A
Z
C

AZC G1 pakt de beker

Door een 2-0 overwinning op NEO G1 uit Borne heeft AZC G1 de beker gewonnen. Rein Martensen was met twee treffers de gevierde man.

De bekerfinale werd gespeeld op het sportcomplex van SV Schalkhaar. De spelers en begeleiders waren ruim op tijd uit Zutphen vertrokken, maar hadden onderweg de pech dat de bermen tussen Gorssel en Deventer werden gemaaid. Dat zorgde voor een vervelende vertraging, met als gevolg dat er na aankomst in Schalkhaar nauwelijks tijd was voor een warming up.

Bovendien zat er behoorlijk wat spanning op de ploeg. Zo’n finale, met kans op een mooie prijs, is toch wat bijzonders. AZC was vooraf favoriet omdat het een klasse hoger speelt dan NEO.  Maar daar was in het begin van de wedstrijd niet veel van te merken. AZC speelde nerveus, had wel meer balbezit, maar zag ook  NEO regelmatig dreigend in de buurt van het doel van keeper Frank verschijnen. Beide ploegen creëerden echter weinig echte kansen. AZC slaagde er nauwelijks in de spitsen Rein en Bram in stelling te brengen. Bij rust was het dan ook nog 0-0.

In de tweede helft was AZC duidelijk de bovenliggende ploeg. Nu kwamen de kansen wel, al bleef het ook oppassen voor de tegenstoot van NEO. Door een mazzelgoal kwam AZC een kwartier voor tijd op voorsprong. Een soloactie van Rein leek op niets uit te lopen, toen hij de bal iets te ver voor zich uitspeelde. Maar in een poging om redding te brengen schoot een speler van NEO de bal tegen hem aan. Hierdoor vloog de bal onhoudbaar in de hoek van het vijandelijke doel.
Dat betekende dolle vreugde bij de spelers van trainer/coach Joeri Bats.  De beker was nu wel heel dichtbij. Frank moest nog keer redding brengen bij een afstandsschot, waarna Rein een paar minuten voor tijd voor de beslissende 2-0 zorgde met een bekeken schot.

Daarna was het feest voor de spelers en de meegekomen supporters. Onder luid gejuich werd de beker in ontvangst genomen. Daarna gingen alle spelers in AZC-tenue terug naar het AZC-terrein, waar Sixday in volle gang was. Hier mochten de spelers vele felicitaties in ontvangst nemen.  Daarna was er voor iedereen patat met een snack in de kantine.

 

De bekerzege vormde een mooie afsluiting van het voetbalseizoen voor de G-voetballers. Maar ze zijn nog niet helemaal klaar. Volgende week treden enkele spelers op als begeleider van de teams die meedoen aan het UNICEF Jubileumtoernooi. Ook krijgen ze daar een clinic van oud-profvoetballer Martijn Meerdink.

Ga terug naar overzicht