Desastreus begin kost AZC 1 de kop tegen Vorden

Remy scoort de 2-3. Verder kwam AZC 1 tegen Vorden echter niet.

AZC 1 heeft na een desastreuze beginfase de punten aan Vorden moeten laten (2-3). De ploeg van trainer Tom Polman toonde wel veerkracht maar wist ondanks een overwicht in de tweede helft de gelijkmaker niet op het bord te krijgen.

Ons nieuwe hoofdveld ligt er werkelijk schitterend bij, maar we zullen nog twee weken wachten voordat we er echt op mogen spelen. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd dan ook gespeeld op het kunstgrasveld, het veld waar we vorig seizoen in de winterperiode zoveel punten hebben verspeeld, dat het ons bijna het tweedeklasserschap kostte.

Zwak begin
AZC begon zwak aan de wedstrijd, terwijl Vorden juist heel fel en dreigend van start ging. In de tweede minuut ging het al mis. De gasten uit Vorden kregen een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel. De bal werd niet al te hard in geschoten en leek een makkelijke prooi te worden voor onze normaal gesproken zo betrouwbare sluitpost Nardo. Maar hij kreeg de bal niet klemvast en duwde hem iets naar voren. De inkomende Tom Klein Kranenberg wist wel raad met dit buitenkansje en joeg de bal tegen de touwen. Vorden bleef hierna de ploeg met de meeste dreiging, al was er in de tiende minuut wel een eerste kansje voor AZC;  Joost schoot de bal echter hoog over. De thuisploeg bleef grossieren in foute passes en onnodig balverlies. Balverlies op het middenveld leidde er ook toe dat Vorden na een kwartier opnieuw toesloeg. De aanval van de geelzwarten die daarop volgde kon alleen worden gestuit door een overtreding aan de zijkant van het strafschopgebied. De daaruit resulterende vrije trap werd feilloos ingekopt door Roy Böhmer.

Daarmee leek het een kansloze middag te worden voor AZC, dat wel wil voetballen en combineren, maar duidelijk nog zoekende is naar vastigheid. De individuele klasse is er wel. Dat bleek kort na de 0-2 achterstand. Ronahi soleerde op links op volle snelheid langs enkele tegenstanders en legde de bal goed terug op Niek, die de 1-2 binnenschoot.

Enkele minuten later had diezelfde Niek de gelijkmaker op de schoen, maar zijn schot ging na goed voorbereidend werk van Lars voorlangs. AZC leek wat beter in het spel te komen, maar echte kansen leverde dat niet op. Eigenlijk was Vorden, dat enkele malen gevaarlijk opdook voor Nardo nog het meest gevaarlijk. De Vordenaren kregen vlak voor rust nog een grote kans, maar gelukkig voor AZC verdween het schot over het doel.

Tweede helft
In de rust werd Niek gewisseld. Ozgür Aksan keerde terug in de ploeg en nam zijn vertrouwde plek rechts achterin weer in. Hierdoor ging Quinten meer naar voren spelen. Dat had niet direct het gewenste effect. Opnieuw was de eerste kans voor Vorden; een schot van hun spits kon nog net ten koste van een corner worden geblokkeerd.  Vijf minuten later was het echter wel raak. Uit een corner werd de bal goed ingeschoten. Nardo redde in eerste instantie attent, maar de terugvallende bal, die hem dit keer niet te verwijten viel, was een makkelijke prooi voor Koen Oosterhuis, die de 1-3 binnenschoot.

Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar opnieuw wist AZC snel de aansluitingstreffer de scoren. Remy kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld,  worstelde zich sterk langs zijn tegenstander en schoof de bal in de verre hoek, 2-3. Daarmee was alles weer mogelijk.
AZC had daarna veel meer balbezit en zette Vorden onder druk. Regelmatig waren mooie acties en goed combinatiespel te zien. Dat resulteerde in een aantal kansen, hoewel die niet echt levensgroot waren. Een voorzet van Joost belandde boven op de kruising. Een corner van Ronahi kon door de keeper maar net uit zijn doel worden getikt.  Daar stond tegenover dat Vorden door slordig uitgevoerde counters naliet de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Vlak voor tijd claimde heel AZC nog een penalty, toen Joost bij het aannemen van de bal  in de rug werd gelopen. Maar daar wilde de scheidsrechter, die er bovenop stond, niets van weten. Zo eindigde de eerste thuiswedstrijd in een teleurstellende nederlaag. Het goede nieuws is echter dat we voorlopig van dat vermaledijde kunstgrasveld af zijn!

Opstelling AZC: Nardo v.d. Broek, Roy Sluizeman, Quinten Joseph, Sven Calot, Joost Alferink, Lars van Roon, Remy Havenaar, Niek Ruumpol (Ozgür Aksan), Michael Beltman, Mark ter Horst, Ronahi Aksan.

Volgende week speelt AZC 1 uit tegen promovendus Eendracht ’30 in Mook, aanvang 14.00 uur.