Azc 1 – Varsseveld 1

Aanvallend ingesteld AZC wint nipt van runner-up Varsseveld (1-0)

Op een zonnig, maar koud en winderig AZC-complex, met een gevoelstemperatuur onder nul, moest ons vlaggeschip vanmiddag aantreden tegen runner-up Varsseveld, dat de laatste vier wedstrijden gewonnen had.

Ons eerste startte zoals ze dit seizoen steeds doen: aanvallend en met een verzorgde opbouw. Daar stelde Varsseveld zich op in en liet zich ver terugzakken en probeerde door snelle uitvallen gevaar te stichten.
Al in de 5e minuut gaat de doelman van Varsseveld in de fout en biedt Luc een opgelegde kans om de score te openen. Luc schrok waarschijnlijk van dit buitenkansje en schoot via diezelfde keeper tegen de lat.
AZC bleef aanvallend en zorgde vooral door de wendbare Clay regelmatig voor gevaarlijke situaties voor het doel van Varsseveld. Helaas konden de hardwerkende Remy en de wat fletse Luc daar niet mee uit de voeten.
Aan de andere kant bleef Varsseveld levensgevaarlijk via hun snelle uitvallen, maar gelukkig voor ons waren ze slordig met hun eindpass en afronding.
Zodoende ging de rust in met een 0-0 stand.
De tweede helft begon met Michael voor Roy. Varsseveld werd meteen gevaarlijk, maar een uitgestoken been van de foutloos keepende Nardo kon de bal tot corner worden verwerkt.
Verder eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft: een aanvallend AZC en een verdedigend Varsseveld. Door een te laag tempo en veel foutjes in de passing waren scoringskansen schaars.
In de 20e minuut ontstond de eerste grote kans van AZC: via een prima pass van Mark, verlengd door Clay, kwam Luc in een kansrijke positie. Door iets te lang te aarzelen bleef het nog 0-0. AZC bleef drukken en werd sterker. Het gevaar hierbij kwam steeds door met name de snelle Clay en de “de bal goed afschermende” Remy. Ook de prima lange passes van uitblinker Lars mogen hierbij niet onopgemerkt blijven.
Diep in de tweede helft hadden de voorwaartsen dan eindelijk succes: via een prima voorzet kon de nu meer zichtbare Luc knap de 1-0 inkoppen.
De moegestreden Clay werd vervangen door Mark Leest.
Varsseveld probeerde hierna de bakens te verzetten met opportunistisch aanvalsspel, wat echter voor meer ruimte en kansen zorgde voor onze aanvallers. Dat leidde tot nog twee buitenspeldoelpunten, waarvan de tweede twijfelachtig was.
Op een enkele hectische situatie voor het AZC doel na, bleef onze solide achterhoede vrij eenvoudig overeind en konden we onze derde overwinning bijtekenen en afstand nemen van de onderste regionen.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen het dit seizoen sterke SDOUC uit Ulft.
Succes mannen!

AZC1 vandaag:
Nardo, Roy (46-Michael), Quentin, Sven, Joost, Clay (80-Mark Leest), Lars ©, Remy, Luc, Mark, Ramon.