AZC JO13-1 pakt winst bij Sallandia

JO13-1 van AZC heeft de uitwedstrijd bij Sallandia met 2-4 gewonnen. Met wat meer scherpte was de score nog hoger uitgevallen.

Op een frisse zaterdagochtend – met een enkele sneeuwbui – trapte AZC af tegen de nummer 5 Sallandia. Op voorhand een pittige tegenstander, maar AZC slaagde erin goed te starten. Na een goede aanval zag Thomas op rechts vanaf de rand zestien een gaatje en schoot de bal hoog in de bovenhoek: 0-1. AZC bleef goed voetballen en even later was het Niam die een verdediger in de zestien uitkapte en de 0-2 op het scorebord zette. AZC combineerde makkelijk deze ochtend en dwong de thuisploeg tot het betrekken van de verdedigende stellingen. Op het middenveld werden door Jaden en Nazif veel ballen onderschept, waarna AZC weer aan een aanval kon beginnen. Net  voor rust kon Samuel ook nog de 0-3 maken na een goed combinatie in het strafschopgebied met Niam en Thomas.

Na rust kwam Sallandia wat feller uit de kleedkamers. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer: 1-3.  De wedstrijd kwam wat meer in balans, maar AZC kwam niet echt in gevaar. Vanuit de hoek pompte Thomas de bal in de zestien, waarna Yessin met het hoofd de 1-4 kon scoren. Daarmee was de wedstrijd wel beslist. Toch maakte Sallandia nog de 2-4. Zou het nog spannend worden? AZC bleef echter goed voetballen – zonder reserves – en vanuit het middenveld kwamen er steeds goede passes op de spitsen. Helaas hadden Niam en vooral Thomas het vizier niet meer op scherp staan, want de ene na de andere kans ging verloren. Zo bleef het 2-4.