AZC onderuit in Beneden-Leeuwen

Na de winst van vorigen week tegen Vorden is AZC er niet in geslaagd om de drie punten meenemen uit Beneden Leeuwen. De formatie van trainer Rene Knuiman verloor ongelukkig met 1-0. Om vijf over twee fluit scheidsrechter Harleman voor het begin van de wedstrijd. Clay Havenaar ontbrak vanwege een schorsing, zijn plaats werd ingenomen door Ronahi Aksan.

Leones nam direct vanaf de aftrap het initiatief. Dit resulteerde na 50 seconden al in een enorme kans voor Joshua Lopez Cuijten. De rechtsbuiten van Leones zette de bal strak en laag over de grond voor, Joshua nam de bal aan draaide van zijn tegenstander weg en schoot de bal op de voeten van Nardo vd Broek. Leones hield het initiatief maar tot grote kansen leidde dat niet of het was Nardo die ingreep. Na 25 minuten nam AZC het initiatief over van Leones en onderschepte de hard werkende en goed spelende Joost Alferink de bal op het middenveld en bracht met een mooie pass Ronahi in stelling. Ronahi kapte de bal met links naar binnen maar schoot met rechts de bal voorlangs. Na een klein half uur krijgt AZC een vrije trap omdat Frank onreglementair onderuit gehaald wordt. De indraaiende vrije trap van Stanley wordt door de keeper van Leones tegen de binnenkant van de paal gestompt, via paal en doellijn (wel of niet de lijn gepasseerd) kopt Ronahi vervolgens de bal nog tegen de lat maar de bal verdwijnt niet in het doel. Er ontstaat enige opwinding, bal wel of niet de lijn gepasseerd. Scheidsrechter Harleman heeft vanuit zijn positie niet kunnen waarnemen of de bal de lijn gepasseerd is en helaas werkte de doellijn technologie deze middag niet bij Leones. Stand blijft 0-0. Vlak voor rust krijgt Leones nog tweemaal een enorme kans. Net buiten de 16 meter krijgt Leones, na en overtreding van Lars, een vrije trap. Luc te Braake schiet de bal echter in de goed opgestelde muur. Niet veel later staat Nardo goed opgesteld wanneer de linksbuiten de bal in de verre hoek schiet. Nog voor het rustsignaal klinkt moet Lars geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger is Roy Sluizeman.

AZC begint na rust ongewijzigd aan de tweede helft. Leones voert direct de druk op en AZC wordt naar achteren gedrongen. Er ontstaan enkele goede mogelijkheden om te scoren maar is het Nardo die een goede partij staat te keepen en zijn doel schoon houdt. De hard werkende Remy frommelt zich aan de rechterkant langs zijn tegenstander en bereikt met zijn voorzet Michael Beltman. De inzet, met de hak, van Michael verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Aan de andere kant is het Ozgur die net voor de lijn redding brengt wanneer Nardo is verslagen. Met nog een kwartier te spelen komt Sven Calot in het veld voor Ronahi Aksan. De laatste kans voor AZC is voor Sven. Na goed voorbereidend werk van Remy komt de bal voor de inlopende Sven. Sven komt niet goed uit met zijn passen en schiet de bal over het doel.

In de 93 ste minuut is het dan toch Leones die de wedstrijd beslist. Een wanhoopsschot wordt via het lichaam van Ozgur van richting veranderd en laat Nardo kansloos, 1-0. Niet veel later fluit scheidsrechter Harleman voor het einde van de wedstrijd. Moe maar vooral teleurgesteld verlaten de spelers van AZC het veld. Aan de inzet van de spelers heeft het vandaag zeker niet gelegen.

Opstelling AZC: Nardo, Ozgur, Stanley, Quetin, Raymond, Joost, Michael, Lars (Roy), Remy, Frank, Ronahi (Sven)

Volgende week speelt AZC de uitwedstrijd tegen Germania. LET OP deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Steef Dekker