AZC1 – SDOUC1 3-1

Uitstekende teamprestatie levert AZC 1 de winst op

AZC pakt na een mindere periode gelukkig weer de broodnodige punten. De laatste twee wedstrijden voorafgaand aan de wedstrijd tegen SDOUC worden 4 punten binnengehaald. Eerst is er de knappe uitoverwinning bij Union en afgelopen donderdag, op Hemelvaartsdag, is er een 1-1 gelijkspel bij directe concurrent Concordia Wehl. Voor AZC is het belangrijk om vandaag te winnen en door dit goede resultaat boven de nacompetitie streep te komen. SDOUC uit Ulft is bijna zeker van lijfsbehoud.

Vandaag moet AZC 1 het wederom stellen zonder een groot aantal geblesseerden. Zo zijn  Daan Boonman, Brando Kuipers en Remy Havenaar er vandaag niet bij. Maar ook Frank Buurmeijer en Mark ter Horst zijn deze week aan de lijst met geblesseerden toegevoegd. Ook de geschorste Joost Alferink moet vandaag vanaf de kant toekijken. Trainer René Knuiman geeft vandaag een basisplaats aan Luc Wassink.

De wedstrijd is nog geen 6 minuten bezig wanneer Luc zijn basisplaats gelijk uitbetaald. Met een lage schuiver laat hij de keeper van SDOUC kansloos, 1-0.

Enkele minuten later krijgt AZC opnieuw een goede kans. Raymond Steinvoort krijgt in een kopduel de bal niet goed tegen zijn hoofd en in de kluts belandt de bal bij Luc. Met een omhaal probeert hij te scoren maar de keeper van SDOUC weet met een goede redding een snelle 2-0 te voorkomen. Nadat SDOUC van de eerste schrik is bekomen krijgen zij meer balbezit. Hierdoor ontstaan er ook zeker enkele mogelijkheden. Deze worden slecht uitgespeeld waardoor doelman Nardo van den Broek niet handelend hoeft op te treden. AZC probeert bij balbezit snel aanspeelpunt Luc Wassink te bereiken. Luc slaagt er keer op keer in om de bal in bezit te krijgen en dan meestal een goede voortzetting te geven. Zo ook vlak voor rust. Clay Havenaar wordt op links weggestuurd maar wordt buiten de zestien gestuit. De vrije trap wordt slecht genomen en verdwijnt naast het doel.

Rust.

In de rust moet linksback Peter Frinking zich noodgedwongen laten vervangen wegens een blessure. René Knuiman voert enkele wisselingen binnen zijn team door. Raymond Steinvoort gaat nu links achterin, op de plek van Peter, spelen. En Michael Beltman zakt een linie waardoor invaller Ronahi Aksan rechtsbuiten gaat spelen.

AZC moet even wennen aan de wisselingen en leidt veelvuldig balverlies bij het uitverdedigen. Hierdoor speelt het SDOUC in de kaart. Zij komen nu steeds weer dreigend voor de goal van AZC. Het is aan doelman Nardo van den Broek te danken dat er eerst nog niet gescoord wordt en houdt hij AZC op de been. Soms met kunst- en vliegwerk lukt het om de voorsprong te verdedigen. AZC komt er nog maar sporadisch uit. Eenmaal kopt Lars van Roon uit een vrij trap net over de kruising. AZC heeft het moeilijk en knokt voor wat het waard is. De thuisploeg slaagt er niet meer in om de ballen voorin vast te houden waardoor er steeds meer druk komt op de verdediging. Na opnieuw simpel balverlies breekt SDOUC snel uit. Nu is het wel raak en is Nardo kansloos op de schuiver, 1-1.

Na de gelijkmaker lijkt AZC weer wakker geschud en neemt het initiatief over. Eerst gaat een schot, of was het een voorzet, van Clay net voorlangs. Even later speelt Ronahi zich knap vrij binnen de zestienmeter maar zijn schot met links mist kracht en nauwkeurigheid. Maar even later is het wel raak. Een vrij trap van Stanley wordt door Michael Beltman voor de goal gekopt waarna de instormende Ronahi de bal binnen kan lopen, 2-1.

Enkele minuten later beslist Clay Havenaar de wedstrijd. De bal wordt afgeslagen en Clay kan met de bal aan de voet opstomen. Op 20 meter van het doel haalt hij verwoestend uit en de bal vliegt keihard in de kruising, 3-1. Dolle vreugde op en langs het veld. Met nog 5 minuten spelen is dit de beslissing. SDOUC krijgt nog een goede kans, maar het is opnieuw de uitstekend keepende Nardo die redding brengt. Özgur ruimt vervolgens de bal op. Verder komt AZC niet meer in de problemen en wordt deze belangrijke wedstrijd gewonnen. Een echte teamprestatie, door keihard te knokken en niet op te geven.

De strijd onderin blijft spannend omdat concurrenten SML en Concordia Wehl ook punten pakken. AZC staat momenteel op de veilige 11e plek. Op de ranglijst staan direct onder AZC op plek 12 Concordia Wehl, op plek 13 Germania en op nummer 14 SML. De nummer 14 in de competitie degradeert direct. De nummers 12 en 13 spelen nacompetitie om 2e klasser te mogen blijven.

Volgende week zondag 20 mei speelt AZC 1 uit tegen Spero uit Elst. Wedstrijd begint 14.00 uur. Spero speelt nog voor het kampioenschap dus het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden. AZC 1 kan opnieuw alle steun van zijn supporters gebruiken want het zal toch niet gebeuren dat AZC 1 zich in het jubileumjaar niet weet te handhaven.

De Azc Businessclub heeft de selectie voor as zondag een bus aangeboden om als team naar Elst af te reizen. Er zijn nog enkele plekken vrij voor supporters. Wil je mee om AZC aan te moedigen mail dan even naar verenigingscoach@azczutphen.nl

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Özgur Aksan, Stanley Werinussa, Quenten Joseph, Peter Frinking (Ronahi Aksan), Roy Sluizeman, Raymond Steinvoort (Jerrel Heuvelink), Lars van Roon, Michael Beltman, Luc Wassink (Max Jansen) en Clay Havenaar.