AZC JO14-1 verslaat Oranje Nassau na moeizame wedstrijd

Azc pakte afgelopen zaterdag drie punten na een uiterst moeizame thuiswedstrijd tegen het stugge Oranje Nassau uit Almelo.

Door Thomas Megens

De eerste tien minuten werden gedomineerd door Oranje Nassau dat met fysiek sterkere spelers elk duel won. Maar na tien minuten draaide het wedstrijdbeeld om. AZC had het betere van het spel en creëerde meer kansen.

Niam brak de ban vlak voor rust maar bij het doelpunt botste hij tegen de keeper aan die in een poging zijn doel te verkleinen Niam hard raakte. Hij verliet gelijk het veld voor Yessin.

De thee had blijkbaar goed gesmaakt, want Oranje Nassau vloog uit de startblokken. Na de eerste de beste aanval kregen ze een corner die er ietwat gelukkig in viel. Daarna nam AZC weer het initiatief, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. AZC wou aanvallen maar stuitte telkens weer op de verdediging van Oranje Nassau. AZC raakte gefrustreerd door het fysieke spel van Oranje Nassau en dat leidde bij Thomas tot een kleine kortsluiting waarbij hij de centrale verdediger van Oranje Nassau hard raakte. Hij kwam ermee weg. AZC groeide in de tweede helft en had al twee grote kansen gemist. Vlak voor tijd legde Niam de bal klaar voor Freekie, die de bal vervolgens tegen de touwen joeg. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-1 want Oranje Nassau werd niet meer gevaarlijk.