Helios – AZC, Helios neemt voorproefje op volgend seizoen

Zaterdagmiddag 15:00 uur is de aftrap van de wedstrijd Helios – AZC, vanwege de feestavond van trainer Harry Decheiver voor zijn 50ste verjaardag zondag 8 maart (en wellicht vanwege de kraker in de Keuken Kampioen divisie Go Ahead Engels – De Graafschap). Het is een voorproefje voor Helios, die vanaf volgend seizoen op de zaterdag gaat voetballen.

Zonder Mark (blessure) en Sven (schorsing) in de basis, start AZC met Jacco als linksback en Brando als linkerhalf, furieus. In de 4e minuut ligt de bal al op de stip, nadat Felix via een pass van Lars de bal tegen de hand aan schiet van een Helios speler binnen de beruchte lijnen. Ondanks dat Youri de bal voor het inschieten heeft fluit de scheidsrechter voor een penalty. Niek schiet de bal gedecideerd laag onderin de hoek, waardoor de Helios keeper er net niet bij kan, 0-1.

7 minuten later verdubbelt Felix de voorsprong, nadat hij via een prachtige diepte pass van Jacco een aantal Helios spelers in het 16 meter gebied voorbij speelt en met een onvervalst puntertje de bal net door de benen van de uitkomende keeper tikt, 0-2. Jacco en Felix waren in de 1e helft een prima tandem, waarbij Jacco een aantal keren een prima diepte pass op Felix gaf die met zijn snelheid voor gevaar kon stichten.

Door balverlies van AZC op het middenveld wordt van daaruit een pass naar voren gegeven en na een overtreding van een AZC-er krijgt Helios een vrije trap aan de linkerkant op zo’n 20 meter van het goal. Met een lage schuiver langs of door de muur wordt Nardo verrast in de korte hoek, 1-2.

AZC pakt de draad weer op en probeert afwisselend te voetballen met combinatie spel en diepte passes. Dit resulteert in een mooi schot van Mika net langs de kruising en na een actie van Mika met een voorzet op Felix waaruit hij net niet weet te scoren.
Het combinatie spel leidt in de 31e minuut tot balverlies op het middenveld en vanuit de goed uitgevoerde counter scoort Helios de gelijkmaker, 2-2.
In de minuut na de gelijkmaker komt AZC alweer op voorsprong, weer een goede pass van achteruit door Jacco naar Niek, die de bal controleert en van 25 meter verwoestend uithaalt, buiten bereik van de keeper, 2-3.

Tot aan de rust heeft AZC nog een aantal goede mogelijkheden om verder uit te lopen op Helios. Via schoten van Niek (net over de kruising) en een goede actie van Jacco die vrij kan oplopen en met een steekpass Mika bereikt die naar zijn linkerbeen draait maar recht op de keeper schiet. AZC lijkt met een voorsprong te gaan rusten, maar in de 43e komt Helios toch nog langszij. Via een pass door het midden en het daarop volgende duel om de bal waarbij Lars een overtreding zou hebben begaan krijgt Helios net buiten het strafschopgebied weer een vrije trap recht voor de goal van Nardo. Met een fraaie bal in de linker kruising wordt het 3-3. Het publiek is na de 1e helft de winnaar.
Na de thee is Jarne achtergebleven in de kleedkamer en speelt Roy op zijn plaats. De 2e helft begint rommelig, met weer een aantal keren bal verlies van AZC spelers op het middenveld op het moment dat er teveel spelers over de bal heen zijn en daardoor krijgt Helios 2 goede kansen welke gelukkig voor AZC werden overgeschoten.

Na een kwartier in de 2e helft hersteld AZC zich weer enigszins en krijgen Niek en de inmiddels voor Brando ingevallen Remy, via de hardwerkende en diepgaande Felix, mogelijkheden op een voorsprong. Niek komt 1 op 1 te staan met de keeper maar zijn met links ingeschoten bal wordt gepareerd door de keeper en ook Remy (in buitenspel positie) krijgt de bal niet langs de keeper.

In de 29e minuut wordt de geblesseerde Lars vervangen door Luc. Kort daarop ontstaat een grote kans voor Helios na een ingooi van AZC die niet aankomt, Nardo redt AZC echter van een achterstand met een goede redding. In de 33e minuut verdraait de scheidsrechter zich en raakt geblesseerd aan zijn kuit. Na overleg met beide trainers wordt besloten dat de grensrechter van Helios, normaal fluitend in de 1e en 2e klasse, de wedstrijd afmaakt als scheidsrechter. Kort na zijn aanstelling is er een klein opstootje tussen Roy, die duidelijk vasthoudt, en een speler van Helios, die een klein tikje op de benen van Roy zou hebben uitgedeeld na het fluitsignaal voor Roy’s overtreding. De scheidsrechter heeft dit laatste echter niet gezien waardoor beide elftallen met 11 spelers kunnen vervolgen.

In de laatste 5 minuten willen beide ploegen nog voetballen voor de winst, waarbij AZC een aantal hoekschoppen achter elkaar krijgt, van waaruit Raymond nog een schietkans krijgt die helaas over het doel gaat.

De wedstrijd eindigt gelijk aan de ruststand, 3-3, en gezien de hele wedstrijd is het een terechte puntendeling. Helaas heeft AZC hiermee het winnen van de 2e periode niet meer in eigen hand. Met de wedstrijden tegen 3 van de 4 top 5 ploegen achter de rug (alleen de return wedstrijd tegen Warnsveldse Boys nog niet) moet AZC alles inzetten op het winnen van de 3e periode, om aan de nacompetitie mee te kunnen doen.

AZC:

Nardo, Raymond, Quentin, Lars (74e Luc), Jacco, Youri, Jarne (46e Roy), Brando (64e Remy), Mika, Niek, Felix.