AZC 1 verliest van Spero

Na de uitwedstrijd van vorige week tegen Vorden stond vandaag de wedstrijd tegen titelkandidaat Spero op het programma.

Zonder de geblesseerde Remy Havenaar begint AZC moeizaam aan de wedstrijd en wordt direct teruggedrongen op eigen helft. Het eerste wapenfeit is een schot op doel welke door Nardo verwerkt wordt tot corner. AZC stelt daar aanvallend niet veel tegenover en na 10 minuten komt Spero op een 1-0 voorsprong. Op het middenveld wordt onnodig balverlies geleden en in de omschakeling krijgt de linkerspits van Spero alle ruimte en tijd om te schieten. In eerste instantie is het Nardo die redding brengt maar bij de inzet van Max Scholten is hij kansloos. Spero gaat direct op zoek naar de 2-0 maar het is telkens Nardo die op de juiste plek staat en AZC behoedt voor een grotere achterstand.

Na 30 minuten spelen moet Ronahi het veld geblesseerd verlaten en voor hem komt Michael Beltman. De aanvalsdrang van Spero is wat afgenomen waardoor AZC meer ruimte krijgt en via een snelle aanval over rechts is het Michael die, via een been van de tegenstander, de bal overschiet.

Vlak voor rust komt Spero met 10 man te staan. Michael van Swaaij komt met gestrekt been in op Nardo en krijgt rood van scheidsrechter Kroesen. AZC krijgt voor rust nog een mogelijkheid maar de kopbal van Daan mist kracht, snelheid en richting. Zo gaan we rusten met een 1-0 ruststand.

AZC begint ongewijzigd aan de tweede helft en is door de overtal situatie veel in balbezit en loert Spero op de counter. Het veelvuldig hebben van de bal leidt echter niet tot uitgespeelde kansen. Een paar schoten van buiten de 16 meter of ongevaarlijke kopballen zijn de enige “doelkansen” die AZC weet te creëren. Hiertegenover staan een paar zeer gevaarlijke counters van Spero. Vier keer komt Spero in een 1:1 situatie met Nardo maar vergeet Spero de wedstrijd definitief te beslissen.

In de 90e minuut is het dan toch raak voor Spero. Via een snelle uitbrak over rechts komt de rechterspits alleen voor Nardo. Zijn inzet wordt gestopt maar de meegelopen Niels Kleijn laat Nardo met een lob kansloos, 2-0. De wedstrijd is gespeeld. Het is Brando Kuipers die met een kopbal de achterstand terugbrengt tot 2-1. Meer zit er deze middag niet in voor AZC. Na zes en halve minuut blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Opstelling AZC

Nardo vd Broek, Quentin Joseph (door een hamstring blessure in de 2e helft vervangen door Clay), Roy Sluizeman, Sven Calot, Joost Alferink, Lars van Roon, Daan Boonman, Luc Wassink, Mark ter Horst (Brando Kuipers), Ramon Dieperink, Ronahi Aksan (Michael Beltman)

Door het aanstaande carnavals weekend heeft AZC zondag 3 maart geen wedstrijd. Zondag 10 maart komt DCS op bezoek.

NB:  De AZC fotografen waren op uitnodiging van de hoofdsponsor naar de wedstrijd Willem 2 tegen AZ. Helaas deze keer dus geen foto’s bij het artikel