AZC 1 kansloos ten onder: 0-4

Het begon zo mooi: onder het genot van een lekker zonnetje en een prettige temperatuur werden voorafgaand aan de wedstrijd tegen Eendracht ’30 een vijftal spelers gehuldigd. Roy, Ramon, Joost en Quinten hebben inmiddels hun 100ste wedstrijd in het eerste gespeeld en Özgur zelfs al 250 wedstrijden. Hulde!

Helaas was wat volgde misschien wel de slechtste thuiswedstrijd van het seizoen, misschien zelfs wel in jaren, waardoor aan een reeks van nederlagen opnieuw geen einde kwam. Hierdoor waart nu zelfs het degradatie-spook rond aan de Deventerweg.

Je bekijkt zo’n wedstrijd natuurlijk in de eerste plaats als supporter en probeert altijd ook de positieve dingen te zien, maar dat laatste is in dit geval echt vrijwel onmogelijk. Of dan alleen in de categorie dat Eendracht vier keer alleen voor Nardo verscheen en geen enkele keer wist te scoren (dat Nardo goed is in één tegen één-situaties wisten we al). En dat Clay, nadat de wedstrijd al was gespeeld, na een vlotte aanval met een mooie volley bijna succesvol wist af te ronden.

Waar het aan lag? Ieder voor zich wilden de jongens er echt wel wat van maken, maar er stond gewoon geen team of het moet zijn een team dat als los zand aan elkaar hing. Er was totaal geen beleving, geen geloof en amper strijd. De tegenstander uit Mook kreeg alle ruimte en gelegenheid om lekker te voetballen en tekenend voor AZC waren de drie vrije trappen die we in de eerste 45-minuten mochten nemen op de helft van de tegenstander en die allemaal doelloos (zo leek het althans) het strafschopgebied in werden geschoten, waar vervolgens geen AZC’er was te bekennen.

Bij rust was het 0-3, maar voor hetzelfde geld was het al 0-6 geweest, en dat de schade uiteindelijk beperkt bleef tot 0-4 was bijna een wonder. Je zou zeggen snel vergeten en snel verder naar de volgende wedstrijd, maar dat lijkt mij in deze situatie toch niet gewenst. Het positieve aan deze wedstrijd is dat het alleen maar beter kan en met dat idee in het achterhoofd zou ik juist deze wedstrijd nog eens heel goed analyseren, zodat helemaal helder is wat er allemaal beter moet om het seizoen in de slotwedstrijd te redden.

HG