AZC 2 vergeet zich te belonen.

Het tweede elftal van AZC is er afgelopen zondag niet in geslaagd om een 100% score te behalen uit 3 competitiewedstrijden. In Winterswijk was FC Trias 2 met 2-0 te sterk voor het keurkorps van traineJeroen Hondelink.

Na twee gewonnen wedstrijden trad AZC 2 afgelopen zondag aan op het mooie sportcomplex van FC Trias in Winterswijk. De bedoeling van de blauwwitten was duidelijk: winnen van het nog puntloze FC Trias. Tijdens de eerste helft was het snel duidelijk dat AZC de betere ploeg was en veelvuldig balbezit leidde tot de nodige kansjes en kansen, maar het vizier stond niet op scherp bij de pogingen van AZC. FC Trias beperkte zich vooral tot tegenhouden, maar kwam er af en toe gevaarlijk uit en door de vreemde eigenschappen van kunstgras verdween een lob over Jorn niet in het doel, maar erover.

In de eerste helft werd het al wel duidelijk dat de precisie bij AZC ontbrak; ballen werden af en toe wat onzorgvuldig ingespeeld, dan weer te hard, dan weer te zacht of onzuiver. Een scherp AZC had de score in de eerste helft ongetwijfeld een mooier aanzien gegeven dan de brilstand waarmee nu de rust werd ingegaan. En dan treedt onherroepelijk de voetbalwet in werking: de mindere ploeg krijgt hoop en gooit er nog een schepje inzet en motivatie bovenop en komt ietwat gelukkig op voorsprong. Een half weggewerkte bal komt pardoes voor de voeten van de spits die de trekker zonder twijfel overhaalt, 1-0.

Dan weet je dat de opdracht nog moeilijker gaat worden en dat er strijd geleverd moet worden. Geen strijd in de zin van duels aangaan, maar strijd en overtuiging om de tegenstander uit te spelen en de kansen te benutten. Dit bleek echter te veel gevraagd, want AZC bleef volharden in net niet-acties. Een zeker lijkend doelpunt werd zo ingeschoten dat een verdediger de bal met een uiterste krachtsinspanning van de lijn kon halen. Ook voorzetten mistten de overtuiging en zo bleef FC Trias vrij makkelijk overeind. Uiteindelijk kwam de 2-0 eindstand vlak voor tijd op het scorebord na een messcherpe counter. Jammer natuurlijk, maar wanneer uit deze nederlaag lessen worden getrokken kan het een mooi seizoen worden voor AZC 2.

Complimenten aan FC Trias, dat bleef knokken en op basis van gedrevenheid de overwinning verdiende.

De AZC-ers moeten zich bewust zijn van hun plekje in de selectie en op trainingen en in wedstrijden het uiterste van zichzelf blijven vergen. Juist wanneer het even tegen zit niet opgeven en elkaar helpen om een goed resultaat neer te zetten. Spelers die op de bank belanden om wat voor reden dan ook moeten de trainer overtuigen dat zij in het team thuishoren en elke kans aangrijpen om dit te tonen. Dat kan zijn in de speelminuten die je als invaller krijgt, maar vooral ook op trainingen. Dat is namelijk het mooie van prestatie-voetbal; probeer je eigen grenzen te verleggen! Het kan dus een mooi seizoen worden en laten we hopen dat de spelers het publiek de volgende wedstrijden laten genieten van passievol voetbal en dan weet ik zeker dat er meer publiek komt kijken naar wedstrijden van AZC 2. Het moet ook bij het tweede genieten worden in en langs het veld.

Opstelling: Jorn, Gijs, Jorg, Wesley, Sven, Jerrel, Bob, Onur, Said, Luuk en Kemal

Wissels: Koen, Niek

Harry Derks.