JO11-1 weer runner up, nu in eerste klasse

JO11-1 van AZC is in de competitie weer als tweede geëindigd. Net als in de najaarscompetitie bleef het tot aan het eind spannend. Werd JO11-1 in de tweede klasse gedeeld eerste met twee doelpunten achter Warnsveldse Boys, in de eerste klasse eindigde AZC drie punten achter kampioen RDC.

In de laatste competitieweek moest AZC het opnemen tegen twee oude bekenden. De eerste wedstrijd tegen Gorssel was een goede graadmeter. AZC begon sterk aan de wedstrijd. Al snel kon Thomas er vandoor voor de 1-0. De 2-0 kwam via Freekie. AZC hield de druk er goed op en liet Gorssel niet komen. Voor rust prikte Jayden ook de 3-0 binnen. Na rust kwam Niam goed door en stelde Tygo in staat om de 4-0 te maken. Daarna tekende Thomas voor de 5-0. Gorssel moest ook nog de 6-0 van Freekie slikken. Enige nonchalance in de slotminuut bij AZC zorgde voor de 6-1, waarmee Gorssel de eer redde.

Op de laatste speeldag had AZC nog een kleine kans op het kampioenschap. Dan moest concurrent RDC echter wel verliezen en moest het team zelf ruim winnen. Aangezien Warnsveld de tegenstander was, zou dat een behoorlijke opgave zijn. Dat bleek ook, want na een halve minuut stond een slaperig AZC op de slotdag al achter tegen de Boys. Daarna begon AZC het heft in handen te nemen. AZC had veel balbezit en kreeg veel kansen, maar zag de bal drie keer tegen lat en paal afketsen. Warnsveld kon er steeds gevaarlijk uit komen. Na rust maakte Tygo met een knappe schuiver snel de 1-1. Lang genieten kon AZC niet, want in de tegenstoot maakte Warnsveld alweer de 2-1. Toen door een verdedigingsfout de 3-1 viel, leek het lot bezegeld. Al helemaal toen het ook 4-1 werd. AZC bleef aanvallen en zag de beloning daarvoor terug in de 4-2 van Freekie. Maar de buit was voor Warnsveld. RDC kroonde zich ondanks een verliespartij op de slotdag tot kampioen.

Los daarvan verdient JO11-1 een groot compliment voor het mooie seizoen in de eerste klasse, waarin de spelers zich stuk voor stuk positief hebben ontwikkeld. Dat mede dankzij de uitstekende begeleiding van Harold en Raymond. Hulde!