A
Z
C

AZC en Overwetering delen de punten in boeiend duel

Na de verrassende nederlaag van Epe op zaterdag in de derby tegen KCVO zijn zowel AZC als Overwetering er deze zondag op gebrand om de volle winst binnen te halen. Zeker AZC heeft, na de 5-1 nederlaag in de uitwedstrijd eerder dit seizoen, iets recht te zetten. Het is een druilerige, grijze tweede dag van februari en het is ‘waterkoud’. Zo’n dag waarop de neutrale toeschouwer een beurt overslaat, de warme huiskamer opzoekt en de afstandsbediening van de tv ter hand neemt. Deze middag hebben ze dan wel wat gemist. Op het Hanzepark aan de Deventerweg speelde zich namelijk een boeiend duel af. Een duel dat geen winnaar opleverde en eindigde in een 3-3 gelijk spel. Gezien het getoonde spel en de zes doelpunten ging het aanwezige publiek wel als winnaar naar huis.
De wedstrijd begint deze middag met een minuut stilte in verband met het overlijden van Arie Beekman. Een stijlvolle buitenspeler die midden jaren zestig van de vorige eeuw, voordat hij zijn carrière in het betaalde voetbal beleefde, deel uitmaakte van ons eerste elftal dat toen op het hoogste amateurniveau acteerde. Daarnaast was hij vele jaren een actief clubman binnen onze vereniging.

 

Gelijk na de aftrap ontvouwt zich een boeiend duel tussen twee voetballende ploegen. AZC probeert als thuisspelende ploeg het spel te maken. De eerste kans deze middag is echter voor de bezoekers uit Olst. In de 5e minuut weet Overwetering op links goed door te zetten en wordt een prima voorzet afgeleverd die vanaf elf meter net over het doel wordt gekopt. Het tempo ligt hoog en het spel golft op-en-neer. In de 7e minuut komt AZC op voorsprong. Op links weet Jarne na een goede actie een afgemeten voorzet af te leveren die door Felix prima wordt ingekopt, 1-0.

Een minuut later stuurt Mark met een dieptepass Lars weg op links. Zijn scherpe voorzet wordt echter door iedereen gemist. Overwetering weet opnieuw op links goed door te komen en Nardo moet gestrekt naar de hoek om zijn doel schoon te houden. Lars is daarna gevaarlijk met een kopbal en Jarne ziet na een goede actie zijn schot in het zijnet verdwijnen. AZC lijkt langzaam het heft in handen te nemen wanneer Nardo na ruim een half uur spelen in de fout gaat. Na te zijn aangespeeld probeert hij tegenstander uit te kappen. Dit gaat fout en in paniek speelt hij de bal in de voeten van de rechtsbuiten van Overwetering. Deze technisch vaardige speler weet wel raad met dit ‘kadootje’ en kan de bal in een leeg doel schieten, 1-1.

Na deze toch onverwachte gelijkmaker draait de wedstrijd en Overwetering wordt sterker. Eerst ziet Lars nog een door hem te scherp genomen vrije trap net over het doel van Overwetering zeilen. Daarna komen de bezoekers uit Olst op stoom. Na een corner vanaf rechts kan de verdediging van AZC de bal niet goed weg werken en lijkt Overwetering te scoren. Het doelpunt wordt echter wegens hands afgekeurd. In de 40e minuut moet Nardo gestrekt naar de hoek en weet hij ternauwernood een achterstand te voorkomen na een goede actie van de linksbuiten van Overwetering. Op slag van rust wordt de goede periode van Overwetering beloond. Na een prima loopactie en dito pass weet een doorgekomen middenvelder met een bekeken boogje de bal op schitterende wijze over de kansloze Nardo te lepelen, 1-2. Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft begint goed voor AZC. Al na vijf minuten ligt de gelijkmaker in het net. Na eenbegin waarin geen van beide ploegen het initiatief kan nemen is het Niek die eerst een schot net over ziet gaan. Gelijk daarna begint hij aan een goede actie op links, zoekt de achterlijn open geeft de bal hard en laag voor. Na een scrimmage weet Jarne de bal van dichtbij in het doel te werken, 2-2.

Het tempo blijft hoog en door het natte veld gaat de bal snel rond. Een heerlijk veld ook om een sliding in te zetten, maar dan moet de timing wel juist zijn. Dit is niet altijd het geval en levert aan beide kanten enkele gele kaarten op zonder dat de wedstrijd hard of gemeen wordt.

Na een kwartier in de tweede helft ziet Overwetering een inzet in het zijnet belanden na een goede actie vanaf rechts. Kort daarna is het Felix die de bal in het strafschopgebied krijgt aangespeeld en door zijn tegenstander wordt aangetikt. De toegekende penalty wordt door Niek beheerst rechts onderin de hoek geschoten, 3-2.

AZC is in deze periode de bovenliggende ploeg en gaat op zoek naar nog een doelpunt. Eerst is het Lars die op links zijn tegenstander uitspeelt en daarna de bal laag voorgeeft. Helaas weet niemand de bal binnen te lopen. Dit is tevens zijn laatste actie want hierna moet hij het veld geblesseerd verlaten en wordt vervangen door Luuk. Een kwartier voor tijd lijkt AZC de wedstrijd definitief op slot te gooien. Felix zet goed door op links en zijn voorzet beland bij uiteindelijk bij Mika die met zijn ‘slechte’ rechterbeen de bal in het lege doel kan schieten. Hij kiest er echter voor de bal naar zijn ‘goede’ linkerbeen te kappen waarna een verdediger van Overwetering de bal kan onderscheppen en het 3-2 blijft.

Hierna begint Overwetering aan een slotoffensief. In de 86e minuut weet Nardo met een prima redding een laag schot in de hoek nog te keren en kort hierna komt AZC goed weg als na een corner op rechts een speler van Overwetering zijn kopbal via de lat over ziet gaan. In de blessuretijd valt de gelijkmaker dan alsnog. Bij een hoge voorzet wordt de spits van Overwetering in het strafschopgebied omver geduwd en de toegekende strafschop wordt vervolgens onhoudbaar ingeschoten, 3-3. Kort hierna klinkt het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter deze middag.

Een misschien teleurstellend resultaat vanuit AZC oogpunt. Een goede wedstrijd spelen en dan in blessuretijd de gelijkmaker om de oren krijgen. Maar het punt dat Overwetering mee naar Olst neemt is zeker niet gestolen. Het was een prima wedstrijden van beide kanten, met kansen over-en-weer en een duel tussen twee voetballende ploegen die het verdienen bovenin 3B mee te draaien.

Deze middag werd Jarne Dekker verkozen tot ‘Man of the Match’

Volgende week de moeilijke uitwedstrijd tegen Diepenveen en daarna de thuiswedstrijd tegen koploper Epe.

Opstelling AZC :
Nardo, Brando, Mark, Quinten, Raymond, Lars (73. Luuk), Jacco, Mark, Mika (88. Sven),Felix en Niek (90. Jelle)

Meer foto’s op de facebook pagina van Freddy Burgers

Ga terug naar overzicht