A
Z
C

AZC JO13-1 en WSV in balans

JO13-1 van AZC heeft het seizoen in de eerste klasse afgesloten met een gelijkspel tegen WSV J013-1. Thuis werd het 1-1 in  een wedstrijd van de nummer 5 tegen de nummer 6.

Dat de twee ploegen op de ranglijst bij elkaar staan, was aan het spel terug te zien. In de eerste helft ging het zeer gelijk op. Beide ploegen probeerden vooruit te voetballen en lieten enkele goede aanvallen zien. Niam miste een behoorlijke kans in de beginfase. AZC was daarna het meest gelukkig. Samuel kreeg een bal aangespeeld op de rand van de zestien meter en speelde meteen door naar Niam, die nu wel raak schoot: 1-1.

Na rust was het spel wat rommeliger, maar na een kwartier trok AZC de lijn van de eerste helft door. Het was echter WSV dat scoorde. Hieraan ging een handblessure van keeper August vooraf. Hij had nog last van zijn hand, waarop iemand was gaan staan. Direct na de blessurebehandeling moest hij een hoge bal verwerken, maar dat ging nog niet, waardoor WSV op 1-1 kwam. AZC probeerde daarna wel om voor het winnende doelpunt te gaan. Thomas was nog dichtbij toen hij vanuit de draai schoot, maar de bal ging net langs de paal. Uiteindelijk bleef het bij 1-1 en eindigt AZC op de zesde plaats als nieuwkomer in de eerste klasse.

Als afsluiter van het seizoen wacht op 1 juni nog de bekerfinale tegen Victoria ’25/SCD’33 uit Afferden/Deest. Deze wordt zaterdag om 11 uur in Ede gespeeld op Sportpark Peppelensteeg.  

Ga terug naar overzicht