AZC pakt in slotfase belangrijk punt bij Germania in Groesbeek

Na de ongelukkige nederlaag bij Leones begon AZC vanmiddag in Groesbeek in praktisch dezelfde opstelling als vorige week bij de ploeg uit Beneden-Leeuwen. Alleen de toen geschorste Clay stond weer in de basis. Dat ging ten koste van Rohani die nu op de bank begon.

AZC begon wat aarzelend maar al snel kreeg onze ploeg een licht overwicht. Dat betaalde zich na een klein kwartier uit in een 0-1 voorsprong. Bij een typische “Frank-ingooi” belandde de bal voor de voeten van Remy. Die zocht een aanspeelpunt (of deed alsof!) op rechts, maar draaide met een korte beweging snel naar links en zette met zijn linkerbeen de Germania doelman op het verkeerde been. Een snelle voorsprong dus, die de AZC supporters, ook gezien het overwicht, natuurlijk hoop gaf. Maar helaas! Kon Nardo een paar minuten later nog een alleen op hem afkomende speler van scoren afhouden, even later was het wel raak. Na praktisch een identieke aanval werkte Jordy Wijnhoven nu de bal wel onberispelijk langs Nardo in het doel(1-1). Vervolgens kabbelde de wedstrijd zonder noemenswaardige momenten naar de rust toe, welke dan ook met deze 1-1 stand werd bereikt.

Na de thee was de wedstrijd in evenwicht, maar veel te genieten viel er niet. Remy leverde nog een kopbal af, maar verder kon het publiek eigenlijk alleen maar genieten van het op deze middag eindelijk eens aanwezige zonnetje. Met het inbrengen van Rohani voor Michael probeerde trainer René Knuiman de ploeg wat meer aanvallende impulsen te geven. Maar het was juist Germania dat na balverlies bij ons voorin, met een snelle uitval haar rechterflankspeler Jordy Wijnhoven wist te bereiken, die met een zondagsschot via paal en lat de bal achter Nardo deed belanden. Verbouwerering en ongeloof bij iedereen en alles van AZC! Zou het dan weer mis gaan? Roy werd ingebracht voor Stanley en Marc voor Frank. Hierna begon AZC een soort van “wanhoopsoffensief” om toch nog een punt uit het vuur te slepen. De corners volgden elkaar op en uit één van die afgeslagen corners joeg Remy de bal met een prachtig gedrukt schot richting Germania doel, maar het schot werd even zo mooi gekeerd door de doelman. Maar toch lukte het de ploeg om de 2-2 te forceren. Uit weer een hoekschop was het Marc die de bal met het hoofd in het doel wist te werken. De verdiende gelijkmaker!

Het einde van de wedstrijd haalde AZC niet met 11 man. Marc, die kort na zijn invallen vanwege aanmerkingen op de leiding al tegen geel was opgelopen, kreeg even later een tweede gele prent voorgeschoteld wegens een overtreding. Geel/rood dus voor Marc, waardoor zijn optreden van deze middag beperkt bleef tot hoogstens een kwartier, maar wèl met die belangrijke 2e goal voor ons.

Volgende week om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen Voorwaarts. De ommekeer is sinds een paar weken geleden ingezet. Dus kom onze ploeg steunen!