JO13-1 AZC wint topper tegen Gorssel en is koploper

De JO13-1 van AZC (D1) heeft de topper uit tegen Gorssel JO13-1 met ruime cijfers gewonnen: 2-5 werd het afgelopen zaterdag. AZC staat nu in punten gelijk met Gorssel maar heeft een beter doelsaldo en is daardoor koploper.

AZC kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong doordat Jaden een toegekende penalty feilloos tegen de touwen werkte: 0-1. Gorssel sloeg meteen terug want een minuut later moest keeper Nathan, weer terug onder de lat na een blessure, capituleren na een schot van de thuisclub: 1-1. Erg lang kon Gorssel niet van de gelijke stand genieten, want amper twee minuten na de gelijkmaker gleed August een schot van Niam over de doellijn: 1-2. Nog voor rust kwam AZC op een ruimere voorsprong nadat Niam een corner van August knap binnenwerkte met een boogbal in de verre hoek.

In de tweede helft nam de druk van Gorssel toe. AZC leed vooral op het middenveld balverlies en zag aanvallers van Gorssel geregeld rond de zestien meter opduiken. Enkele gevaarlijke schoten gingen maar net naast of over. Gelukkig kon Thomas met de 1-4 wat druk van de ketel halen. Toen daarna Yessin ook nog de 1-5 maakte zaten de punten zo goed als in de tas. Gorssel bleef echter knokken voor een goed doelsaldo en ondernam nog enkele doelpogingen. Vlak voor tijd viel nog de 2-5. De spelers vierden de overwinning uitbundig.