Belangrijke overwinning voor AZC 1

In Arnhem heeft AZC zichzelf een goede dienst bewezen door de eerste overwinning van het nog prille seizoen binnen te halen. In een aantrekkelijk duel tussen twee voetballende ploegen nam AZC de punten mee naar Zutphen door de wedstrijd met 2-3 te winnen. Wat een reclame voor het amateurvoetbal werd er gemaakt op het sportcomplex van SML, nabij Burger’s Zoo. Twee voetballende ploegen legden een amusante partij op de kunstgrasmat die zich kenmerkte door veel aantrekkelijke momenten en kansrijke situaties voor beide doelen. Wedstrijden zoals deze verdienen veel meer publiek en het mag best eens hardop gezegd worden: “Het is meestal veel leuker dan dat gepiel door BVO’s in Nederland”.

SML had in het begin van de wedstrijd een klein veldoverwicht en werd vooral gevaarlijk via de opkomende rechtsback. AZC hield in die fase vooral tegen, zonder dat er sprake was van grote kansen. Af en toe beten de blauwwitten van zich af en kwamen gevaarlijk door, maar het was toch de thuisploeg die verdiend de leiding nam, 1-0.
Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en nam AZC meer en meer het initiatief. Goed combinatievoetbal leverde enkele kleine kansen op, maar het duurde tot de 30e minuut dat Frank alleen op de keeper afging en in de hoek van de zestien licht werd geraakt door de doelman van SML: penalty en een gele kaart voor de keeper.
Frank zou Frank niet zijn wanneer hij de penalty niet zelf zou nemen en stuurde de doelman de verkeerde hoek in, 1-1.
AZC ging door en niet lang na de gelijkmaker werd de leiding genomen door een doelpunt van Daan, 1-2.
Vanaf dat moment was AZC heer en meester en liet prachtig combinatievoetbal zien. Op die manier werden de voorwaartsen van AZC constant aan het werk gezet en dreven Clay, Remy en Daan hun tegenstanders tot wanhoop. Mooi om te zien dat er constant dreiging was vanaf de vleugels en dat Remy weer ijzersterk aan de bal was en sleurde dat het een lieve lust was.
Helaas voor AZC leverde dit overwicht geen extra doelpunten op en konden de supporters met een 1-2 ruststand de kantine met de gezonde snacks opzoeken.

Na rust een zelfde spelbeeld waar een ijzersterk middenveld van AZC creativiteit (Michael en Frank) combineerde met defensieve controle (Raymond). Het was dan ook niet vreemd dat de voorsprong snel werd vergroot toen Frank een voorzet ineens binnentikte, 1-3.
De buit leek al vroeg binnen, maar de jonge ploeg uit Arnhem dacht daar duidelijk anders over en kroop uit de schulp.
Toch was de aansluitingstreffer redelijk onverwacht toen de aanvoerder van SML de bal hard in de korte hoek knalde, 2-3. AZC raakte echter niet in paniek en bleef goed voetballen. Ook nadat Remy noodgedwongen geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Ronahi bleef het goed spelende AZC overeind.
Toen de aanvoerder van SML met een gestrekt been inkwam op Daan en door de goed leidende scheidsrechter onverbiddelijk van het veld werd gestuurd was de wedstrijd gespeeld. AZC bleef nu gemakkelijk overeind en had alleen nog wat te duchten van enkele vrije schoppen en corners, maar de verdediging onder leiding van Stanley en Nardo stond als een huis. Mooi om te zien hoe zij samen met de jonkies Quentin en Brando en de gelouterde Ozgur weinig meer weggaven. De supporters van SML dropen al voor het eindsignaal af en feliciteerden de aanhang van AZC, die zelf nog enige reserves inbouwde. Het eindsignaal van de scheidsrechter werd met Zutphens gejuich ontvangen en zo bleef AZC ongeslagen in de nog prille competitie.

Volgende week maar eens kijken hoe de ploeg van René Knuiman het doet tegen Union uit Malden, een ploeg die een punt meer heeft dan AZC. De wedstrijd op zondag 15 oktober begint om 14.00 uur.
Hierbij een oproep om massaal te komen kijken naar prachtige amateursport op het altijd sfeervolle Hanzepark aan de Deventerweg.

Opstelling AZC:
Nardo, Ozgur, Stanley, Quentin, Brando, Raymond, Michael, Frank, Daan, Remy (Ronahi), Clay
Doelpuntenmakers AZC: Frank (2) en Daan.