Girls Only – WK kwalificatiewedstrijd: Nederland- Noord Ierland

In het kader van het jubileumjaar hebben we speciaal voor de meisjes onder 18 jaar een activiteit georganiseerd en wel een bezoek aan de wedstrijd van het Nederlands damesteam. Het Nederlands team moest op 6 april een WK-kwalificatiewedstrijd spelen in het Philips stadion in Eindhoven.

Er hadden zich maar liefst 30 enthousiaste meisjes voor aangemeld. Het leek ons wel leuk om er met de bus naar toe te gaan. Dankzij sponsoring van bus- en taxionderneming Berkhout en de Club van 100 van AZC is dat gelukt.

Vrijdagmiddag om 16.00 uur waren de meisjes uitgenodigd in de kantine voor patat met een snack en een drankje.  Gert Oosterink was ’s middags al begonnen met het voorbakken van de patat, zodat de patat en snacks snel geserveerd konden worden. Agnes Dekker was deze dag jarig. Zij had wel een heel bijzondere verjaardag! Wij hebben voor haar gezongen en verrast met bloemen en een cadeau en Agnes trakteerde ons allemaal op heerlijke taart na het eten. De meisjes kregen allemaal een goed gevulde oranje goodie-bag mee voor in de bus, waar allemaal lekkere dingen in zaten.

Voordat we de bus in stapten heeft Freddy, de AZC-fotograaf, nog een groepsfoto gemaakt en daarna vertrokken we naar Eindhoven. Onze chauffeur was Freddy Stravers. Freddy heeft in zijn jeugd ook bij AZC gespeeld.

In de bus konden de meisjes hun naam schrijven op een “blinde toto”. Op de terugweg zou de winnares ervan bekend worden gemaakt.

Op het moment dat het Wilhelmus werd gespeeld kwamen wij het stadion binnen. Wij waren precies op tijd. Het Nederlands team had geen tegenstand van Noord-Ierland. In een mum van tijd was het al 3-0 en de einduitslag was zelfs 7-0. Er hing een ontzettend gezellige en ontspannen sfeer in het stadion. Maar dat laatste was ook zeker het geval bij ons!

In de pauze liepen er een paar mascottes rond, waarmee Rosanne en Sara op de foto zijn gezet. Yrsa zag Bo, een bekende Nederlandse vlogger (de begeleiders hadden nog nooit van haar gehoord!), en ging met haar en nog een aantal AZC-meisjes op de foto. Na afloop van de wedstrijd stond er bij de uitgang van het stadion een cameraploeg van “Hart van Nederland”. En natuurlijk waren er van ons ook een paar meiden die dat niet was ontgaan! In de uitzending van “Hart van Nederland” wat later op de avond waren ze dan ook prominent in beeld aanwezig!

En dan nog de winnares van de “blinde lotto” nog bekend maken! Maar wie had er nu op zo’n overweldigende uitslag gerekend? De stand van 7-0 stond er helemaal niet bij! Door middel van loting heeft Amy Wissink het cadeautje in ontvangst mogen nemen.

Behalve de meiden hebben ook de begeleiders ontzettend genoten van deze dag!

Het was een dag met een gouden randje!

Hierbij willen wij Gert Oosterink, Freddy Burgers, fa. Berkhout en Club van 100 nogmaals bedanken voor deze onvergetelijke dag!