AZC delft onderspit tegen sterker Orion

AZC is de tweede seizoenshelft niet sterk begonnen. De eerste 4 competitiewedstrijden van het nieuwe jaar zijn zonder puntenwinst afgesloten. Tijdens de afgelopen vorstperiode heeft het team van René Knuiman de tijd gekregen om aan het zelfvertrouwen te werken. De twee wedstrijden voor de Achterhoekcup zijn in winst omgezet. Zaterdageersteklasser FC Zutphen werd met 0-1 verslagen en afgelopen dinsdag werd op het eigen kunstgras derdeklasser Witkampers met een 7-0  nederlaag naar huis gestuurd. Tijd voor AZC om punten te pakken en niet op een degradatieplek te  belanden. Orion bezet voor deze wedstrijd de derde plaats en heeft dus ook belang bij de punten. Bij winst blijven zij meedoen voor het kampioenschap.

De wedstrijd is amper begonnen of AZC loopt al tegen een domper aan. De linksbuiten van Orion speelt twee man uit en schiet de bal onder Nardo door, 0-1. Het Fysiek sterke Orion speelt deze eerste helft beter en krijgt dan ook de beste kansen om de voorsprong uit te breiden. AZC ontsnapt een aantal maal met enig geluk. Uit een afgeslagen corner belandt de bal bij de spits van Orion. De uitkomende Nardo is te laat en de kopbal stuitertmaar net naast. Een voorzet wordt door de AZC defensie gemist en bij de tweede paal krijgt Orion een goede mogelijkheid om te scoren.  Nardo weet in tweede instantie de bal te pakken. Deze eerste helft kan AZC aanvallend weinig tot niets tot stand brengen. Enige wapenfeit is een vrije trap van Frank Buurmeijer, die door de keeper over de lat wordt getikt.

Rust.

Opnieuw is AZC na het beginsignaal niet bij de les. Er zijn nog geen twee minuten gespeeld wanneer een voorzet van rechts door Orion wordt binnengelopen en is Nardo kansloos, 0-2. AZC moet uit een ander vaatje tappen om deze goede ploeg in de problemen te brengen. De mouwen worden opgestroopt en AZC knokt zich terug. Eerste grote kans voor de thuisploeg is voor Remy Havenaar.

Hij zet met zijn sterke lichaam uitstekend door en schiet met links in. Alleen weet de keeper op adequate wijze redding te brengen. AZC probeert de aansluitingstreffer te scoren. Hierdoor wordt er achterin meer ruimte weggegeven waardoor Orion een aantal goede kansen krijgt. Maar meestal is het Nardo die redding brengt. Zo moet hij gestrekt naar de hoek en weet hij de bal nog net naast te tikken.

In andere gevallen weten zij de geboden kansen niet te verzilveren. En wanneer je zelf verzuimt te scoren kan je in de problemen komen. Tien minuten voor tijd komt AZC terug in de wedstrijd. Lars van Roon kopt uit een vrij trap de bal onderkant lat binnen en brengt de spanning terug in de wedstrijd.

Over en weer krijgen de teams kansen om te scoren. Een verkeerd genomen vrije trap door AZC leidt een gevaarlijke uitbraak in. Maar Nardo brengt opnieuw redding. Even later weet Michael Beltman net niet voldoende richting aan de bal te geven en ligt de keeper van Orion in de weg. Tijdens het slotoffensief krijgt AZC nog een mooie kans. Frank Buurmeijer ontvangt de bal binnen de zestienmeter voor zijn voeten en weet met een punter de bal op goal te schieten. Opnieuw brengt de keeper redding en blijft AZC vooralsnog zonder punten in 2018. Met enig fortuin had er vandaag een gelijkspel in gezeten maar over de hele wedstrijd gezien is Orion de terechte winnaar.

Door deze nederlaag staat AZC op de een na onderste plaats. Maar met een zelfde inzet die in de tweede helft is getoond moet het mogelijk zijn om de komende wedstrijden de broodnodige punten te pakken en lijfsbehoud veilig te stellen. Het officiële debuut in AZC 1 van de 17-jarige Max Jansen is een positief punt deze middag.

Volgende week speelt AZC 1 uit tegen DVC 26 uit Didam. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.00 uur.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Özgur Aksan (Peter Frinking), Lars van Roon, Quenten Joseph, Brando Kuipers (Max Jansen), Raymond Steinvoort, Joost Alferink, Mark ter Horst (Michael Beltman), Frank Buurmeijer, Remy Havenaar en Clay Havenaar.