Geflatteerde overwinning koploper Epe in stormachtige topper (1-5)

In een wedstrijd, die gedomineerd werd door een stormachtige wind, welke dwars over het veld woei, wist koploper Epe beter overweg met de elementen en won verdiend, maar wel geflatteerd van een dapper, maar ongelukkig spelend AZC.

AZC en het kunstgrasveld: geen gelukkige combinatie. Nog bijna nooit wist AZC in competitieverband hierop te winnen. Jammer dat zo’n belangrijke wedstrijd onder dit soort omstandigheden hierop gespeeld moest worden.
Want het ging ergens om: bij winst naderde AZC Epe tot op drie punten en was de tweede periode bijna binnen. Het mocht niet zo zijn.
AZC startte aanvallend en maakte het spel. Epe stond echter goed opgesteld en was met snelle counters levensgevaarlijk.Al in de 8e minuut leverde dit via een snelle uitbraak over rechts een snelle 0-1 voorsprong op voor Epe.
AZC blijft het spel echter proberen te maken: de aanvalsopzet is goed, maar de voorwaartsen worden maar mondjesmaat door de felle wind bereikt. Zo kan Epe in de 11e minuut opnieuw toeslaan, maar de 0-2 wordt gelukkig afgekeurd wegens buitenspel.
AZC kan hier weinig tegenover stellen. Een schot van Jarne gaat net over en bij een snelle aanval over links gaat het schot van Luc via de keeper net naast.Na een opnieuw snelle uitval van Epe, nu over links in de 30e minuut, wordt de rappe rechter spits bereikt en deze schiet onberispelijk raak in de linker bovenhoek, 0-2.
AZC krijgt hierna nog wel enkele kansjes, maar schoten van Mika treffen helaas geen doel.
Rust aldus 0-2.

In de tweede helft probeert AZC het tij te keren, maar het weet niet goed om te gaan met de steeds verder aanwakkerende wind: ballen worden te hard en vaak te hoog aangespeeld.
Epe wacht rustig af en zorgt met snelle uitvallen steeds voor gevaar. Gerommel achterin met balverlies vlak voor het doel leidt de 0-3 in. De wedstrijd lijkt beslist.
Even veert de AZC aanhang op wanneer Luc makkelijk scoort, nadat de Epe doelman de bal heeft losgelaten, maar de goal wordt wegens buitenspel afgekeurd.AZC blijft het proberen via de snelle buitenspelers Mika en Felix. In de 72e minuut heeft dat eindelijk succes: Jarne wordt door broer Mika op de zestien bereikt en schiet de bal geplaatst in de rechter benedenhoek, 1-3.
Met opportunistisch spel probeert AZC de aansluitingstreffer te forceren, Jacco en Youri komen voor Mark en Raymond. Deze aanvalsdrift leidt natuurlijk tot “gaten” achterin. Epe weet hier optimaal van te profiteren en twee persoonlijke fouten luiden in de 85e en 87e de verdiende, maar geflatteerde 1-5 eindstand in voor titelkandidaat Epe.

Het jonge, enthousiaste AZC kan zich nu richten op een periodekampioenschap en zodoende wellicht op de nacompetitie.

AZC: Nardo, Quentin, Sven, Mika, Lars, Niek, Felix, Raymond (Jacco), Jarne, Luc, Mark (Youri).