AZC D2 neemt punt mee uit thriller tegen ABS

Net als vorig jaar (3-3) eindigde de uitwedstrijd tegen ABS onbeslist. Maar spannend was het zeker: 4-4. Doelpunten kwamen van Jaden, Thomas en Nazif.

AZC begon wat slap en incasseerde al snel de 1-0. Daarna kwam er iets meer balans in de wedstrijd. Toen een verdediger van ABS hands maakte, ging de bal op de stip. Jaden schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-1. AZC nam daarna het initiatief over en zette veel druk op de defensie van ABS, dat er af en toe gevaarlijk uitkwam. Nathan tikte een gevaarlijke bal stijlvol over het doel. Vanaf de zijlijn pompte Thomas de bal in de zestien. ABS kon niet goed wegwerken en een eigen speler werkte hem pardoes over de lijn: 1-2.

Na rust bleef AZC goed voetballen. Thomas stoomde op via de rechterflank en wipte de bal hoog over de doelman van ABS heen: 1-3. Daarna begon ABS tegendruk te geven, en AZC liep steeds meer achter de bal aan. Dit resulteerde in de 2-3 en daarna ook de gelijkmaker. AZC wil de wedstrijd winnen en gooide er een slotoffensief uit. Na een goede combinatie maakte Nazif de 3-4. ABS ging op zoek naar de gelijkmaker en scoorde uit een corner vlak voor tijd nog de 4-4.