AZC 1 verliest bij Varsseveld

AZC 1 heeft de uitwedstrijd bij Varsseveld met 4-1 verloren. Door de afwezigheid van enkele spelers moest trainer Polman zijn team op een aantal plaatsen wijzigen. Zo maakt de 16 jarige Lucas Bonting zijn debuut als keeper in AZC 1. Lucas keepte een zeer verdienstelijke wedstrijd maar kon niet voorkomen dat de punten in Varsseveld bleven.

Opstelling AZC:
Lucas Bonting, Quenten Joseph (Brando Kuipers), Joost Alferink, Michael Beldman, Sven Calot, Daan Boonman, Mark ter Horst (Raymond Steinvoort), Roy Sluizeman, Ronahi Aksan, Clay Havenaar, Luc Wassink.

AZC begint goed en scherp aan de wedstrijd en krijgt in de 1e minuut een vrije trap net buiten de zestien meter. De vrije trap van Clay wordt van richting veranderd en belandt daardoor op de lat. AZC blijft verzorgd voetballen en weet Varsseveld op eigen helft te houden. Na 10 minuten komt AZC op voorsprong. Bij het binnenschieten van de bal, door Ronahi, steekt de grensrechter van Varsseveld de vlag in de lucht. Er ontstaat een “VAR” moment. Na een korte toelichting van de grensrechter neemt de scheidsrechter het vlagsignaal over en wordt de goal vanwege buitenspel afgekeurd.

Geheel tegen de verhouding in komt Varsseveld op voorsprong. Vanaf rechts wordt de bal voorgezet en binnen getikt door de spits van Varsseveld. Ook bij deze goal ontstaat er een “VAR” moment. In deze situatie neemt de scheidsrechter het vlagsignaal niet over, 1-0.
Na de 1-0 wordt Varsseveld gevaarlijker en door goed optreden op van Joost en Lucas wordt voorkomen dat de voorsprong wordt vergroot.
Verdiend komt AZC op gelijke hoogte. Een voorzet van Quentin wordt door Mark bij de eerste paal binnengeschoten.
Beide ploegen krijgen vervolgens nog mogelijkheden om te scoren, maar gaan we thee drinken met een 1-1 stand op het scorebord.

De 2e helft begint met een ongewijzigd AZC. Groot verschil met de 1e helft is dat AZC niet meer aan voetballen toekomt (ook een verdienste van Varsseveld). Passes komen niet aan, gepingel rond de 16 meter, uit positie lopen van spelers, alleen maar lopen met bal aan de voet en gemopper. AZC zakt de 2e helft door de ondergrens. Varsseveld maakt gebruik van de mogelijkheden en loopt uit naar 4-1. AZC is de 2e helft twee keer gevaarlijk geweest voor het doel van Varsseveld.

Al met al een teleurstellende middag. Nu het vizier richten op de uitwedstrijd van volgende week, zondag 12 mei 2019, tegen SDOUC in Ulft. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

SD