AZC JO13-1 wint bekerfinale met ruime cijfers!

JO13-1 van AZC heeft de bekerfinale op overtuigende wijze met 6-2 gewonnen van Victoria ’25 /SCD ’33 JO13-1. Dit gebeurde onder een stralende zon op Sportpark Peppelensteeg in Ede, waar afgelopen zaterdag de oostelijke bekerfinales werden afgewerkt.

Voor de AZC’ers was het geen wedstrijd als alle andere. Op de parkeerplaats van AZC stond zaterdagochtend een touringcar van AZC-sponsor Berkhout te wachten om de spelers en supporters naar Ede te vervoeren voor de finale. In Ede moest het gebeuren tegen medefinalist Victoria ’25 /SCD ’33 JO13-1. De spanning was van de gezichten af te lezen.

In de eerste minuten van de wedstrijd gebeurde er niets noemenswaardigs. De ploegen tastten elkaar af, al had AZC wel een veldoverwicht. AZC had een penalty kunnen krijgen toen Thomas in de zestien meter werd neergehaald, maar de scheidsrechter wilde er niet aan bij een 0-0- stand. AZC werd daarna sterker en een doelpunt hing in de lucht. Uiteindelijk was het Jaden die goed doorkwam over de rechterflank en hij tikte de 1-0 binnen! AZC creëerde steeds gevaar over de zijkanten. Met name de rappe Wessel was een plaag voor de verdedigers. Hij ging op volle snelheid buitenom de linksback van de tegenpartij en gaf de bal voor bij Samuel, die hem na een kleine scrimmage naar binnen werkte: 2-0. Aan de 3-0 ging ook voorbereidend werk van Wessel vooraf. Hij trapte een corner perfect in het vijfmetergebied, waarna zijn broer Tygo á la Matthijs van de Ligt diagonaal inkopte: 3-0. Met deze stand ging AZC vol vertrouwen de rust in.

In de tweede helft pakte AZC snel weer het initiatief. Nazif ging goed door tot aan de rand zestien, waarna hij de bal aan Wessel gunde. Die twijfelde geen seconde en haalde snoeihard uit in de verre hoek: 4-0. Daarna zakte AZC even in en liet de tegenstander in de wedstrijd komen. Na onzeker ingrijpen in de defensie zag de scheidsrechter nu wel een penalty, maar dan voor de tegenstander. Die werd benut en zo werd het 4-1. Daarna bleef AZC wat weifelachtig ingrijpen achterin en stond het ook nog de 4-2 toe. Even leek het weer spannend te worden, maar toen Thomas een afgeslagen schot van Yessin in de rebound binnenschoot was het alweer 5-2. Het werd ook nog 6-2 toen Thomas vanaf het middenveld de verdediging uiteen trok met een splijtende pass waarmee Wessel – wie anders – wel raad wist. De bekerwinst was daarmee veiliggesteld en het feest kon beginnen. De spelers bedankten de tegenstanders en het eigen publiek, waarna de overhandiging van de medailles en de uitreiking van de beker kon plaatsvinden.

JO13-1 sluit hiermee een uitstekend seizoen af: najaarskampioen, 6e in de eerste klasse en bekerwinnaar!