AZC 1 maakt een mooie serie en pakt 3e overwinning op rij

AZC 1 – Concordia Wehl 1 2-1 (0-0)

Vorig seizoen was deze ontmoeting de laatste competitiewedstrijd voor AZC. Handhaving in de 2e klasse werd bereikt door een kleine overwinning op de toen mede degradatiekandidaat Concordia Wehl. Ook Concordia wist aan degradatie te ontsnappen en zich ook in de 2e klasse te handhaven.

Hoe snel kan het gaan. Vandaag stonden Concordia Wehl en AZC op de 5e en 6e plek op de ranglijst. Na vandaag hebben beide teams 27 punten. AZC heeft 1 wedstrijd minder gespeeld en staat daarom na deze wedstrijd op de 5e plek. Normaal gesproken kijk je dan ook alleen omhoog op de ranglijst. Natuurlijk doen we dat, maar een oogje in het zeil naar beneden houden is ook nog wel gewenst.

AZC begon vandaag nog zonder de geblesseerden Quentin Joseph, Michael Beltman en Luc Wassink aan de wedstrijd. Ten opzichte van vorige week, de uitwedstrijd tegen VIOD speelde Ronahi weer in de basis elf. Ook jeugdspeler Felix Mulder was weer van de partij en wist vandaag ook weer voor het nodige gevaar te zorgen.  Vooral in de tweede helft was hij zijn tegenstanders een aantal keren te snel af en wist goede voorzetten af te leveren. Helaas deze wedstrijd geen voorzetten waar een doelpunt uit kwam.

Concordia Wehl startte goed in deze wedstrijd. Zij waren niet van plan AZC rustig de opbouw te laten verzorgen en zo via verzorgd aanvalsspel gevaarlijk te worden. Concordia zette snel druk op de verdedigers en middenvelders en wisten in de eerste minuten een aantal keren gevaarlijk in ons strafschopgebied door te dringen. Gelukkig stonden we verdedigend goed en daar waar nodig greep Nardo in. Door het vroege druk zetten door Concordia werd Nardo gedwongen om vaak de lange bal te spelen. Je speelt dan een spel die je niet wilt, maar als de tegenstander er bovenop zit kun je niet anders. Clay werd na 5 minuten in de diepte gestuurd en kon alleen richting de keeper van Concordia. Clay schoot in, de keeper wist redding te brengen.

Omdat ook AZC redelijk snel druk op de verdediging van Concordia zette was ook de keeper van Concordia gedwongen om heel snel lang te spelen. Zo ontwikkelde zich een wedstrijd die het publiek liever niet ziet. Veel lange uittrappen en luchtduels, weinig echt goed positiespel. Concordia had op het middenveld en voorin een aantal spelers staan die een man konden uitspelen en spitsen die zo nu en dan gevaarlijk werden. In de eerste helft kwam het niet tot goede uitgespeelde kansen. Een diepe bal van Brando op Clay werd goed teruggelegd op Ronahi. Hij kapte een tegenstander uit en schoot hoog over. De rust werd met een 0-0- tussenstand bereikt.

In de tweede helft lukte het AZC beter om een aanval goed op te zetten. Mark ter Horst stond vaak aan de basis door simpel een vrije man in te spelen, zodat we van daaruit konden door voetballen. In de 20e minuut van de tweede helft kwam Clay over rechts goed door. Zijn strakke voorzet werd door Ronahi in het dak van het doel gewerkt, 1-0.

Verder in de tweede helft kwam AZC goed weg toen een speler van Concordia vrij voor Nardo kwam. Hij maakte een mooie lob, helaas voor Concordia, gelukkig voor AZC ging de bal via de lat over het doel. Niet veel later zette Remy zijn lichaam er goed in, werkte zijn tegenstander tegen de grond zonder overtreding en kon vrij oprukken richting het doel. Broer Clay was meegelopen en werd precies op tijd door Remy aangespeeld. Clay schoot over de grond in 2-0 voorsprong met nog 5 minuten te gaan.

In de laatste minuten drong Concordia Wehl aan. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd speelde een buitenspeler van Concordia zich mooi vrij en schoot de bal fraai achter de kansloze Nardo, 2-1. Niet veel later kwam AZC goed weg toen Concordia opnieuw de lat trof. Nu ging de bal via de onderkant van de lat weer het veld in.  De scheidsrechter liet net als de wedstrijd tegen DCS weer enorm veel tijd extra spelen. De eindstand bleef 2-1.

Een prima overwinning in een veel minder goede wedstrijd dan tegen VIOD en Quick 1888. Voor de winterstop hadden wij vaak geen geluk, verlies in de laatste minuut of pech in de afwerking. In de laatste 3 wedstrijden spelen we over het algemeen goed, hebben het geluk ook een keer aan onze kant. Dat betekent met 3 overwinningen op rij een mooie 5e plaats op de ranglijst.

We lijken afstand van de onderste regionen te hebben genomen. Als we de komende twee thuiswedstrijden achter elkaar tegen Spero en DVC ook met een goed resultaat weten af te sluiten, gaan we nog een spannend slot van de competitie tegemoet.

1-0 Ronahi Aksan
2-0 Clay Havenaar
2-1  speler Concordia Wehl

Gele kaarten AZC: Remy Havenaar, Clay Havenaar.

Opstelling

Nardo van den Broek, Brando Kuipers, Lars de Roon, Joost Alferink, Sven Calot, Mark ter Horst (Daan Boonman), Remy Havenaar, Clay Havenaar, Felix Mulder (Ozgur Aksan) , Ronahi Aksan (Raymond Steinvoort).

Christiaan Hassink