AZC 1 – SML 1 (1-2)

Belangrijke punten worden verloren in onderste regionen.

Vandaag stond de zespunten thuiswedstrijd tegen SML op het programma. Belangrijk, omdat onze tegenstander voorafgaand aan deze wedstrijd op vier punten achterstand stond met een wedstrijd minder gespeeld. SML (Sport Maakt Lenig) komt uit Arnhem en heeft in 2011 haar 100-jarig jubileum gevierd. Iets dat AZC in dit jaar niet ongemerkt voorbij laat gaan. Vorige week was er geen programma in verband met het carnavalsweekend. Na de winterstop werden er nog geen punten gehaald door AZC. Onder prima weersomstandigheden moest er worden uitgeweken naar het kunstgrasveld, omdat het eerste veld niet bespeelbaar was.

AZC speelde met Nardo van de Broek, Özgür Aksan, Frank Buurmeijer, Lars van Roon, Quentin Joseph, Brando Kuipers, Raymond Steinvoort, Mark ter Horst, Joost Alferink, Remy en Clay Havenaar.

Scheidsrechter bij dit duel was de heer Harmelink uit Deventer.

Balsponsor: Slagerij Lammers uit Zutphen.

De wedstrijd begon erg rommelig over en weer met veel kleine blessure momenten van beide kanten. Wellicht dat beide partijen nog moesten wennen aan het kunstgras. Zo kwam SML in de beginfase eenmaal alleen voor het doel van Nardo, echter dit bleek buitenspel te zijn. Pas in de 25e minuut loste Ozgür het eerste schot op het vijandige doel. Na een half uur spelen kopte Remy de bal door naar Frank en die kon onberispelijk de 1-0 aantekenen. Vijf minuten voor rust werd er door SML een enorm schot gelost op het doel van Nardo. De bal belandde in de kruising van het doel en wat ik begreep van Nardo, zat hij er nog met zijn vingertoppen aan. In het laatste kwartier voor rust gebeurde het meest van de hele wedstrijd. Zo kreeg SML nog een bal tegen de kruising en wist Lars nog een kans alleen voor de keeper niet te verzilveren. De grootste kans om op voorsprong te komen kreeg Frank vanaf de elfmeterstip. Vlak voor rust kreeg AZC een makkelijk gegeven penalty mee, maar Frank wist deze kans vanaf de stip niet te benutten. In plaats van met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan, bleef de stand daarom steken op 1-1.

In de tweede helft kwam SML beter uit de kleedkamer dan AZC. Wel kregen we na een kwartier nog een kans alleen voor het doel, maar deze kans werd over gewerkt. In de 16e minuut kregen de gasten uit Arnhem een vrije trap schuin voor het doel te nemen. De bal belandde bij de tweede paal en met een simpel intikkertje werd de stand op 1-2 gezet. In plaats van samen de mouwen op te stropen, werd het onderlinge commentaar alleen maar groter. Dieptepunt hierin was het moment dat de scheidsrechter een vrije trap gaf aan de tegenstander vanwege: “dom geschreeuw”. Het wordt tijd, dat hier eens over nagedacht wordt. Laat in de tweede helft werd Mark nog gewisseld voor Michael Beltman en Ronahi Aksan werd ingebracht voor Joost. Deze wissels konden geen verandering meer in de eindstand bewerkstelligen en zo werd de wedstrijd met name door een sterkere tweede helft verdiend gewonnen door SML.

Herman Vlogman