AZC komt net tekort in derby

AZC heeft het afgelopen zaterdag in de derby tegen Warnsveldse Boys net niet gered en verloor met 2-1. In de door meer dan duizend voetballiefhebbers bezochte wedstrijd kwam AZC voor rust op een 0-1 voorsprong, maar moest toestaan dat Warnsveld al snel langszij kwam en na de rust via een benutte strafschop de punten opeiste. Een derby levert meestal geen goed voetbal op, maar de spanning vergoedde veel.
Het was vanaf het begin duidelijk dat het een bijzondere wedstrijd was; veel publiek, prachtig vuurwerk tijdens de opkomst van de spelers en natuurlijk de nodige wedstrijdspanning bij spelers en toeschouwers. Als De Stentor het heeft over een tegenvallende wedstrijd gaan ze voorbij aan iedereen die iets heeft met een van beide ploegen. Zo’n wedstrijd leeft en brengt meer spanning dan andere wedstrijden met zich mee en dat zijn ingrediënten die horen bij voetbal. Wat dat betreft heb ik wel genoten van de wedstrijd.
AZC heeft zich uitstekend hersteld van een duidelijk moeizame start van de competitie en had een reeks van 3 gewonnen wedstrijden gespeeld waarin enthousiasme en strijd weer zichtbaar waren. Ook in deze wedstrijd was dat het geval en de AZC-supporters kunnen wat dat betreft niet teleurgesteld zijn. De ontlading na de 0-1 van Niek was groot en gaf aan dat de zo gewenste vonk overslaat van spelers naar supporters.
Lang konden wij daar niet van genieten, want nog voor rust kwam Warnsveld langszij door een mooie actie van de rechtsback. Gelukkig bleef het daarbij, want Warnsveld was vlak voor rust erg dreigend voor de goal van Nardo.
Na rust werd AZC eerder door Warnsveld onder druk gezet en hadden wij het moeilijk om daar onderuit te voetballen. Toch lukte dat een aantal keren en leverde enkele kleine kansjes op. Toch kwam Warnsveld aan de leiding door een toegekende penalty onberispelijk binnen te schieten. AZC moest nu in de achtervolging. Remy, die na de rust in het veld kwam, werd veelvuldig als aanspeelpunt gezocht en stichtte zo gevaar in de defensie van Warnsveld. Zijn mooiste actie op de achterlijn van Warnsveld leverde helaas net geen doelpunt op.

Door het aandringen van AZC kreeg Warnsveld natuurlijk meer ruimte en werd af en toe erg gevaarlijk, maar verder dan twee ballen tegen de paal kwamen zij niet. AZC bleef aandringen, maar het was niet voldoende om een puntendeling te bewerkstelligen. Aan het einde van de wedstrijd verloren we misschien iets teveel het hoofd en moesten we helaas ook nog een rode kaart incasseren.

De felicitaties gaan naar Warnsveld; AZC heeft deze wedstrijd verloren, maar er zijn voldoende aanknopingspunten om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien. Deze jonge ploeg moet van dit soort wedstrijden leren om in de toekomst nog beter om te gaan met druk. Het mooie is dat we weer uit kunnen zien naar een enthousiast strijdend AZC in de volgende wedstrijden. Te beginnen as zondag thuis tegen Vaassen om 14.00 uur.

Opstelling AZC: Nardo, Raymond, Quentin (Luc), Lars, Sven, Mark (Remy), Youri (Jacco), Jarne, Mika, Niek en Felix.

Harry Derks.

Meer foto’s van Freddy Burgers klik hier