AZC verliest degradatieduel van matig Varsseveld (3-1)

AZC heeft zondagmiddag onder extreme warmte de wedstrijd tegen een matig spelend Varsseveld ondanks een ogenschijnlijk veldoverwicht met 3-1 verloren. Heel vervelend als je de wedstrijd ervoor tegen kampioenskandidaat Voorwaarts een prima resultaat neer zet en misschien wel had kunnen winnen. Ook deze middag hadden weer veel supporters de moeite genomen om naar Varsseveld af te reizen. Helaas gingen we met een teleurstellend resultaat naar huis.

AZC startte in een wat gewijzigde opstelling vergeleken met vorige week. Raymond Steinvoort was geblesseerd. Daardoor was Rene Knuiman genoodzaakt om Lars de Roon op zijn positie links achterin te zetten. Ronahi Aksan startte als vleugelaanvaller en kan terug kijken op een prima wedstrijd.
Het veldoverwicht in de beginfase kon AZC niet omzetten in kansen en een 0-1 voorsprong. Varsseveld was direct gevaarlijk in de omschakeling en wist voordat het in de 8e  op 1-0 kwam, al twee keer in goede scoringspositie te komen. Varsseveld kwam op voorsprong doordat een corner niet helemaal goed werd weggewerkt. De bal werd opnieuw ingebracht en door een middenvelder ingekopt. Nog geen drie minuten laten was het opnieuw Varsseveld dat vanuit de omschakeling gevaarlijk werd. Nardo wist redding te brengen.

De eerste kans van AZC ontstond na een vrije trap van Stanley. De keeper van Varsseveld werkte niet goed weg, waarna een aantal spelers op zoek ging naar de bal. Helaas kon de bal niet het doel in worden gewerkt. AZC bleef hierna wel domineren. Ronahi kwam van links goed naar binnen, speelde zijn tegenstander met een mooie actie uit en speelde Remy prima aan. Remy draaide bij zijn tegenstander weg en schoot goed in. Helaas kon de keeper met de voet redding brengen. Exact dezelfde actie als vorige week tegen Voorwaarts waar de gelijkmaker uit werd gemaakt. Nu pech en stond de keeper op de juiste plek.

AZC bleef een overwicht houden maar speelde de bal in een te laag tempo rond om uiteindelijk echt een overwicht en een man meer situatie en kansen te creeren. Bij balverlies was regelmatig de omschakeling niet goed waardoor Varsseveld telkens gevaarlijk kon worden. Voor rust scoorde Varsseveld de 2-0 en leek het gedaan met AZC.  Er was vaak commentaar op een medespeler. Die had heel andere keuzes moeten maken, fouten werden benadrukt en nagepraat terwijl de tegenstander al onderweg was naar ons doel. Het leek erop dat wij er niet alles voor over hebben om een fout van een medespeler goed te maken. Jammer en totaal onnodig.

Na de rust startte AZC op zich goed, weer veldoverwicht. Echt goede kansen kregen we niet. Frank Buurmeijer, de AZC er met zo ongeveer de meeste wedstrijden in het eerste van AZC en clubtopscorer aller tijden werd gewisseld. Kort daarna werd ook de zeer ervaren Stanley gewisseld om nog meer druk op de verdediging van Varsseveld te zetten met Luc Wassink erbij in de spits en Michael Beltman op het middenveld. Ondanks een ruim veldoverwicht wisten we niet tot scoren te komen. In de counter bleef Varsseveld gevaarlijk. Zij misten de nodige kansen op de 3-0. Toch kwam de mokerslag voor AZC 10 minuten voor tijd, 3-0. Kort hierna maakte Luc na een prima voorzet de 3-1. AZC probeerde door te drukken. We wisten niet meer tot scoren te komen.

Helaas een verloren wedstrijd in een rechtstreeks degradatieduel. De tegenstander was dan wel niet beter, bij AZC ontbrak de overtuiging, de absolute wil om te winnen die ik tegen Vorden en Voorwaarts wel heb gezien, en de omschakeling van balbezit naar balverlies (terug sjokken) was ver onder de maat. Alleen door de slechte omschakeling kon de tegenstander gevaarlijk worden. Niet omdat zij nou zo geweldig speelden. Onze verdediging kwam door die omschakeling vaak in een man minder situatie terecht. Op dit niveau wordt dat genadeloos afgestraft.

We hebben nog 5 finales te gaan, waarvan er zeker 3 gewonnen moeten worden om in het jubileumjaar degradatie te ontlopen.
Aan Rene, Mark en Paul om de spelers mentaal weer op de rit te krijgen. Op voetbaltechnisch gebied kunnen we meekomen in de 2e klasse. Mentaal moet er nog wel even wat gebeuren.

Christiaan Hassink

Opstelling; Nardo, Ozgur (Peter), Stanley (Luc), Quentin, Lars, Frank (Michael), Joost, Roy, Clay, Remy en Ronahi.

Doelpunt: Luc Wassink