AZC D2 thuis langs Harfsen

De D2 van AZC (JO13-2) heeft zaterdag thuis ruim gewonnen van Harfsen. Het werd 4-0 door doelpunten van Samuel (2), Tygo en Nazif.

Na de zeperd in de uitwedstrijd tegen Voorst had de D2 iets goed te maken. Aangezien in de beker al met 3-7 was gewonnen tegen Harfsen, kon de thuiswedstrijd met vertrouwen tegemoet worden gezien. AZC had zaterdag al snel een veldoverwicht. Al vroeg scoorde Tygo met een hoge bal de 1-0. Daarna stichtte Jaden gevaar met een goede dribbel. De bal belandde uiteindelijk bij Samuel, die de 2-0 aantekende. AZC bleef aandringen, Thomas raakte de lat. Harfsen deed ook iets terug. Uit een tegenaanval volgde een schot op doel, dat gelukkig voor AZC afketste op de paal. Nog voor rust gooide Samuel het duel in het slot door de 3-0 te maken.

Na de rust werd het spel er op het winderige veld niet beter op. AZC had wel een overwicht, maar echt goed voetbal zagen de toeschouwers niet meer. Nazif krulde de bal nog wel met mooie boog in de bovenhoek, vanaf de rand zestien: 4-0. Dat was dan ook meteen het enige hoogtepunt in de tweede helft.