Driepunter voor AZC

AZC begon de wedstrijd tegen Eendracht uit Mook met de volgende opstelling:

Nardo

Quentin – Lars (Ramon) – Mark – Sven

Michael – Joost – Roy (Özgür)

Clay – Remy – Niek (Ronahi)

Wissels: Ramon – Özgür – Ronahi

Direct vanaf het eerste fluitsignaal neemt Eendracht het initiatief en bij de eerste de beste aanval ligt de bal al in het doel. Doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel. In de begin fase speelt AZC erg onrustig en levert veelvuldig de bal in bij Eendracht. Hierdoor creëert Eendracht een klein veldoverwicht maar echte scoringkansen levert dat niet op. Na een kleine 6 minuten spelen krijgt AZC een uitstekende mogelijkheid om te scoren. De hardwerkende Remy lanceert Clay die hierdoor 1 op 1 met de keeper komt te staan, maar helaas niet weet te scoren. Aan de andere kant is Eendracht gevaarlijk vanuit een corner, maar de attent keepende Nardo reageert alert op de kopbal. Het spel golft heen en weer en beide ploegen krijgen mogelijkheden om te scoren. Maar door uitstekend keeperswerk van beide doelmannen wordt er niet gescoord. Zo gaan we rusten met een 0-0 stand.

Na de rust is Eendracht direct gevaarlijk met twee kopballen maar beide gaan naast het doel. AZC neemt hierna het initiatief en krijgt controle over de wedstrijd. Enkele goede mogelijkheden voor AZC worden niet omgezet in een doelpunt. Zo stuit Remy op de keeper en schiet Mark een vrije trap, randje 16 meter, hoog over. Na 65 minuten spelen is het dan toch raak voor AZC. Clay geeft vanaf de rechter kant een prima voorzet op de vrijstaande Ronahi die de bal in de verre hoek achter de keeper schiet. Na het doelpunt komt AZC onder druk te staan zonder dat dit direct scoringskansen voor Eendracht oplevert. AZC loert op de counter en in de 81 minuut wordt Clay onderuit gehaald in het strafschop gebied, maar de scheidsrechter, die ver van de situaties staat, ziet er geen strafschop in. AZC krijgt nog enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar de 2e goal valt niet.

Zo een zwaar bevochten, maar verdiende overwinning.

Dinsdag 9 oktober speelt AZC tegen DVC ’26 voor de Achterhoek cup. Aanvang 20.00 uur

Zondag 14 oktober 2018 komt Union op bezoek, deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Steef Dekker