JO13-1 KAMPIOEN!!!

Na eerder in de najaarscompetitie niet echt mee hebben kunnen doen voor de prijzen, is AZC JO13-1 in de voorjaarscompetitie kampioen geworden. En dat was nog een hele klus!

AZC JO13-1 draaide vanaf het begin van de competitie constant mee met de top. Waar de concurrentie nog wel eens punten liet liggen, behaalde AZC JO13-1 steeds 3 punten en was stabiel.

Natuurlijk werden er ook punten gemorst, maar niet zoveel als bij de directe concurrenten. Er was alleen een ploeg, Colombia, die wat stroef aan het seizoen was begonnen, maar na verloop van tijd steeds beter ging draaien en langzaam naar de 1e positie toekroop. Ze kwamen met AZC op gelijke hoogte, toen ze deze in een direct duel genadeloos versloegen. Deze off-day was een wake-up call voor AZC en met een tandje erbij werd er nauwelijks meer een puntje gemorst. Alleen had AZC in Columbia een medekoploper erbij met een gelijk aantal punten. Maar het doelsaldo van AZC was vele malen beter. Zowel het aantal doelpunten voor, dankzij de goede aanvallers, het sterke middenveld, als wel het aantal doelpunten tegen, dankzij de goede verdediging en keeper.

Dit thriller scenario bleef tot aan de laatste speeldag. Afgelopen zaterdag speelden AZC en Columbia hun laatste wedstrijd. Erg warm midden op de dag. Een gelijk aantal punten. Doelsaldo ruim in het voordeel van AZC. Columbia speelde thuis in Apeldoorn. AZC speelde uit, ook in Apeldoorn. Met veel spanning op beide wedstrijden!

Columbia begon de wedstrijd een uur vroeger dan AZC. De vader van Koen ging spioneren en deed verslag van deze spannende pot. 1-1 Bij rust. Opeens 1-2 voor WSV in de tweede helft. Het zal toch niet waar zijn? De spanning onder de meegereisde ouders was om te snijden! Vlak voor tijd 2-2 en direct erna de 3-2! Einde wedstrijd. Columbia uiteindelijk toch gewonnen en virtueel kampioen!

Hoe verging het AZC?

Met veel spanning op het lijf en in de koppies, luid aangemoedigd door het in grote getale meegereisde publiek, begon AZC aan de wedstrijd. De jongens kenden de stand op het andere veld niet, er moest “gewoon” gewonnen worden. Maar de tegenstander Robur et Velocitas was niet van plan zich zo gemakkelijk over te geven en gaf goed partij. Het was een sportieve wedstrijd, er waren kansjes over en weer.

Eindelijk na ongeveer 20 minuten werd de ban van de 0-0 doorbroken door een doelpunt van Daan. 0-1! Maar helaas, een goede aanval van de tegenstander zorgde enkele minuten later voor de 1-1. Gelukkig werd er snel weer gescoord door AZC, 1-2. Rust. AZC virtueel kampioen! Nog een half uur te gaan. AZC begon sterk aan de tweede helft. Mo scoorde de 1-3 en kopte een goede corner van Joey binnen voor de 1-4. Drinkpauze. Nog een kwartier te gaan.

Normaal zou je zeggen, kat in ’t bakkie, maar Robur was nog niet verslagen. Nu onder luide aanmoedigingen van stadsgenoot Columbia, wat best wel indruk maakte op onze jongens. Maar gelukkig kon het AZC-publiek ook erg hard aanmoedigen en gaf ruim voldoende tegengas! Toch scoorde Robur de 2-4. Nog ongeveer 7 minuten te gaan. En er moest gewonnen worden! Gelukkig bleef AZC rustig en gecontroleerd rondspelen, dit mocht niet meer mis gaan. En dat ging het ook niet, want met nog weinig tijd op de klok schoot Mo de 2-5 binnen. Game over. AZC JO13-1 KAMPIOEN!!!

Na afloop van de wedstrijd was het team van Columbia zo sportief om AZC te feliciteren en na een korte toespraak van AZC voorzitter Patrick en het overhandigen van de kampioensschaal kon het team aan de kinder-champagne!

Tim Louwen