A
Z
C

JO13-1 na rust met 5-0 langs Diepenveen

JO13-1 van AZC heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Diepenveen JO13-1 met ruime cijfers gewonnen. Pas na rust werd er gescoord.

AZC begon goed aan de wedstrijd en zette Diepenveen vast op eigen helft. Omdat Diepenveen steeds ver terugzakte, was het druk rond het strafschopgebied. Combinerend kwam AZC er niet goed doorheen. De thuisploeg kwam tot enkele kansen, maar overtuigend was het aanvallend allemaal niet.

In de tweede helft ging Diepenveen wat verder van de eigen goal af spelen. Er kwam meer ruimte op het veld, en AZC benutte die ruimte ook goed. Timur stelde vanaf het middenveld Thomas in staat om alleen op de keeper af te gaan en zo de verdiende openingstreffer te maken: 1-0. Diepenveen werd even overrompeld, want enkele minuten later was het Thomas die Samuel bediende, die bij de tweede paal kon binnentikken: 2-0. AZC had de wedstrijd inmiddels onder controle en voetbalde vrijuit. Samuel maakte een mooie loopactie op de rechtervleugel en daarna kon hij Niam aanspelen, die de 3-0 maakte. De 4-0 kwam op naam van Thomas, maar het was weer Timur die vanaf het middenveld goed doorzette naar de zestien meter en zo de voorzet kon geven: 4-0. Ook bij het laatste doelpunt was Timur betrokken: hij vond Tygo die in de zestien meter besloot uit te halen: 5-0. Daarna kreeg AZC nog wat scoringskansen, onder meer via Ivar, maar die werden niet meer benut.   

Ga terug naar overzicht