Concordia Wehl 1 – AZC 1 1-1

AZC speelt gelijk na uitstekende eerste helft

Na mijn wat kritische wedstrijdverslag van de uitwedstrijd tegen Varsseveld, ben ik toeschouwer geweest van de geweldige overwinning van vorige week tegen Union en zou ik over die wedstrijd zeer positief hebben geschreven. Niet alleen vanwege het resultaat, vooral over het feit dat de spelers elkaar hebben gesteund, niet gezeurd en geknokt voor de 3 punten. Een geweldige teamprestatie. We keken dan ook uit naar de wedstrijd van vandaag.

De zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Concordia Wehl stond op het programma. Na de uitstekende overwinning tegen Union van vorige week (0-3) was het nu zaak om in ieder geval niet van een directe concurrent te verliezen, liefst te winnen. Opnieuw waren er veel AZC-ers naar Wehl gereisd om onze jongens te ondersteunen.

AZC kwam prima uit de startblokken. Opbouw van achteruit werden afgewisseld met goede aanvallen via snelle spelhervattingen van Nardo (uitgooien, uittrappen). Natuurlijk was ook Concordia wel eens wat gevaarlijk met snelle counters, maar over het algemeen speelde AZC prima en werden mogelijke aanvallen snel onschadelijk gemaakt door onze verdediging. Het was dan ook niet zo gek dat de eerste kleine mogelijkheden voor AZC waren. Vooral het goede spel van Michael Beltman in de eerste helft viel op. Verder Lars die veel bij de spitsen bijsloot of de diepte opzocht. Net als vorige week stond Clay in de spits en maakte hij het de verdediging van Concordia lastig met goede loopacties. Michael, Lars en Frank sloten vaak goed bij, zodat we zeker in de eerste helft een goed veldoverwicht hadden en de baas waren op het veld.

Na wat speldenprikken was het Michael Beltman die op de linkerkant twee tegenstanders passeerde. De tweede tegenstander maakte een overtreding. De vrije trap was aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied. Een mooie gelegenheid voor Frank om zijn specialiteit, een goede vrije trap rond het strafschopgebied, te laten zien. De prima genomen vrije trap kwam via de paal terug, waarna Michael de bal in het doel wist te werken, 0-1.

Vorige week liet AZC zich na de 0-1 voorsprong terug zakken en bouwde een muur rond het strafschopgebied en was het gevaarlijk in de omschakeling. Ook nu trok AZC zich wat meer terug, zonder zich echt helemaal in te graven. AZC bleef het betere spel houden, maar wist alleen nog tot een goede kans te komen. Die schietkans miste Clay uiteindelijk.

Het was goed te zien dat Concordia op de ranglijst in de buurt van AZC verblijft.  Zij hadden voldoende mogelijkheden om rustig van achteruit een aanval op te zetten, maar kozen veelvuldig voor de lange bal. Ondanks een goede lange trap van de laatste man wist Concordia maar zelden echt gevaarlijk te worden. De verdediging onder aanvoering van Nardo en Stanley hielden het hoofd koel. We gingen met een 0-1 stand de rust in. Geen vuiltje aan de lucht, een prima tussenstand.

In de tweede helft lukte het AZC niet meer om de bal in de ploeg te houden, in de omschakeling konden Lars, Michael en Frank onvoldoende bijsluiten om gevaarlijk te worden en ook op de helft van Concordia wat langduriger balbezit te hebben. Concordia moest natuurlijk en zette aan en kwam tot een paar goede mogelijkheden. Met veel kunst en vliegwerk wist AZC de nul nog te houden. Je zag wel langzaam aankomen dat de gelijkmaker, die uiteindelijk ook wel verdiend was, eraan zat te komen. Uit een van de hoekschoppen, waarvan Condordia er in de tweede helft misschien wel 10 heeft gekregen, werd de bal door een speler van Concordia ingekopt, 1-1.

AZC bleef knokken, elkaar steunen. AZC werd niet meer gevaarlijk en wist de 1-1- over de streep te trekken.

Misschien een wat teleurstellend resultaat als we naar vorige week kijken. Toen gingen we met 3 punten naar huis en wisten we wel de nul te houden en in de counter gevaarlijk te zijn. Nu hielden we 1 punt over aan de wedstrijd tegen een concurrent in de strijd tegen degradatie. Toch moeten we vasthouden aan het feit dat we de eerste helft prima veldspel lieten zien met afwisselend opbouw van achteruit en snelle spelhervattingen (uitgooi of uittrap). Ook met een voorsprong is het belangrijk om bij de spits(en) aan te sluiten op de helft van de tegenstander balbezit te hebben en onder de druk uit te spelen en gevaarlijk te worden.

Op naar de laatste 3 wedstrijden waarvan er naar mijn mening in ieder geval 2 moeten worden gewonnen om ons veilig te spelen.
Aanstaande zonder thuis tegen SDOUC. Daarna naar Spero in Elst en als afsluiter de tegenstander van vandaag thuis.
Ik nodig u uit om de laatste wedstrijden te komen kijken, ook uit, om onze jongens te ondersteunen met het realiseren van het klasse behoud.

Opstelling: Nardo, Ozgur, Stanley, Quenten, Peter, Raymond, Joost, Lars, Frank, Michael, Clay. Invallers Ronahi, Luc en Jelle.

Doelpunt: Michael Beltman

Frank Buurmeijer

Dit is het laatste verslag dat ik schrijf waarin Frank  nog speler is van AZC 1. Frank gaat volgend seizoen na een groot aantal seizoenen erg belangrijk te zijn geweest voor onze club lager spelen. Frank speelt vanaf de F-pupillen bij AZC. In de senioren ook minderen jaren meegemaakt met voetballen in de 5e klasse, met een ernstige knieblessure en nu zo langzamerhand met de sleet erop opgeklommen naar de 2e klasse. We hebben een paar mooie kampioenschappen en promoties meegemaakt. Nu gaat het net in het laatste jubileumseizoen even wat minder. Ik heb genoten van de jaren dat je in het 1e hebt gespeeld. Je zult met jouw vrouw nog zeker vaak bij de club zijn om je kinderen te begeleiden in hun teams. Heel veel plezier daarmee.  Nog 3 wedstrijden waarin ik hoop dat je nog een paar keer belangrijk zult zijn met je scorend vermogen.

Christaan Hassink