AZC 1 start competitie met verdiend punt bij WAVV

AZC 1 is de competitie begonnen met een 0-0 gelijkspel bij WAVV in Wageningen. De puntendeling was terecht, al had de sterke periode na rust AZC ook zo maar drie punten op kunnen leveren. Een bloedeloze 0-0 was het zeker niet op het zonovergoten sportpark van WAVV, waar dit keer maar weinig AZC-supporters aanwezig waren. Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van en streden tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter voor de volle winst. Maar beide keepers blonken uit en weigerden te capituleren.

Bij AZC is er in de zomerperiode niet veel veranderd. De spelersgroep die René Knuiman dit seizoen tot zijn beschikking heeft, is praktisch dezelfde als vorig jaar. AZC begon dan ook in een vertrouwde opstelling, met een basisplaats voor Brando Kuipers op de linksbackpositie. De eerste minuten van de wedstrijd waren voor de gastheren, die enkele keren dreigend het strafschopgebied van AZC binnen kwamen, zonder dat dit resulteerde in doelrijpe kansen. Na een minuut of tien deelde ook AZC wat eerste speldenprikjes uit. De eerste grote kans van de wedstrijd was ook voor AZC. Door een fout in de WAVV verdediging kwam Daan in balbezit. Hij speelde een man uit en creëerde zo een vrije schietkans voor zichzelf, midden voor het doel, op de rand van het strafschopgebied. Daan schoot hard en laag in, maar de keeper redde met zijn voet. Hij zou Daan deze middag nog diverse malen van een doelpunt afhouden. Vanaf de 20ste minuut had WAVV in de eerste helft weer het beste van het spel. De thuisploeg had een veldoverwicht en kreeg diverse kansen. De meest spectaculaire was een knal van 25 meter op de lat, waar Nardo nog met zijn vingertoppen aan leek te zitten. De foutloos keepende AZC-doelman keerde ook nog een tweetal vrije schoppen goed. Daarnaast zag hij nog een kopbal rakelings over zijn doel vliegen. AZC stelde daar tot aan de pauze niet veel tegenover. Een van de schaarse mogelijkheden was een diepe bal van Frank, die Clay in een keer uit de lucht op de slof nam. De bal ging echter huizenhoog over en belandde op het parkeerterrein.

Na rust opende AZC sterk. Er brak een fase aan waarin WAVV met prima voetbal bij de keel gegrepen werd. Dat leidde tot een aantal goede mogelijkheden, waaronder een paar enorme kansen. Vooral Daan had het vizier helaas net niet op scherp staan. Twee keer bracht de keeper knap redding op zijn inzetten, een derde keer schoot hij van dichtbij de bal over het doel. Ook een schot van Remy net voorlangs had zo maar een treffer kunnen zijn. De AZC-voorwaartsen appelleerden ook nog voor een penalty, toen een snelle kansrijke counter eindigde op een arm van een WAVV-verdediger. Maar de prima leidende scheidsrechter wuifde dat weg. Na een minuut of twintig was het WAVV dat weer wat meer grip op de wedstrijd kreeg, al bleef ook AZC bij tijd en wijle gevaarlijk. Zo stuitte Clay na een snelle counter nog een keer op de keeper. Maar de beste kansen in de slotfase waren toch voor WAVV. Net als zijn collega aan de overkant was Nardo echter niet te passeren. Vijf minuten voor tijd verwerkte hij een schuiver in de korte hoek knap tot corner. Maar zijn beste redding bewaarde hij voor de negentigste minuut. Een tegenstander dook vrij voor hem op, maar Nardo keerde diens schot met een schitterende reflex met zijn voet. Zo redde hij een verdiend punt voor AZC.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Peter Frinking, Stanley Werinussa, Quinten Joseph, Brando Kuipers, Frank Buurmeijer (88. Finn Galdermans), Michael Beltman, Joost Alferink, Daan Boonman, Clay Havenaar, Remy Havenaar (85. Sean Galdermans)

Aanstaande zondag 1 oktober speelt AZC thuis tegen Germania. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Eric Weustink