JO13-1 boekt moeizame uitoverwinning bij Go Ahead

JO13-1 van AZC heeft de lastige uitwedstrijd bij Go Ahead met 0-4 gewonnen.

Op een regenachtige zaterdagmiddag moest JO13-1 uit aantreden tegen het wat lager geklasseerde Go Ahead JO13-1. In Deventer kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Op het drassige veld werd in een laag tempo gevoetbald. Hoewel de thuisclub niet echt tot kansen kwam, werd ook AZC nauwelijks echt gevaarlijk, op twee kansen na. Gelukkig voor de bezoekers wist Niam op slag van rust de bal over de lijn te krijgen: 0-1.

Na rust trok AZC meteen ten aanval. August werd in de zestien meter getorpedeerd, maar de scheids legde de bal erbuiten voor een vrije trap. In de tweede helft dreigde het tempo weer in te zakken, maar juist op dat moment passeerde Thomas de verdediging met een actie en scoorde de 0-2. Toen daarna weer een overtreding in de zestienmeter werd gemaakt, kreeg AZC wel een penalty, die door Jaden rustig werd binnengeschoten: 0-3. Daarmee was de wedstrijd ontdaan van de spanning. De ingevallen Wessel kon nog de 0-4 op het scorebord zetten door een schot van Samuel, dat de keeper nog net kon keren, alsnog binnen te tikken.