AZC doet zich zelf tekort tegen Orion

Zondag 10 februari staat de thuiswedstrijd tegen Orion op het programma. Voor AZC de eerste wedstrijd na de winterstop terwijl Orion al twee wedstrijden in de benen heeft. Orion heeft beide wedstrijden (tegen SDOUC en Spero) verloren en voor hen is het vandaag zaak drie punten mee terug te nemen naar Nijmegen om zo mee te blijven strijden om het kampioenschap in 2I. Ook AZC kan de punten goed gebruiken om weg te blijven bij de onderste regionen en zich misschien stiekem ook te melden bij de ploegen bovenin. Na een vooral enerverende tweede helft is het Orion dat beter met de geboden kansen omspringt en een 1-3 overwinning boekt.

Voor de wedstrijd is er een minuut stilte in verband met het overlijden van AZC-lid Tonny Klaassen. Naast dit trieste nieuws is er gelukkig ook goed nieuws. Daan is, na een lange afwezigheid door een zware knieblessure, weer fit en start in de basis. De eerste helft speelt AZC  met de wind schuin achter en de ploeg komt goed uit de startblokken.  Er is een licht veldoverwicht hoewel dit niet direct leidt tot kansen. Orion komt niet echt in de problemen en aan hun verzorgde spel is te zien dat de ploeg veel voetbalkwaliteit in zich heeft. Na een klein kwartier komt hier verandering in als Daan op eigen helft de bal onderschept, een combinatie opzet en Remy links de hoek in stuurt. Deze kan een lage voorzet afleveren die door Daan vanaf rand strafschopgebied goed laag wordt ingeschoten, 1-0.

AZC blijft de bovenliggende ploeg maar moet na twintig minuten een teleurstelling verwerken als Rohani na een ongelukkige val geblesseerd raakt aan zijn rug en niet verder kan. Michael komt als zijn vervanger het veld in. Ook na deze tegenslag blijft het veldspel goed en na ruim een half uur lijkt AZC op 2-0 te komen. Opnieuw is het Remy die vanaf links een lage voorzet geeft op de vrij staande Daan. Deze kan vanaf zestien meter de hoek uitkiezen maar zijn schot gaat helaas rakelings naast. Vijf minuten later neemt Lars een vrije trap en zijn voorzet zeilt door de harde wind bijna in de verre bovenhoek. De keeper van Orion weet dit met een goede redding echter te voorkomen. Vlak voor rust komt Orion voor het eerst gevaarlijk door maar oog-in-oog met Nardo weet hun speler gelukkig het doel niet te vinden. Als de scheidsrechter fluit voor de rust staat er een verdiende 1-0 voorsprong op het scorebord, een voorsprong die met een beetje geluk ook ruimer had kunnen zijn.

Gelijk na rust krijgt AZC een domper te verwerken als Orion plotseling de gelijkmaker binnen schiet. Een voorzet vanaf links wordt door de verdediging van AZC niet goed weggewerkt en de afgeslagen bal wordt op de rand van het strafschopgebied hard en zuiver ingeschoten door een speler van Orion, 1-1. Vanaf dat moment wordt het een open wedstrijd met twee ploegen die beiden voor de overwinning spelen. Geholpen door de wind in de rug is Orion vaker gevaarlijk te vinden voor de goal van AZC, maar ook AZC blijft genoeg goede kansen krijgen. Na ruim tien minuten in de tweede helft zet Daan goed door op rechts, legt de bal terug vanaf de achterlijn maar Luuk kan de vrije schietkans niet omzetten in een doelpunt. Vijf minuten later komt AZC goed weg als bij een aanval van Orion Nardo wordt gepasseerd, maar gelukkig rolt de bal net naast het doel. Niet veel later is het wel raak. Bij een goede aanval over links wordt de bal voorgegeven en is Nardo kansloos als de bal door een speler van Orion hard wordt ingekopt, 1-2.

Er wordt met passie gestreden wat onder meer resulteert in zeven gele kaarten in de tweede helft, zonder dat het een harde of gemene wedstrijd is. Met nog zo’n twintig minuten te gaan wordt Mark gewisseld en komt Roy in het veld. Vlak hierna krijgt AZC een niet te missen kans als Remy de bal voorgeeft vanaf rechts en de vrijstaande Michael de hoek voor het uitzoeken heeft. Zijn schot verdwijnt echter naast het doel. Vijf minuten later krijgt Luuk de kans om de gelijkmaker binnen te schieten maar ook hij heeft deze middag zijn vizier niet op scherp staan en ziet zijn inzet naast gaan. Kort hierna raakt Lars geblesseerd aan zijn hamstring en komt Ozgur als zijn vervanger het veld in. Vlak voor tijd komt AZC goed weg als Sven de bal verkeerd raakt en deze op de lat komt. In de blessuretijd mag AZC een hoekschop nemen vanaf rechts. Nardo gaat mee in een ultieme poging een gelijk spel af te dwingen. Bijna lukt dit, maar Michael ziet zijn kopbal via de lat weer het veld in komen. De bal wordt door de verdediging van Orion weggewerkt en omdat Nardo zijn doel heeft verlaten kan een speler  van Orion vanaf eigen helft doorlopen, makkelijk de bal in een leeg doel schieten en komt zodoende een 1-3 eindstand op het (nieuwe) scorebord.

Een goede wedstrijd, die helaas voor AZC geen punten oplevert. Gezien de handvol goede kansen had er zo maar een andere uitslag op het scorebord kunnen staan maar helaas was deze middag het geluk niet aan onze zijde. Het vertoonde spel biedt echter genoeg aanknopingspunten om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien, te beginnen volgende week met de lastige uitwedstrijd tegen Vorden.

Opstelling AZC: Nardo, Ramon, Lars (77. Ozgur), Quinten, Sven, Joost, Remy, Mark (68. Roy), Ronahi (22. Michael), Luuk en Daan