AZC 1 sprokkelt puntje tegen Voorwaarts Twello

Dankzij een late treffer van Remy Havenaar heeft AZC 1 een zwaarbevochten punt behaald tegen Voorwaarts Twello. Het is in de slotfase van de competitie punten sprokkelen in de strijd tegen degradatie. En dat deed de hardwerkende ploeg van trainer René Knuiman vol overgave.

Toch leek het er lange tijd op dat Voorwaarts vrij eenvoudig de 0-1 voorsprong over de streep zou trekken. Die was al verkregen na een minuut of 35 in de eerste helft. Eerst leed Ozgur Aksan, die op dat moment al zichtbaar last had van zijn nek, ongelukkig balverlies. De aanval van Voorwaarts die daarop volgde, leek niets op te leveren, maar door weifelend optreden van doelman Nardo van den Broek wist een van de Twellonaren toch een zacht rollertje te produceren, dat langzaam in het doel verdween. Ozgur liet zich hierna direct vervangen door Michael Beltman.

Voor dat doelpunt was Voorwaarts ook al de wat betere ploeg, die meer balbezit had en ook enkele kansen afdwong. Vooral de balvaardige rechterspits liep paar keer handig weg uit de rug van linksback Raymond Steinvoort en stichtte daarmee gevaar. Na de goal moest Nardo ook nog een keer een bal uit de hoek tikken ten koste van een corner.

AZC werkte hard maar kon daar qua kansen niet veel tegenover stellen. Pas na een half uur moest de doelman van Voorwaarts voor de eerste keer handelend optreden bij een schotje van Lars van Roon. Vlak daarna was er een mooi geplaatst schot van Frank Buurmeijer dat door de keeper goed over het doel werd getikt. Direct daarna volgden vier corners, maar die leverden niks op.

Na rust grossierden beide ploegen aanvankelijk in foute passes op het uitermate hobbelige veld aan de Deventerweg. Wat dat betreft is het een fijne gedachte dat AZC komende zomer de beschikking krijgt over een gloednieuwe, vlakke grasmat. Maar AZC bleef knokken voor een resultaat, al gingen soms de koppies wel even hangen als door het slechte veld weer eens een aanname mislukte of een pass niet aankwam. De meeste diepe ballen op de spitsen waren een eenvoudige prooi voor de Voorwaarts verdedigers.
De tweede helft was al een eind gevorderd toen Remy de eerste echte kans kreeg. De bal werd goed op hem teruggelegd en vanaf een meter of twaalf produceerde onze spits een gevaarlijke schuiver, die prima werd gepakt door de doelman. Kort daarna verliet Stanley het veld om plaats te maken voor een extra aanvaller, Ronahi Aksan.
Voorwaarts kreeg daardoor wat meer ruimte en dat leverde enkele goede mogelijkheden op om de wedstrijd te beslissen. Maar de schoten van hun voorwaartsen gingen voorlangs of werden goed gekeerd door Nardo. Daarmee hield hij AZC in de wedstrijd.

Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam dan eindelijk een pass van Frank op Clay wel goed aan. Clay kreeg de bal onder controle en wist in het strafschopgebied de bal bij zijn broer Remy te krijgen. Die worstelde zich langs enkele verdedigers en liet met een goed schot de keeper kansloos.
Daarmee brak een spannende slotfase aan. Ronahi leek nog een keer alleen op keeper af te mogen gaan na een mooi balletje van Remy, maar tot woede van veel AZC-supporters vlagde de grensrechter voor buitenspel en dat signaal werd door de scheidsrechter overgenomen. Zo bleef het bij 1-1 en daarmee mocht AZC het meest tevreden zijn. Maar het gelijke spel was wel een terechte beloning voor het vol overgave knokkende elftal.

Opstelling AZC: Nardo, Ozgur (Michael), Stanley (Ronahi), Quentin, Raymond, Joost, Roy, Lars, Remy, Frank, Clay (Jelle).