D1 onderuit bij competitiedebuut

De D1 van AZC (JO13-1) heeft de eerste competitiewedstrijd tegen Activia met 1-2 verloren.

Na een goede serie bekerwedstrijden waarin veel werd gescoord, begon de D1 zaterdag vol goede verwachtingen aan de eerste competitiewedstrijd. Door blessures moest er wel geïmproviseerd worden, maar met August en Wessel van J012-1 erbij kwam het team toch op elf man uit. In de beginfase van de wedstrijd was het even zoeken naar een goede veldbezetting. Het gedreven spelende Activia profiteerde daarvan en zorgde binnen tien minuten voor de 0-1. AZC kreeg geen grip op het drukke middenveld van Activia en liet geregeld ruimtes open. Daarvan profiteerden de bezoekers. Met een afstandsschot pegelde een Activia-speler de 0-2 achter keeper August. AZC voetbalde de laatste fase van de eerste helft beter, maar verder dan een kans voor Thomas kwam de thuisclub niet.

Na rust kwam AZC beter uit de kleedkamer. De teams waren goed in balans en het spel golfde beide kanten op. Via een mooie actie speelde Niam zich vrij in de vijandelijke zestienmeter en bediende hij Wessel, die voor de aansluitingstreffer zorgde: 1-2. Daarna ging AZC op jacht naar de gelijkmaker, al bleef Activia ook gevaarlijk. De 1-3 werd wegens buitenspel afgekeurd. De wind kreeg steeds meer vat op het spel, waardoor de bal geregeld op de atletiekbaan rolde en de wedstrijd uitliep. AZC kwam echter niet meer tot scoren, en moest genoegen nemen met de eerste nederlaag van het seizoen.