A
Z
C

JO13-1 heeft zijn eigen vrije tappen specialist!

Zaterdag 18 mei jl speelde de JO13-1 voor de 2e keer dit seizoen tegen de Koninklijke UD in Colmschate, en wederom trokken de Koninklijken aan het langste eind.

Fedja stond met zijn vader in eerste instantie bij sv Colmschate’33, zodat hij wat later aansloot. Na de bespreking van Jan begonnen we aan de warming up onder een stralende zon! Omdat we vorige week de eerste 10 minuten niet wakker waren, werd het team erop geattendeerd om vanaf de eerste seconde bij de les te zijn. Zo gezegd zo gedaan, we begonnen feller aan de wedstrijd en creëerden een licht veldoverwicht en vonden we elkaar iets beter. Echte grote kansen werden er aan beide kanten niet waargenomen. Na ongeveer een kwartier voetballen kregen wij een vrije trap mee op zo’n 30 meter van het doel van UD. Jaden ging achter de bal staan, en schoot de bal magistraal hoog in het doel. Hierna zette UD meer aan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Echter, de achterhoede liet ook vandaag zien hun mannetje te staan. Zodoende gingen we met een 0-1 stand de rust in.

Na de dorst gelest te hebben begonnen we ongewijzigd aan de 2e helft. Al na een paar minuten kreeg Samuel op aangeven van Thomas een dot van een kans, maar schoof deze langs de keeper maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Hierna kregen we nog een aantal kansen en mogelijkheden, maar waren we niet doeltreffend of egoïstisch genoeg, door o.a.  de bal alleen voor de keeper toch nog af te leggen op een medespeler. Doordat het nog steeds maar 0-1 stond ging de Kon UD meer risico nemen, en gingen wij wat slordiger spelen. In een van de momenten dat ze in onze 16 kwamen, werd de bal tegen de arm van Tygo geschoten en beoordeelde de goed leidende scheidsrechter dit als opzettelijk en dus een penalty. Deze werd 12 minuten voor tijd onberispelijk achter August geschoten en kwam de stand tegen de verhouding in op 1-1. Kort hierna kwam Wessel in het veld voor Samuel.  De mouwen werden nogmaals opgestroopt door ons, en we probeerden toch nog de drie punten mee te nemen naar Zutphen. Hiervoor werd het team even voor tijd beloond. We kregen een vrije trap toebedeeld op 20 meter, en deze werd wederom door Jaden op onnavolgbare, afdraaiend van de keeper dus onhoudbaar, wijze binnengeschoten. Kort hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de ontlading groot.

Al met al een verdiende overwinning!
Wessel wederom bedankt voor het meespelen!
Ouders bedankt voor het rijden, vlaggen en uiteraard aanmoedigen!

De begeleiding.

 

 

Ga terug naar overzicht