AZC/Eefde VR1 pakt 3 punten in Wilp

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen CCW VR1 op het programma. Jai-lana, Selma, Michelle G. en Annemieke waren er helaas niet bij vandaag. Met een deels met meiden aangevulde selectie begonnen we in de volgende opstelling:

Sabine – Maud – Kaila – Franka

Dorieke – Michelle v. H – Rachel

Lieke © – Dayanara – Destiny

Wissels: Nynke, Ditte en Bixente

We begonnen afwachtend aan de wedstrijd. We lieten Wilp het spel maken en konden de bal niet lang in de ploeg houden. Na 20 minuten spelen kwam Wilp dan ook op voorsprong. Hierna gingen we beter spelen; we waren feller en hielden meer balbezit. We waren meer in de aanval en kregen een aantal doelpogingen. Ondertussen was Ditte in de ploeg gekomen voor Sabine en werd Michelle vervangen door Bixente na een botsing met Laura. In de 32e minuut maakte Destiny na een goede aanval de 1-1. We bleven goed spelen en creëerden meer kansen. In de 42e minuut was het wederom Destiny die het netje wist te vinden en kwamen we op een 1-2 voorsprong. Laura moest nog een paar reddingen verrichten en Maud en Kaila wisten ook bijna alle duels achterin te winnen van de fysiek sterke dames van Wilp. We gingen met een 1-2 voorsprong de rust in.

Na een scheidsrechterwissel begonnen we de tweede helft en Wilp ging vol op de aanval spelen. Hierdoor kregen wij veel ruimte voorin, maar kreeg Wilp ook meer kansen. Gelukkig hielden we stand en maakte we in de 60e minuut de 1-3. Het was weer Destiny die binnen kon schieten en zo een hattrick maakte. Wilp ging hierna nog meer op de aanval spelen en stuurde bijna iedereen naar voren. Hierdoor lag het helemaal open voorin en op het middenveld, maar wij wisten de grote kansen die we kregen niet te benutten. Gelukkig lukte dat Wilp ook niet en bleef het 1-3. Wederom 3 belangrijke punten in de tas mee naar Zutphen en dat van een tegenstander waar wij nog nooit van wisten te winnen. Wij willen de meiden die met ons meededen weer ontzettend bedanken voor hun inzet! A.s. donderdag spelen we de inhaalwedstrijd tegen de Witkampers. Om 19:00 uur trappen we af in Laren.

AZC VR1