AZC D2 wint ruim van Gorssel

De D2 van AZC heeft het seizoen afgesloten met een ruime thuis overwinning op de D1 van Gorssel. Doelpuntenmakers waren Mo (2), Jaden (2) en Jayla.

In de laatste thuiswedstrijd staat er nog iets op het spel. Bij verlies eindigt AZC als laatste, bij winst lonkt de zevende plek. De D2 begint dan op ook sterk en geïnspireerd. Op het middenveld wint Jaden zijn duel en vindt Thomas, die op zijn beurt Mo diep stuurt. De kans is aan Mo besteed en het is 1-0. AZC heeft overwicht en al snel is daar de 2-0 als Thomas Jaden wegstuurt, die de keeper verschalkt. Onoplettendheid achterin zorgt ervoor dat Gorssel met een mooi ‘lucky shot’ keeper Nathan van veraf klopt. Als de keeper van Gorssel matig uittrapt, is Jaden er als de kippen bij om de 3-1 te maken vlak voor rust.

Na de pauze is het spel wat slordiger. Uit een corner van Thomas weet Mo de 4-1 binnen te prikken in een druk strafschopgebied. De wedstrijd is beslist en lijkt uit te gaan als een nachtkaars. Als Jayla de bal buiten de zestien meter oppikt en loeihard uithaalt, veert iedereen op. De bal belandt met een fraaie boog achter de keeper van Gorssel: 5-1. De bezoekers maken daarna nog heel fraai de 5-2, maar die goal is slechts voor de statistieken.