zijn er tijdens de wedstrijd weinig hoogtepunten en valt er voor de supporters van beide kanten weinig spannends te beleven.  Een wedstrijd die geen winnaar verdiende en waar na afloop een terechte 1-1 uitslag op het scorebord staat.

AZC start de wedstrijd voortvarend en in de eerste tien minuten resulteert dit in een aantal corners die helaas niets opleveren. De thuisploeg probeert het spel te maken maar dit gebeurt in een te laag tempo waardoor de verdediging van Warnsveld niet echt in de problemen komt. Warnsveld laat het spel aan AZC en probeert via snelle counters gevaarlijk te zijn. Clay raakt in het eerste kwartier geblesseerd maar lijkt in eerste instantie verder te kunnen. De eerste kans van de wedstrijd is voor Warnsveld. Op de rechterkant een goede actie,  gevolgd door een voorzet die een kop kans oplevert. Gelukkig voor AZC verdwijnt de bal over het doel. Na en klein half uur krijgt AZC een teleurstelling te verwerken. Binnen twee minuten moeten Mark en Clay beiden geblesseerd het veld verlaten. Hun vervangers zijn Daan en Rohani. Vlak voor rust leeft de wedstrijd heel even op. Eerst krijgt Warnsveld een kans. Na een goede combinatie door het midden kan een speler van hun vanaf rand zestienmeter  vrij uithalen maar het schot gaat naast en over. Aan de andere kant krijgt Daan een kop kans bij een corner vanaf rechts, maar ook deze bal gaat naast. Op slag van rust is het dan toch Warnsveld dat op voorsprong komt. Na wederom een goede actie op rechts die een lage voorzet oplevert kan de bal vrij van dichtbij worden ingeschoten en is Nardo kansloos, 0-1. Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft begint goed voor AZC. Vanaf de aftrap krijgt Rohani de bal op rechts en weet Roy in te spelen. Deze levert een lage voorzet af die Remy bereikt in het strafschopgebied. Op zijn karakteristieke wijze weet hij de bal goed af te schermen en draait zich vrij van zijn directe tegenstander. Helaas gaat zijn harde schot van dichtbij naast. Twee minuten later is het wel raak als Remy de bal op het middenveld krijgt aangespeeld, een tegenstander uitspeelt en vervolgens vanaf zo’n twintig meter verwoestend uithaalt. Zijn schot verdwijnt in de rechter bovenhoek, de keeper van Warnsveld kansloos latend. Na deze 1-1 probeert AZC wel door te drukken maar de vorm is er niet deze middag. Warnsveld komt niet echt in de problemen maar is ook niet in staat om AZC in de problemen te brengen. Na een kwartier in de tweede helft krijgt AZC een kans als een lage corner vanaf rechts door Lars vrij kan worden ingeschoten. Helaas verdwijnt de bal naast het doel. Vlak daarna moet ook Lars het veld verlaten wanneer hij na een overtreding ongelukkig ten val komt en aan zijn schouder  geblesseerd raakt. Ozgur komt als zijn vervanger in het veld.  Ook Warnsveld is daarna gevaarlijk wanneer een speler vanaf rand strafschopgebied vrij kan uithalen. Zijn schot gaat echter ruim over.

Tien minuten voor tijd lijkt AZC toch nog de overwinning binnen te halen. Daan krijgt de bal en kan, na een goede actie, vanaf twintig meter uithalen. Zijn harde schot laat de keeper van Warnsveld kansloos, maar gelukkig voor de bezoekers brengt de binnenkant van de paal redding en blijft het 1-1. Vlak voor tijd ontvangt Roy zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moet het veld verlaten. Ook met een man minder verandert er weinig aan de wedstrijd en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter moeten beide ploegen zich tevreden stellen met een puntje.

Zondag 28 april speelt AZC wederom een thuiswedstrijd tegen VIOD uit Doetinchem. Bij een overwinning is handhaving, met dan nog vier resterende wedstrijden , zo goed als zeker.  Hopelijk vallen de blessures van Clay, Mark en Lars mee en kunnen ze de laatste wedstrijden van deze competitie nog hun bijdrage leveren om deze handhaving veilig te stellen.

Opstelling AZC: Nardo, Joost, Lars (68. Ozgur), Michael, Sven,  Remy, Mark (25. Daan), Roy, Clay (27. Rohani), Luuk, Felix