AZC dendert over DVC heen

Vanavond, dinsdag 18 december werd in Didam de 10 dagen geleden afgelaste wedstrijd tegen DVC uit Didam ingehaald. Eigenlijk had de KNVB deze wedstrijd voor aankomende zondag 23 december ingepland, maar beide verenigingen waren overéén gekomen dit op deze doordeweekse avond te doen. Met dien verstande dat er niet in Zutphen werd gespeeld (zoals eigenlijk gepland), maar in Didam.

Door afwezigheid van Raymond (ziek), Sven (werk) en Özgur (geblesseerd) begon AZC met de volgende spelers in de basis:

Nardo, Roy, Quinten, Joost, Clay, Lars, Remy, Luc, Mark, Ramon en Ronahi.

Na een wat aarzelend begin waarin AZC op zoek was naar het goede combinatiespel dat er de laatste wedstrijden steeds beter uitkomt, kreeg Clay op rechts een niet gemakkelijke, rare stuiterbal voor zijn voeten. Met een prachtig gedrukt schot kwam de bal bij de verste paal terecht waar Ronahi het overzicht behield en de bal “panklaar” legde voor onze meegelopen spits Luc die met zijn hoofd een “makkie” had om de 0-1 te scoren. Dat gaf natuurlijk het nodige vertrouwen en het combinatiespel ging nu steeds vloeiender. Toch was in deze fase de wedstrijd min of meer in evenwicht hoewel AZC het betere van het spel liet zien. Bij één van de opbouwende acties waarbij ook Quinten was betrokken, leed laatst genoemde echter balverlies. DVC buitte dit bijzonder goed uit. Met een snelle tegenaanval was het Marciano van de Berg die de 1-1 kon binnenlopen. Met deze stand werd de rust gehaald

De 2e helft gaf een heel ander beeld. Ik weet niet wat onze trainer Tom Polman onze spelers heeft voorgehouden (een kluif?), maar het was heerlijk om te zien hoe er gespeeld werd. Combinatiespel (met hard ingeschoten passes), bij balverlies meteen weer jagen op de bal om op die manier het de tegenstander moeilijk te maken om zelf een aanval op te zetten en een tomeloze inzet. De 2e helft was net begonnen toen Mark de 1-2 scoorde. Direct daarna moest hij gewisseld worden omdat hij weer te veel last kreeg van zijn toch al geblesseerde enkel. Met Michael als zijn vervanger werd het goede spel voortgezet. Na een kwartier was het Clay die goed doorging en zijn tegenstander dusdanig opjoeg dat deze balverlies leed. De bal ging naar Ronahi die er bekeken 1-3 van maakte. Dan denk je dat je er bent, maar het was maar goed dat 2 splijtende passes van DVC over rechts niet goed werden verwerkt door hun aanvallers! Anders had het maar zo weer gelijk kunnen zijn! Misschien dat het kwam dat juist in deze periode Ramon vervangen werd door Brando, maar het was niet verwonderlijk dat Lars zich toen als aanvoerder even liet horen! Een paar minuten later was het echter dezelfde Lars die de wedstrijd definitief op slot gooide. Nam hij eerst nog een slimme en fraaie vrije trap toen hij de DVC keeper iets te ver naar de rechter paal zag gaan, maar die hij toch nog uit het doel wist te ranselen, even later was het toch Lars die bekeken de 1-4 voor zijn conto nam. AZC bleef DVC onder druk zetten en het was meer geluk dan wijsheid dat toen al niet de score omhoog getild werd. Dat gebeurde in het laatste kwartier echter nog wel! Eerst was het Remy die op aangeven van “assist-koning” (patent op dit woord heeft Gerton!) op fraaie wijze met een gekruld schot de 1-5 aantekende. Daarmee beloonde onze “voormalige” spits zichzelf voor zijn spelverdeling en inzet. Een genot om te zien hoe Remy op deze plek uit de voeten kan. Maar daarna was het de beurt aan onze 17-jarige debutant van vanavond. Felix kreeg ruim 10 minuten om zijn kwaliteiten te tonen en dat deed hij met verve. Was hij na een paar minuten al dicht bij een treffer, even later stiftte hij de bal na aangeven van Luc subtiel over de DVC doelman heen. Geweldig, en het gehele team gunde het Felix. Het slotakkoord was echter voor Luc. Na een fraaie passeerbeweging van Lars had Luc de bal voor het intikken. Dat deed hij dan ook, waarmee hij de eindstand op 1-7 bepaalde.